• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çaresizim. Fikir verin

Sordum öğretmenler odasında. Hepsi beni destekliyor. En büyük destek ise eşim. Her yerde savunurum seni diyor. Ama bazı arkadaşlar insanlarin düşüncelerini önemseme demiş ama burda açılan bir arkadas var. Çok üzülerek söyluyorum hakkında her türlü yakıştırmayi yaptilar. Üzülmem hiç. Neden bu kadar çok abarttım bilmiyorum bu meseleyi derseniz gerçekten bilmiyorum. Babamın çok etkisi var elbette bunda. Dini boyutunu geçtim artık. Çünkü şu halimle dini olarak bir Sey kazanmiyorum zaten

Baban yapmış bir hata,çocuk yaşta kapamış seni,geçti artık o günler maziye bakıpta takılma sakın..
Etraf ne der diyede kendini germe,bu hayata bir kere geliyoruz gönlünce yaşa artık.

Belli ki başınızı açtığınızda etrafın dedikodusuda canınızı sıkacak bu yüzden Yeni bi yere tayin isteyin başı açık başlarsınız daha kolay olur bence. Ayrıca isteyerek olmalı bu isler babanız gerçekten hata etmiş

başörtülübir insanım 19,5 yaşında kapandım
kendi tercih ve isteğimle pişman değilim
yalan değil önce kapalı olup açılan insan çok ayıplanır ama şöyle düşünün
bir daha gelecek misiniz dünyaya? eşinizle de sorun olmayacak

sadece şunu yapmayın hareketinizde kararlı olup 1 gün açık 3 gün kapalı sonra yine açık gezmeyin

Kuzenimin esi evlendiğinde kapalıydı sonra açıldı. Allah için olmadiktan sonra önemi yok belki acildiginizda geri pisman olup kapanadabilirsiniz.bi tatile yada başka şehire felan gittiğinizde deneyin bence ve buna hazır mısınız yoksa sadece içte kalan biseymi baksaniz.

Henüz 8 yaşında iken babamın baskısı ile kapandım. Öyle bir şey sıkıntı ki. Saçlarımin rüzgarda savrulmasi nasıl bir şey bilmiyorum. Ya da istediğin şeyi giymek nasildir bilmiyorum hiç. En çok yaşamak istediğim duygudur saçlarımın rüzgarda savrulması. Babam elalem ne der diye örttu bizi. Evden kapalı çıkar ama servise binerken açardim. Düşünün daha 8 yaşındaki çocuğum ve çevremde herkes açık. Sürekli ne giydiğime karıştı laf soktu. Su an işim var eşim çok iyi kalpli.
Öğretmenim ve 3 yıldır insanlar beni boyle gördü ama işe her girişimde istemeye istemeye örtüyorum başımı. Bazen ağlamak istiyorum hatta. 24 yaşındayım ve yıllardır kapalıyım. İstemiyorum arkadaşlar. Örtünmek istemiyorum. Ama insanların tepkisinden korkuyorum. Kardeşim de aynı baskı ile kapandı ve su an açık. Ama o işe açık başladı. Ve akrabalar biraz garipsese bile ses çıkarmadilar. Eşim nasıl istersen öyle yap diye çok destekliyor beni. Benim mutsuz olduğumu biliyor çünkü. Başıma her gün ağrılar giriyor. Bazen sokakta yürürken kafamdan atmak istiyorum esarbı. Şimdi Size sorum. Ne yapmalıyım. Nasıl davranmalıyim. İnanın psikolojik tedavi gördüm. Antidepresanlar kullandım epey bi süre ama işe yaramıyor. Lütfen bana akıl verin.
Kimin ne soyledigi onemli degil. 2 gun konusur susarlar. Dengesizlik edip soru sorana uzunnn uzunnn aciklama yapma BENIM KARARIM de. Hayat senin baskalari icin yasama.

