- 10 Aralık 2014
- 90
- 38
- 23
- 35
Hayir oyle demek istemedim genelde oyle derler her burcun kendine ait bir ozeligi vardirömrün boyunca başak olacaksın o zaman ömrün boyu bencil olacaksın öyle mi? bu mu dur sonuç?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayir oyle demek istemedim genelde oyle derler her burcun kendine ait bir ozeligi vardirömrün boyunca başak olacaksın o zaman ömrün boyu bencil olacaksın öyle mi? bu mu dur sonuç?
Dışarıdan nasıl göründüğünü bir bilsen kendini saniyede değiştirirsin. Geçen gün sınıfa dikkatimi çeken bir olayı paylaşayım seninle. Formasyon eğitimi aldığım sınıfta toplamda 10 kişi kadarız. Sınıfta bir çocuk var gayet eli yüzü düzgün ve yakışıklı ffakat arka sıralarda oturup kimseyle muhattap olmaz. Sürekli ön sırada oturan bir kız var. O kızla 1-2 muhabbetim olmuş ve sevmiştim kendisini. Çok sempatik ve şirin geliyordu bana. Son dersimizde bu arkalarda oturan yakışıklı arkadaş sunum yapmak için kürsüye çıktı. Meğerse peltekmiş. Bu sempatik bulduğum arkadaş kendi çapında çocuğa gülmeye başladı. Sunumu 20 dk sürdüyse kız 20 dk boyunca hiç durmadan güldü. Ve gülmesine sınıf da eşlik etsin diye bekleyerek yaptı bunu. Ben sadece durup kızı izledim. O sempatik bulduğum sevdiğim kız gözümde düştü düştü düştü yok oldu. Ve kız meğerse bir hayli etine buduna dolgunmuş. Şişmanlığı hiç dikkatimi çekmemişti, ben güzel yönlerine odaklamıştım ama bu yaptığı ile kızın kusurlarına da görmeye başladım ve şimdi kendisinden nefret ediyorum. Bir dış göz olarak ben bu hissiyata kapıldıysam eminim ki tek değilimdir. Sınıfta eskiden seveni kadar şimdi sevmeyeni vardır eminim. Ve şunu da farkettim, aşağılık kompleksi olmayan insanlar başkasının kusurları ile eğlenmez. O kız şişman, belli ki çok dalga geçilmiş çok gülünmüş kendisine. Şimdide aynısını başka insanların kusurlarına yaparak rahatlıyor. Bu yüzden de biraz acıdım. Beni bir dış göz kabul et. İnsanlara kendin için böyle düşündürmek ister misin ? Eminim istemezsindir yoksa böyle bir konu açmazdın. İnsanları kusurları ile kabul et, kusurları ile sev. Güzel yönlerine odaklan. Empati yap, o kusurlu insan sen de olabilirdin. Sana da aynı şekilde gülüyor olabilirlerdi. Ve olmayacağın ne malum? Güzellliğine güvenme, kimde bir güzellik varsa bilsin ki o ona emanettir. Her an elinden uçup gidebilir. Biraz uzun oldu ama faydana bu cümlelerim arkadaşım, bence dikkate alMerhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
bencillik başka şey. sizin durumunuz faklı.
bencil insan kendi iyiliğini, çıkarnı gözetir çoğu zaman. hiç sevmem bencil insanları, çekemem de. ilgi-alaka sevmek ile bencillik bambaşkadır.
siz narsistsiniz. kendinizi güzel, akıllı, başarılı... filan buluyorsunuz. kilolu insanlar size göre kötü, çirkin, tu kaka. hata yapan insanları izlemek keyif veriyormuş size ki bu pek iyiye işaret değil.
bunun geçmişte hor görülmekle ilgisi yok, yetiştiriliş ve karakterle ilgisi var.
yaşınız çok ta küçük değil ama aslında şöyle bir silkelenip sizden çok daha güzel bir çok kız olduğunu, hayatta çok başarılı insanlar olduğunu, insanların çok farklı uğraşları ve dünyaları olduğunu ve bazen çok boş şeylerle uğraştığınızı (hepimiz uğraşıyoruz boş işlerle arada) görürseniz çok sıradan bir insan olduğunuzu anlarsınız.
azıcık okumak, farklı insanlar tanımakla başlayın bence.
