Mercimek çorbası,pirinç pilavı,fırında tavuk patates yada köfte patates,yufkadan börek birde salata yaptın mı yeter yazdıklarım çok basitZeytinyağlı pırasada yada yaprak sarma güzel olur ben olsam sarmayı tercih ederdim..
bakayım bi çayın yanına olacak seyleri ordan bakarak yapardım ama yemeği denemedim bu arada iyi dilekleriniz için çok sağolun inşallah
Eti doğra önce canim kup kup.
Tencereye koy yarim cay bardagi sivi yağ koy .
Ocagin altıni yak kisik ateşte pişir .
Etin suyu cikar zaten iki yemek kasigi su koy sen yeter .
İstersen pul biber de koyabilirsin .
Domates corbasi içinde
İki kasik tereyağ göz kararida sivi yağ koy .
Yarim cay bardagi kadar .
Tencereye koy erisin bunlar .
Sonra 3 yemek kaşifi unu ekle Kavur pemlesinceye kadar .
Rendeledigim domatesi ( 3-4 tane büyük boy ) ekle üstüne .
3 yemek kasigi salcayi bir su sicak suda çöz .
Sonra onu da ekle tencereye .
Nane reyhan pul biber ekleyebilirsiniz de .
Öyle seviyorum ben .
Kivama gelene kadar su ekle .
Un olduğundan katilasir zaten .
Tyzuda tadina gore ayarla :)
çok sağol sana gelen yasadıinsallah zehirlenip gitmezler saka bi yana yemek konusunda çok iyi değilim ama elimden geleni yapcam
Çorba yapacaksanız ,çok sağolun çok ideal menü gibi geldi bende olsam sarmayı tercih ederdim ama saracak kişi yok hepsi açılır bide uğrastırır beni çok yemek bilen bir insan değilimdir acıkcası
İyi olur inşallah :)
Sormak istediğin başka birşey olursa her zaman :114:
yeter kafi sizi yordum çokbidaha ki alıntıda cevrimdışı olursanız sasirmam bu arada gerçekten sağolun
Çorba yapacaksanız ,
Bildiginiz bir çorbayı yapın nedense ben domates çorbasını misafir davetlerinde biraz risk olarak görüyorum çünkü domates çorbasını herkes sevmiyor ama mercimek çorbasını daha çok seviliyor.
çok sağol ya domates corbasında iyi değilim mercimek benim için daha iyi bir seçenek gibi duruyor sinitzelde iyi ama baya kalabalık olcak nasıl yetiştirsem kızartması uzun sürmezmi kavurma geldi aklıma ama onuda çok iyi bilmiyorum şu işten bi anlımın akıyla çıkaydım iyiydi
nasıl yaptıgımıda hatırlamıyorum ki netten bakaraktı sütten ağzı yanan yogurdu kasıkla yermiş ben mercimeği yapim en iyisiay domates çorbasını benim gibi mi yapıyorsun yoksa? ben geçen haftaya kadar hep domatesi rendeleyip atar, kaynar suyu dökerdim. domatesin çekirdekleri pişmezdi. meğerse kavurmak gerekiyormuş. doğrusunu öğrenip yapınca domates çorbasız geçen zamanlarıma acıdım
bende öyle düşünüyorum hele benim gibi biri için bayağı bir risk zaten bildiğim en iyi ve tek çorba mercimek kurtarıcımm
Konu basligini okuyunca aklima kotu şeyler geldi.
Firinda tepsi kebabi yapabilirsiniz...
Kiyma tüm baharatlar sarimsak sogan yeşİlkirmizi biber iki domates hepsini yoğurup kiymanin yagina gore yag..
Tepsiye seriyorsunuz 2 3 cm olacak sekildeUstune halka halka ince domates ve yesil biber koyup birde salcali su dönüyorsunuz yarim saat sonra hazir
Yanina pilav salata oohh
Yardim isteyecek kişiler varsa cagirin sonuçta sizin sagliginiz herşeyden önemli çok takmayin kendinize dikkat edin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?