Çok Bunaldım...

AsiNaz

Huzurum; İ&E
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.715
304
698
36
İstanbul
İçim çok dolu, belki yazsam rahatlayacağım.

Son zamanlarda her şey üst üste geldi. 2 ay bir işyerinde çalıştım ama maaşımı alamadım. Notere gittim, çalışma bakanlığına şikayet ettim. Günlerce sinirden deli oldum. Hakkımı yemelerine tahammül edemiyorum. Bu yüzden 3 haftadır başım çok ağrıyor. Gerilim tipi baş ağrısı olabilirmiş. Doktora gittim, ilaç kullanıyorum ama fayda etmedi. Kesmedi ağrımı.

3 aydır maaşımı verecekler diye bekliyorum, ama onlar arayıp "şu gün vereceğiz" bile demiyorlar. Ben de dün dayanamadım aradım, 1 ay beklememi söylediler. Tamam dedim, teşekkür edip kapattım. İcra'ya vermek istiyorum ama param yok, icra masrafları için. Kimseden de isteyemiyorum. Ailemden istesem o da ayrı bir konu. Şöyle ki;

Başım çok ağrıyor diye, acile gittim dün. Devlet hastanesine. Nörolojiye göndermediler. Başka bölüme gönderdiler, orada da tomografi istedi doktor. Ben şu an ki ağrımı kesebilecek bir ilaç yazamaz mısınız dedim, hayır dedi, film istedi. Kağıdı elime verdi. Öyleyece boş boş kaldım.
Oturdum düşündüm, annemi aradım. Beni özel hastaneye nöroloji bölümüne götür dedim, haber bekle benden dedi. Babamı aramış, o da eve gelsin demiş. Ben şoke oldum. Bu kadarını beklemezdim.

Eve geldim, ağladım, şu an da bile deli gibi ağlamak istiyorum. Yemek sofrasında annem içini döktü bana. Tabii ben de boş durmadım.

Ben "sorunlu" bir insanmışım.

Yemek aralarında bile ilaç içiyormuşum.

Zaten iki konuşma olsun, hemen ağlıyormuşum.

24 yaşındaymışım ama Yaşlı kadınlar gibiymişim.

Bunların hepsinin söylemesinin nedeni, yıllardır yenemediğim diz ağrım. Gerçi ben artık ailemden hiç kimseye "dizim ağrıyor" demiyorum.

Hatta ben düne onlardan habersiz psikologa gidiyorum zannediyordum, annem "bizden habersiz gittiğin yeri de biliyorum" dedi.
Burnumun dikine gidiyormuşum, sanki psikologa değil başka bir yere gidiyormuşum gibi konuşuyor benimle.

Ve dün özel hastaneye götürmemesinin sebebi de, para harcamamaktı. Zaten ben rol yapıyorum ya, onlara göre.
Baş ağrısı için para harcamaya da gerek yoktu.

Yazacak o kadar çok şey var ki, çok çok bunaldım...

Son düzenleme:
İçim çok dolu, belki yazsam rahatlayacağım.

Son zamanlarda her şey üst üste geldi. 2 ay bir işyerinde çalıştım ama maaşımı alamadım. Notere gittim, çalışma bakanlığına şikayet ettim. Günlerce sinirden deli oldum. Hakkımı yemelerine tahammül edemiyorum. Bu yüzden 3 haftadır başım çok ağrıyor. Gerilim tipi baş ağrısı olabilirmiş. Doktora gittim, ilaç kullanıyorum ama fayda etmedi. Kesmedi ağrımı.

3 aydır maaşımı verecekler diye bekliyorum, ama onlar arayıp "şu gün vereceğiz" bile demiyorlar. Ben de dün dayanamadım aradım, 1 ay beklememi söylediler. Tamam dedim, teşekkür edip kapattım. İcra'ya vermek istiyorum ama param yok, icra masrafları için. Kimseden de isteyemiyorum. Ailemden istesem o da ayrı bir konu. Şöyle ki;

Başım çok ağrıyor diye, acile gittim dün. Devlet hastanesine. Nörolojiye göndermediler. Başka bölüme gönderdiler, orada da tomografi istedi doktor. Ben şu an ki ağrımı kesebilecek bir ilaç yazamaz mısınız dedim, hayır dedi, film istedi. Kağıdı elime verdi. Öyleyece boş boş kaldım.
Oturdum düşündüm, annemi aradım. Beni özel hastaneye nöroloji bölümüne götür dedim, haber bekle benden dedi. Babamı aramış, o da eve gelsin demiş. Ben şoke oldum. Bu kadarını beklemezdim.

