çok büyük bir derdim var ?

Dslrsmv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
437
533
103
İyi akşamlar öncelikle herkese..
Belki anlatacaklarım gerçek gelmeyebilir bazılarınıza ama herşeyi tüm samimiyetimle ve içtenlikle anlatacağım ve buradan gelen yorumları da dikkate alarak okuyacağım. Benim sorunum aile...
3 senedir hayatımda çok aşık olduğum biri var ve evlenmeyi düşünüyoruz zamanı gelince. onu gerçekten çok seviyorum, her şeyden önce beni içerisinde bulunduğum anlamsız karanlıklardan çıkarıp hayatıma anlam kattığı için ona karşı çok saygı duyuyorum..
Fakat hayatımın özellikle ondan öncesindeki kısmı çok berbattı.. babamın daha hayatımda hiç sevgilim bile olmamışken sırf üniversiteden erkek bir arkadaşımın telefonundan onu aramam üzerine beni çok kötü dövüp or*spuluk yapmamla suçlamasıyla başladı.. bütün hayatımı babama karşı kendimi kanıtlamaya çalışıp sırf haklı çıkarmamak için tek bir erkeğin bile elini tutmamış 21 yaşındaki bir genç kızdım çünkü.. kendimi hayatım boyunca hep derslere, okullara vermişti, çok başarılı olmuştum, yine yaranamamıştım..
yani üzerime kötü etiketler yapıştırmasınlar diye çok uğraştım yine de babam bana ş*refsiz, or*spu dedi..kendime hiç yediremedim o dayağı, çünkü çok günahımı almıştı. böyle böyle devam etti. sürekli psikolojimin bozuk olmasıyla ve içime şeytan kaçmasıyla suçlandım ailem tarafından. çok pis bir zihniyetle büyüdükleri için kimse beni savunmadı hiçbir zaman, hep ben suçlandım hep ben dayak yedim...

ama kendi kendime dedim ki, ailem bile beni sevmiyor, ailesinin sevmediği birini başkası hiç sevmez.. bu yüzden bir gün eğer aşık olup hayatıma birini alırsam, onu kaybetmemek için ailemi anlatmayacağım dedim..
ama malesef öyle olmadı. başlarda ailemi son derece normal, çocuklarına çok düşkün, kardeşlerin birbiriyle çok iyi anlaştığı bir aile gibi anlattım. ama 3 seneden bahsediyorum ya, ailemle ilgili sorun yaşadıkça kendimi tutamayıp biraz biraz anlatmaya başladım. tutunacak tek dalım oydu çünkü. ailemle ilgili sorun yaşadığımda ona anlatıp beni saatlerce dinlemesi ve bana güç vermesini seviyordum..
fakat başta korktuğum şeyin başıma gelmesini istemiyorum ama son dönemlerde ailemle ilgili olarak korktuğunu hissediyorum. kendi ailesi çok tatlı insanlar anlattığı kadarıyla ve bu yüzden de ailemi her defasında şaşırarak dinliyor. ileride aileyle ilgili problemler yaşamak istemediğini söyledi bugün bana haklı olarak. daha tanışmadan anlattıklarımdan dolayı o da aileme karşı tepkili. fakat benim anlatmaktan başka çarem yoktu. olmayan birileri gibi anlatamazdım ailemi.. ve psikolojik olarak çok yalnızdım ona anlattım bende..
şimdi yaptığım şeyin pişmanlığını yaşıyor gibiyim. onu kaybetmek istemiyorum ama hiçkimse benim ailem gibi kötü bir ailenin damadı olmak istemez. yarın bir gün bu sebeplerden dolayı aramızda bir problem çıkar veya beni bırakır diye korkuyorum. sonucta burada sorunlu kv problemlerini okurken herkes bir tane hayatın var kaç diyor haksız mıyım? ileride ailesi de ailemi sevmez eminim çünkü ailem gerçekten sevgisiz, katı insanlar. babam kendi kızlarının düğününe bile gitmeyen bunu ayıp gören ama başkasının düğününde göbek atan bir adamken ileride ailem yüzünden onu kaybetmekten çok korkuyorum ? bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? artık çocuğu daha fazla korkutmamak için ailemden bahsetmeyi kesmeli miyim sizce? bir de yarın bir gün ailesinin gözünde kıymetli olmam diye korkuyorum. benim ailem kızlarını kıymetsizleştiren bir aile.. babam kızlarım evlendikten sonra kocaları onları öldürse bile karışmam artık başkasının malı olmuş oluyo diyen biri.. bazen diyorum ki hiç evlenmicem...

Çocuğu kaybetmemek içinden ziyade kendiniz için yapın bunu.
Hayat arkadaşı adayınız da olsa insanoğlu çiğ süt emmiş, en ufak bir kavgada kullanılıverir bu anlatılanlar.
o seveple en yakınım da deseniz, kimseye açığınızı göstermeyin.
çok bunalırsanız psikoloğa anlatın imkan yoksa sanal bir arkadaşa anlatın, hiç olmuyorsa mektup yazın denize atın daha iyi.

