çok büyük bi hata yaptım :( ağırlığında eziliyorum

yaptığın şey evet bi hata olabilir ama artık yapılacak birşey yok bunu kabullenmelisin. yoksa psikolojin kısa sürede daha fazla yıpranacaktır. şu saatten sonra kendini yıpratma. inşallah evlilik haberlerini de duyar mutlu oluruz diyorum :39:

Arkadaşım ben sana açıkca söyliyeyim ister geri düşünüyosun de ister başka bir şey düşünüyosun de ben yazını okudum ve bütün suçu sende buldum bazı arkadaşlarımız keşke falan deme demiş bence keşkelerinden fazlasını demelisin çünkü sen daha evlenmeden nasıl öyle bir şey yapabiliyosun Allahım kimseye böyle bir şey göstermesin Yarabbim Allahım herkese akıl vermiş irade vermiş şimdide telefonlarımı açmıyo demişsin ilişkin daha bir sene olmadan bir hata yapıyosun ailenden herkesden gizli kendini her gece ağlıyarak mahvediyosun ve adam senin telefonlarını bile açmıyor ne bekliyosun ki kadınların en önemli şeyi namusdur ama ereklerde böyle bir şey yoktur erkek yapar yapar sonra bir güzelde evlenir ama kadın öyle değildir kadının bir hakkı vardır oda namusdur oda kocası olduğu zaman olur.Adam senn hakkında iradesiz diye düşünebilir her şey olduktan sonra kusra bakma ama adam gibi adam sen istesen bile evlendikten sonra olsun bu özel bir şey ben o geceyi beklerim der kadın gibi kadında adam istese bile o adamı orda mahveder aşkından gebersede basar gider. eğer seni gerçekten seviyorsa gelsin ailesinden istesin sen ona ben bu olaydan sonra çok üzüldüm gel beni iste ailenle de sende ailene söyle böyle bir şey olduğunu seni istemeye gelceklerini istesinler bi nişan bide düğün sende kendini üzmessin olur biter ama kesinlikle benden sana tavsiye öyle bir hata yaptın diye sakın ona aşırı değer verme aşırı üstüne düşme bir dahada öyle bir şey yapmasına sakın izin verme .. kusra bakma ben belki çok pat pat diye söyledim ama yalan söylemektense doğru söylemek daha iyidir düşünüyorum sen zaten benim dediğim her şeyi biliyosun dur ben sadece kendi fikrimi söyledim ..iyi akşamlar

bu kafadaki insanlar olduğu sürece zaten aynı yerde sayıyoruz.. ne demek erkek yapar yapar kadının hakkı yok.
konu sahibinin suçu kendini eksikli ve mecbur hissetmesi ve karşısındakine de bunu hissettirmesi.
oysa ki iradesi yerinde, erişkin, akli dengesi normal ve birbirini seven iki insanın sevişmesi kadar doğal bişey yok. dinine, görüşüne göre ister evlendiği kişiyi bekler, ister evlenmeden önce yaşar. sorumluluğunu alamayacaksan tabiki yapmayacaksın. şimdi sevgilisinin karşısında ezilip büzüldükçe adam da kendini bir şey sanacak.

biriyle birlikte olmak ona verdiğiniz bir lütuf değildir. kendi isteğiniz ve çıkarlarınız doğrultusunda karşılıklı alınan haza dayalı bir davranış içindesiniz sonuçta. kirlenmiş kullanılmış değilsiniz. eğer öyle düşünüyorsanız siz de karşınızdakini kirlettiniz ve kullandınız.

bu kafadaki insanlar olduğu sürece zaten aynı yerde sayıyoruz.. ne demek erkek yapar yapar kadının hakkı yok.
konu sahibinin suçu kendini eksikli ve mecbur hissetmesi ve karşısındakine de bunu hissettirmesi.
oysa ki iradesi yerinde, erişkin, akli dengesi normal ve birbirini seven iki insanın sevişmesi kadar doğal bişey yok. dinine, görüşüne göre ister evlendiği kişiyi bekler, ister evlenmeden önce yaşar. sorumluluğunu alamayacaksan tabiki yapmayacaksın. şimdi sevgilisinin karşısında ezilip büzüldükçe adam da kendini bir şey sanacak.

