Çok çabuk yoruluyorum.

Katiliyorum
Calisiyorum, evden de degil nursing home da. Birde 2 cocuk var bende.
Eve geldim yemegi hazirladim, mutfagi ksldirdimbaskada is yapmadim.
Yarin ben isteyken esim temizler diye dokumuyorum. Ev dandini yani gorseniz.
Ama kendimi yormaya degmez.

Haftanin 2 günü sicak yemekde yapmiyorum.
Siz hazirlamayin kahvaltiyi hergun. Insana batmaya basliyor bir sure sonra. Yani ev isi nankordur :)
Vallahi gerçekten temizlik manyağı değilim, üsten üsten yapıyorum hatta bayağı da tozlandı evim hatta, yarın kadın gelecek yardımcı. Ama sanıyorum ki beni yoran anksiyete.

Ayni seyleri yasadim. Evden calisma ozellikle bilgisayar basinda aksama kadar calisma bende boyun ve sirt agrisi yapti. Kilo aldim. Cabuk yorulmaya basladim. Baktim ki bu boyle gitmeyecek instagramda bir spor hocasini takip ederek her gun 45 dakika evde spor yapmaya basladim. Bu beni kendime getirdi. Karantina sureci ( sokaga cikma yasaklari) bittiginde de her gun yuruyuse ciktim. Spor yapmanizi tavsiye ederim. Ruh sagligina da iyi geliyor.

Güneşe çıkıyor musunuz malum d vitamini güneşten aliniyor 15 dk onermisti geçen yıl doktor bana hem güneş ışığı insana kendini daha iyi hissettiriyor

Evden çalışıyorum üç gün tatile kaçabildik orada da ne kadar D vitamini aldıysam. Bunun haricinde maalesef güneşe çıkamıyorum malum Pandemiden ötürü.

Ayni seyleri yasadim. Evden calisma ozellikle bilgisayar basinda aksama kadar calisma bende boyun ve sirt agrisi yapti. Kilo aldim. Cabuk yorulmaya basladim. Baktim ki bu boyle gitmeyecek instagramda bir spor hocasini takip ederek her gun 45 dakika evde spor yapmaya basladim. Bu beni kendime getirdi. Karantina sureci bittiginde de her gun yuruyuse ciktim. Spor yapmanizi tavsiye ederim. Ruh sagligina da iyi geliyor.
Evet çok haklısınız bir yerden başlamak gerekiyor yani evden çalışmak avantaj gibi geliyor trafik yok, ufak tefek işleri yapma imkanın var, sürekli koşturma yok ama hareketsiz ve tembel oluyorsunuz. Ben özellikle son iki haftadır çok halsizim hatta aklıma kaza ile gebe mi kaldım düşüncesi bile geliyor çünkü sürekli uyumak istiyorum, hep yorgunum, bacaklarım ağrıyor. Tabii ki anksiyetenin de beden ve ruh sağlığının bozulmasında büyük etkisi var bunu inkar edemem kademe kademe iyileşmeye çalışıyorum.

Sürekli evde olmak insana kendini kotu yorgun hissettiriyor. Gündüz bi 20 dk güneşe çıkın. Yürüyüş vs de yapabilirsiniz.. Sorumluluğunuzu eşinizle paylaşın.
Her gün yemekle uğraşmayın. Bazen basit bi makarna tost yaoiverin.

Evet çok haklısınız bir yerden başlamak gerekiyor yani evden çalışmak avantaj gibi geliyor trafik yok, ufak tefek işleri yapma imkanın var, sürekli koşturma yok ama hareketsiz ve tembel oluyorsunuz. Ben özellikle son iki haftadır çok halsizim hatta aklıma kaza ile gebe mi kaldım düşüncesi bile geliyor çünkü sürekli uyumak istiyorum, hep yorgunum, bacaklarım ağrıyor. Tabii ki anksiyetenin de beden ve ruh sağlığının bozulmasında büyük etkisi var bunu inkar edemem kademe kademe iyileşmeye çalışıyorum.
Ben de oyle idim. Uyku duzenim bozulmustu, bazen oglene kadar uyuyordum, gece de sabah 5lere kadar uyuyamiyordum. Oturup o saatlerde calisiyordum. Hayatim alt ust olmustu. Biyolojik dengem bozulmustu. Isterseniz instagramda takip ettigim kisiyi yazarim ozel mesaj atarak. Kendime geldim. Haftada uc gun canli spor programi yapiyor. Diger gunler de youtube a yuklediklerini yapiyorum. Yuruyuse basladim. Her gun 1 saatimi spora ayiriyorum. Uyku saatim duzeldi, kendime geldim. Is verimim artti. Daha enerjik oldum. Yalniz ilk spora basladigimda her yerim agridi uzun sure hareketsiz kalip birden spora baslayinca. Ama ben birakmadim. Devam ettikce agrilarim azaldi, spor beni duzene soktu. Anladim ki yasam tarzi haline getirmek gerekiyor. Su an bir gun yuruyus yapmasam ya da spor yapmasam rahatsizlik duyuyorum. Insanin kendine de zaman ayirmasi gerekiyor daha verimli olmasi icin.

