çok büyük bir dert değil ama....

tanımadığın birini bu kadar şiddetle savunman ilginç. erkek annesimisin sen ne kadar hassasın :)

Çünkü kadını istememek için tek gerekçen başbaşa vakit geçirmek istemen ki bunu bayram dışında da yapabilirsin.

Yaşlıları çok severim. Babanemle dedemle halamla aynı evde büyüdüm. Kimseden tek bir kavga gürültü duymadım. annemden böyle gördüm yani. 15 sene kayınvalidesiyle yaşayıp bir kez bile onun hakkında konuştugunu duymadım.

Ben de annemlere ananemlere eşimin ananesine babanesine imkanım el verdikçe giderim. Ne kadar kötü olabilirler ki? Bu arada eşim yurtdışında çalışıyo yılda birkaç kez görüşüyoruz. Başbaşa istegine de o yüzden şaştım. Bizim görüşebildiğimz nadir zamanlardan bayram. Yine de 500 km yol tepip annemize ugrarız.

lütfen bir kez daha okuyun olumsuz ve fevri yorumlar sadece tek bir kişiye ait o yazdıkça ben ona cevap veriyorum.onun dışında söylenenlere katıldığımı belirtiyorum. lütfen

işte her aile maalesef seninki gibi olamayabiliyor. insan olan her yerde farklı sorunlar olabilir. değişik bakış açılarıyla bakmak lazım

Benim anlamadığım bayram geçti gitti,konuyu bugün açıyorsun ?
Ne yaptınız bu bayramda beraber mi gezdiniz yani
Kusura bakma da ne var bunda,tabiki de gelecek sizinle
Kadının akrabalarına gidiyorsunuz ve diyorsunuz ki uzak
O kadıncağız nasıl gitsin arabası yok,üstüne dul kalmış-yalnız-
Ben sizin gibileri anlamıyorum ya
Bayramdan bayrama yanlarına gidiyorsunuz
Onda da kırk bahane buluyorsunuz
Lütfen bu kadar tahammülsüz olmayın,sizde kv olacaksınız
Sizinde çocuğunuz olacak yada var
BU kadar normal olan şey aranızda sorun oluyorsa yazık kv'ne

öle de işte. bazen amaaaan boşver diyorum bazen sinir oluyom bilirsin insanın duygu durumu değişiyor arada.

tabi tabi anlıyorum ben seni.ben de sinir oluyorum bazen,aslında daha çok utanıyorum,3 arabayla gidildiği oluyor,

benim çocuğum da var,herkese uyum sağlamak zorunda değilim,belki gezeceğim,evime gelip mola vereceğim,

çocuğumu doyuracağım ,sonra yine devam edeceğim falan filan...ama böyle olunca olmuyor,

bayramı çoğu zaman kızımın sefil olması olarak yorumluyorum,aç susuz uykusuz akşama kadar ordan oraya sürükleniyor.

ama kalp kırmamak adına ağzımı açmıyorum.

onlar da aile büyükleri,hevesleri var,çoluk çocuk hep birlikte geziyoruz ne güzel diyorlar muhtemelen.

boşverip geçmek en güzeli,önceki mesajımda da dediğim gibi senede 2 gün işte.

lütfen bir kez daha okuyun olumsuz ve fevri yorumlar sadece tek bir kişiye ait o yazdıkça ben ona cevap veriyorum.onun dışında söylenenlere katıldığımı belirtiyorum. lütfen

Fevri yorum yapmıyorum canım. Sadece sana ters gelen şeyler söylediğim için sen sinirleniyorsun.

yok hayır yanlış anlamışınız kv yakın 10 dakikalık mesafede zaten bayram olmasa da sürekli beraberiz geziyoruz. uzak olan benim ailem

arkadaşlar konuları lütfen kişiselleştirmeyin.hayatta herkesin nasıl ki tipi farklıysa,yaradılışı,yetiştirilme tarzı da farklı.kimine olumsuz gelen bir diğeri için önemsiz.buarada konu sahibi fikir danışmak yada içini dökmek için açıyorsa konuyu; tabiki de herkes özgürce düşüncesini söyleyebilir.ama bunu yaparken önemli olan saygımızı,herşeyden önemlisi de kendimize olan saygımızı kaybetmemek.
konuya gelince; benim yazılanlardan anladığım,konu sahibi kişinin de diğer aile büyükleri tarafından artık bir birey başlı başına bir aile olarak algılanıp ona göre muamele görmek istemesi.diğer türlü eşinin ailesiyle gittiği zaman tabiri caizse"asılın yanında duran yedek oyuncu" gibi hissetmesi.en azından ben öyle algıladım.
ama bazen hayat hemen bizim istediğimiz gibi işlemeyebiliyor.bunun için de biraz sabır ve zaman dicem ben size.