biriyle birlikte olmak ona verdiğiniz bir lütuf değildir. kendi isteğiniz ve çıkarlarınız doğrultusunda karşılıklı alınan haza dayalı bir davranış içindesiniz sonuçta. kirlenmiş kullanılmış değilsiniz. eğer öyle düşünüyorsanız siz de karşınızdakini kirlettiniz ve kullandınız.

Bu kafadaki insanlar mı ? Aynı yerde saymak mı? Bırakın herkes namusunla yaşasında aynı yerde saysın..
Ben erkek yapar yapar kadının hakkı yok demedim ben sadece erkekde namus yoktur hangi erkeğin ağzından duydun namusunun gittiğini ama kadın öyle değildir kadın namusu için yaşar o namusunuda sadece evlendiği erkekle bozmak ister.İki insanın birbirini sevdikten sonra sevişmesi kadar normal bişey yok evet haklısın fakat evlendikten sonra .Dine göre ister bekler ister beklemez demişsin evlenmeden önce öyle bir şey yaparsan o haramdır.Senin karşıda ilişkiye girdiğin insanda hiçbir hükümlülüğün yoksa evet haramdır.Sonuçta dini nikahın olmadığı için Allahın yanında evet birbirinize haramsınızdır.Sevgilinin karşısında ezilip büzülmek mi? Kesinlikle öyle bir şey demedim hatta ben kesinlikle yüz verme üstüne düşme dedim.Kusra bakma ama (kendi isteğiniz ve çıkarlarınız doğrultusunda karşılıklı alınan haza dayalı bir davranış içindesiniz sonuçta) şöyle demişsin bu hazlar bu davranışlar gerçekten karı koca oldukları zaman olsun.Yoksa nemi olur bu olur işde çaresizlik pişmanlık kendinden nefret etme daha yaşı kaç 20 onun okuması okulunla ilgilenmesi lazım okulla ilgilenmese bile kesinikle bu yaptığı şeyler gibi şeylerle ilgilenmemesi lazım aynen yine söylüyorum dediğimde çıktı erkek yapar zevkini alır ama umrunda olmaz kadın çünkü zevkini almıştır kadın ağlar yıpranır mağveder kendini arar telefonlarına bile cevap vermez . Kirletmek kullanmak mı ? Siz bence böyle düşünürseniz karşınızdakini kirlettiniz ve kullandıız .Yanlış bilgi vermektense doğruları söyler geçerim hatasını anlar zaten o yaptığı hatanın pişmanlığının kısacası her şeyin farkında ..

kızlar ben çok büyük bi hata yaptım dayanamıyorum bu yükün ağırlına kendimi bigün bile suçlamadan edemiyorum :(
ailem bi öğrense beni öldür ama onlara fırsat kalmadan ben kendime bişey yapmasam iyi dayanamıyorum evlenmeden önce sevgilimle birlikte olduk üztelik birbirimizi tam tanımadan daha 1 senemiz bile olmadan :( bişeylerin hep erken olmasını istedi bende karşı çıkmadım nasıl olsa evleniriz die ama kendimi suçlamadan yapamıyorum evlenmeden önce nasıl böyle bişey yapım neyime güvenip die bu suçluluk beni perişan etti :(

ona en çok istediği onun değerli olan bi şeyi vermişsin bile senden bi bahane ile ayrılırsa hiç şaşırma o kadar çok var ki bunu yapıp evlenmeyen erkek hiç ders alınmıyo mu anlamıyorum :20: ama üzüldüm ya ayrılırsa senden onu sana bağlayan nedenlerden birine elveda demişsiniz haberin olsun ...

