çok büyük bir derdim var ?

Eğer ileride beni şaşırtmayacağını incitmeyeceğini tam olarak bilsem inanın bende öyle yapardım.. Ama ailemin açtığı yaralardan olsa gerek, Kimseye yüzde yüz güvenemiyorum
O kadar iyi anlıyorum ki seni. Kimseye güvenmek için acele etme kendine güven öncelikle. Dik durmak için kimseye dayanmaya ihtiyacın yok sonuçta. Zaman içinde güvenini kazanır zaten olucağı varsa. Şu an sevdiğin biri var hayatında ve bunun tadını çıkar sadece aileni falan boş ver.

Ailemizi biz seçemiyoruz , çok bunalıp sevgiline anlatmışsın olabilir. İş ciddiye binip onun ailesiyle tanışma zamanlarında ortaya çıksa daha can sıkıcı olurdu. Ama burda kilit nokta sevgiline evlenince ailemle ilişkimin sınırlarını ben belirlerim, her şeyime evliliğimize karışmazlar mesajını vermen. Evet ben büyürken beni çok ezdiler ama artık ben güçlüyüm diyebilmen. Ona ailenden bağımsız bir birey olduğunu göster ki ürkmesin. Sonuçta herkes tedirgin olur senin ailen gibi bir aileden
En haklı yorum 👏🏻

İyi akşamlar öncelikle herkese..
Belki anlatacaklarım gerçek gelmeyebilir bazılarınıza ama herşeyi tüm samimiyetimle ve içtenlikle anlatacağım ve buradan gelen yorumları da dikkate alarak okuyacağım. Benim sorunum aile...
3 senedir hayatımda çok aşık olduğum biri var ve evlenmeyi düşünüyoruz zamanı gelince. onu gerçekten çok seviyorum, her şeyden önce beni içerisinde bulunduğum anlamsız karanlıklardan çıkarıp hayatıma anlam kattığı için ona karşı çok saygı duyuyorum..
Fakat hayatımın özellikle ondan öncesindeki kısmı çok berbattı.. babamın daha hayatımda hiç sevgilim bile olmamışken sırf üniversiteden erkek bir arkadaşımın telefonundan onu aramam üzerine beni çok kötü dövüp or*spuluk yapmamla suçlamasıyla başladı.. bütün hayatımı babama karşı kendimi kanıtlamaya çalışıp sırf haklı çıkarmamak için tek bir erkeğin bile elini tutmamış 21 yaşındaki bir genç kızdım çünkü.. kendimi hayatım boyunca hep derslere, okullara vermişti, çok başarılı olmuştum, yine yaranamamıştım..
yani üzerime kötü etiketler yapıştırmasınlar diye çok uğraştım yine de babam bana ş*refsiz, or*spu dedi..kendime hiç yediremedim o dayağı, çünkü çok günahımı almıştı. böyle böyle devam etti. sürekli psikolojimin bozuk olmasıyla ve içime şeytan kaçmasıyla suçlandım ailem tarafından. çok pis bir zihniyetle büyüdükleri için kimse beni savunmadı hiçbir zaman, hep ben suçlandım hep ben dayak yedim...

