• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ağrıma gitti

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Dediğim gibi aslında böyle şeylere laf eden biri değilim ama sınırım doldu sanırım artık. Normalde odunumdur ama son günlerde devamlı bir şeyler görüp duyup gözlerim doluyor, ağlıyorum falan. Şu olaylar geçsin daha bir sene ağlamam herhalde.

E tatil beldesi işte, ne diyebilirim ki. Siz de haklısınız.

İzmir depreminde de biz kaçtık yazlığa anında. Can tatlı.
Valla benim sulalede izmir depreminde benim eve toplandi, insanlar coluguni cocugunu guvene almak istiyor, dogal olarak

Yangın başladığından beri benim gibi duyarlı olan arkadaşlarımla takip ediyoruz.Açıkçası ben ilk 2-3 gün yemek yiyemedim.Sürekli ağlar haldeydim.Bunalımda gibiydim.Pandeminin başında da 39 kiloya kadar düşmüştüm.Çabuk etkileniyorum.Pazar günü artık dayanamadım çok erken saatte denize gidip biraz yüzersem belki içim boşalır diye düşündüm.Plajdaki kimsede de keyif yoktu.Ben hiç bu kadar sessiz bir gün görmedim.Şu iki gözle o görüntüleri gören kimsenin bu durumdan mutlu olduğunu sanmıyorum.Kimin içinde ne yaşadığını bilmiyoruz.Belki orada ki bir çok insan benim gibi düşündü.Bilemiyorum.En azından buna inanmak istiyorum.
Belli bir kesim var umursamaz onları ayırıyorum, hesapları sessizdedir normalde de bakmam.

Valla benim sulalede izmir depreminde benim eve toplandi, insanlar coluguni cocugunu guvene almak istiyor, dogal olarak
O depremden sonra eve girmek mümkün değildi zaten. Toparlanıp bikaç parça eşya almak için bile titreye titreye girdim eve. Çok travmatik.

Dün ve bugün kuzenim uğradı, "Eve sığamıyorum Strobe" diye, dedim "Dışarı çıkacak ne dermanım var ne isteğim, gel oturalım"... Öylece oturduk, yangını konuştuk, kafa dağıtmaya çalıştık. Biliyorsun, Alanya-Gündoğmuş yangını için eşim gönüllü gitti ki "Gidebilsem ben de durmaz giderdim, git" dedim yolladım, babasının kasalı aracını aldı gitti. Şartlar müsaade etseydi, ben de giderdim.

Anlatmak istemedi eşim daha kötü olmayayım diye ama zorladım "Anlat, noldu, ne olacak?!" diye, anlattırdım; basında sansür yiyor, biliyorsun sen de gönüllü katıldın Lya.

Geri çekilmek zorunda kalıyorlar rüzgar hız kesmiyor. Gündoğmuş merkeze kadar indi yangın, Alanya Güzelbağ tekrar alevlendi, bir günde iki köy daha tahliye edildi. O gece dört buçukta eve girdi. Arkadaşları da oradaydı gönüllüler arasında. Eşime sosyal medyadan okumama sözü verdiğim için mümkün mertebe instagram ve face'e girmedim. Kuzum Lya, bakma, tek tavsiyem bu; baktıkça, okudukça da siniri bozulur insanın. İlk 5 gün yangınlara dair aralıksız okudum-izledim-dinledim ve gittikçe kötü oldum, aynı şekilde yanı başları yanarken gardenlarda beachlerde story paylaşanları da gördüm öfkelendim, ne diyebilirim? Şimdi bakmıyorum, yoksa ruh sağlığımı korumakta zorlanacağım.

Sen de bakma lütfen kuzum, kafanı dağıt sevdiğin arkadaşlarınla sohbet et, benim gibi township oyna kafanı başka yerlere vermeye çalış. Önünde sonunda dinecek, bitecek, geçecek bu günler.

Dün ve bugün kuzenim uğradı, "Eve sığamıyorum Strobe" diye, dedim "Dışarı çıkacak ne dermanım var ne isteğim, gel oturalım"... Öylece oturduk, yangını konuştuk, kafa dağıtmaya çalıştık. Biliyorsun, Alanya-Gündoğmuş yangını için eşim gönüllü gitti ki "Gidebilsem ben de durmaz giderdim, git" dedim yolladım, babasının kasalı aracını aldı gitti. Şartlar müsaade etseydi, ben de giderdim.

Anlatmak istemedi eşim daha kötü olmayayım diye ama zorladım "Anlat, noldu, ne olacak?!" diye, anlattırdım; basında sansür yiyor, biliyorsun sen de gönüllü katıldın Lya.

