• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Ayıplıyorum Kendimi

Psikolog iyi fikir gerçekten, bir de ben günlük tutmanı öneririm yaşadıklarını yaz ve sonra dönüp okuduğunda bir ay sonra bile kendi hatalarını daha net görme imkanın olur. Bakış açın genişler :34: Prenses gibi büyümüş olman prenses olmadığın anlamına gelmez :1: Yani herkes değerlidir sen kendini değerli görüyorsun ama etrafındakiler de birisinin ana kuzusu prensesi ya da prensi kendini küçümseme hor da görme ama etrafındakilerin de değerli olduğunun farkında olarak davranırsan her şey yoluna girer bence. Mesela yengenin gönlünü kazanmaya çalış pişmanlığını bir şekilde kibarca belli et kendini hazır hissettiğinde de özür dilersin :34:

Bayanlar konu sahıbesının konularına goz attım evet bunlar normal yolla sarf edılecek cumleler degıl ,kesınlıkle kısılık bozukluguna baglıyorum bu durumu ,fakat dıkkatımden kacan neden sureklı sık sık konu acıyor bu? benım kısılıgıme uyan konular kesınlıkle degıl , bır gecede 7 8 konu geceler pek uzun olmalı dıye dusundum bır anki tek geceye sıgcak konular degıl:44: konu sahıbesıne seslenıyorum arkakadasım uyelerımızın ustune gelmesı yanlıs degerlendırılsede senın açından degıl cunku kurdugun cumleler dogal degıl , burada sana onerı yorumlar fıkırler sunubılıyorum kendı ımkanlarımızla lutfen konunda yada konularında az da olsa dalga geceyım amacı bulunuyorsa lutfen vazgec zamanımızda bosa akıp gıtmesın ,eger dogruysa konun sen senı bır uzmanımıza yonlendırebılırım

Kemancı merhaba :3:
Eski konularını biliyorum :68:
Yengene karşı bana göre nedensiz ama sana göre çok nedeni olan kinin var idi...
Şuan aran nasıl yengenle? :44:
Hatalı olanın sen olduğunu görmen iyi gelişme..
En azından uzman desteği almayı kabul ediyorsun artık.:31:
Gideceğin doktor ilaç yazmayabilir kemancı :31:
Terapi uygulayabilir sadece.Ama durum vahimse bitkisel şuruplar felan var onlardan yazmasını isteyebilirsin.

eski konularını biliyorum
bence ailece gidin psikoloğa :34:

Senin ve seni bu kadar şımartan aile üyelerinin de uzman yardımı alması yerinde olur.

Bu kişi gerçek değilse ne ala, ama gerçekse ve bu kadar kötü niyetliyse doktorluk bir durumu olmalı mutlaka.

Gücüne gitmesin ama bence psikolojik bi destek almalısın, eski konuların, yazdıkların çok tuhafıma gitti. Sanki dünyadaki tek insan sensin de evren senin etrafında dönüyo... Allah yar ve yardımcın olsun..

kemancı eski konularını biliyorum, bu konuyu samimiyetle açmışsan seni tebrik ediyorum,
hatalarını kabullenmek büyük erdemdir, bence gelişme var sende umutluyum,
sana teşhis koymak bizim işimiz değil ama bir uzmandan destek alabilirsen daha çok yardımcı olacaktır.

Üyeyle ve konusuyla dalga geçenler,
insanların daha önce açtığı konularda neler yazdığının hafiyeliğini yapacağınıza, yönetimin kurallarla ilgili neler yazdığını okusanız ceza almazsınız.

Size defalarca nerdeyse buna benzer birçok topikte dedik ki, üye, üyenin açtığı konu sahteyse bile, konu açan kişi Dünya'nın en şımarık insanı olsa bile siz o kişiyi rencide edemez, aşağılayamaz, hakaret edemezsiniz.

Üyenin yazdıklarına itibar etmiyorsanız dalga geçer gibi yorum yapmak yerine başka konulara gidersiniz, uygun bulmadığınız konuları da kiblersiniz.

KİB nedir? Mesajların sol alt kısmında siyah üçgenle simgelenmiş ikondur, ona basıyorsunuz ve uygunsuz içerikleri şikayet ediyorsunuz...

bunu senin ilk açtığın konundan yapıştırıyorum buraya;

hele benim bir kuzemin var o şimdi dekan yardımcısı bana demediğini bırakmadı.Yok ben cahilmişim bari üniversitede kalıp yüksek lisans yapmalıymışım.Sınavı kazandığımda bir kere bile tebrik etmedi bile sadece babama aman bu kıza öğretmenlik yazdırmayın zaten kendisi de öğretmendi eğer ben istesem yüksek lisans yaparım hem de onun yaptığı okulun çok daha iyisin de !!!!tabi tüm bunlar olurken annem beni kolladı kızım hangi mesleği istiyorsa onu yapsın diye.

