Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?