- Konu Sahibi tuuqbaaaaaaa
-
offf içim şişti okurken..
daha cok kucuksunuz be guzelım ya ne evlılıgı..
senın daha okulda olman gerekırdı..
neyse olan olmus ama bak ıyı dınle buradakı bayanları..
kımısı belkı sana agır gelır ama dogrudur bazıları..
el sakası ne demek
gerızekalı falan gıbı laflar bır evlılıkte olamamlı dıye dusunuyorum ben cocukluk
işte canım ama yasadıkların agır gercekten bu yasta evlılık falan...
ben aılen neden ınanmıyor ona takıldım en cok
destek degılmı sana
yada yazdın belkı ben mı kacrıdm
yaşınız daha çok küçük ama inan bunun yaşla alakası yok canım. karşındaki insan pislikse bişey yapamıyorsun. ben 27 eşim 32 yaşındaydık evlendiğimizde. görümcem 34 yaşında boyunca çocukalrı olan birisi. ama ne rezillikler yaptılar. kaynanamla ikisi bir oldular sözümde kavga kınamda kavga düğünümde kavga. düğüne rtesi evinden kovmalar. aileme hakaretler. suçumuzda ne eşimle birbirimizi sevmemiz ve benim kısa eşimin uzun boylu olması.
karşındaki kişi edepsiz oldumu ne kadar iyi olsanda geçmiyorsun cnm. allah sana sabırlar evrsin ve yol yakında bırak ne halleri varsa görsünler. o edepsiz görümcen sana vurmaya hakkı yok. bence boşanmalısın cnm. allah var yukarıda bana ellerini kaldırsalardı kırardım o ellerini. bizimkiler sözle yaralarlar insanı.
Senin yaşında kız kardeşim var okuyor...
O'nu düşündüm...Öyle içim acıdı ki.
Ailenin ne hissettiğini,ne durumda olduğunu bile düşünemiyorum çok zor bir durum.
Neden evlendin,yaşın çok küçük vs. demeyeceğim olan olmuş zaten.
Sana tavsıyem bundan sonra sağlam kararlar al hemde aile destekli olsun!
Sakın olaki yarın bir gün bir başka önemli kararında AİLEnden onaysız hareket etme.
Bir anne - baba çocuğunun alacağı kararda fıkrını bellı edıyor ve hatta şiddetle karşı çıkıyorsa
emin olki sonunu gördükleri için...
Ailenin tecrübelerini görmezlikten duymazlıktan gelme.
onlar hayatta bızden daha tecrubelıler,bu yüzden anne babalar ve bızı korumak ıcın bır adım öndeler.
Biz evlatlarada düşen,onları dinlemek.Bak ne mutlu sana ailen var dönebildin senı kabul ettiler.
Erken yaşta ağır ,acı bir tecrübe sahibi oldun.
Bundan sonrakı hayatında umarım daha sağlam adımlarla ilerlersin.
Sakın olaki yağmurdan kaçarken doluya tutulma,bir başkasını hayatına dahıl etme uzunca bir süre..
acayip uzuluyorum boyle olayları okuyunca
cok klasik bir cumle ama kacinci yuzyılda yasıyoruz
alınma tugba ama cok buyuk bir cahillik yaptıgın
ve her iki ailenin de goz yumdugu aslında hadi siz cocuktunuz tecrubeniz yoktu
gozu kor iki asıktınız
17 18 yaslarında iki cocuk evlendirilir baska bir catı altında bir odaya konulur
adı evlilik degil evcilik bunun
kusura bakma ama muhtemelen seni de gelin degil evi derlesin toplasın diye hizmetci yerine koyuyorlardır zaten..
acıkogretim okumak isteyecek kadar bilinclisin madem ne diye evlenirsin 17 yasında
kendini niye boyle insanlara ezdirtirsin.