ama kendi kendime dedim ki, ailem bile beni sevmiyor, ailesinin sevmediği birini başkası hiç sevmez.. bu yüzden bir gün eğer aşık olup hayatıma birini alırsam, onu kaybetmemek için ailemi anlatmayacağım dedim..
ama malesef öyle olmadı. başlarda ailemi son derece normal, çocuklarına çok düşkün, kardeşlerin birbiriyle çok iyi anlaştığı bir aile gibi anlattım. ama 3 seneden bahsediyorum ya, ailemle ilgili sorun yaşadıkça kendimi tutamayıp biraz biraz anlatmaya başladım. tutunacak tek dalım oydu çünkü. ailemle ilgili sorun yaşadığımda ona anlatıp beni saatlerce dinlemesi ve bana güç vermesini seviyordum..
fakat başta korktuğum şeyin başıma gelmesini istemiyorum ama son dönemlerde ailemle ilgili olarak korktuğunu hissediyorum. kendi ailesi çok tatlı insanlar anlattığı kadarıyla ve bu yüzden de ailemi her defasında şaşırarak dinliyor. ileride aileyle ilgili problemler yaşamak istemediğini söyledi bugün bana haklı olarak. daha tanışmadan anlattıklarımdan dolayı o da aileme karşı tepkili. fakat benim anlatmaktan başka çarem yoktu. olmayan birileri gibi anlatamazdım ailemi.. ve psikolojik olarak çok yalnızdım ona anlattım bende..
şimdi yaptığım şeyin pişmanlığını yaşıyor gibiyim. onu kaybetmek istemiyorum ama hiçkimse benim ailem gibi kötü bir ailenin damadı olmak istemez. yarın bir gün bu sebeplerden dolayı aramızda bir problem çıkar veya beni bırakır diye korkuyorum. sonucta burada sorunlu kv problemlerini okurken herkes bir tane hayatın var kaç diyor haksız mıyım? ileride ailesi de ailemi sevmez eminim çünkü ailem gerçekten sevgisiz, katı insanlar. babam kendi kızlarının düğününe bile gitmeyen bunu ayıp gören ama başkasının düğününde göbek atan bir adamken ileride ailem yüzünden onu kaybetmekten çok korkuyorum ? bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? artık çocuğu daha fazla korkutmamak için ailemden bahsetmeyi kesmeli miyim sizce? bir de yarın bir gün ailesinin gözünde kıymetli olmam diye korkuyorum. benim ailem kızlarını kıymetsizleştiren bir aile.. babam kızlarım evlendikten sonra kocaları onları öldürse bile karışmam artık başkasının malı olmuş oluyo diyen biri.. bazen diyorum ki hiç evlenmicem...
biraz özgüvenli dur, ailen berbat sorunlu insanlar evet ama sorunlu olan onlar sen kendini kurtarmaya bak.üniversite de okutuyolar sana yine de, eline geçirdiğin imkanı iyi değerlendir ve kendi ayaklarının üstünde dur.ezik ezik durma dışarıdaki insanlara karşı çünkü insanlar çiğ süt emmiş en yakınım dediğin sırtından bıçaklar.kullanır sana karşı, hele ki mevzu ailenle ilgiliyse hayatına girecek erkeğe en fazla "ailemle pek aynı kafada değiliz ya sağolsunlar okutuyolar ediyolar ama ne biliyim biraz kuşak farkı var aramızda ya da biraz mesafelidirler " de geç.detayı bilmesine gerek yok kimsenin.moralin bozuksa aç bi komedi izle, bi koşuya çık, psikologa danış, kağıda yaz gidip ağlama çocuğa.ailenden çok sen kendi kendini kıymetsizleştiriyosun.ama önceliğin eline adam gibi meslek almak olmaz, hayatının merkezine hep kendini koy bi adamı koyma

Ailemizi biz seçemiyoruz , çok bunalıp sevgiline anlatmışsın olabilir. İş ciddiye binip onun ailesiyle tanışma zamanlarında ortaya çıksa daha can sıkıcı olurdu. Ama burda kilit nokta sevgiline evlenince ailemle ilişkimin sınırlarını ben belirlerim, her şeyime evliliğimize karışmazlar mesajını vermen. Evet ben büyürken beni çok ezdiler ama artık ben güçlüyüm diyebilmen. Ona ailenden bağımsız bir birey olduğunu göster ki ürkmesin. Sonuçta herkes tedirgin olur senin ailen gibi bir aileden
Aslında sevgilim için değil de kendim için bunu diyorum zaten. Her zaman karşılarında o dayak yiyen, içine şeytan kaçtığı lanse edilerek vicdanlarını susturduklari o küçük kız olmayacak. İleride hayatımda biri olsun veya olmasın hayatıma karışmalarına müsade etmicem. Ama haklısın sevgilime de hissettirmeliyim bunu

Anlatmasan daha iyiymiş ama yapmışsın bir kere.Baban sevilip saygı duyulacak bir adam değil anladığım kadarıyla ama el oğluna koz verme.Yarın obursu gün başına kalkar yüzüne vurur yikilirsin.Oku ayaklarının üzerinde dik dur.Yaşın çok genç ilişkilerinede fazla anlam yükleme.Cokta çıt kırıldım olmamaya calis.Hayat ezebilecek birini yakaladığı zaman ezer çünkü.