kızlar ben çok büyük bi hata yaptım dayanamıyorum bu yükün ağırlına kendimi bigün bile suçlamadan edemiyorum :(
ailem bi öğrense beni öldür ama onlara fırsat kalmadan ben kendime bişey yapmasam iyi dayanamıyorum evlenmeden önce sevgilimle birlikte olduk üztelik birbirimizi tam tanımadan daha 1 senemiz bile olmadan :( bişeylerin hep erken olmasını istedi bende karşı çıkmadım nasıl olsa evleniriz die ama kendimi suçlamadan yapamıyorum evlenmeden önce nasıl böyle bişey yapım neyime güvenip die bu suçluluk beni perişan etti :(

canımm bak bıkeree coook buyuk hata falan dıe dusunme bence senın hatan bu konuyu buraya acman:)
cunku her kafa yapısında insan var senın bu durumun erkek arkdasınla yasadıkların kimseyi ilgilendirmez!! seni kımse yargılayamaz
sen ztn bı bunalıma girmişsin bunu kafaya takarak bıde burda yazılanları okumak daha da bunalıma suruklıcek seni
sen bıkere böle bısı yasamıs olablrsn ki bu senın tercıhın kımsenın akıl hocalıgına ihtıyacın yok önce kendıne guven asla böyle bıseyn altında ezılme sen daha cok gencsın neler neler yasıcaksn önce sen kendını guclendır ve erkek arkdsının bunu kullanmasına ızın verme
önce kendınde bitir olayı... haa bıde söyleleri var namus bekcılıgı yapıpta kendıleri her haltı yıyen ama namuslym dien ck gördum öylelerini :))))
o yuzden canım bu ınce bı cızgı sen öncelıkle kendı hayatına bak bu durumu olumsuzlaştırma bundan snrasına bak bundan öncesıne değil

kızlar bütüngün arayıp sormadı demin konuştuk ama kısa sürdü komutanları yüzünden neyse geldi anlat bana ama kavga etmeden dedi bende konuştum sonra bu konuya geldi iş pişmanmısın dedi eğer pişmansan bişeyleri değiştiricem diye konuştu bende bugüne kadar pişman olmamıştıma ama bıktım usandım dedim yarın öbürgün beni bırakıp gitmicen ne malum dedim ya sadakatsizlik yaparsan gibisinden konuştum oda bana bugün yaşadığı bir olayı anlattı bunu evli bi arkadaşı varmış cafenin birinde kızın biriyle flört ediyomuş neyse o kızın yanında bir arkadaşı varmış benim sevgilime numarasını yyolllamış kızlar benimkide yapsam şimdi yapardım dedi almadım numarasını attırdım çöpe dedi sana sadakatliyim dedi burda insanlar neler neler yapıyor diye anlatttıı

canımm bak bıkeree coook buyuk hata falan dıe dusunme bence senın hatan bu konuyu buraya acman:)
cunku her kafa yapısında insan var senın bu durumun erkek arkdasınla yasadıkların kimseyi ilgilendirmez!! seni kımse yargılayamaz
sen ztn bı bunalıma girmişsin bunu kafaya takarak bıde burda yazılanları okumak daha da bunalıma suruklıcek seni
sen bıkere böle bısı yasamıs olablrsn ki bu senın tercıhın kımsenın akıl hocalıgına ihtıyacın yok önce kendıne guven asla böyle bıseyn altında ezılme sen daha cok gencsın neler neler yasıcaksn önce sen kendını guclendır ve erkek arkdsının bunu kullanmasına ızın verme
önce kendınde bitir olayı... haa bıde söyleleri var namus bekcılıgı yapıpta kendıleri her haltı yıyen ama namuslym dien ck gördum öylelerini :))))
o yuzden canım bu ınce bı cızgı sen öncelıkle kendı hayatına bak bu durumu olumsuzlaştırma bundan snrasına bak bundan öncesıne değil

tatlım bu konuyu kimseye açamadım açamazdım görüş almaya htiyacım vardı zira artık dayanamyorum neyse erkek arkadaşımla konuştum bu konuyu pişmanmısın gibisinden konuştu benden sırf bu yüzden mi ayrılmak istiyosunda ayrılamıyosun dedi :(

ona en çok istediği onun değerli olan bi şeyi vermişsin bile senden bi bahane ile ayrılırsa hiç şaşırma o kadar çok var ki bunu yapıp evlenmeyen erkek hiç ders alınmıyo mu anlamıyorum :20: ama üzüldüm ya ayrılırsa senden onu sana bağlayan nedenlerden birine elveda demişsiniz haberin olsun ...

