Çok bencil bir insanım...

Yazdıklarınızı okumadım. Başlığa gördüm direk yazmaya geldim.

En güzeli... Biz bencil değiliz de ne oluyor sanki. Keşke bende bencil biri olabilseydim :(

Bence bir uzmandan yardim almalisin

Böyle bir tanıdığım var ve şu anda ne eşi kaldı yanında ne de arkadaşı
Acilen bu tavrını değiştir. Hayat çok acayip bi yer bi gün çok güzelim derken bi trafik kazasıyla bir uzvunu kaybedebiliyor insan

şimdiden bunun farkında olman gerçekten cok güzel ama bunu kolay kolay atlatman zor . yine birini görsen onun hatasını arıycan ve arkadan yıne pişman olcan . bunu ancak bir pisyatr yardımıyla atblırsın . bence bi uzman yardımı alsan iyi olur canım. çünkü bilinç altın bunu atlatmana izin vermiycek

Hahay ilk defa kendini böyle kötü anlatan birini gördüm ilahi yani, nasıl bir insan oldugunun farkındasın ya oda bişey bazı senin gibi tipler kendini dünya iyisi oldugunu sanır ama sen kötü bir insan oldugunun farkındasın ve değişmek istiyorsun bu iyi birşey ama bunun bir tedavisi var mı bilmiyorum yok galiba çünkü bir gün güldüğün insanlardan kat ve kat daha kötü bir duruma düşersin inşallah ta bu şekilde gülmeyi bırakırsın huyundan vazgeçersin : )

hiç birşey çözümsüz değildir hiç bir kusur ve hatada ayıp değildir önemli olan onları bulmak ve düzeltebilmek keşke herkes whatthehell arkadaşımız gibi olsada kusurlarını düzeltse ozaman dha iyi bireyler olabilir dünyada ama nerdeeeee şimdiki insanlar istemeden değil isteyerek kötülük ve bencillik yapıyolar.

hayatın sana karşı şöyle okkalı bir tokatı olur o zaman aklın başına gelir merak etme .

kendimi begenmenin esiginden hep ezildikten sonra hepimiz aynı şarabız sozunu aklima getirerek siyrilirim ben...
kilolusu,zayifi,guzeli,cirkini neticede hepimiz insaniz ve anne karninda 9 ay boyunca ozenilerek kademe kademe yaratildik,fiziksel ve ruhsal gelisimimiz dunyaya geldikten sonra devam eder...eder de zaman gelicek cilt kremlere cvp vermez olcak,saclar agiracak yani o gurur duydugun fizigini olene kadar tas gibi tutmak istesen de elbet bigun o da toprak olacak..insani yucelten ruhudur kalbidir..ruhsuz,kalbi insan sevgisiyle,yaradana sukurle dolu olmayan beden sadece yasama fonkiyonlari yerinde olan ama icten olmus bir et kemik yiginidir benim gozumde..

yasim henuz 30 bile degil ama Allah kafama vura vura yasatmistir bugun guldugum durumun ortasina yarin kabak gibi dusmeyi..oyuzden hep temkinliyimdir..kilolu insanlara guluyorsun ya,yarin hormonlarinin seni tufaya getirip yemesen de spor yapsanda balon misali sisebilecegini biliyorsun dimi..dikkat et insan kinadigi seyi tecrube etmedikce son nefesini veremezmis..:KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hahay ilk defa kendini böyle kötü anlatan birini gördüm ilahi yani, nasıl bir insan oldugunun farkındasın ya oda bişey bazı senin gibi tipler kendini dünya iyisi oldugunu sanır ama sen kötü bir insan oldugunun farkındasın ve değişmek istiyorsun bu iyi birşey ama bunun bir tedavisi var mı bilmiyorum yok galiba çünkü bir gün güldüğün insanlardan kat ve kat daha kötü bir duruma düşersin inşallah ta bu şekilde gülmeyi bırakırsın huyundan vazgeçersin : )
sende ne kadar iyi bir insansın