Zaten anlatarak hata yapmışsın arkadaşım. Tek başımıza geldik tek başımıza gideceğiz bu dünyadan. Psikolojini kendin yüksek tutacaksın. Çünkü artık küçük kız çocuğu değiliz birer yetişkiniz veya yetişkin adayıyız. Her zaman ailenin senin arkanda olduğunu göstermen lazım öyle olmasa bile. Yarın öbür gün nereye gideceksin veyahut senin ailen bile seni istemez otur sus diyiverir. Ben mesela eşime babam aradı şöyle dedi gelip alayım dedi falan derim gözünü korkutmak için oda gelsin alsın nereye alıyor alamaz der, anlatsaydım herhalde hangi baban gelecek peh diyip gülerdi. Bazen kartları kendine göre oynayacaksın. Kendi özgürlüğünü eline al maddi gücünü kimseye ihtiyacın olmasın bu arada. Evliliğinizede aileni müdahale ettirmezsen neden ailenden şikayetlensin. Fazla yan yana getirmezsin olur biter

İyi akşamlar öncelikle herkese..
Belki anlatacaklarım gerçek gelmeyebilir bazılarınıza ama herşeyi tüm samimiyetimle ve içtenlikle anlatacağım ve buradan gelen yorumları da dikkate alarak okuyacağım. Benim sorunum aile...
3 senedir hayatımda çok aşık olduğum biri var ve evlenmeyi düşünüyoruz zamanı gelince. onu gerçekten çok seviyorum, her şeyden önce beni içerisinde bulunduğum anlamsız karanlıklardan çıkarıp hayatıma anlam kattığı için ona karşı çok saygı duyuyorum..
Fakat hayatımın özellikle ondan öncesindeki kısmı çok berbattı.. babamın daha hayatımda hiç sevgilim bile olmamışken sırf üniversiteden erkek bir arkadaşımın telefonundan onu aramam üzerine beni çok kötü dövüp or*spuluk yapmamla suçlamasıyla başladı.. bütün hayatımı babama karşı kendimi kanıtlamaya çalışıp sırf haklı çıkarmamak için tek bir erkeğin bile elini tutmamış 21 yaşındaki bir genç kızdım çünkü.. kendimi hayatım boyunca hep derslere, okullara vermişti, çok başarılı olmuştum, yine yaranamamıştım..
yani üzerime kötü etiketler yapıştırmasınlar diye çok uğraştım yine de babam bana ş*refsiz, or*spu dedi..kendime hiç yediremedim o dayağı, çünkü çok günahımı almıştı. böyle böyle devam etti. sürekli psikolojimin bozuk olmasıyla ve içime şeytan kaçmasıyla suçlandım ailem tarafından. çok pis bir zihniyetle büyüdükleri için kimse beni savunmadı hiçbir zaman, hep ben suçlandım hep ben dayak yedim...

ama kendi kendime dedim ki, ailem bile beni sevmiyor, ailesinin sevmediği birini başkası hiç sevmez.. bu yüzden bir gün eğer aşık olup hayatıma birini alırsam, onu kaybetmemek için ailemi anlatmayacağım dedim..
ama malesef öyle olmadı. başlarda ailemi son derece normal, çocuklarına çok düşkün, kardeşlerin birbiriyle çok iyi anlaştığı bir aile gibi anlattım. ama 3 seneden bahsediyorum ya, ailemle ilgili sorun yaşadıkça kendimi tutamayıp biraz biraz anlatmaya başladım. tutunacak tek dalım oydu çünkü. ailemle ilgili sorun yaşadığımda ona anlatıp beni saatlerce dinlemesi ve bana güç vermesini seviyordum..
fakat başta korktuğum şeyin başıma gelmesini istemiyorum ama son dönemlerde ailemle ilgili olarak korktuğunu hissediyorum. kendi ailesi çok tatlı insanlar anlattığı kadarıyla ve bu yüzden de ailemi her defasında şaşırarak dinliyor. ileride aileyle ilgili problemler yaşamak istemediğini söyledi bugün bana haklı olarak. daha tanışmadan anlattıklarımdan dolayı o da aileme karşı tepkili. fakat benim anlatmaktan başka çarem yoktu. olmayan birileri gibi anlatamazdım ailemi.. ve psikolojik olarak çok yalnızdım ona anlattım bende..
şimdi yaptığım şeyin pişmanlığını yaşıyor gibiyim. onu kaybetmek istemiyorum ama hiçkimse benim ailem gibi kötü bir ailenin damadı olmak istemez. yarın bir gün bu sebeplerden dolayı aramızda bir problem çıkar veya beni bırakır diye korkuyorum. sonucta burada sorunlu kv problemlerini okurken herkes bir tane hayatın var kaç diyor haksız mıyım? ileride ailesi de ailemi sevmez eminim çünkü ailem gerçekten sevgisiz, katı insanlar. babam kendi kızlarının düğününe bile gitmeyen bunu ayıp gören ama başkasının düğününde göbek atan bir adamken ileride ailem yüzünden onu kaybetmekten çok korkuyorum ? bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? artık çocuğu daha fazla korkutmamak için ailemden bahsetmeyi kesmeli miyim sizce? bir de yarın bir gün ailesinin gözünde kıymetli olmam diye korkuyorum. benim ailem kızlarını kıymetsizleştiren bir aile.. babam kızlarım evlendikten sonra kocaları onları öldürse bile karışmam artık başkasının malı olmuş oluyo diyen biri.. bazen diyorum ki hiç evlenmicem...
Duvara anlat havaya anlat suya anlat derdini ama insana anlatma.Ben kadınlar kulubune anlatıyorum.Büyük hata yapmışsın.Ben çocukmuşum yanlış anlamışım demelısın bence .Kımseyıde kaybetmekten korkma.O senı kaybetmekten korksun