Eve geldim, ağladım, şu an da bile deli gibi ağlamak istiyorum. Yemek sofrasında annem içini döktü bana. Tabii ben de boş durmadım.

Ben "sorunlu" bir insanmışım.

Yemek aralarında bile ilaç içiyormuşum.

Zaten iki konuşma olsun, hemen ağlıyormuşum.

24 yaşındaymışım ama Yaşlı kadınlar gibiymişim.

Bunların hepsinin söylemesinin nedeni, yıllardır yenemediğim diz ağrım. Gerçi ben artık ailemden hiç kimseye "dizim ağrıyor" demiyorum.

Hatta ben düne onlardan habersiz psikologa gidiyorum zannediyordum, annem "bizden habersiz gittiğin yeri de biliyorum" dedi.
Burnumun dikine gidiyormuşum, sanki psikologa değil başka bir yere gidiyormuşum gibi konuşuyor benimle.

Ve dün özel hastaneye götürmemesinin sebebi de, para harcamamaktı. Zaten ben rol yapıyorum ya, onlara göre.
Baş ağrısı için para harcamaya da gerek yoktu.

Yazacak o kadar çok şey var ki, çok çok bunaldım...

yaaa niye bunalıyosun evde boş durma baska işe git..
adam agrı kesici verse sana belki tedavi başka yöne gidecek..
hem ne olduki insanlar başka yere gidiyomuşun imajını veriyolar..

Tatlım baş ağrısına netten bitkisel çözümler bulabilirsin.
Ben başım ağrıdığında bitki çayı içerim iyi gelir.
Sınav stresi nedeniyle benimde başım çok ağrıyor ama en azından hafifletiyor.
Diz ağrısına gelince benimde önceden kreçlenme sorunum vardı.
Ama spora başladım başlayalı hiç kalmadı o şikayetim
Bunu deneyebilirsin.
Sabahları açık havada yürü hem stresi de bi nebze azaltmış olursun.
Annene birşey diyemiyorum ama inşallah memur olabilir, kendini hayatını kurabilirsin.
Maddi açıdan aileye yüklenmek çok zor biliyorum, bende yaşıyorum.

yaaa niye bunalıyosun evde boş durma baska işe git..
adam agrı kesici verse sana belki tedavi başka yöne gidecek..
hem ne olduki insanlar başka yere gidiyomuşun imajını veriyolar..

Başka iş bulamadım, bakıyorum internete sağa sola.
Psikoloğa gitmek para harcamak onlara göre, ama benim ne yaşadığımı bilmiyorlar...

Bunu deneyebilirsin.
Annene birşey diyemiyorum ama inşallah memur olabilir, kendini hayatını kurabilirsin.

Diz ağrım ameliyat sonrası gelişen bir ağrı. Hatta forumda bununla ilgili konular açmıştım (Nöropatik ağrı)
Şu an dönüp bakmak istemiyorum o konulara, çünkü hem psikoloğa gideli, hem de üniversiteye gideli kendimi "beyin" olarak geliştirdim, diye düşünüyorum.
Şu an antidepresan kullanıyorum ve bırakma aşamasındayım. Antidepresanı kullanmamın sebebi de, üniversitede anksiyete hastası olmam.
İşte bütün bu sebepler yüzünden, diz ağrım, anksiyete olmam, ilaç içiyor olmam beni "sorunlu" yapıyormuş.
Nasıl zoruma gidiyor...

Ne yaşadın ya da yaşıyorsun peki ? Ailenin bile bilmediği..

