Çok ama çok üzülüyorum ablam niye böyle yapıyor?

Canım davet beklemiyoruz kaç kere memlekete geldik diye hevesle aradım,kayınvalideme gideceğim evde yokum diyor,işim var diyor.
Kayınvalidesiyle aynı sokakta oturuyor yani asıl üzülme sebebimiz bu..

Lale sağol canım ne diyeyim,bunu yazarken bunları hiç düşünmemiş olmak ve bunlarla karşılaşmak bu olaydan daha fazla üzdü beni inan..

Ay üzülme nolur arkadaşım..
Herkesin bakış açısı farklı işte ne yapacaksın?

Ablan senin evine gelirken,eşiyle mi geliyor ? Bu çok önemli.
Sana eşiyle gelmiyorsa,o zaman sorun eşinden kaynaklıdır.Eşiyle ilişkisinde sorun varsa,ailesinin bunu görmesini istemiyor olabilir.Siz oradayken annenlerde fazla kalmaması da bundan olabilir.Belki enişten hor davranıyor,çirkin konuşuyor,ablan da bundan rahatsız oluyordur.Bir de üstelik adam misafir sevmiyorsa,öf pöf ediyorsa ablan çekiniyordur.
Ayrıca senin evin ve imkanların daha iyiyse,ablan kendi evinde seni istediği gibi ağırlayamayacağı için çekiniyor olabilir.
Bence bu kadar üzülme.Ablan seninle görüşmek istemese,senin evine hiç gelmez.
Kendi evine çağırmıyorsa bir çekindiği vardır.Israr edip sorarsan onu zor durumda bırakabilirsin.

ablanın eşi rahatsız oluyorsa diyelim öyle rahatsız olan adam çolunu çocuğunuda göndermez tek taraflı olmaz ben sevmiyorum evime gelmesinler ama siz gidin saçma ben olsam memlekete gidince arar abla yarın size gelcez derim davet bekleme sende bir iki böyle yap baktın gidince ilgi alaka yok sende boşver gitsin ama üzücü bi durum senin için

Canım ablam gelince eşiyle geliyor,bize geldiklerinde bir sorun yok geçen yaz eniştem de vardı 9 gün misafir oldular bana,yeğenlerimi de doya doya sevdim..
Ablamın imkanlarıyla ilgili bir durum değil çünkü onların maddi durumu gayet iyi,bazı arkadaşlar o Allahın cezası havuzla ilgili yorum yapmışlar benim ablamı bazı sebepleden dolayı ezdiğimi düşünmüşler.
Alakası yok ablamlar zaten istedikleri yerde gidip tatil yapabilirler,sadece çocuklar burda daha rahat tatil yapabiliyor manasında yazmıştım onu ben..
Sadece ısrarla evine istemiyor buna anlam veremiyoruz işte.

belkide eşi ablanı kıskanıyordur senin eşinden var böyle psikopatlar ablanın burnundan getiriyordur onların yanında niye böle konuştun niye güldün herşe olabilir nebilim arkadaşların dediği gibi ablanla değilde eşiyle sanki problem eşi senin eşini sevmiyo olabilir senin eşin zamanında yanlış bi laf etmiş adamcağız ezilmiş olabilir en doğrusu ablanla net açık konuş yoksa olabilirde olabilir

ama kıskanan adam yollamazki aynı zamanda hem eşini sevmese kendide gelmez size o zaman problem eşinden olmayabilir

Yok canım eniştem öyle anlamsız kıskançlıkları olan biri değil hatta biraz fazla rahattır bile diyebiliriz.
Eşimin ağzı var dili yok alem de ablam da der Mustafadan Allah razı olsun melek gibi diye..
Yalnızca eşim gibi biriyle,ablam da hep geç kızken öyle biriyle evlenmek istedi,nasib olmadı yani ne diyelim eşi nasip oldu Allah da mutlu etsin,ablamın içinde kaldı sanırım..
Ama bu durum böyle olması için sebep mi en son 1 ay önce memlekete gittik ablamları göremeden döndük,aynı haftasonuna denk getirelim annemlerde görüşelim dedim,biz gitmeden bir hafta önce sessiz sedasız annemlere gitmiş ben memlekete gidince öğrendim,tabi çok gücüme gitti..Ağlaya ağlaya döndüm köşe kapmaca oynuyoruz.
Ben de saldım yakasını artık istemiyor işte ne yapalım yani.

