• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok bunaldım lütfen akıl verin

Ben ilk yazdığınız mesajınızaa dayanrak bu yorumu yaptım .

Umarım mesajinzda işi biraktjm yazdıktan sonra çalıştım hanfendi diyip hakkınızı bize savundugunuz gibi sizi kullanan kişilere de (yani basta eşiniz sonra kayınvalideniz bana göre ) böyle hakkınızı savunursunuz.
Bana göre bu hikayede sizin sömürülmenizin sizden sonraki ilk suçlusu kocanız. Kayınvalideniz 3. Sırada geliyor.
Göz göre göre sizin kullanilmanizdan rahatsız olmamış ve annemizin huyunu bile bile sizi orada yaşatmış.
Haklısınız zaten doğru düzgün yazamadım bile sinirden ama 1.5 yıl ı da tamamen anlatmam mümkün değildi. O kadar haklısınız ki gerçekten tek suçlu benim eşimi suçlayamıyorum bana her zaman destek olan yardım eden biri sadece ilk zamanlar konuşmadı annesiyle ama daha sonra konuştuktan sonra da annesi daha da kabul edilemez bir hal aldı. Tek suçlu benim bu hikayede ben sınırımı çizemedim aman iyi olalım o üzülmesin bu üzülmesin diye diye kendimi kullandırdım. Doğumdan sonra çocuğuma da karışmasına artık dayanamadım ve patlak verdi ben salak salak konuşsun istemiyorum onun fikri ne düşündüğü benim umrumda değil en küçük hareketi bile batıyor artık çok arsız biri. Eşim bence böyle olduğunu bilmiyordu çünkü eltimle aralarının çok iyi olduğunu söylüyordu ama eltimle konuştuğumda neredeyse o da aynı şeyleri yaşamış. Eşim annesinin laftan anlamadığı ve taşınmaktan başka çaremizin olmadığını söylüyor bunun içinde biraz beklememiz lazım maalesef kenardaki paramız bizi bir süre idare eder biraz daha dişimi sıkıcam. Çatır çatır hakkımı savunup yüzüne her şeyi söylemek istiyorum artık. Buradan çıktıktan sonra da görüşmek istemiyorum o da ayrı bi olaylı olacak ama umrumda değil

Haklısınız zaten doğru düzgün yazamadım bile sinirden ama 1.5 yıl ı da tamamen anlatmam mümkün değildi. O kadar haklısınız ki gerçekten tek suçlu benim eşimi suçlayamıyorum bana her zaman destek olan yardım eden biri sadece ilk zamanlar konuşmadı annesiyle ama daha sonra konuştuktan sonra da annesi daha da kabul edilemez bir hal aldı. Tek suçlu benim bu hikayede ben sınırımı çizemedim aman iyi olalım o üzülmesin bu üzülmesin diye diye kendimi kullandırdım. Doğumdan sonra çocuğuma da karışmasına artık dayanamadım ve patlak verdi ben salak salak konuşsun istemiyorum onun fikri ne düşündüğü benim umrumda değil en küçük hareketi bile batıyor artık çok arsız biri. Eşim bence böyle olduğunu bilmiyordu çünkü eltimle aralarının çok iyi olduğunu söylüyordu ama eltimle konuştuğumda neredeyse o da aynı şeyleri yaşamış. Eşim annesinin laftan anlamadığı ve taşınmaktan başka çaremizin olmadığını söylüyor bunun içinde biraz beklememiz lazım maalesef kenardaki paramız bizi bir süre idare eder biraz daha dişimi sıkıcam. Çatır çatır hakkımı savunup yüzüne her şeyi söylemek istiyorum artık. Buradan çıktıktan sonra da görüşmek istemiyorum o da ayrı bi olaylı olacak ama umrumda değil
Canım bence anne babanla konuş minicikde olsa bir ev tutup bir yıllık kirasını ödesinler,durmları müsaitse.Altın dolar olarak olsun sizde çalışmaya başlayınca borcunuzu ödersiniz onlara.Yuvam dağılacak çok zor durumdayım diye anlatın.Eğer bu seçenek olmuyosa iyi gelin olmayı bırakacaksın gerekirse küsecek ama sınır bilmeyi öğrenecek.Kapıyı kıracak değil açmayacaksın.Haftada bir gün görecekse kocan evdeyken birlikte çıkın görsün.konuşmaktan anlayacağını sanmıyorum tersleyeceksin başka yolu yok.İstediğini söyleyip ,istediğini yapan istemediği davranışa ve söze maruz kalır.