Psikoloğumun dediğine göre, bendeki durum somatizasyon bozukluğu. Ağrımın ameliyat sonrası geçmemesi ve onunla birlikte anksiyete olmam.
Anksiyete de, kaygı bozukluğu demek. Endişe duymak. Mesela, geçen gün psikoloğumu aradım, size gelemiyorum. Başım çok ağrıyor, bana bir şey önerin dedim.
Şu an içtiğin ilacı tamamen bırak, dedi. (Zaten baya azaltmıştık)
Hatta o baş ağrısı yapıyor olabilir, fazla kullandın dedi. Yaşadıkların ağrı olarak bedenine yansıyor dedi.
Şimdi ben bugün, ilaç içmem gerekirken bu saate kadar içmedim. İçmeyeyim diyorum ama içimde bir huzursuzluk, bir endişe var.

Yaşadığım şeylere gelince de, işte yukarıda yazdıklarım. Tek başıma yaşıyorum bunları. Ve aslında daha fazlası da var.

Son düzenleme:
psikologun ilac yazma yetkisi yok ki acaba yanlis tedavi mi oluyorsun ?

Psikoloğumun dediğine göre, bendeki durum somatizasyon bozukluğu. Ağrımın ameliyat sonrası geçmemesi ve onunla birlikte anksiyete olmam.
Anksiyete de, kaygı bozukluğu demek. Endişe duymak. Mesela, geçen gün psikoloğumu aradım, size gelemiyorum. Başım çok ağrıyor, bana bir şey önerin dedim.
Şu an içtiğin ilacı tamamen bırak, dedi. (Zaten baya azaltmıştık)
Hatta o baş ağrısı yapıyor olabilir, fazla kullandın dedi. Yaşadıkların ağrı olarak bedenine yansıyor dedi.
Şimdi ben bugün, ilaç içmem gerekirken bu saate kadar içmedim. İçmeyeyim diyorum ama içimde bir huzursuzluk, bir endişe var.

Yaşadığım şeylere gelince de, işte yukarıda yazdıklarım. Tek başıma yaşıyorum bunları. Ve aslında daha fazlası da var.

Anladım.. Belki bana da kızacaksınız ama bence de ilaçlara fazla yönelmeyin.. Ben mecbur kalmadıkça ilaç kullanmam.. Başım ağrıyor ama geçmesini bekliyorum , hemen bir hap atsam geçecek belki ama öyle alışmak istemiyorum hele de birçok yan etkisi varken..

Yaşınız 24 ama 18 gibi nickinize uygun derecede asisiniz , özellikle ailenize karşı..

Bitki çayı vs. ile rahatlamayı deneseniz ? Çünkü durum psikolojik o ilaçla değil de başka bir şey de içseniz ve psikolojik olarak iyi geleceğine inansanız ben eminim yine geçecek baş ağrınız..

İş konusuna gelince de aramaya devam edin hemen olmaz zaten ama bir süre sonra bir yerden çıkar yine nasibiniz..

Son düzenleme:
Anladım.. Belki bana da kızacaksınız ama bence de ilaçlara fazla yönelmeyin.. Ben ilaç mecbur kalmadıkça kullanmam.. Başım ağrıyor ama geçmesini bekliyorum , hemen bir hap atsam geçecek belki ama öyle alışmak istemiyorum hele de birçok yan etkisi varken..

Bitki çayı vs. ile rahatlamayı deneseniz..

Çünkü durum psikolojik o ilaçla değil de başka bir şey de içseniz ve psikolojik olarak iyi geleceğine inansanız ben eminim yine geçecek baş ağrınız..

Her şeyin çok tüketilmesi zararlı olduğu gibi ilacında çok tüketilmesi oldukça zararlı..

İş konusuna gelince de aramaya devam edin hemen olmaz zaten ama bir süre sonra bir yerden çıkar yine nasibiniz..