evet bunu düşündükçe kahroluyorum kendimi ateşe attım resmen :(

bu iddialı bir yazı olmuş.tamam zevk konusu, saygı konusunda haklısın ama şu var Türk erkeği kendi afedersin her bir b.k. yapar ama namus sadece kızda olmalı o korumalı diye düşünür. Böyle bir olayı önceden yaşanıldığını öğrenir yada bilirse Ne kadar aşık olsada acabalarla yaşar.Dışından demese de her erkek bunu içinden düşünür.. konu sahibi arkadaş sevgilin olacak kişinin öncelikli amacı bu olabilir. gerçek seven, seni düşünen, senden önce seni düşünür ve seni bu duruma sokmak için çabalamaz sana saygı duyar. Tamam bir hata yaptın ama devamını getirme sakın. sen onunla yattın diye kafasındaki evlenilecek kızlar sınıfından bile seni çıkartmış olabilir. bu kişiyle evlensen bile bunu sana diyede bilir. Dilerim iyi karakterde bir insandır..

İçini karatmayayım daha fazla zaten kötü durumdasın. ama yaptığın dünyanın sonu değil. önemli olan bunu tekrar etmemelisin. çünkü bir kere yaparsan hatadır .Hatırlatayım yaptığın büyük günahlardandır. Dinle ilgili kısmı çok önemlidir sadece senin için değil karşındaki içinde aynı günahtır. Günahlar insana tatlı gelir ama şunu da unutma, içinde birde vicdanın var doğruları bilen. tekrar yaparsan sonrakilerde de vicdan azabı çekeceksin , bu kişiliğine zarar verir. sen ona büyük bir hata yaptığınızı, bir daha yapmayacağını söylersen, saygı duyup erkek gibi adamsa, sözünde durur amaaaa sana yine de yaklaşmaya çalışıyorsa, bu kişiden arkana bile bakmadan kaç. bu kişi evlenebileceğin insan hiç değil kendine hakim olamıyordur ve ileride de olamayabilir yine sen üzülürsün. Allahu teala Kur 'an da Nur süresi 3. ayetinde “Zina eden bir erkek ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir kadınla evlenebilir. Zina eden bir kadın da ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir erkekle evlenebilir. Evlenmenin bu türlüsü müminlere haram kılınmıştır.” der yine bu surenin 5. ayetinde tevbe edip, kendisini düzeltenlerle evliliğe müsaade edilmiştir. Ayet şöyledir:“Ancak, bunun ardından tevbe edip düzelen kimseler için söz yoktur. Çünkü Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir.”der.
Sen ne kadar temiz kalabilirsen eşinde öyle olacak bunu unutma. Allah'ın hükmü var. zina yapmayan,zina edenle evlenmez. Sen dersen ki çok hoşuma gidiyor bunu yaşamak tabiki senin seçimin. unutma Allah akıl vermiş. ne yaparsan yap,eğer vicdan sahibi isen, bir süre sonra insan vicdanını susturamıyor. tüm günahlar için kural böyledir. Bu kişi hayatından çıkarsa da sana tavsiyem bazı arkadaşlar bunu beğenmese de kızlık zarını ya diktirt veya böyle bir olay yaşadığını eşine sakın söyleme. Allah Settar ismiyle günahları örtendir. Sen ne kadar çok insana söylersen, sorgusu da öyle olacaktır. Yaptığın günah Allahla senin aranda kalırsa, öbür dünyada, yaptığın tövben yüzünden, onun hayatından silindiğini göreceksin. dediğim çözümlerin iyi olduğunu savunmuyorum. Bunu yapmakta kötü bir olay ama ömründeki bir hatan yüzünden, eşin olacak kişi bunu bilip kötü birşey olarak düşünmesin. Gerçi kendisi çok temiz geldiği için seni de öyle sansa ne olur ki.