O sizin ablanız, neden bunu ona sormuyorsunuz direkt?
Annenize gittiğinizde "abla müsaitsen sana gelmek istiyoruz akşam" deyin bakalım, bir kere direkt söyleyin. Ne diyecek?

Sizi (veya yaptığınız evliliği, eşinizi) sizinle görüşmek bile istemeyecek kadar kıskansa, neden ailece evinize gelsin 9 gün..
Kaldı ki istediği yere tatile gitme imkanı olan biriymiş ablanız..
Kendi evi düzgün olmasa, diyeceğim ki evinden, eşyasından çekiniyor. Eşinize mahcup olmaktan korkuyor. O da değil, maddi durumu iyi diyorsunuz.

Belki de "kardeşim 800 km yol geldi, benim onun ayağına gitmem gerekir, bir de 2 saatlik yola zahmet ettirmeyeyim" diye ince düşünüyordur.

Konuşmadan bilinmez ki?? Açıkça sorun bence.

seni çok iyi anlıyorum.benimde ablam aynı seninki gibi..sürekli ben çağırırım yemeğe kahvaltıya ama kendi hiç çağırmaz..bazen ben ararım sana çaya gelicez diye bi bahane uydurur o akşam için, bidaha da geri dönüp aramaz şu veya bu akşam gelin diye...bende artık hiç aramıyorum..bnmde 2 yeğenim var bende onalrı özlüyorum...allahtan büyük olan arada geliyo sohbet ediyoruz ama küçüğünü çok özlüyorum...hiç anlam veremiyorum ablam neden böle diye :26::26::26::26:

Ya canım işte yaşamayan bilemez çok can sıkıcı bir durum..
Olup olacağı iki kardeşiz başka kardeş diyebileceğim kimsem yok olsa da bir ablanın yerini tutar mı?
Bazı arkadaşların dediği gibi ne maddiyat ne başka birşey,anlayamıyorum artık ben..
Takmamak gerekiyor herhalde..

Ablalarınız tembel olmasın ne bileyim hani vardır insan hizmet etmek yorulmak istemez misafir ağırlamakdan hoşlanmız

Ablalarınız tembel olmasın ne bileyim hani vardır insan hizmet etmek yorulmak istemez misafir ağırlamakdan hoşlanmız

Olabiliyor hakikaten böyle insanlar..
Benim de teyzemin kızı var, 5 yaşında oğlu var. Benim de kızım var aynı yaşta.
O ev hanımı, ben çalışıyorum.
Adet edinmişlerdi bir ara, bizim ev denize yakın, pazar günleri denize geliyorlar ve akşam bize uğruyorlardı. "ayy çok açız valla" diyerek..
İlk önceleri hazırlıyordum güzel güzel, hanımefendi kendisi salonda oğluyla oynuyor, benim kız ortalıkta. Bir de oğlu sürekli kızımı rahatsız ediyor, çimdikliyor, vuruyor. Hiç korumuyor hanımefendi kızımı..
Sonra bir gün ben kızımı aldım, ona gittim.
Kaç saat oturduk, bir çay vermek için tam 3 saat kocasının işten gelmesini bekledi. Kendi çocuğuna bile yemek vermedi yahu, olmaz böyle şey..Zaten kocası gelince ben kalktım, kalmadım daha fazla.
Onun dışında her gidişimizde de hazır bisküvi ile ağırlar, ama bana geldiğinde eli dolapta, sürekli karıştırır. Yemek, börek ne varsa döker masaya..
En sonunda kestim irtibatı tamamen, en sevmediğim şey kullanılmak..

Son düzenleme:
Canım davet beklemiyoruz kaç kere memlekete geldik diye hevesle aradım,kayınvalideme gideceğim evde yokum diyor,işim var diyor.
Kayınvalidesiyle aynı sokakta oturuyor yani asıl üzülme sebebimiz bu..

hmmm anladım o halde bence birde açıkca konuşmayı deneyin

prometheus
ablanızın kötülendiği mesajı beğendiğinizin farkında mısınız
belki de sadece bu yüzdendir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…