Normalde yaşadığım baş ağrısı için, çok şiddetli olursa ilaç içerim.
Son 3 haftadır yaşadığım, çok farklı bir ağrı.
Zaten antidepresanı da dediğim gibi, azalttım. Üniversitedeyken başladım ve o dönem kullanmak zorundaydım, çok kötüydüm.
2 yılı geçti, antidepr. kullanıyorum, eğer psikoloğa düzenli gidebilseydim çok daha erken bırakacaktım.
Ama olmadı işte, kendim paramı kazanamıyorum.
İşe girdim, ordan da para alamadım.
Hiçbir şey yolunda gitmiyor:(

Normalde yaşadığım baş ağrısı için, çok şiddetli olursa ilaç içerim.
Son 3 haftadır yaşadığım, çok farklı bir ağrı.
Zaten antidepresanı da dediğim gibi, azalttım. Üniversitedeyken başladım ve o dönem kullanmak zorundaydım, çok kötüydüm.
2 yılı geçti, antidepr. kullanıyorum, eğer psikoloğa düzenli gidebilseydim çok daha erken bırakacaktım.
Ama olmadı işte, kendim paramı kazanamıyorum.
İşe girdim, ordan da para alamadım.
Hiçbir şey yolunda gitmiyor:(

bas agrilarin nasil,alindami tüm basta mi..alinda olunca sanirim biraz strese bagli

yani hic mi gecmiyor?

benimde alin kismimda vardi alin bide basimin ön kisminda hicte gecmemisit 1 hafta doktora gittim ben aslinda mr filan istemisitm

ama agri sekline göre tehlikeli degil dedi...kan filan aldi normalde kolestrol 60 mi ne olmasi grekmis yada 55 benimki 65 olmus oysaki

cok dikkat ederim..birde karisik bir bitki cayi verdi hic icmedim gerci dr.a gidince hemende gecti..sanirim agrinin nedenini ben

cok kötü birsey diye yorumladigimdan daha agridi stres yaptikca,göz dr.una gittim filan..

arti benim tansiyomum cok düsüktür ama bazi dönemler kücük yükseliyor oda bas agrisi yapiyor..

ama siz devlet hastaneside olsa tomografi filan cektirin..sigortaniz yok mu yani özel hastanelerde bakiyor belli bir karsilikla

yine mr.filan cektirip rahatlayabilirsin cünkü insan düsündükce o meret gecmiyor

Son düzenleme:
Bunu deneyebilirsin.

sevgi meleği,

senin ne tip bir baş ağrın var? Hangi bitki çayını içiyorsun?

bas agrilarin nasil,alindami tüm basta mi..alinda olunca sanirim biraz strese bagli

yani hic mi gecmiyor?

benimde alin kismimda vardi alin bide basimin ön kisminda hicte gecmemisit 1 hafta doktora gittim ben aslinda mr filan istemisitm

ama agri sekline göre tehlikeli degil dedi...kan filan aldi normalde kolestrol 60 mi ne olmasi grekmis yada 55 benimki 65 olmus oysaki

cok dikkat ederim..birde karisik bir bitki cayi verdi hic icmedim gerci dr.a gidince hemende gecti..sanirim agrinin nedenini ben

cok kötü birsey diye yorumladigimdan daha agridi stres yaptikca,göz dr.una gittim filan..

arti benim tansiyomum cok düsüktür ama bazi dönemler kücük yükseliyor oda bas agrisi yapiyor..

ama siz devlet hastaneside olsa tomografi filan cektirin..sigortaniz yok mu yani özel hastanelerde bakiyor belli bir karsilikla

yine mr.filan cektirip rahatlayabilirsin cünkü insan düsündükce o meret gecmiyor

Benimki boynumdan kafamın tepesine kadar çıkan bir ağrı. Sinirsel bir ağrıymış. İlk yazdığım yazıda demiştim, işverenlerin maaş vermemeleri benim canımı çok sıktı. Üzüntüden bu hale geldim.
Özel hastane konusu da, yine ilk yazdığım yazıdaki gibi, annemin babamın umurunda değilim. Dün yaşadıklarım bunu tamamen anlamamı sağladı.

Son düzenleme:
sen suanda anneni babani düsünme gercekten..

ya sinirseldir illaki ama sen yine bir tansiyonunu ölcsene?

Back
X