Merhaba hepinize. 10 yıldır kamuda sağlıkla ilgili bir branşta çalışıyorum. Nöbetli bir alan değil haftaiçi 8-5 çalışıyorum. İlk atandığımda her şey gayet güzeldi kazancım pek çok şeye yetiyordu hatta ev bile aldım. Ama şu sıralar hem maddi tatminsizlik yaşadığım için hem de artık insanlarla uğraşmaktan dolayı ve bakanlık içindeki yeniliklerle beraber eklenen görevlerle birlikte işimden çok bunalmış durumdayım. Aslında üniversite tercihimi yaparken fena bir puanım yoktu bazı mühendislikler tutuyordu. Ancak fizik dersini yapamıyorum diye hiç düşünmedim bile. Şu an mühendis olup ya da alakasız bir bölümde okuyup bilişim sektörüne yönelen arkadaşlarımı gördükçe çok üzülüyorum. Ne yaparsam yapayım üzüntüm geçmiyor. Evden çalışma gibi bir imkanımın olmaması, özel sektörde -kurumsal olanlardan bahsediyorum- özel sağlık sigortası yemek kartı çeşitli sosyal aktiviteler olması gibi nedenlerden dolayı işim gittikçe kötü görünmeye başladı gözüme. Arkadaş çevrem de ona göre şekillendi çalıştığım kurumlarda üzülerek söylüyorum ki hiç kafa dengi birilerine denk gelmedim. Biz biraz işçi ailelerin memur çocuklarıyız ve hemen para kazanabilmek için sağlıkla ilgili bir bölüm seçmiştim zaten. Ama şimdi dönüp baktığımda bunun dar bir vizyon olduğunu görüyorum. 32 yaşındayım bu sürede açıktan sosyoloji okudum yani yönlendiren yoktu ben kendi kendime farklı bir seçenek yaratmaya çalıştım. Çalıştığım branşımda yüksek lisans yaptım ama tabi kamuda bunun bi önemi yok bi kademe ilerlemekten başka. Kendimi sıkışmış hissediyorum emekliliğe kadar bu işi yapmak istemiyorum. Yani herkesin deli gibi kpss çalıştığı bu sitede ben nasıl yaparım da kamudan kurtulurum onun peşindeyim açıkçası. Göründüğü gibi değil çoğunlukla avam insanlar saçma prosedürlerle dolu maaşı tatmin etmiyor. Daha iyisini yapabilirdim düşüncesi beni daha da kötü etkiliyor. Bir kaç iş başvurusunda bulundum insan kaynakları alanında vs ama görüşmeye bile çağrılmadım. Bu sitede herkese çok güzel fikirler veriyorsunuz. Bana ne önerirsiniz buradan nasıl kurtulurum bu yaştan sonra başka bir işte çalışabilir miyim? Bu mümkünse başlangıcı nasıl yapabilirim? Şu an istifa edemiyorum çünkü kredilerim var. Ancak daha düşük maaş da olsa yan hakları ve çalışma ortamı güzel olan bi yerde çalışmaya okeyim bu arada.