- 11 Mayıs 2015
- 97
- 119
- 13
- Konu Sahibi Krizantem cicegi
-
Teşekkür ederim. tam da bu gün adetimin birimci günü. Üçüncü gün bi gideyim kadın doğuma bakalım ne diyecekler. Bahsettiğin kür ne kürü peki?canım selam telaslarında üzülmekte azda ollsa haklısın evet ama bu hep bu sekılde olmanı gerektırmez; bebek sahıbı olmak gercekten buyuk sorumluluk her yönuyle dusunmeye baslıyorsun ; odak noktan sadece o oluyor zamanla. bolca dua et RABBIM bana en hayırlı ve en guzel zamanda nasıp et de. ve ilk fırsatında adetının 3. gunune kadın dogumdan randevu al bır hormon testı yaptır bu testı önceden yaptırmak iyi olur varsa kadın hormonlarında bır deger duzene sokarakta hamıle kalabılırsın ; ben erken kontrol sayesınde gebe kalmayı onleyıcı hormonumun yuksek oldgunu ogrendım ve ılacımı 15 gun kullandıktan snra hamıle kaldm ; tabı en onemlısı stresten uzak olmak ; bıtkısel cay ve sabah ta yapmıs oldugum kürden yedım ; esıme de her sabah kecı boynuzu pekmezı yedırdım ; bitter cıkolata yedırdım hem sperm kalıtesı artsın dıye. cok sukur 2. ay denemem de hamıle kaldım. bırde önerım folık asıte basla sımdıden ; ben doktora da yazdırmamıstım gebelıgı dusundugm ay basladım eczaneye sordum dedım ben bebek dusunuyorum ne onerırsınız folbıol adından folık asıt verdıler. doktorumda daha sonradan onayladı .
Seni anlıyorum canım bende 30'uma girmek üzereyim... aslında bizi bu kadar tetikleyen yaşımızın ilerliyor olması...bu da strese girmemize yetiyor
Bence ilerisini düşünme
sadece Allah'tan hayırlısını dile
eğer nasibinde varsa olur zaten ve bi şekilde Allah onu büyütmene imkan verir bebek oldumu ailen de seferber olur... Allah dilemedikçe biz napsak boş zaten O'na sığınmaktan başka elimizden bişey gelmez
Teşekkür ederim. tam da bu gün adetimin birimci günü. Üçüncü gün bi gideyim kadın doğuma bakalım ne diyecekler. Bahsettiğin kür ne kürü peki?
Teşekkür ederim. Az önce eşimle konuştuk iki ay ertelemeye karar verdik. Hem psikolojik olarak biraz rahatlarım hem de doğum iznimi kullanabilirim diye.canım bahsettıgım kür bu adetımın 4.gununden ıtıbaren basladım ben 4 gun adet olurum zaten. 28 gunde bır adet gorurum ; 25 temmuz son adetımdı 28 temmuzda hormon testı yaptırdım 22 agustos beklenen adet tarıhımdi ben ayın 18 ınde hamıle oldugumu ogrendım. yanı hem bu kürle hem de hormonlarım duzene gırsın dıye testere dıslı aslan pencesı otunu kaynatıp her aksam yemekten sonra 1 bardak ıctım. her sabahta bu kürden ac karnına yedım. birde haftada 1 kere almam gereken hormon ılacım vardı (prolaktın hormonum ıcın ) onuda kullandım. derken adetımden sonrakı 3. haftamda hamıle kalmısım hemen:) tabı folık asıte en az 3 ay onceden baslaman lazım sen sımdıden basla mumkunse doktora da soyle yazar zaten
Çörek otu Bal Tarçın;
Hamile kalmak için macun, 12 silme tatlı kaşığı taze öğütülüş çörek otu 30 gram. 10 çay kaşığı toz tarçın. 10 yemek kaşığı saf bal. Bu karışımdan her gün 1 yemek kaşığı adetin 2. günü başlanıp 12. gününe kadar sabah akşam yenir. Bu karışım yumurtaları büyütüp hormonları düzenler. Dolayısıyla hamile kalma ihtimalini yükseltir.