Geri çekilmek zorunda kalıyorlar rüzgar hız kesmiyor. Gündoğmuş merkeze kadar indi yangın, Alanya Güzelbağ tekrar alevlendi, bir günde iki köy daha tahliye edildi. O gece dört buçukta eve girdi. Arkadaşları da oradaydı gönüllüler arasında. Eşime sosyal medyadan okumama sözü verdiğim için mümkün mertebe instagram ve face'e girmedim. Kuzum Lya, bakma, tek tavsiyem bu; baktıkça, okudukça da siniri bozulur insanın. İlk 5 gün yangınlara dair aralıksız okudum-izledim-dinledim ve gittikçe kötü oldum, aynı şekilde yanı başları yanarken gardenlarda beachlerde story paylaşanları da gördüm öfkelendim, ne diyebilirim? Şimdi bakmıyorum, yoksa ruh sağlığımı korumakta zorlanacağım.

Sen de bakma lütfen kuzum, kafanı dağıt sevdiğin arkadaşlarınla sohbet et, benim gibi township oyna kafanı başka yerlere vermeye çalış. Önünde sonunda dinecek, bitecek, geçecek bu günler.
Bitip de geriye ne kalicak iste, beni daran işin o kismi

Bitip de geriye ne kalicak iste, beni daran işin o kismi

Sonrasını, o an geldiğinde düşünür/görürüz. Şimdi, zaten yeterince ağır bir olay içindeyiz.
Ağaçlar, canlar yandıkça hepimizin içi yanıyor; düşünüp durdukça sadece kendimizi kahrettiğimizle kalıyoruz.
Katılabilenler yakınlarındaki yangınlar için yardım merkezlerine başvursun, kurtarılan canlardan sahiplenebilecek olanlar sahiplensin veteriner bakımını yaptırsın; daha elden ne gelebilir?

Off bugun bir video gördüm uçak su alıyor o ara tekne var su alıp giderken pilota bağırıyor çocuk korktu gerizekalı diye:olamaz:
Ekşiye de düşmüştü o. Ama orda da dedikleri gibi uzaklaşıyor olabilirler oradan ya da tamamen göründüğü gibi de olabilir bilemiyorum

Kimileri siyaseten kimileri de umursamadığı için sosyal hayatına tam gaz devam ediyor. Benim de ağırıma gidiyor ama daha çok asabımı bozuyor. Ben sizin gibi iyi düşünemiyorum da... Evet hayatı,tercihi yaşayacak tabii diyemiyorum. Bu ülke sadece bu duruma uzulenlerin,çırpınanların değil, bu ülke hepimizin bu yangınlar bu depremler bu seller hepimizin geleceğini etkileyecek.

Siyasi görüşlerim çok keskindir. Siyahla beyazım arasındaki çizgi de çok nettir.
Ben bu şekilde davranan herkesi çıkardım instagramdan. Belki zamanında iyi günlerimiz de olmuştur lakin ben bu tarz düşünce yapısına tahammül edemiyorum. Varsın olmasınlar hayatımda...

Biz geyik grubumuzda bile geyik yapamıyoruz. Aktif haber ve yardım edilebilecek kanalları gönderiyoruz birbirimize. İnstagramı aktif kullanmıyorum ne tatil ne yemek ne gezi hiçbirinin fotoğraf ve hikayesini atmam, atanları da keyifle izlerim normalde. Ama bu gibi durumlar farklı. İnsanların gamsızlığına şaşırıyorum açıkçası. Yitip giden canlar var, eğlenin ama kendinize saklayın bence…

Sonrasını, o an geldiğinde düşünür/görürüz. Şimdi, zaten yeterince ağır bir olay içindeyiz.
Ağaçlar, canlar yandıkça hepimizin içi yanıyor; düşünüp durdukça sadece kendimizi kahrettiğimizle kalıyoruz.
Katılabilenler yakınlarındaki yangınlar için yardım merkezlerine başvursun, kurtarılan canlardan sahiplenebilecek olanlar sahiplensin veteriner bakımını yaptırsın; daha elden ne gelebilir?
Benim sonrasindan kastim 3 gun sonra unutulmasi, hic ders cikarilmamasi, tedbire yonelik biseyler yapilmayacak olmasi, bugun zaten elinden gelen elinden ne geliyosa yapiyo, benim gibiler de oturup video seyredip agliyo ozet bu

Bakmama durumum yok kuzum. İhtiyaç listesine göre temin etmeye çalışıyoruz, olmadı duyuruyoruz, alıyoruz taşıyoruz vs.
Kriz merkezinde araçlarla getirilenleri boşalt, yangına veya diğer merkezlere gidecek araçları yükle ile geçiyor zaten zaman.

Üstelik benim evimin üç tarafı orman. Dün ormanın diğer tarafında yangın çıktı. Erkekler üçlü beşli gruplar halinde tepelerde geceleri nöbetçi kalıyor, devriye geziyor. Devriyeler görüp söndürmese rüzgarla muhtemelen bize gelirdi.

Kapının yanında kızların mamaları, kedilerin kafesleri hazır. Bugün hayvan yemi bırakmaya 30 km ötedeki köye gittim, aklım evde kaldı. Bizim orada çıkar mı, burada çıkarsa yol kapanır mı diye. Bakmamam mümkün değil ki.

