Çok bunaldım. Mutsuzum.siz napardınız?

Merhaba arkadaşlar. Müthiş bir kararsızlık, umutsuzluk içerisindeyim. İyi bir üniversiteden yüksek bir ortalamayla mezun oldum. Mezun olur olmaz memleketime döndüm. Kpss ye hazırlanmaya karar verdim. İlk girişimde 74 aldım. İkinci defa giremedim sağlık problemimden dolayı, bir sene daha gitti.Bu son girişimde de(yani bu yıl) 79 aldım.
Anlayacağınız üç senedir mezun ve işsizim. Ailemin maddi durumu yok, küçük bir yerde olduğum için de iş bulamıyorum.

Bir daha sınava girmeye karar verdim. Ders çalışmaya başladım ama sanki olmuyor, yapamıyormuşum gibi. Bir senem daha boşa gidecek gibi.. Bir yandan yüksek lisansa başvurdum. Onu yapsam kpss geri kalacak, yapmasam kpss den bir şey çıkmayabilir.

O kadar arada kaldım, bunaldım, yoruldum ki.. Ailemin gözümün içine " eee hala atanamadın, yıllarca ders mi çalışcaksın" der gibi bakışlarından, başarısızlıklarımdan bıktım.

Sizce yüksek lisans yapmak şu aşamada yanlış mı olur? Mantıklı olan kpss ye çalışmak mıdır? En mühimi de vaz mı geçmeli dersiniz? Kendimi nasıl motive edeceğimm:KK43:(
5. Senesinde atanmış bir öğretmen olarak umudunu sakın kaybetme olur mu.ben bu beş yılda hem ücretli öğretmenlik yaptım hem yükseklisans hem de kpss ( dersaneye hiç gitmedim)çalıştım..üniversiteyi birinci bitirmeme rağmen atanamadım..herkes çok şey söyledi bırak artık Başka iş ara diye ama pes etmedim..üstelik ilk atamam da istanbul oldu..Allah’ıma bin şükürler olsun.şimdi o söylenenler keşke öğretmen olsaydık diyorlar tatile girince..
Her nasip vaktine esirdir, dualarını bırakma..

Yeri geldi ailem bile neler neler söyledi..babam başımda beni başkalarıyla kıyaslarken, bi soru daha yapamadın mı derken gözlerim dolu dolu ağlayarak test çözdüğümü bilirim..

yükseği atanınca da yaparsınız. çok azimli bir şekilde kendinizi motive ederek yaparsanız kazanırsınız. 2 yere odaklanmak çok zor. özelde çalışmak çok kolay değil maalesef. o nedenle kpss deneyin derim. azmedince oluyor umudunızı kaybetmeyin.

Yaşınız kaç? Ben üniv.de yurtta kalırken 30 yaşında çıtı pıtı bi kız vardı.Tanıştıktan bi süre sonra söyledi ki kız 30 yaşındaymış ilk edebiyat okumuş iş bulamamış kpss ataması yüksek.Bir daha girip sınava orta direk ünide (benim okuduğum üni) hemşirelik kazanmş.Son senesiydi tanıştığımızda.Mezun olur olmaz atandı.68 ya da 69 puanla hem de.5 sene olmuş hemşire olalı.yaşın gençse hemşirelik oku derim özelde ble kolayca iş bulursun

Back
X