çalıştım hanfendi diyip hakkınızı bize savundugunuz gibi sizi kullanan kişilere de (yani basta eşiniz sonra kayınvalideniz bana göre ) böyle hakkınızı savunursunuz.
Bu devirde kayın aileye yakın oturmayı kabul edenler (olacak tehlikeleri bilmedikleri için) zevklerine çok düşkün kişiler oluyor. Hemen düzenli seksimi yapayım ne olacaksa olsun diye düşünüyorlar. Aynı zamanda eşlerine hiçbir kötülüğü konduramıyorlar. Ama gerçek şu ki kocaları annelerinin daha önce diğer geline neler yapıp ettiğini çok iyi biliyorlar.

Çalışan insanlar evlenmiyor mu onu anlamadım. Yaşadığımız yerde eski işime gitmem mümkün değildi servise gitmem için en az 1 saat yürümem gerekiyordu. Daha sonrasında hemen hemen eş değer bir firmada işe başladım hamileliğimin son haftalarında bıraktım
dertsiz başınıza dert almışsınız, ben bunu vurgulamak istedim. yapacak bir şey yok, 25 yaşından sonra insan kolay kolay değişmiyor. evlilik anlayış göstermektir, iki kişiden biri anlayış gösterip bir tık geride kalacak, ezilecek. her şeyin istediğiniz gibi olmasını istiyorsanız bekarlık da vardı?

Bu devirde kayın aileye yakın oturmayı kabul edenler (olacak tehlikeleri bilmedikleri için) zevklerine çok düşkün kişiler oluyor. Hemen düzenli seksimi yapayım ne olacaksa olsun diye düşünüyorlar. Aynı zamanda eşlerine hiçbir kötülüğü konduramıyorlar. Ama gerçek şu ki kocaları annelerinin daha önce diğer geline neler yapıp ettiğini çok iyi biliyorlar.
Saçmalamayın allah aşkına

dertsiz başınıza dert almışsınız, ben bunu vurgulamak istedim. yapacak bir şey yok, 25 yaşından sonra insan kolay kolay değişmiyor. evlilik anlayış göstermektir, iki kişiden biri anlayış gösterip bir tık geride kalacak, ezilecek. her şeyin istediğiniz gibi olmasını istiyorsanız bekarlık da vardı?
Orta yolu bulmak gerekir diye düşünüyorum illa birinin ezilmesine gerek yok. Tabikide her şey benim istediğim gibi olsun demiyorum

Canım bence anne babanla konuş minicikde olsa bir ev tutup bir yıllık kirasını ödesinler,durmları müsaitse.Altın dolar olarak olsun sizde çalışmaya başlayınca borcunuzu ödersiniz onlara.Yuvam dağılacak çok zor durumdayım diye anlatın.Eğer bu seçenek olmuyosa iyi gelin olmayı bırakacaksın gerekirse küsecek ama sınır bilmeyi öğrenecek.Kapıyı kıracak değil açmayacaksın.Haftada bir gün görecekse kocan evdeyken birlikte çıkın görsün.konuşmaktan anlayacağını sanmıyorum tersleyeceksin başka yolu yok.İstediğini söyleyip ,istediğini yapan istemediği davranışa ve söze maruz kalır.
İlk defa yaptım müsait değilim dedim torunumu görmek istiyorum o zaman eve götüreyim dedi yok yok telefon çalıyor diyip kapattım kapıyı. Ohhh bunu bir adım olarak görüyorum kendim için

Saçmalamayın allah aşkına
Bakın gayette hakkınızı savunuyorsunuz. Sizde pasiflik yok bence sizde mantık kurma eksikliği olduğunu düşünüyorum.

Eltinize yapılanı gören eşinizi neden konudan mükellef tutuyorsunuz.

Eş ailesi sorunu yoktur. Eş sorunu vardır.

Siz eşinize laf kondurmamak için eşinizden hak talep etmiyorsunuz eşinizde annesine ciddi sınır çizmiyor.

Eşin ;
-Biz size haftasonu ineriz iç güveysi değiliz biz.
-Bebeğim annesinin olmadığı ortamda bulunamaz diye, sınır çizecek.

Bakın gayette hakkınızı savunuyorsunuz. Sizde mantık kurma eksikliği olduğunu düşünüyorum.