7/24 yangınla geçmiyor tabii kafa dağıtmak için normal sohbetlerimi de yapıyorum ama olmuyor yine de.

Geçecek elbet. Ama yediğimiz ayazı unutmayacağız.

Benim sonrasindan kastim 3 gun sonra unutulmasi, hic ders cikarilmamasi, tedbire yonelik biseyler yapilmayacak olmasi, bugun zaten elinden gelen elinden ne geliyosa yapiyo, benim gibiler de oturup video seyredip agliyo ozet bu

Manavgat ve Antalya halkının unutacağını sanmıyorum diyeyim.
Helikopter ve Uçak beklediler; köylerini bırakmak istemediler "Siz söndürmeyecekseniz, gelmeyecekseniz bırakın biz söndürelim" diye direndiler ve tomalarla çıkarıldı o insanlar köylerinden.

Tedbire yönelik işler yapması gerekenlerin zaten pek umurunda olduğu söylenemez, ne zaman hatırlarındaydı ki unutsunlar? İmara açılmasın, tabiatın kendini toplaması, yeniden ağaçlanması için müsaade edilsin de daha bir şey istemem. Önlemleri de başlarına geçsin.

Meşhur bi foto dönüyo internette. Arkada ormanlar yanarken insanlar denizin üstündeki iskelede yemek yiyorlar. Ben gerçekten bişey diyemiyorum. Ayıp günah diyemem ama bu kadar mı kanınız çekildi bu kadar mı duyarsızlaştınız. Benim olaydan kilometrelerce ötede sadece tvde izlediğim halde ne iştahim kaldı ne moralim ne de halim. Yani sevdiğiniz birini kaybedince gidip akşam yemeği sefası yaoabiliyosanız bişey diyemem bence aynı şey. Gerçekten bu duyarsızlık kan dondurucu.

Biraz iç dökmek gibi olacak, uzun olursa şimdiden özür. Bir de iş siyasete dönmezse sevinirim.

Biz yanıyoruz. Günlerdir yanıyoruz. Evet yangın evimizin dibimize kadar gelmedi ama etrafımızda. Balkonumdan baktığımda dumanı önümde, yanık kokusu zaman zaman bize geliyor, günümüz itfaiye sirenleriyle geçiyor. Elektriklerimiz kesiliyor, yangın bölgesine vermek için suyumuz kesiliyor. Ben elimden geldiğinde kriz merkezindeyim.

Evet bizim hayatımız durdu ama bizim dışımızda herkes için hayat devam ediyor, etmeli de zaten. Etkilenen bölgeler dışında kimsenin günlük hayatına etki etmesini beklemiyorum. Sosyal medyaya baktığımda gençlerin "yetişemiyoruz, on gönüllü lazım" çağrısıyla yangın alanına gittiği gün "şahane haftasonu" diye storyler atılmasına üzülüyorum ama kimseye bir şey demek haddime değil. Kendi hesabı, kendi paylaşımı. Ne diyeyim.

Ama bu akşam çok ağrıma gitti. Yeni bir köy boşaltıldı. Hiç gitmediğim bir köydeki hiç tanımadığım insanların büyükbaş hayvanlarının tahliyesi için ağlaya ağlaya kamyon ayarlamaya çalışırken yaşadığım yere tatile gelen bir arkadaşımın deniz kıyısında içkili danslı storysi çok ağrıma gitti. Evet yardımcı olmak zorunda değil, tatilini zaten iptal etmesin gelsin eğlensin, ama günlerdir cayır cayır yanarken, burada anlatamayacağım kadar çok şey yaşanırken aynı ilçe sınırlarındaki bu paylaşıma gerçekten içerledim. Hakkım yok ama ne bileyim.

Sinirlerim gerçekten bozuk artık. Ki ben aktif yangın alanına gitmiyorum. Arkada elimden geleni yapıyorum ama benim yirmi mislim uğraşan insanlar var.

Şu konuyu yazarken yeni bir yerde daha yangın çıktı. Ben artık inanamıyorum, bilmiyorum nasıl bitecek bunlar. Nereye yetişecekler, nasıl yetişecekler?
Cok üzgünüm ya bizimde orda aile bireylerimiz yakınlarımız var gercekren onlarda aynı şeylerden bahsediyor.,okadar haklısınız ki ama insanoğlu işte ates düştüğü yeri yakıyor. Cok cok çok üzgünüm demekten başka bir şey gelmiyor elimizden suanda.

Ekşiye de düşmüştü o. Ama orda da dedikleri gibi uzaklaşıyor olabilirler oradan ya da tamamen göründüğü gibi de olabilir bilemiyorum
Ben bugün gördüm şok oldum akşamına haberlerde gördüm kadının saçmalaması hala kulaklarımda uçak bu yani tabi ses çıkar adamlar ne derdinde bunlar uçağın sesinden rahatsız oldular 😒

Son düzenleme:
Back
X