evet anlayabiliyorum seni
şu an hapisten çıkmış gibi hissediyorsundur kendini
olan olmuş artık geriye dönüş olmadığına göre
ileriye bakmak lazım
sen en doğru kararı vermişsin
ama görümcen sana vurduğunda
keşke gidip rapor falan alsaydın
gerçi ablan görmüş o şahitlik yapabilir mahkemede
bence hiç yüz göz olmayın, ailende konuşmasın
zaten onların seviyeleri belli, kavga ederler mutlaka
bekleme harekete geç
biran önce bi avukatla görüş[/QU
annemn görümcemn bana vurduğundan haberi yok.duysa kıyamet kopar.söylesem mi söylemesem mi çok kararsızım
söyle canım neden söylemiyorsun, zaten mahkemede herşeyi anlatmayacakmısın
Bunları anlatırsan boşanman kolaylaşır, tazminat nafaka filan kesin olur
Bundan öncesinde diyelim hata yapmışsın aileni dinlememişsin
Bundan sonra bari hata yapma paylaş herşeyi ailenle
Biliyorum çok üzülecekler ama bilmeleri gerekiyor bence
küçük yaşta evlenenlerin sorunu bu işte. kaynana baskı yapar, görümce herşeye karışır. hatta eltiler, kayınlar... saymakla bitmez ki. benim eltim 19 yaşında evlenmiş. kaynanamdan ödü kopuyor. ama ben 25 imde evlendim ne kaynanamdan ne de görümcelerimden korkmuyorum. yine de saygıda kusur etmiyorum. eşim de haklıysam hep benim tarafımdadır. yalnız bu tokatlama işini anlamadım. şaka yapayım derken dozunu mu kaçırdı eşin. çünkü her evlilikte olur böyle şakalaşmalar.
hic anlamam böyle kizlari..
18 bastimi evleniyorlar.. ne bu acele??? sonrada bas edemiyosunuz cünkü yasinizdan dolayi sizi eziyorlar e kocada 19 yasindaymis daha kendisini bile koruyamazken seni nasil korusun. Evliligin ne oldugunu bile bilmiyordur oyzdende bu cocuksu hareketler.
ama bana göre o eve birdaha dönmeyin size simdiden böyle yapanlar ilerde daha neler neler yapar..
bence kendinizi okulunuza verin hayatin tadini cikarin gencligin tadini cikarin.. ilerde nasil olsa evleneceksiniz.
anlatacaklarım birz uzun umarım okurken sıkılmazsınız.18 yaşındayım 7 aylık evliyim kaynanamla beraber yaşıyorum.eşim evliliğimzn başından beri el şakaları olsun sürekli vuruyodu bana pazartesi akşamı odadaydık.yine el şakaları yapıyodu ve bana durduk yere süleyman 1 tane tuğba 100 tane dedi(adı süleyman)çok moralim bozuldu.yan odaya gittm sinirim geçsin diye bi süre sonra odaya gittm sürekli bana laf atıp uğraşmalar.benle uğraşma dedim kafama vurarak yat uyu gerizekalı dedi.öyle kavgamz başladı,dövdü.artık sürdürmek istemitodum bu evliliği ablamı arayp beni dövdü dedim.annem,ablam,abim geldiler süleymann ailesiyle benm ailem tartıştı.aradan iki gün geçti(görümcemin evi ayrı)oturmaya geldi.annesi bana bağırark senn annen benm evime öyle gelemez bi daha geliyosa doğru düzgün gelsin dedi.o gün polis çağırmadığıma pişman oldum dedi kızı da ordan hemen keşke çağırsaydın dedi.sonra kızı benm babam seni okutmak zorunda değil dedi(ben açıktan ünv.okuyorum ilk harcını annem yatrdı 2.harcı babası verdi süleymanla babası beraber çalışıyolar sanayide ve babası verdiği parayı oğunun maaşından kesti)bende dedim baban bedavadan vermedi süleymann çalıştığı emeği olan paradan verdi dedim.ve daha annem hakkında bir sürü laflar ettiler.o evde artık duramıcağımı anladım ablamla abimi çağırdım beni alsınlar die.geldiler,eşim de geldi.çok büyük tartıştık.annesi,ablası hepsi oğluna inanıyo hani süleyman dödüyse nerende morluk var dediler.herkesin içinde eşime bitti artık boşancam istemiyorum dedim.ablası ablama sizin mezhebiniz geniş dedi.ben bizimle böyle konuşamazsın dedim üstüme yürüdü.vurmaya başladı,zor ayırdılar baya güçlüymü.şuan bunları yazarken nasıl kötüyüm bilemezsiniz.elimden geldiğince karşılık verdim kolunu sıktım.ablamla abim biraz daha konuştular sonra gittik.bu kadar umarım sıkılmamışsınızdır.bu saatten sonra oraya gitmem annem için o kadar laflar ettiler dayak yediğime inanmadılar.üstelik ablası da kardeşinden haksız sayılmadı
geçti gitti,ben yeterince pişmanlık yaşadım.geçen seneye dönebilsem zaten evlenmezdim di mi?sürekli bana ne acelen vardı,niye demeyin.hataydı ve hatamın neresinden dönersem kardır benm için.zaten bi daha gitmicem..boşancam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?