Seni gerçekten seviyorsa bu anlattığın şeyler erkek arkadaşının ayrılma, soğuma yada bunları sana karşı kullanma sebebi olamaz.

Yok zaten anlattıklarını sana karşı kullanıyorsa da o doğru insan değildir.
O yüzden korkma, her türlü doğruyu bulursun.
Ayrıca eşimin de berbat bir ailesi var, ama bir kez bile onu ailesinden vurmadım.
Seven insan böyle bişeyi düşünmez bile.

Sadece cocugun eline koz vermişsin. Yarın bırgun ailesi anlattigi gibi tatlı olmaz seni rahatsız edecek seyler yaparsalar ki yapacaklar ailesinin asırı tatlı olduguna inanmiyorum.
Ozaman aileni ve ailen hakkında anlattıklarını senın Yuzune vurup kendi ailesini aklayacak.
Yapacagi tek sey bu.

Tanımadığı ailen yuzunden senden ayrılmaz ama anlattıklarını kullanacak buna hazır ol

Çocuğu kaybetmemek içinden ziyade kendiniz için yapın bunu.
Hayat arkadaşı adayınız da olsa insanoğlu çiğ süt emmiş, en ufak bir kavgada kullanılıverir bu anlatılanlar.
o seveple en yakınım da deseniz, kimseye açığınızı göstermeyin.
çok bunalırsanız psikoloğa anlatın imkan yoksa sanal bir arkadaşa anlatın, hiç olmuyorsa mektup yazın denize atın daha iyi.
Haklısınız bende o yüzden korkuyorum fakat bir yerde eğer ona başka şekilde anlatırsam bu kandırmak olur diye düşündüm o yüzden de doğruları söyledim ama su an pişmanlık duyuyorum bu saatten sonra ne degistirebilirim ki? Nasıl insanlar olduğunu az çok anladı artık ..

Sadece cocugun eline koz vermişsin. Yarın bırgun ailesi anlattigi gibi tatlı olmaz seni rahatsız edecek seyler yaparsalar ki yapacaklar ailesinin asırı tatlı olduguna inanmiyorum.
Ozaman aileni ve ailen hakkında anlattıklarını senın Yuzune vurup kendi ailesini aklayacak.
Yapacagi tek sey bu.

Tanımadığı ailen yuzunden senden ayrılmaz ama anlattıklarını kullanacak buna hazır ol
Benim de korkum bu...

Iste keske en basta düşünseydin bunu
Bu korkunun sana dupdururken gelmediğini dusunuyorum. Aranızda hosuna gıtmeyen bisey olmus ya da bisey konusulmus.
Bugün "ileride ailenle ilgili problem yasamamızı istemem yaşarsak canım sıkılır"dedi. Başka hiçbir şey demedi 3 senedir. Bende bugün bu korkuya kapıldım zaten. Birde ailesini de tanımıyorum dediğiniz gibi ailesi tatlı insanlar değilse (ki ailesine çok bağlı) benim de ailemin bir hayli itici olmasından dolayı incinecegim birşey olur diye korkuyorum

Evlenince anlattiklarini geri sana koz olarak kullanabilir hic bir sekilde derdini anlatma aileni kotuleme cok zor durumda kalirsan gel buraya yaz ama firsat verme
Burayı çok olmadı keşfedeli.. İş işten geçti artık. Bu saatten sonra nasıl geri getirebilirim ki zamanı. Ailemle çok iyi anlaşıyoruz çok iyiler gibi mi lanse etmeliyim ne şekilde düzeltebilirim ki

Sen neden bu kadar özgüvensiz duruyorsun kk.
Seninle birlikte o seni seviyor.
Bu korkuyu ona hissettirirsen olumsuz olur zaten.
Ama ona şunu hissettirmen lazım.
Kimse ailesini seçerek dünyaya gelmiyor.
Benimde ailem böyle.
Ama beni bugünlere getirdiler haklarını ödeyemem.
Bu yüzden ailemide ezdiremem.
Beni bu şekilde seviyorsan devam edersin.
İzlenimini vermen lazım

Bugün "ileride ailenle ilgili problem yasamamızı istemem yaşarsak canım sıkılır"dedi. Başka hiçbir şey demedi 3 senedir. Bende bugün bu korkuya kapıldım zaten. Birde ailesini de tanımıyorum dediğiniz gibi ailesi tatlı insanlar değilse (ki ailesine çok bağlı) benim de ailemin bir hayli itici olmasından dolayı incinecegim birşey olur diye korkuyorum
Canın sıkılırsa acar bir komedi dizisi izlersin nesen yerine gelir desene..

"sıkıntıyla sana guvenerek anlattıgım seyler yuzunden aileme sorun cıkaran bk parcası muamelesı yaparsan benim simdıden canım sıkılır haberin olsun, ailemden ben ıstedıgım gıbı bahsederim ama sen sesinin tonunu dusurmek zorundasın" desene.