Zamanla anlayacaksın ne demek istediğimi,forumları tara ve sonuçlarına bak. bu işi eşin sana karşı kullanamamalı,evliliğine mağlup hissiyle başlamamalısın.Doğruyu söylersen, en iyisi de olsa birgün ima bile etse sen çok üzülürsün. Sana ailenle yakınlaşmanı ve onların seni sevdiğini hissetmeni öneririm.Sevgiyi güveni başka yerlerde arama. Zamanı gelince de herşeyi yaşayacaksın zaten, acele etmemelisin.birincisi kafandan bu olayı yaşamamış gibi sil ve tövbe et.Hatanı TEKRAR ETME.ikincisi en sevdiğine bile artık SÖYLEME. Bu iş Allahla aranızda sır kalsın. Kızlarım olduğu için durumun beni çok etkiledi o yüzden biraz uzun yazdım Sevgiyle kal.Allah yar ve yardımcın olsun
yorumunuz ve içtenliniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi manevi olarak içimi rahatlamak için tövbe etmem dualara sığınmam gerekiyor bende bunu yapıcam karşımda çiğ süt emmiş biri deil beni seviyo ama nasıl olsa evlenicez diyo yapsak tekrardan ne olur gibisinden konuşuyor bunun yanında benim görüşümede saygı duyan birisi namazı var Kuran'ı kerimi benden daha iyi bilen bir insan onada anlatmaya çalıştım vicdan azabı çekiyorum diye o ise ben seni eşim olrak görüyorum kötü bir niyetim yok diyor bu aralar ise tartışmaya başladık ablacım kendimi çok kötü hissettim daha bugün konuşma fırsatı buldum aradı beni bu ilişki mevzusu açıldı pişmanmısın gibisinden bu yüzdenmi benimlesin die soru yöneltti...

yorumunuz ve içtenliniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi manevi olarak içimi rahatlamak için tövbe etmem dualara sığınmam gerekiyor bende bunu yapıcam karşımda çiğ süt emmiş biri deil beni seviyo ama nasıl olsa evlenicez diyo yapsak tekrardan ne olur gibisinden konuşuyor bunun yanında benim görüşümede saygı duyan birisi namazı var Kuran'ı kerimi benden daha iyi bilen bir insan onada anlatmaya çalıştım vicdan azabı çekiyorum diye o ise ben seni eşim olrak görüyorum kötü bir niyetim yok diyor bu aralar ise tartışmaya başladık ablacım kendimi çok kötü hissettim daha bugün konuşma fırsatı buldum aradı beni bu ilişki mevzusu açıldı pişmanmısın gibisinden bu yüzdenmi benimlesin die soru yöneltti...

nasıl olsa evlenicez diyo ama daha evlenmediniz. seni istetsin,evlenin,yakında yapıcaz dediği şeyi, hem dinen hem toplumsal olarak olması gereken şartlarda yapın. namazı ve kuranı olması beni daha da üzdü. ben seni eşim olarak görüyorumla bu işler yürümez. yarın onun ölmeyeceğinin bir garantisi yok. nefsine yenilip seni arzuları için kullanması ve sen karımsın nasılsa, muhabbetine giriyor olmasını seni düşünmek olarak algılamıyorum. bu yollardan geçerken helal varken harama girmemek lazım. ilerde eşin bile olsa bu adam şu andan evleninceye kadar yaşanılanlardan ayrıca hesap vereceksiniz. evlenmiş olmanız sizi tamamen temizler herşey silinir diye düşünüpte hataya devam etmemelisin. çok insan gördüm tayinim çıksın deyip ,düğünden önce nikahlanıp gerdeğe girmeden boşanıp dul olan yada evlenecekken nişanlısı kaza geçirip sakat kalan ,ölen.Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Sizde ata binmekle,ailelerle ilgili bir hazırlık yok. "Nasılsa karım olacaksın" bu söze ya nasippp demelisin. karımsın diyorsa da şartları sağlamalısın. neyse seni ve onu Allaha emanet ediyorum.Nefsinize hakim olup,pişmanlıklar duymadan bir hayat yaşaman dileğiyle.