Farkindaligin yuksek olmasi bu tip problemlerin cozulmesindeki ilk ve en onemli adim. Ama psikolog sart. Muhtemelen gecmiste yasadiklarinla baglantili bir durum. Misal ben de eskiden cok sisman ve alay edilen biriydim. Kilo verdim inceyim baya simdi, insanlar beni oldukca begenir. O ortamdakiler benden sismansa dunyanin en mutlusu benim. Ama eger benden bir kilo eksik biri varsa dunyanin en cirkin insaniyim. Ama toparliyorum artik psikolog seanslariyla :)

Farkindaligin yuksek olmasi bu tip problemlerin cozulmesindeki ilk ve en onemli adim. Ama psikolog sart. Muhtemelen gecmiste yasadiklarinla baglantili bir durum. Misal ben de eskiden cok sisman ve alay edilen biriydim. Kilo verdim inceyim baya simdi, insanlar beni oldukca begenir. O ortamdakiler benden sismansa dunyanin en mutlusu benim. Ama eger benden bir kilo eksik biri varsa dunyanin en cirkin insaniyim. Ama toparliyorum artik psikolog seanslariyla :)
psikolog şart diyorsunuz yani? kendi kendime yenebilirmişim gibi geliyor ama bilemiyorum psikolog şart mı..

psikolog şart diyorsunuz yani? kendi kendime yenebilirmişim gibi geliyor ama bilemiyorum psikolog şart mı..
Sart gercekten. Bilincalti cok illet bir sey. Kendi kendinize yenemiyorsunuz oraya oturmus olan seyleri. Farkindaligi yuksek bir insan olmama ragmen kendimle ilgili neler ogrendim ben bile sasiriyorum

şimdiden bunun farkında olman gerçekten cok güzel ama bunu kolay kolay atlatman zor . yine birini görsen onun hatasını arıycan ve arkadan yıne pişman olcan . bunu ancak bir pisyatr yardımıyla atblırsın . bence bi uzman yardımı alsan iyi olur canım. çünkü bilinç altın bunu atlatmana izin vermiycek
evet ben de en çok bundan korkuyorum ancak psikoloğa ayıracak vaktim de neredeyse hiç yok, bölümüm ağır ve ancak dışarı hafta sonları nadir çıkabiliyorum onda da eğlenmek istiyorum, okuldan zaten geç geldiğim zamanlar oluyor, hafta içi 3 gün okuldan sonra spora gitmeye çalışyorum vs.. amacım okulum tatile girdiğinde bunun üstüne kitaplar okumak daha da olmazsa öyle psikolojik yardım almak çünkü bu durum insanlardan çok beni yıpratıyor, dünyaya bu gözle bakmak gerçekten çok kötü bir şey.. mesela dersten kötü bir not alsam bile sanki başıma gelen en kötü şeymiş gibi hırçınlaşıyorum, hırsımdan ağlıyorum ama biliyorum ki benden daha fazla derdi olan insanlar var ve o an gerçekten kendimi aptalmışım gibi hissediyorum, kendinden başkasını düşünmeyen aptal bir insan gibi görüyorum kendimi.. ve böyle olmaktan gerçekten çok ama çok yoruldum. örneğin bu siteye bu denli bencilliğimi aktarmama rağmen burada bana bir çok insan yardımcı olmaya çalışıyor ve böyle olmaktan bir kez daha utanıyorum. umarım ben de siz ve sizin gibilerin kişiliğine bir gün sahip olabilirim..