Ne biliyim konu iki ucu boklu değnek. Kendimi çocuğun yerine koyuyorum ben korkardım valla böyle bir aileden. Yani biz evlenince ne olacak acaba diye de düşünmeden edemezdim. Ama gidip de ailene laf da etmezdim. Böyle şöyle diye. Sadece bana güven vermeni beklerdim aile konusunda. Onlardan uzaklaşacağına dair. Ya da ne bileyim evlenince başımızı ağrıtmayacaklarına dair.

Ailede hiç evlenen bi kardeş var mı peki ya ?
Şunun için soruyorum bazı insanlar el delisi dediğimiz turdedir.
Dışarıya kendilerini farklı gosterebilirler.
Evlenen varsa nasıllar dünürlere karşı mesela?

Tatlim seni daha cok uzmek icin söylemiyorum bunu, dikkatli ol diye söyluyorum ama senin gibi bir ortamda yetiştirilen bir kadınin dogru erkegi secmesi mumkun değil. O kadar incitilmişsin ki muhtemelen yaralarini travmatize edebilecek bir narsiste veya sosyopatla yakınlaştın, sevgilinden tek soz kötu konusmamissin, seviyorum demişsin ama istismar edilmis kiz çocukları %99 ayni hatayi yapiyorlar, bu onlarin sucu değil, ailelerinin sucu, umarim öyle değildir ama sen yine de dikkat et

Evet ablam evlendi ve dediğiniz gibi onlara karşı çok farklılar yüzlerine gülüyolar, ama arkalarından da kızımı öldürseler bile karışmam artık onun malı diyolar. Fakat düğün sürecinde ablamı çok kıymetsizleştirdiler. Ablamin mesleği elinde olmasına rağmen nişan, söz herşeyi erkek tarafına yıktılar üzerine bir sürü altın istediler. Çok paragoz bir ailem var. Karşı taraf bunları görmezden gelip her isteklerini yaptı ve o yüzden sorun olmadı ama yarın bir gün bana da aynı şeyi yaptıklarında karşı taraf bunları kabul etmeyebilir. Yani çocukları için benim ailem asla elini taşın altına koymaz hele ki para konusunda, bizim de elimizi taşın altına koymamiza engel olurlar ve erkek tarafı olsam ben bunlar ne biçim aile ne paragöz cimri insanlar derdim...

Ablam eşiyle çok büyük problemler yaşadı özellikle eşinin ailesiyle ve babam hiçbir şekilde arkasında durmadı. Yani ikiyüzlü bunlar iğreniyorum resmen
Kocası öldürse karışmam dedi. Evlenmeseydi ben mi seçtim onu dedi(birde görücü usulü istediklerini birine vermek istiyorlar bizi,biz aşık olup bir başkasını getirince ileride ne sorun yasarsan yasa baştan söylüyorum tek basinasin diyolar)

önce kendi ayaklarınız üzerinde durun. bu çok önemli. görünen o ki. tek başınısa kalsanız babanız her gün dayak atacak size. o yüzden çalışan kadın olun. o zaman herkez kıymetinizi bilir.