Bizim bir tanıdığımız var.
Yaz aylarında tatilde, kendi yazlıklarında açılır ve bu fotoğraflarını sosyal medyada paylaşır.
Sonra şehre dönüşte kapanır.
Ona bile kimse laf etmiyor edemez de zaten ama, demek ki sizin gibi bir tepkiden korkuyor diye düşünürdüm hep.
Konunuzu okuyunca emin oldum.
İnsanın kendi içinden gelerek bir şey yapmadıktan sonra, ne size yararı var kapalı olmanızın ne de başkasına.
Eşiniz de destekliyormuş, bırakın elalemi.

benim babam da çok baskıcıydı bu konularda.. oynayacağım kız arkadaşlarımı o seçerdi. 6.sınıfta bile eve geldiğimde dizlerimde kumaş etek giyerdim evdeki tertip buydu.Lakin başörtülmesine katiyen karşıydı asla yani :) Bende gittim 21 yaşında kendim örtündüm. aylarca konuşmadı.inada da yapmadım içimden geldi demek istediğim o katı düzen beni bundan alıkoymadı. ama örtünmeden önce Adalara giderken o vapurda saçımın dalgalanamayacağı fikri geldi amaaaannn dedim devam ettim. Hakkınızda hayırlısı :KK51::KK51:

Hayatida hicbir zaman kiyafetine kimin ne diyecegini önemsememelisin.
Ailenin en buyuk hatasi bunu sana baski ile cocuk yasinda yaptirmalari.
Bu Allahla kul arasindaki cok hassas konu. Aile zorla yaptirirsa cocuk daha cok istemeyecek ve zor gelecek.
Sen Allah icin kapanmadiktan sonra o bas örtüsü sana yük gelir hatta seni dinden sogutur. Onemli olan kalbinden isteyip Allah icin kapanmak. Yoksa baba zoruyla basina taktigin ve her gün lanet okudugun bir örtü ne dünyada ne ahirette seni kurtarmaz.
İcinden geldigi ve kalbinden geçeni yapmalisin.

Bi kaç gün konuşurlar sonra susarlar canim.İçinden geldiği gibi yasa bi kere geliyoruz bu hayata

İnsanlar her zaman konuşur açık olursun konuşurlar,kapalı olursun konuşurlar,bekar olursun konuşurlar evlilik yok mu,evlenirsin yine konuşurlar ev-araba almıyor musun,çocuk yok mu çocuğun olur yine konuşurlar 2.ne zaman diye bu konuşmalar ömür boyu bitmez devam eder böyle eğer içinizden açılmak geçiyorsa açılın zira sizde istemiyorsunuz çevreyi takmayın zira onlar hep konuşacak bir olay bulur.

Sordum öğretmenler odasında. Hepsi beni destekliyor. En büyük destek ise eşim. Her yerde savunurum seni diyor. Ama bazı arkadaşlar insanlarin düşüncelerini önemseme demiş ama burda açılan bir arkadas var. Çok üzülerek söyluyorum hakkında her türlü yakıştırmayi yaptilar. Üzülmem hiç. Neden bu kadar çok abarttım bilmiyorum bu meseleyi derseniz gerçekten bilmiyorum. Babamın çok etkisi var elbette bunda. Dini boyutunu geçtim artık. Çünkü şu halimle dini olarak bir Sey kazanmiyorum zaten
ne gibi bir yakıştırma yaptı o densizler acaba?
herkes herşeyi konuşuyor ki.
bahane lazım insanlara.
çekinmeni anlıyorum ancak açılmakta kesin kararlıysan bunu kendin için göze almalısın.
bana bir arkadaşım demişti ki en fazla 40 gün konuşurlar sonra unuturlar diye:))
hakikaten de öyle olur.
okul değiştirme durumun olabilir mi?belki senin için daha kolay olur.
bu arada açıkken kapanan çok olduğu gibi kapalıyken açınan da çoktur.
hiçbirine doğru yanluş bir yargım yok benim.
açıkcası insanların da çok umursadığını düşünmüyorum senin abarttığın kadar.
bir kaç zaman fısır fısır konuşurlar geçerler.

Örtündüğünde tekrar açılınca toplumumuz bunu dogru karşılamıyor ama boyle mutsuzsan aç başını soncta dünyaya bir kere geliyorz. Eşinde bir şey demiyorsa istersen aç ama baban tepki göstereblr belki.