Teşekkür ederim. Az önce eşimle konuştuk iki ay ertelemeye karar verdik. Hem psikolojik olarak biraz rahatlarım hem de doğum iznimi kullanabilirim diye.
Şimdi bu durumda yine de o kürü yapsam mı acaba? Doktora gitmeyi ertelemicem. Bi baksonlar hormonlarıma. Gerçi kimyasal gebelikten sonra bi çok defa gittim doktora sıkıntı yok önemsiz geçici bi kist var dediler. Ama kan testinden başka testte yapmadılar.
canım üzme kendini hiç ben 37 yaşıma girdim eylül başında ve ilk gebeliğim. Bende de vardı acaba hamile olamam mı korkusu. Adet düzensizliğim vardı. Ama hiç ümitsizliğe kapılmadık. Doktora gittik hem ben hem eşim bende kist vardı ama kendiliğinden düzelir dedi doktorum ve düzeldi. Eşimin de sperm hareketlerinde yavaşlık vardı hamileliğe engel değil ama yine de ilaç verdi fakat eşim ilacı sadece 1 hafta içebildi sonra bıraktı. Ben eşime polen içirdim her sabah aç karşına bir tatlı kaşığı. Birde umre ya da hacca giden bir yakınından isteyebilirsin orada olan bir meyve var sadece. meryem ana meyvesi. Meryem ana otu değil yalnız meryem ana meyvesi. Onu da denedim. Ben bunların bana faydalı olduğunu düşünüyorum. Ekim de evlendim ve hiç korunmadım nisan da hamile kaldım. Bir de bu planlamayı yapma. yani işte haziran da doğarsa ne yaparım vs diye düşünme. Benim bebeğim de ocak ayınd aolacak nasipse ve yıl sonu yoğunluğu var ve benim inan umrumda değil. Bende ihale işi yapıyorum ve devlette çalışıyorum çok yoğun ve riskli bir iş. Ama ne yapacağım diye düşünmüyorum açıkcası. Uzun yazdım biraz ama kusura bakma . Atladığım bir yer olabilir belki sen sormak istediğini sorabilirsin. sevgilermerhaba kızlar,
Ben haziran ayında ilk defa kimyasal gebelik yaşadım. Ondan önce bebek düşünmüyorduk. Kimyasaldan sonra temmuz ağustos hep denedik ama gebelik oluşmadı. Eylül de çok yoğunduk pek deneyemedikte zaten o da olmadı. Ama bende hep bi üzgünlük moral bozukluğu var. Biz memleketlerimizden uzakta hatta çok uzakta öğretmenlik yapıyoruz eşimle. bebek istiyorum ama bi yandan da sürekli düşünüyorum, ekimde hamile kalsam haziranda doğacak. Annelik izni yanacak. evimizden uzakta annelerimizin yanında bi benim annemin olduğu şehre bi eşimin annesinin olduğu şehre gidip gelmekten zaten yoruluyoruz. Bir de bebek olunca onu rahat ettirememkten korkuyorum. Kendim yılmaktan korkıyorum.
30 yaşına geldim. Daha da vakit kaybetmek istemiyorum. Ama bi yandan da bu düşünceler beynimi yiyo. Öyle çok bunaldım ki. Hadi tayin isteyelim bu sene desek bi dert demesek başka bi dert. Bir de bebeği meğer ne çok istiyomuşuz. Hamile haberleri duydukça kahroluyorum nasıl kaybettim nasıl kaçırdım öyle güzel bi şansı
Hayatımda hiç bu kadar keşke dememiştim. Keşke bu kimyasal olayı başıma gelmeden önce yani geçen dönem ciddi ciddi düşünseydik bebek istediğimizi. Belki de şimdi kaç aylıktım kimbilir. Takıldım kaldım hazirana kimyasal olmasaydı diye düşünmekten alamıyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?