Cok bunaldim....

Annenizi takdir ettim. Böyle anneler de var ne güzel. Konu sahibinin KV olayı tamamen kendi lehine çevirmiş. Madem illa ben bakacağım diyorsa yazık anneyi de düşünsün biraz

aynen öle olmuş ,kendi annesi olsa yine konuşulur ama k.v ile konuşunca tıkalı lavabo gibi geri tepiyor,biz sadece işimizi bilip çalışıyoruz 4 aydır evdeydim doğum izninde iş hiç bitmiyor yemeği zor yapıyordum ,şimdi annemi daha iyi anlıyorum ,o yüzden hiç bir şey yapmak zorunda değilsin diyorum,annem evini kapatıp geldi başka bir ilde ikamet ediyor babamı kaybettim geçen sene kaybettiğim gün hamile olduğumu öğrendim ve kızımla acısını dindiriyor .evinde olsa sürekli anıları depreşecek aldım geldim yanıma, şimdi vakit bulamıyor hiçbişeye

ya mesela geçen diyorki oğlumu çaya alıştıracakmış daha 10 aylık ve ben onun annesiyim benim fikrimi sormadan nasıl böyle bişeye kalkışmayı düşünüyoki zaten ben bişey bilmiyorum hep o biliyo falan diyorum çay zararlı demir emilimi yapıyo bebekte hep kendi biliyormuş gibi davranıyo. geçen akşam sofrada limon veriyolar cocuğa vermeyin dıyorum kayınpederde onu verme bunu verme ne vericez diyo zararsız onun yiyebileceği şeyleri verebilirsiniz dedim.

aynen öle olmuş ,kendi annesi olsa yine konuşulur ama k.v ile konuşunca tıkalı lavabo gibi geri tepiyor,biz sadece işimizi bilip çalışıyoruz 4 aydır evdeydim doğum izninde iş hiç bitmiyor yemeği zor yapıyordum ,şimdi annemi daha iyi anlıyorum ,o yüzden hiç bir şey yapmak zorunda değilsin diyorum,annem evini kapatıp geldi başka bir ilde ikamet ediyor babamı kaybettim geçen sene kaybettiğim gün hamile olduğumu öğrendim ve onunla acısını dindiriyor .evinde olsa sürekli anıları depreşecek aldım geldim yanıma şimdi vakit bulamıyor hiçbişeye
haklısın bitmiyo. tabiki ben onuda anlıyorum ama anlayışta bekliyorum.

Iyi aksamlar herkese
Hemen konuya giriyorum. Esimle ikimix çalışıyoruz 1 çocuğum var kayinvalidem bakiyor. Arabamız yok ayni yerde oturuyoruz yuruyerek 13 14 dk lik mesafe var aramizda sabahları ise gideken cocugu bebek arabasiyla ona goturuyoruz aksam ayni sekilde aliyoruz. Eşim ramazan baslamadan 2 3 gun once varis ameliyatı oldu ve kaynanamda ramazan ayini geciriyoruz sahuru o hazirliyor ben aksam isten gelince hicbir seye elini surmuyo hemen cocugu alip mahalleyi turluyo bazen cok yorgun oluyorum izinli oldugum günler de evde hizmet etmek temizlik yapmak la geciyor . Cok bunaldim artik hic düşünmüyo sabah 7 den aksam 6 ya kdr ayaktayim evde kendileri uyuyo 11 e kadar benim yorgun olmam umurlarinda degil . Hep biseyler istiyor bana onu alın harclik istiyor vs . Cok bunaldim ben o istemeden de herseyi yapiyorum sonucta benim oglumsa onunda oz torunu cani. Esim bakmak zorunda değil falan diyor .
Benim annemde çocuklarıma baktı . Hem yanına yardımcı tuttum yemek temizlik vs için hem de her zaman elinin harçlığını verdim . Malesef bu iş böyle . Evet kimse bakmak zorunda değil . Benim annemin bakması, bana bakıcı maliyetinden daha fazlaya geldi . Ama kimseye güvenemedim . Hep içimden şunu dedim , bakmasa aldığım parayı kazanmak için çalışamam bile . En azından bence bu iş böyle .

Benim annemde çocuklarıma baktı . Hem yanına yardımcı tuttum yemek temizlik vs için hem de her zaman elinin harçlığını verdim . Malesef bu iş böyle . Evet kimse bakmak zorunda değil . Benim annemin bakması, bana bakıcı maliyetinden daha fazlaya geldi . Ama kimseye güvenemedim . Hep içimden şunu dedim , bakmasa aldığım parayı kazanmak için çalışamam bile . En azından bence bu iş böyle .
tabiki doğru diyosun evimde bakmak zorunda değil ama en azından banada saygı duysun istiyorum.

Iyi aksamlar herkese
Hemen konuya giriyorum. Esimle ikimix çalışıyoruz 1 çocuğum var kayinvalidem bakiyor. Arabamız yok ayni yerde oturuyoruz yuruyerek 13 14 dk lik mesafe var aramizda sabahları ise gideken cocugu bebek arabasiyla ona goturuyoruz aksam ayni sekilde aliyoruz. Eşim ramazan baslamadan 2 3 gun once varis ameliyatı oldu ve kaynanamda ramazan ayini geciriyoruz sahuru o hazirliyor ben aksam isten gelince hicbir seye elini surmuyo hemen cocugu alip mahalleyi turluyo bazen cok yorgun oluyorum izinli oldugum günler de evde hizmet etmek temizlik yapmak la geciyor . Cok bunaldim artik hic düşünmüyo sabah 7 den aksam 6 ya kdr ayaktayim evde kendileri uyuyo 11 e kadar benim yorgun olmam umurlarinda degil . Hep biseyler istiyor bana onu alın harclik istiyor vs . Cok bunaldim ben o istemeden de herseyi yapiyorum sonucta benim oglumsa onunda oz torunu cani. Esim bakmak zorunda değil falan diyor .