Eltinizi yapılanı gören eşinizi neden konudan mükellef tutuyorsunuz.

Eş ailesi sorunu yoktur. Eş sorunu vardır.

Siz eşinize laf kondurmamak için eşinizden hak talep etmiyorsunuz eşinizde annesine ciddi sınır çizmiyor.

Eşin ;
-Biz size haftasonu ineriz iç güveysi değiliz biz.
-Bebeğim annesinin olmadığı ortamda bulunamaz diye, sınır çizecek.
Bakın tüm yorumları okumamış olabilirsiniz tekrar açıklıyım size. İlk zamanlarda annesiyle konuşmadı fakat bizim kavgalarımız çoğalıktan sonra konuştu 3-4 kere kendi kulağımla duydum kadın laftan anlayan biri değil. Mesela kapı çaldı domates getirdi girdi 1 saat oturdu gitti ya bunu gelmiş olarak saymıyor bu kadın ona göre bize hiç gelmiyor haftada 1 falan sayıyor bunu

Bakın tüm yorumları okumamış olabilirsiniz tekrar açıklıyım size. İlk zamanlarda annesiyle konuşmadı fakat bizim kavgalarımız çoğalıktan sonra konuştu 3-4 kere kendi kulağımla duydum kadın laftan anlayan biri değil. Mesela kapı çaldı domates getirdi girdi 1 saat oturdu gitti ya bunu gelmiş olarak saymıyor bu kadın ona göre bize hiç gelmiyor haftada 1 falan sayıyor bunu. Artık geldiğinde ne yanında oturuyorum ne de çay kahve yapıyorum eşim muhabbet bile etmiyor size bu şekilde davranılsa siz o eve sürekli gider miydiniz?

Bakın tüm yorumları okumamış olabilirsiniz tekrar açıklıyım size. İlk zamanlarda annesiyle konuşmadı fakat bizim kavgalarımız çoğalıktan sonra konuştu 3-4 kere kendi kulağımla duydum kadın laftan anlayan biri değil. Mesela kapı çaldı domates getirdi girdi 1 saat oturdu gitti ya bunu gelmiş olarak saymıyor bu kadın ona göre bize hiç gelmiyor haftada 1 falan sayıyor bunu
Eltimde aynı şeyleri yaşamış dediniz. O da mı şuan oturduğunuz evde oturmuş eskiden

Bence en net olmanız gereken kısım bebeğiniz. Madem istemiyorsunuz siz yokken asla alıp baska bir tarafa gitmesine izin vermeyin.
Öyle bahane bile bulmanıza gerek yok bu konuda ben yanında değilim bi yere gitmesini istemiyorum aklım kalır deyin en basitiii. Zaten bebek daha küçük değil mi ne mana o görmek istiyor diye evinden alıp kendine götürmesine izin veriyordunuz ki

Bence en net olmanız gereken kısım bebeğiniz. Madem istemiyorsunuz siz yokken asla alıp baska bir tarafa gitmesine izin vermeyin.
Öyle bahane bile bulmanıza gerek yok bu konuda ben yanında değilim bi yere gitmesini istemiyorum aklım kalır deyin en basitiii. Zaten bebek daha küçük değil mi ne mana o görmek istiyor diye evinden alıp kendine götürmesine izin veriyordunuz ki
Bebeği götürmesine izin vermedin İnşallah? E Eda Semiz

Sadece 1 kere eşimle gitmesine izin verdim keşke onu da yapmasaydım. Kızım zaten sürekli tıkanıyor korkuyorum

Sınır çizmen şart. Kadının çekincesi acabası yok. İstediği gibi at koşturuyor.
Küserse de küssün küsmesi çok daha iyi zaten. Gerekirse sen küs. Açık ve net bir şekilde rahatsızlığını dile getirmen ve sınırı aşmaya çalıştığı an uyarman lazım. Yoksa aynı şeyler devam eder.

Siz açık iletişim insanısınız belli ki. Laftan anlamayan insanlara alışık değilsiniz. Ben de öyleydim bir zamanlar. Ama böyle insanlar konuşmayla yola gelmez, salağa yatar her fırsatta. Çözümü yukarıdaki üye yazmış, siz de salağa yatıp her defasında başka bahane yaratacaksınız. Bir süre sonra dank eder kafasına. Şikayet de edemez ortada direkt bir konuşma olmadığı için. En iyi çözüm bu olur bence de

Back
X