Ben de oyle idim. Uyku duzenim bozulmustu, bazen oglene kadar uyuyordum, gece de sabah 5lere kadar uyuyamiyordum. Oturup o saatlerde calisiyordum. Hayatim alt ust olmustu. Biyolojik dengem bozulmustu. Isterseniz instagramda takip ettigim kisiyi yazarim ozel mesaj atarak. Kendime geldim. Haftada uc gun canli spor programi yapiyor. Diger gunler de youtube a yuklediklerini yapiyorum. Yuruyuse basladim. Her gun 1 saatimi spora ayiriyorum. Uyku saatim duzeldi, kendime geldim. Is verimim artti. Daha enerjik oldum. Yalniz ilk spora basladigimda her yerim agridi uzun sure hareketsiz kalip birden spora baslayinca. Ama ben birakmadim. Devam ettikce agrilarim azaldi, spor beni duzene soktu. Anladim ki yasam tarzi haline getirmek gerekiyor. Su an bir gun yuruyus yapmasam ya da spor yapmasam rahatsizlik duyuyorum. Insanin kendine de zaman ayirmasi gerekiyor daha verimli olmasi icin.

Maske ile yürümek zor olmuyor mu? Ben nefes nefese kalıyorum ekstra yoruluyorum. Sanki herşeye bahanem var gibi değil mi? Ama pandemiden önce sizin gibiydim günde 10.000 adım atardım, kilo da vermiştim sonra hop pandemi.

Maske ile yürümek zor olmuyor mu? Ben nefes nefese kalıyorum ekstra yoruluyorum. Sanki herşeye bahanem var gibi değil mi? Ama pandemiden önce sizin gibiydim günde 10.000 adım atardım, kilo da vermiştim sonra hop pandemi.
Kulagima kulakligimi takiyorum. Muzik dinleyerek yuruyorum. Maske takmanin zorlugunu o zaman dusunmuyorsunuz muzik dinlerken. Bir de ben kucuk bir sehirde yasiyorum. Cok az arabanin gectigi eski bir yolda kaldirimdan yuruyorum. Benim gibi o yolu yuruyus icin kullanan insanlar var. Spor yapanlari gordukce yuruyus daha zevkli hale geliyor.

Herkese iyi akşamlar, evet başlıktan da anlaşılacağı gibi çok çabuk yoruluyorum. Pandemiden ötürü evden çalışıyorum, haftada iki gün işe gidiyorum. Bu durum aslında işime gelse de evde olunca hem ev kadını hem çalşan oldum. Eskiden evi şöyle üstten bir süpürür işleri yardımcıya bırakırdım, yemeklerimi Pazar akşamından yapar, haftasonları dışarıdan yerdik. Sistem böyleydi ama şimdi karıştı. Sabah kalkıp bilgisayarı açıyorum, eşim çayı demlerken kahvaltıyı hazırlıyorum kahvaltı ederken çalışıyorum, kahvaltı toplanıyor işe oturuyorum, telefonlar, mailler derken 12 oluyor yarım saat kendime müsade verip bir Türk kahvesi içiyorum. Sonra gene işe devam, akşamüzeri işler azalınca yemeğim yoksa yemeğimi yapıyorum evde olunca mutfak inanılmaz kirleniyor zaten beyaz kir gösteriyor, sürekli elim üstünde. Arada boş kalırsam evi şöyle bir süpürüyorum çünkü bilenler bilir üç kedim var. Ya da çamaşır yıkıyorum asıyorum. Akşam yemeği, mutfak topla, makine çalıştır ve bitiyorum. Bu kadar düşük enerjili olmamın sıcaklar ve yaşadığım anksiyete ile de ilgisi var biliyorum. Bugün klimaya rağmen yemek yaparken resmen cehennemi tattım öyle sıcaktı mutfak. Ay özetle hep yorgunum ben, sizler ne durumdasınız? Pandemi yüzünden hastaneye gidip değerlerime de baktıramadım kesin D vitaminim yerlerde. İlave olarak kafam anksiyeteden ötürü çok dolu, ilaca başladım biraz düzeldim gibi ama zihnen yorgunum eşim de işsiz ona da üzülüyorum.
Ben akşamları ve haftasonu da çalışıyorum çoğu zaman ve sizin gibi evden çalışıyorum. Umarım bu sürecin sonunda fırlatmak. Yorgunluk rutinim oldu, koronadan korunmaya çalisirken çok çalışmaktan ölücem😏

Merhaba,instagramdan spor yaptığınız kişinin adını özelden bana da yazar mısınız?