kayınvalidenizin olmadığı zamanı düşünün daha çok bunalmayacak mısınız ? Ne kadar bencilsiniz.

tabiki doğru diyosun evimde bakmak zorunda değil ama en azından banada saygı duysun istiyorum.
Sen yaşadıklarında haklısın zaten . Ayrıca yoruluyorsun bu konuda da haklısın . Ama gerçekten bu sorun herkeste var . Yanımda çalışan mesai arkadaşım kışın her ay kayınvalidesinin 300-400 tl doğalgazını ödüyor mesela . Çocuğu alıyorum yemek yiyorum diye mutfak masrafını karşılıyor . Hizmet beklemeleri kısmında katılıyorum ben de olsam alırım çocuğumu eve geçerim . Ki bu bile laf olmasın diye yardımcı kadına yaptırtıyordum yemekleri.

Yıllardır çalışıyorum kv ile aynı bahcede oturuyoruz defalarca teklif etmesine rağmen kendi yemeğimi kendi sahurumuzu kendim hazırlıyorum,ben sizin yerinizde olsam çocugu yine kvye bırakırdım,koca kendi evinde kalsın ailesi çok meraklıysa sizin evde baksın oğluna,siz işten gelince de dönsün kendi evine,ne diye bu kadar içiçe yaşıyorsunuz Allah aşkına,kvlemler üç kişi dün iftara çağırdılar misafirleri var diye,toplamda beş kişi,ben iftarı evde yapar öyle geliriz dedim,onlara servisle mi uğraşcam,kendi evimizde kendi yemeğimizi yedik,soframı topladım geç geç oraya gittim,ben gittiğimde çay demlenmişti,ne bulaşıklarıyla uğraştım,ne masa dandinlerıyle,çünkü sizin gibiyim kendi çocuguma ve eşime hizmet etmek beni rahatsız etmiyor,ama kv ile beraber beş kişiye hizmet etmeyi sevmiyorum,koyun mesafeyi gerekirse kötü olun soğuk olun böyle de içiniz içinizi yemez en azından. Bir ay başkasının evinde kalmak nedir ya.

bir de onların hayrına çalışmıyorsunuz sabahtan akşama kadar ayaktayım demişsiniz. Herkes ayakta. Kendiniz için aileniz için çalışıyorsunuz. Çalışıyoruz. Yanında ona yardımcı olmayan insanlar napsın. Nankörlük çok zor bir hastalık. Tedavi olun.

Kusura bakmayın da HAKSIZSINIZ.Kadın sabahtan akşama kadar çocuğunuzla ilgileniyor, yemeği yapıyor sizde akşam işten gelince zahmet edip sofrayı kurup kaldırın olur mu ? Çocuk bakmayı siz kolay sanıyorsunuz sanırım kolaysa bir deneyin bakalım ne kadar meşakkatli. Biraz empati yapın o kadının nefes almaya hakkı yok mu ?

bir de onların hayrına çalışmıyorsunuz sabahtan akşama kadar ayaktayım demişsiniz. Herkes ayakta. Kendiniz için aileniz için çalışıyorsunuz. Çalışıyoruz. Yanında ona yardımcı olmayan insanlar napsın. Nankörlük çok zor bir hastalık. Tedavi olun.
çok ağır konuşuyorsunuz ? konunun devamını okuyun kendimi ilk yazdığımla ifade edemedim.

Kusura bakmayın da HAKSIZSINIZ.Kadın sabahtan akşama kadar çocuğunuzla ilgileniyor, yemeği yapıyor sizde akşam işten gelince zahmet edip sofrayı kurup kaldırın olur mu ? Çocuk bakmayı siz kolay sanıyorsunuz sanırım kolaysa bir deneyin bakalım ne kadar meşakkatli. Biraz empati yapın o kadının nefes almaya hakkı yok mu ?
konunun devamını okurmusunuz lütfen.

kayınvalidem daha 40 yaşında benim annem 66 yaşında gece çalışıyor ..
eve alışveriş değil buraya yaptım burda kalacağız diye o yüzden hafta sonu için extra alışveriş yapmak masraflı oluyo diye tercih etmedik sabretmeye çalıştım.

Olsun 2 kahvaltılık bir şeyler alıp idare etseydiniz.
Neyse az kalmış Allah sabır versin

Ramazan bitsin evinize geçin,çocuğu da işten gelir gelmez alıp evinize gidin size hak veriyorum çocuğa bakıyo diye kadının evinde bütün gece çalısmak zorunda değilsiniz ama o da çocuğa bakmak zorunda değil bunu unutmayın

Cocuga bakmak zaten cok zor bir is.
Sizi de anliyorum yorulmussunuz. Ama o kadar sure evinizden nasil ayri kalabiliyorsunuz. Kv de olsa kalamam ben. Hem vocugunuz icin hem kendiniz icin donun eve bence

bana hala yazdıklarınız samimi gelmedi. yarım gün bakıyo sonra elden ele dolaşıyor ne demek? ya da hasta haliyle insanlar çocuk bakıyo falan. Düzgün cümleler değil bence bunlar. Ona görevmiş gibi hissettirmiyorum diyosunuz ama yazılarınızdan gayet görevmiş gibi olduğu akıyor. Kurtulun bu dertlerinizden bakıcı tutun siz de bunalmayın o da bunalmasın.

Back
X