Ailen ıgrenc bireylerden de olussa ailendir
O el oglu, dıgerlerı aılen.
Bunu asla unutma. Ailenı ezdirme. Ailenden utanma. Ali gider veli gelir, erkek cok. Bunu da unutma.

Sen neden bu kadar özgüvensiz duruyorsun kk.
Seninle birlikte o seni seviyor.
Bu korkuyu ona hissettirirsen olumsuz olur zaten.
Ama ona şunu hissettirmen lazım.
Kimse ailesini seçerek dünyaya gelmiyor.
Benimde ailem böyle.
Ama beni bugünlere getirdiler haklarını ödeyemem.
Bu yüzden ailemide ezdiremem.
Beni bu şekilde seviyorsan devam edersin.
İzlenimini vermen lazım
Emin ol aynen bu şekilde bir izlenim verdim zaten
Ne olursa olsun onlar ailem ve hataları olsa bile degistiremem şeklinde konuşarak dertlestim zaten onunla. Buraya kendi içimi tamamen açtığım için özguvensiz oldu.. Ama ben yine de korkuyorum çünkü o ailesiyle ilgili tek bir kötü birşey bile anlatmadı. O da anlatsaydı belki de kendimi daha güvende hissederdim bu konuda

Burayı çok olmadı keşfedeli.. İş işten geçti artık. Bu saatten sonra nasıl geri getirebilirim ki zamanı. Ailemle çok iyi anlaşıyoruz çok iyiler gibi mi lanse etmeliyim ne şekilde düzeltebilirim ki
Aılenle ilgili kimseye bisey anlatmak ispatlamak zorunda degılsın az ozguvenlı ol.
Canın sıkılır anlatırsın mutlu hissedersin oversın.
Karsındaki sadece dinlemek durumunda yorum yapamaz asagılayamaz.
Neyın korkusu bu?

Emin ol aynen bu şekilde bir izlenim verdim zaten
Ne olursa olsun onlar ailem ve hataları olsa bile degistiremem şeklinde konuşarak dertlestim zaten onunla. Buraya kendi içimi tamamen açtığım için özguvensiz oldu.. Ama ben yine de korkuyorum çünkü o ailesiyle ilgili tek bir kötü birşey bile anlatmadı. O da anlatsaydı belki de kendimi daha güvende hissederdim bu konuda
Artık ailen hakkında konuşma hiç.
ne olursa olsun anlatma.
kendi birlikteliğinize odaklanın

Canın sıkılırsa acar bir komedi dizisi izlersin nesen yerine gelir desene..

"sıkıntıyla sana guvenerek anlattıgım seyler yuzunden aileme sorun cıkaran bk parcası muamelesı yaparsan benim simdıden canım sıkılır haberin olsun, ailemden ben ıstedıgım gıbı bahsederim ama sen sesinin tonunu dusurmek zorundasın" desene.

Ailen ıgrenc bireylerden de olussa ailendir
O el oglu, dıgerlerı aılen.
Bunu asla unutma. Ailenı ezdirme. Ailenden utanma. Ali gider veli gelir, erkek cok. Bunu da unutma.
Bana or*spu deyip suçsuz yere el kaldıran adamı savunmayı midem hiç almıyor aslında.. Ama ben yine de nerde durması gerektiğini bilsin diye bu şekilde konuşurum sağol

Bana or*spu deyip suçsuz yere el kaldıran adamı savunmayı midem hiç almıyor aslında.. Ama ben yine de nerde durması gerektiğini bilsin diye bu şekilde konuşurum sağol
Bu anlattıgından cesaret alıp bu cocugun sana aynı sekılde davranmayacagının garantisini veremezsin. Baban ayıp etmıs ve buyuk yanlıs yapmis.
Bu babanla senın aranda, ya da aılen ve senın aranda.
Seni yarın buna guvenıp asagılarsa ozaman uzulursun.
Sen bilirsin

Eline ekmek almaya başladığında hala bu aileyle görüşmeye devam etmeyi düşünüyor musun???
Bence hayatında evlenecek kişi olsa da olmasa da sil onları. Ayiplayip kızının dugunune bile gelmeyen babadan, sana şiddet uygulayan insanlardan sana asla iyilik gelmez
Aslında görüşmek istemiyorum. Ama formaliteden de olsa ileride önemli olur. Aksi takdirde ailesiyle bile anlaşamayıp hepsine küsen gelin etiketi yemek istemem

anlatmaktan baska caren yoktu.. o imaji olustursan tanismaya kalktiklarinda bu sefer biz nasil insanlarla muhatabiz diyeceklerdi.. sevgilin seni suclayacakti.. bunaldiginda da anlatmak istiyorsun hakli olarak.. bence anlatmaktan baska caren yokmus. ama sevgilini suna inandirmalisin. biz evlenince mutlu olacagiz. ailemle mesafeli olacagim. evliligime karistirmayacagim.

Back
X