Merhaba arkadaşlar
son bir iki aydır kendimi sorguluyorum
ben çok kıskanç bir insanım gerçekten :(
bu durum hem beni hem çevremdekileri mahvediyor
ben ailenin tek kızıyım ve en küçük benim
bir tane abim var kuzenlerim hep erkek
bununla birlikte prensesler gibi yetiştirildim
böyle söyleyince kulağa hoş gelebilir
ama hiç de hoş birşey değilmiş :(
çok zayıf bir yapıya sahibim
hiç üzüntüye sıkıntıya gelemiyorum
hemen ağlıyorum hatta bayılıyorum
ben hiç güçlü bir kadın olamayacakmıyım :(
çevrem tarafından çok beğenilen ve sevilen biriyim
bunu yazarken çok utanıyorum ama yanımdaki birine iltifat edilip bana edilmediğinde
acaba ben çirkin miyim beni sevmiyorlar mı diye düşünüyorum
arkadaşlarım hakkında böyle düşündükçe daha da utanıyorum kendimden
18 yaşındayım ama hala ailem beni küçük bir çocuk gibi seviyor
şu yaşıma kadar hiç zorluk çekmedim
bakıyorum benim yaşımdakiler hep kendi ayakları üzerinde durabiliyor
ben bu sene üniversiteye başladım
başlar başlamaz evim diye ağladım
çoğu kişi şaşkınlıkla bakmıştır eminim
sizce bunları değiştirebilirmiyim
kişisel gelişim kitapları falan okusam
ya da psikologtan yardım alsam ama ben ilaç kullanamam
sizce ne yapmalıyım :([/QUOTE

Öncelikle değişmek için ilk adımı atmıssın, durumunun farkındasın senin gibi olup yıllarca o şımarık hayatına devam eden değişmek istemeyen hatta farkında olmayan bir sürü kişi var.. Teşhisi koymussun diğer adım bir psikologa danışmak olur.

Hatanı anlamışsın en azından. Bence psikolojik bi destek size şart.

Eğer gerçekseniz korkmayın, doktorluk bir şeyiniz yok.

Ileri derecede şımarıklık var, onunla da etrafınızdakiler uğraşıyor zaten.

hayatta ne büyük hatalar yapılıyor yeterki geri dönülsün psikolojik rahatsızlıklar hicbirseye benzemez sendede olabilir güzelim git tedavini ol güzelce ve çok sevindim hatanı anlamana unutma Rabbim iyiligi bile istedigi kula nasip eder hadi sende geç kalma tedavini ol ozaman cok daha mutlu tertemiz biri olcaksın :49:

Farkındaysanız ben yengemi çok üzdüm ağlattım mahvettim
çok da mutluyum diye bir konu açmadım !
hatalarımın farkındayım bunu olgun bir insan gibi kabul ediyorum

ne güzel hatanı anlamışsın kendinin ne olduğunu anlamışsın inş yengeninde değerini anlarsın aranız düzelir
ben zaten tek kız olupta bu kadar şımarık çocuklardan artık çok sıkıldım
kimse yanlış anlamasın ama ailesi tarafından şımartılmış , aileyi yöneten hatta aile dışındaki herkesi yönetmek isteyen ailesi tarafındanda bu konuda destek gören kız çocuklarından çevremde şimdi saydım 5 örnek var nedense hepde bunlar kız çocuklarından çıkıyor
bir tanesi var evlere şenlik , çocuk istemediği birini görünce basbas bağırıyor anneside o kişiyle görüşmüyor neymiş kızı istemiyormuş çok saçma bu tarz annelere sesleniyorum bu kadar çocuklarınızı şımartmayın kimse sizin çocuğunuzun kaprislerini çekmek zorunda değil , şahsen ben çekmem , hatta bananeeee diyorum
bak kemancı canım sende bu bahsettiğim kız çocukları gibi davranıyorsun zaten sende bunu kabul ettin , sana bir soru gerçi cevaplamazsın ama ben yine soracağım
sana , senin başklarına davrandığın gibi davranılsa nasıl hissedersin? bir düşün
kendine nasıl davranılmasını istiyorsan sende insanlara öyle davran

Yengenle ilgili konularını okudum. Şook oldum. Rize de yaşıyormuşsunuz umarım Rizeli değilsinizdir. O güzel memleketimden senin gibi biri çıkmaz çünkü.. Çook iyi bir üni okuyabilirsiniz ama önce insanlara nasıl davranacağınızı öğrenin. O kadar sinirliyim ki.. İnşallah senin de senin gibi bir görümcen olur. ve ayrıca kendini çook ayıplamakta çok haklısınız. sen evlenirsen seni 1 hafta sonra eve geri göndrirler bu egoistlikle...

ayy yine mi kemancı?
içimizi şişirdin be hanım kız.
kitap okumakla olmaz o iş.
doktora git doktora...:51:

Prensesimiz o kadar şey biliyor,ego tavan ama psikoloğun ilaç yazmadığını bilmiyor :) sinirim devam ediyor...

ağzım açık kaldı:53:ne saydırmışın yengene
sana reçeteyi yazım ben okuma kitap falan maazallah kitapta birini överler oturur ağlarsın beni övmüolar diye
senin yengene saydırdıklarını biride sana saydırsın şok etkisi yapar ozaman hiç bişeyciğin kalmaz
arkadaş ben tek çocuğum ne ablam var ne abim ne kardeşim böle şeyleri aklımdan bile geçirmedim
alınmada kızmada ne yaptığının farkındasın bari bile bile yapma

seni çok şımartmışlar bence hayat sana iyi bi ders vermeden kendine gelmen çok iyi olur. önceki konunu okudum daha çok şey yazardm ama hatanı anlamışsın heralde.

Back
X