SeNi öncelikle tebrik ediyorum, genç yaşta yaptığın hatayı kabul edip suçluluk duyduğun için
Malesef artık gençler cinselliği çok hızlı tüketiyor
Bence Allaha karşı çok suçluluk hissediyorsun,, tövbe kapın açık dilediğin kadar af dileyebilirsin
O sana ne yapman gerektiğini gösterecektir..
İnşallah herşey istediğin gibi olur,
Kendini bu adama mecbur hissetme sonuçta hayatını yakmak zorunda değilsin,, en kötü ihtimal hiç evlenmem dersin...
Zorla istemediğin biriyle evlenmektense..
Allah yardımcın olsun

Bazı arkadaşlar "kadın zardan ibaret değildir" diyorlar. Doğru fakat, dinimizde haram kılınmış her durumun bir sebebi varken bunu bu kadar normalleştirme çabası çok yazık. Resmen Allah'ın, sizi Yaradan'ın koyduğu bir kurala karşı geliyorsunuz. Kadında böyle bir durum söz konusuysa, burda da kadını korumak esastır aslında ama ne yazık ki bir kesim bunu yobazlık hatta yeni moda tabirle "kezbanlık" olarak adlandırıyor. Ben bu sözde modernizme sonuna kadar karşıyım ve bunu savunduğum için de gayet gururluyum açıkçası.

Canım, konu sahibi arkadaşım belli ki sende yaptığın hatanın farkındasın, böyle bir hata yaptın diye de sana değer vermeyen birisiyle hayat geçmez. Kendini iyi tart ve hangisini kaldırabilceğini düşünüyorsan kendine o yolu seç. İçtenlikle tövbeni et, Allahtan af dile, O'nun merhameti sonsuzdur, Allah yardımcın olsun. Hakkında hayırlısı olsun inşaallah.

Son düzenleme:
canım şimdi konu hakkında bir şey diyemeyeceğim ama şöyle bir örnek verebilirim
benmde bir arkadaşım vardı böyle bir şey oldu
o da çok üzüldü ortada kalırım psikolojisi vardı resmen
biz çok söyledik illa evlenmek zorunda değilsin sana böyle kötü davrnan biriyle vs diye ama neyseki çocuğu idare etti bi süre
sonra çocuk mezun oldu işe girdi
bu huylardan eser yok bi iyi bi melek bi seviyo anlatamam
yani eskiden yaptığı artistliklerden eser yok
dünyayı kızın ayaklarına serdi desek yeridir.
sonra da evlendiler zaten..

sen ailenden çekiniyosun haklı olarak ve bu çocukla evlenmeyi istiyorsun o zaman sana tavsiyem
belli bi süre sıkıntı olabiliyor sende bunların üstesinden gelmeye çalış
zaten o dediğin dergi resim olayını bende duymuştum bunda abartılacak hatta günlerce kavga edilebilecek bir şey yok
sen şu an en ufak şeye alınıyorsun
o da en ufak şeyi abartıyor olabilir
bu yüzden idare etmeye çalışın, karşılıklı konuşun

sevgilinin yaşı kaç okuyor mu çalışıyor mu?

sevgilin askerdeymiş şimdi gördüm cnm
askerde olduğuna göre evliliğe çok engeli kalmıyor
en azından okul askerlik gibi engeli yok
varsa iş engeli
o da bi şekilde bulunur
sevgilin kaç yaşında canm?

Back
X