şu var evlilikte iki ailede çok önemli bana göre. hele kadın çalışmıyorsa büyük sıkıntılar çıkıyor.

biraz akışına bırakın. en azından nişanlılık süresini uzun tutun, tutamadıysanız çocuk yapma süresini uzun tutun ki büyük sıkıntılar çıktığında en azından çocukla ortada kalmayın.

Bak yavrum farkinda değilsin ama şu anda senin eşimin ailesi ne düşünür ? den daha büyük problemlerin var, hatta evliliği hiç düşünmemen lazim.Önce ailenden uzaklas, meslegin yoksa bile basit bir iş bul, birikim yap, bi ev tut, çık o evden, aç da kalsan bir sure dayan ama ailenden uzaklas, kendine yeni bir yol çiz, terapi almaya çalis, sevgilin beyaz atli prens bile olsa o aile senin mutlu olmana , onurlu bir sekilde el icine karışmana izin vermeyecek bunu sen de biliyorsun kaldi ki daha önce de soyledim, sevgilinin beyaz atli prens olduğunu hiç zannetmiyorum...

Canım herşeyi anlatmışsın zaten .daha neyi anlatmicaksinki? Bazen insan dilini tutmalı herşey başkalarına anlatılmaz

Canım herşeyi anlatmışsın zaten .daha neyi anlatmicaksinki? Bazen insan dilini tutmalı herşey başkalarına anlatılmaz
Anlatmasa nolcak, böyle aile saklanır mı? Zaten çıkacakti ortaya, hem insan eşi , yoldaşı, çocuklarinin babası olacak adama anlatmayacaksa sikintisini derdini kime anlatacak? İyi ki anlatmis bence, çok üzüldium konuya ya, umarim bahtı açik olur kuzunun

Anlatmasa nolcak, böyle aile saklanır mı? Zaten çıkacakti ortaya, hem insan eşi , yoldaşı, çocuklarinin babası olacak adama anlatmayacaksa sikintisini derdini kime anlatacak? İyi ki anlatmis bence, çok üzüldium konuya ya, umarim bahtı açik olur kuzunun
İnşallah .ben kendisi için söylemiştim ....ilerde ailesinin bu durumunu kullanıp ona herturlu şiddet uygulayabilir ..bak babası başkasıyla evlendinde kızı kocanın malı gibi görüyomus.ben olsam yerinde anlatmazdim o rahatlığı vermezdim .enazindan ailesinden cekinebilirdi .adam şimdi şaşırıyor falan ama ilerde bunu kullanabilir ona karşı .ben güvenmiyorum erkeklere

İnşallah .ben kendisi için söylemiştim ....ilerde ailesinin bu durumunu kullanıp ona herturlu şiddet uygulayabilir ..bak babası başkasıyla evlendinde kızı kocanın malı gibi görüyomus.ben olsam yerinde anlatmazdim o rahatlığı vermezdim .enazindan ailesinden cekinebilirdi .adam şimdi şaşırıyor falan ama ilerde bunu kullanabilir ona karşı .ben güvenmiyorum erkeklere
Aferin güvenmeyin zaten, daha dogrusu kimseye kendinizden fazla guvenmeyin, bas bas bağiriyoruz burda ekmeginizi elinize alin, kimseye minnet etmeyin, kocaya evlilige bel baglamayın diye, zamani gelir kendi ana baban bile durmaz arkanda el ne yapsa hakli olur

Sizin yapacağınız en güzel şey, en başta bşr iş bulup çalışıp o aile ile bağlarınızı koparmanız. Bu radikal, acımasız bir karar olabilir ama bu kararı vermek zorundasınız hayatınızın değişmesini istiyorsanız. Başkalarının size değer vermesini, katmasını beklemeyin siz kendinize değer verin en başta.Siz ayrı bir evde kendi ayaklarınızın üzerinde durup aileniz ile araya mesafe koyarsanız,sevdiğiniz erkeğe şu mesajı vereceksiniz otomatikman bana değer vermeyen, beni üzen insanların hayatımda yeri yok bu ailem olsa bile. Ardından sadece erkek arkadaşınız yada onun ailesi değil herkes size saygı duymak zorunda kalacak.Evlenirken bile ailenizle karşı tarafın ailesini muhattap etmemiş olacaksınız.

Back
X