Herkese iyi akşamlar, evet başlıktan da anlaşılacağı gibi çok çabuk yoruluyorum. Pandemiden ötürü evden çalışıyorum, haftada iki gün işe gidiyorum. Bu durum aslında işime gelse de evde olunca hem ev kadını hem çalşan oldum. Eskiden evi şöyle üstten bir süpürür işleri yardımcıya bırakırdım, yemeklerimi Pazar akşamından yapar, haftasonları dışarıdan yerdik. Sistem böyleydi ama şimdi karıştı. Sabah kalkıp bilgisayarı açıyorum, eşim çayı demlerken kahvaltıyı hazırlıyorum kahvaltı ederken çalışıyorum, kahvaltı toplanıyor işe oturuyorum, telefonlar, mailler derken 12 oluyor yarım saat kendime müsade verip bir Türk kahvesi içiyorum. Sonra gene işe devam, akşamüzeri işler azalınca yemeğim yoksa yemeğimi yapıyorum evde olunca mutfak inanılmaz kirleniyor zaten beyaz kir gösteriyor, sürekli elim üstünde. Arada boş kalırsam evi şöyle bir süpürüyorum çünkü bilenler bilir üç kedim var. Ya da çamaşır yıkıyorum asıyorum. Akşam yemeği, mutfak topla, makine çalıştır ve bitiyorum. Bu kadar düşük enerjili olmamın sıcaklar ve yaşadığım anksiyete ile de ilgisi var biliyorum. Bugün klimaya rağmen yemek yaparken resmen cehennemi tattım öyle sıcaktı mutfak. Ay özetle hep yorgunum ben, sizler ne durumdasınız? Pandemi yüzünden hastaneye gidip değerlerime de baktıramadım kesin D vitaminim yerlerde. İlave olarak kafam anksiyeteden ötürü çok dolu, ilaca başladım biraz düzeldim gibi ama zihnen yorgunum eşim de işsiz ona da üzülüyorum.
Sebebi anksiyeteniz olablir

bence bir devit ampul alin eczaneden..\

b12 veya demir eksikligi de olabilir cok cay kahve iciyorsaniz.

bir de kafa rahat ve huzurlu olmayinca beden de yorgun oluyor. enerji yok gibi hissediyorsun.

Ben de çalışırken ne kadar yorulsam da idare ediyordum şimdi evde daha yorgun ve halsizim. D vitamini ve Demir eksikligi var. D vitamini 20 olsa göbek atarim herhalde. Takviyelerden de bıktım 10 yildir. Isteyken yorulduğumda da is yerinde tartisirdim amirimle, özellikle çabuk yorulduğumu soylesem de demirin eksik olmasi yorgunluk yapmaz demişti müdür (kendisi doktordan daha iyi biliyor :işsiz: )
Ev isi zaten nankor ya yap yap bitmiyor.
Bir de uyku yapan ilaclar insanin bünyesini daha da miskinlestiriyor. Ben alerji haplarini ictigimde 12de kalkiyordum üstüne hala yatasim gelirdi ki hic benlik degil. O ilaclarin yan etkisinden de olabilir.
Maalesef önerim anca doktora görünmek olur. Benim doktorlar idare etmemi salik verdiler zaten malum pandemideyiz evden cikmamaya özen gösteriyorum.

Demir depom dolu onda sorun yok, diyabet ilacı aldığımdan B12 depom boşalıyor + D vitaminim eksik. Bunlar harici değerlerim normaldi.

Çok özür dileyerek çok başka bir soru sormak istiyorum. Diyabet ilacı aldığınızdan dolayı B12 depolarınızn boşaldığını söylemişsiniz. Babam da diyabet hastası ve insülin iğnesi kullanıyor. Arada unutkanlıkları oluyor. Sebebi buna bağlı olabilir mi?🤔

Demir depom dolu onda sorun yok, diyabet ilacı aldığımdan B12 depom boşalıyor + D vitaminim eksik. Bunlar harici değerlerim normaldi.
Bunlar halsizliğiniz , çabuk yorulmanız için fazlasıyla yeterli unsurlar senelerdir çektiğim çile olduğundan bilirim 🙄 yani belki zor olabilir ama kahvaltıyla beraber çay içmemenizi öneririm kahvaltıda aldığınız tüm vitaminleri öldürüyormuş, yediğinizin bi önemi kalmıyo yani. Eşiniz evdeyse en azından yemeği siz yapıyosanız mutfağı toplamayı ona bırakabilirsiniz. Evde oldukça gerçekten hantallaşıyor insan ben de şuan ücretsiz izindeyim bulunduğum kabın şeklini almaya başladım çalışmayı özledim delicesine :KK61:

Back
X