Merhaba arkadaşlar. Müthiş bir kararsızlık, umutsuzluk içerisindeyim. İyi bir üniversiteden yüksek bir ortalamayla mezun oldum. Mezun olur olmaz memleketime döndüm. Kpss ye hazırlanmaya karar verdim. İlk girişimde 74 aldım. İkinci defa giremedim sağlık problemimden dolayı, bir sene daha gitti.Bu son girişimde de(yani bu yıl) 79 aldım.
Anlayacağınız üç senedir mezun ve işsizim. Ailemin maddi durumu yok, küçük bir yerde olduğum için de iş bulamıyorum.
Bir daha sınava girmeye karar verdim. Ders çalışmaya başladım ama sanki olmuyor, yapamıyormuşum gibi. Bir senem daha boşa gidecek gibi.. Bir yandan yüksek lisansa başvurdum. Onu yapsam kpss geri kalacak, yapmasam kpss den bir şey çıkmayabilir.
O kadar arada kaldım, bunaldım, yoruldum ki.. Ailemin gözümün içine " eee hala atanamadın, yıllarca ders mi çalışcaksın" der gibi bakışlarından, başarısızlıklarımdan bıktım.
Sizce yüksek lisans yapmak şu aşamada yanlış mı olur? Mantıklı olan kpss ye çalışmak mıdır? En mühimi de vaz mı geçmeli dersiniz? Kendimi nasıl motive edeceğimm

(