Sart gercekten. Bilincalti cok illet bir sey. Kendi kendinize yenemiyorsunuz oraya oturmus olan seyleri. Farkindaligi yuksek bir insan olmama ragmen kendimle ilgili neler ogrendim ben bile sasiriyorum
sizin adınıza çok sevindim gerçekten. ben de yoğunluğumdan fırsat bulursam bir yardım almayı düşünebilirim en azından okuldaki psikologla bile konuşsam dahi benim için iyi bir adım olur..

sen istemekle zaten kendi adına büyük bir adım atmışsın.bazen duygularımızın hakimi olamıyoruz.arkadaşım vardı unutmam laflarını çok kıskacım derdi elimde değil bu derdi herşeyi herkesi kıskanırdı istemsiz ve bu çok ağrına giderdi.insanın vicdanı varsa zaten senin gibi zamanla bu şekilde rahatsız olmaya başlar.dediğin gibi kitapları oku baktın olmadı yardım al zamanla geçicek emin ol çünkü sen geçmesini istiyorsun en önemlisi bu.

sizin adınıza çok sevindim gerçekten. ben de yoğunluğumdan fırsat bulursam bir yardım almayı düşünebilirim en azından okuldaki psikologla bile konuşsam dahi benim için iyi bir adım olur..
Ben de okulumdaki psikologla gorusuyorum. Hem ucretsiz hem de ders aramdaki bir saate ayarladigimiz icin rahatlikla gidebiliyorum yogunlugumun arasinda. Final zamani basimi kaldiramiyorum ama buyuk keyifle gidiyorum psikologuma :)

Bir cok kisiye sacma gelebilir ama bence bunun tek yolu tasavvufi ogretiler. Tasavvuf sayesinde egonu yenebilirsin.

Hayatta kendin,ailen ve sevdiğin dostların hariç kimseye çok değer verme zaten,doğrusu bu.

İnsanlık aşkıyla yananlar da var elbette ama insanların çoğu özünde senin bencillik seviyende.

Sen bencil değilsin ama mükemmeliyetçisin, derslerin için de, kendi bedenin için de.

Daha çok sosyalleş, farklı insanlar tanı. Hayatta mutlu olmak güzel vakit geçirmektir bence, kafan kendini mükemmel yapmaya bu kadar takılıyken nasıl geçirdiğin anlardan keyif alacaksın?

Sadaka dağıt, fakirlerle ilgilen, LÖSEVe bağış yap....rahatla biraz,hırsın güzel yaşamak olsun.

Son düzenleme:
Polemik vb yasaktır, lütfen konu içeriğine yorum yapalım, amaç konu sahibesini yerden yere vurmak olmasın.

Merhabalar. Benim kendime çok düşkün olmak, bencil olmak gibi bir sorunum var. Şu an 21 yaşındayım ve çocukluk, ergenlik zamanlarında çok hor görüldüğüm zamanlar oldu. Ailemin tek çocuğuyum ve biraz yalnız kalmayı sevmemden dolayı biraz da çocuksuluğu geç atlatmamdan dolayı çoğu zaman dalgalara maruz kaldım. Şimdi ise ünide okuyorum, 3 yıllık bir ilişkim ve kendime has iyi bir arkadaş çevrem var. Ancak ne olursa olsun bencilliğimi ve kendimi beğenmişliğimi üstümden atamıyorum. Geçmişte ne kadar hor görüldüysem de kendimi aşırı beğenme huyum var. Şöyle ki fiziğine ve spora düşkün bir kızım. Kilolu birini görünce içten içe gülüyorum, asla benim gibi olamaz diyorum. Bunun dışında insanların kusurlarını ve hatalarını görmek hoşuma gidiyor. Bunları yapmamın sebebinin geçmişte yaşadıklarıdan kaynaklandığını ve zamanında insanlar bana nasıl yaklaştıysa ben de insanlara öyle yaklaşarak öc alırmışım gibi hissediyorum ancak böyle olmaktan çok rahatsızım. Bunun dışında insanlara önyargılı yaklaşımım var ve insanları çoğu zaman sevmiyorum yani kendi sevdiklerim dışında. Annem, babam, erkek arkadaşım ve sevdiğim arkadaşlarım desteklerini asla benden esirgemezler ve ben sadece onların acısına üzülüp sadece onlarla mutlu olabiliyorum, diğer insanlar umurumda değilmiş gibi.. Ve ben bunu değiştirmek, insanları daha çok sevmek ve bu bencilliğimi üstümden atmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?
terapi al....

Back
X