yok hayır yanlış anlamışınız kv yakın 10 dakikalık mesafede zaten bayram olmasa da sürekli beraberiz geziyoruz. uzak olan benim ailem

Pardon o zaman
O zaman bence devamlı gezmeyin,yalnızca bayramlarda gezin
Sürekli kv ile gezilmesi hoş değil

Şaşırıdm valla. Eşinle evinde başbaşa değil misin? Bayram eşinle romantik bişeyler yapın diye değil yani. Misafirliklerde rahat rahat dedikodu mu yapamıyosun acaba kayınvalide olunca?

buna ne derdiniz allah aşkına

Oğlu ve gelini özel araç ile rahat rahat giderken, zavallı kadın "birbirine zıt bölgelerde oturan" akrabalarına "bayram günü" otobüslerle gidecek.

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.. Başkada bişey demiyorum ben..

Son düzenleme:
evet konu sahibinin demek istediği bu aslında ...

belki de hatam 3 senelik evlilik hayatımdan sadece bir kesiti anlatmak. bütünü normal olarak kafanızda canlandıramadığınız için böyle suçlayıcı yorumlar yapmanız normal herhalde

evet konu sahibinin demek istediği bu aslında ...

"asılın yanında duran yedek oyuncu" evet tam olarak bu birlikte gittiğimiz her akraba ziyaretinde(bayramlar değilken bile) benim içinde bulunduğum durum. ama işte bu duyguyu kimse anlayamıyor. konuyu açmakta bir an hata ettğimi düşünmüştüm ama en azından beni ifade eden bir cümle buldum teşekkür ederim.

aslında bayramı bi yana bırakırsak k.vler sayesinde zaman zaman bu duruma düşüyoruz hepimizin sinir olduğu durumlar olabiliyor mesela bende k.vnin eşimle plan yapıp akşam şuraya giidicez diyip beni de formalite icabı bilgilendirdikleri zaman bunu hissediyorum ee madem ikiniz planladınız ikiniz gidin demek istiyorum ve bi gün mutlaka diyeceğim:) .normalde k.v ilişkilerin nasıl peşinize çok mu takılır açıkçası önemli olan bu belki de sinirinin sebebi bu

kayınvalidem eşinden ayrıldığından beri 2 kızı olmasına rağmen tek çocuğuymuş gibi herşeyi eşimden bekler.aklı fikri bizdedir. ne yapıyolar ne ediyolar diye.yani kayınbabamın bütün rollerini eşime yüklemiş durumda. bu da beni çok hassaslaştırdı.

Sonbul arkadaşın açıklaması ile daha net olmuş durum.
Ama işte kayınpederin de olsaydı ikisi giderlerdi sanırım.
kadın yalnız ve sizde de araba olduğu için bu bir görev gibi oluyor malesef.
ama hissettiğin duyguya katılıyorum.
2 seneyi geçti evime gelecek olan akrabalar hala kayınvalidemleri arayıp onlardan müsade isterler.
bir gün artık dayanamadım ve kayınvalideme söyledim,evime gelmek istiyorlarsa lütfen ya beni ya da eşimi arasınlar diye.
benim gibi bunu yaşayanlar da eminim vardır.

benim k.pederim hayatta o olmasa bizim halimiz harap olur eminim.k.pederim olduğu halde yine de sıkıntılar yaşııyoruz aslında k.vlerdeki bi miktar kkıskançlık bi miktar merakları huzurumuzu kaçırmaya yetiyor bazen bi şekilde hayatımızın merkezinde olmak istiyorlar senin işin daha zor eşinin tavrı ne bu durumdaa senin durumunun farkında mı

ya bir bayram bile çekemiyorsunuz kayınvalidenizi ya 24 saat beraber olanlar ne etsin bacımmm....

24 saat birlikte olan biri olarak katılıyorum konu sahibi abartmış ne yani oğlanlar evlenince analarını imha mı etsinler, seve seve de olsa zorla da kaynanalar gelinlere gelinlerde kaynanalarla geçinmeye mecbur, öyle sorunları olanlar var ki seninki deve de kulak kalır kendine dert arama idare et boşver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…