Senden daha güzel olan insanları gördüğünde herhangi bir şey düşünüyor musun? Yoksa kimseyi kendinden güzel bulmuyor musun?
aynı beni anlattın sanki bende aynen senin gibiyim eşime bile bazen okadar bebncilce ve kötü davranıyorum ki kendim bile şaşıyorum merak ettim terazi burcumusun benim terazi burcu arkadaşlarım ve ben hep bu şekildeyiz de
bu yanıtlara vereceğim genel Yanıt yanlış yolda olduğumun ve bunu düzeltmem gerektiğinin farkındayım, dışarı komik gözüküyor muyum bilmem çünkü bu huylarımı dışarı yansıtmam yani düşüncemde Yaşarım her şeyi ve evet komik duruma düşmek istemiyorum. niyetim empati yapıp daha çok kitap okuyarak bu davranışımı değiştirmek. ayrıca Aslan Burcuyum. kendimden güzel insanlar gördüğümde güzel olduklarını kabul ediyorum Zaten kendim aman aman güzelim demiyorum kendimi aman aman güzel de bulmuyorum.. sadece bu huyumun değişmesi Lazım. teşekkür ederim yardımcı olan herkeseDışarıdan nasıl göründüğünü bir bilsen kendini saniyede değiştirirsin. Geçen gün sınıfa dikkatimi çeken bir olayı paylaşayım seninle. Formasyon eğitimi aldığım sınıfta toplamda 10 kişi kadarız. Sınıfta bir çocuk var gayet eli yüzü düzgün ve yakışıklı ffakat arka sıralarda oturup kimseyle muhattap olmaz. Sürekli ön sırada oturan bir kız var. O kızla 1-2 muhabbetim olmuş ve sevmiştim kendisini. Çok sempatik ve şirin geliyordu bana. Son dersimizde bu arkalarda oturan yakışıklı arkadaş sunum yapmak için kürsüye çıktı. Meğerse peltekmiş. Bu sempatik bulduğum arkadaş kendi çapında çocuğa gülmeye başladı. Sunumu 20 dk sürdüyse kız 20 dk boyunca hiç durmadan güldü. Ve gülmesine sınıf da eşlik etsin diye bekleyerek yaptı bunu. Ben sadece durup kızı izledim. O sempatik bulduğum sevdiğim kız gözümde düştü düştü düştü yok oldu. Ve kız meğerse bir hayli etine buduna dolgunmuş. Şişmanlığı hiç dikkatimi çekmemişti, ben güzel yönlerine odaklamıştım ama bu yaptığı ile kızın kusurlarına da görmeye başladım ve şimdi kendisinden nefret ediyorum. Bir dış göz olarak ben bu hissiyata kapıldıysam eminim ki tek değilimdir. Sınıfta eskiden seveni kadar şimdi sevmeyeni vardır eminim. Ve şunu da farkettim, aşağılık kompleksi olmayan insanlar başkasının kusurları ile eğlenmez. O kız şişman, belli ki çok dalga geçilmiş çok gülünmüş kendisine. Şimdide aynısını başka insanların kusurlarına yaparak rahatlıyor. Bu yüzden de biraz acıdım. Beni bir dış göz kabul et. İnsanlara kendin için böyle düşündürmek ister misin ? Eminim istemezsindir yoksa böyle bir konu açmazdın. İnsanları kusurları ile kabul et, kusurları ile sev. Güzel yönlerine odaklan. Empati yap, o kusurlu insan sen de olabilirdin. Sana da aynı şekilde gülüyor olabilirlerdi. Ve olmayacağın ne malum? Güzellliğine güvenme, kimde bir güzellik varsa bilsin ki o ona emanettir. Her an elinden uçup gidebilir. Biraz uzun oldu ama faydana bu cümlelerim arkadaşım, bence dikkate al![]()
nickim Avril lavigne nin şarkı isminden Alıntı. bu şekilde devam ederse gideceğim ZatenAgresiflik de mi var sanki.. nick inden yola cikarak oyle dusundum. Bu arada yapman gereken sey psikolojik danismanlik almak .
Canim bi sakin ol istersen..burda her kesimden her dusunceden insanla muhatapsin malum..sinirlenme..hepimizin kusurlari var , ne guzel ki sen kusurlarini duzeltmek istiyorsun. Istemek basarmanin yarisidir.samimi soyluyorum, psikolojik danismanlik alman Cok rahatlatacaktir seni..bulundugun universitede pdr anabilimdalindaki hocalara basvurabilirsin seni yonlendirirler belkinickim Avril lavigne nin şarkı isminden Alıntı. bu şekilde devam ederse gideceğim Zaten
yok sinirlenmedim zaten neden öyle dediniz ki? şu an açıkçası derslerimden Kafamı hiç kaldıramıyorum ve bu bi süre daha böyle olacak. hedefim tatilde ve boş zamanlarımda empati ve psikoloji üstüne kitaplar okumak, daha da olmazsa terapiye gitmek..teşekkür ederim yanıtınız için..Canim bi sakin ol istersen..burda her kesimden her dusunceden insanla muhatapsin malum..sinirlenme..hepimizin kusurlari var , ne guzel ki sen kusurlarini duzeltmek istiyorsun. Istemek basarmanin yarisidir.samimi soyluyorum, psikolojik danismanlik alman Cok rahatlatacaktir seni..bulundugun universitede pdr anabilimdalindaki hocalara basvurabilirsin seni yonlendirirler belki
Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?