Bence kimsenin ne diyecegine takilmayin. insanlar en fazla bir kac hafta bunu konuşurlar, o kadarina da disinizi sıkın, bunca yil istediğiniz bir seyi yapmaktan daha zor olacagini sanmiyorum. ben genclerle calisiyorum, her hafta abartisiz bir iki tanesi ya açılıyor ya kapanıyor. bazisi bunu defalarca tekrarliyor hatta. ben asla anormal karsilamiyorum. bence normal kisinin kisilik gelisiminin, benlik arayislarinin bir parcasi bu. basil ki bir erkek gencken elli farkli cesit sac sakal degistiriyorsa kadin icin de bu değişiklik normaldir.

Sizi çok iyi anlayanlardanım. Yıllarca dedem ve babam tarafından bu konuda hatta kız çocukları okumaz konusunda baskılarla büyüdüm. 3 ay okul tatilinde başımı kapatmam konusunda baskı yaparlar ve tatillerim hep bu sıkıntılarla geçerdi. 50 yaşıma geldim nerdeyse hala düşündükçe boğazıma bir yumru takılır. Sebeb mi yıllarca dedemin sunduğu öneriye göre dedemin biri hacı diğer dedemin ise hoca olmasıydı. Liseye başlayacağım sene sırf kapanmam için okula dahi gönderilmedim . Ailemi karşıma alarak zar zor okudum.Ve daha çocuk yaşta aynı baskılara maruz kalmasın diye bir kızım olmasın diye dua bile ettiğimi dün gibi hatırlarım :( . Hiçbir şey içten gelmediği sürece verimli değildir. Başınızı istemeden kapatıyor ve mutsuzsanız hatta antideprasana varan sonuçlar doğuruyorsa bunun daha günah olduğunu düşünüyorum .Çünkü bu canda bize emanet ve değer vermeliyiz. Size küçücük bir örnek saçınız koyu renktir ve siz sarı yaparsınız tanıyan tanımayan herkes bakar geçer ama siz hep size bakıyorlar sanarsınız ve zamanla alışırsınız. Konuşurlar dedikodunuzu yaparlar kimi ılımlı yaklaşır. Mühim olan ne biliyor musunuz beyniniz ve gönül gözünüz kapalı olmasın. Tüm mesele önce iyi insan olabilmekte. Ayrıca kapalı olmamanız kulluk görevlerinizi yapmanıza engel olacağı anlamınada gelmez. Allah ve kul arasına girilmez. Kalın sağlıcakla.

İnsan önce kendisi için yaşamalı, lütfen içinizden geldiği gibi davranın. Değer mi kendinize zulüm etmeye? Elalem denen güruha ne yapsanız yaranamazsınız ki :)
Öğrencileriniz garipser belki bir süre, onlar da çabucacık alışır.

Sevgiler

Önce şapka takmaya başlayın, hava soğudu. Dışarda kısmen kapalı olursunuz alışma sürecinde yardımcı olur size. Millet ne derse desin içinizden geleni yapın. Alışırlar eninde sonunda.

canım sen acılınca kimi pozitif kimi negatif konusacak cünkü ber cinsten insan var. sen acık olup kapansaydında kimi negatif kimi pozitif konusacaktı.kimsenin agzını büzemessin hani bir hikaye var nasrttin hoca cocuk esssek hikayesi bakarsın insanlar konusur.

Çok sağolun arkadaşlar. Çok güzel şeyler yazılmış. Cesaret verici. Eşim tayin isteyelim dedi benim için. Gideceğiz Oturduğumuz yerden. Normaldé ilk atandığimda açılacaktım ama babam atama dönemi bile burnunu sokup kendine yakın bir yer yazdırdı ve kendi götürdi beni ilk gün. Açık gidemedim o yüzden. Cesur olmak lazım sadece. Kendi çocuğum olduğunda asla istemediği bir şeyi yaptirmayacagim ona. Kararlarına saygı duyacağım. Zaten okuyacağım okuldan arkadaşlarıma kadar her şeyi babam seçti.bir is yapacağım zaman sen yapamazsin derdi. Her işimi eleştirip beni küçumsediği için aşağılık kompleksi olustu bende. Korkuyorum insalardan ve düsüncelerinden.pısırık yetiştim o yüzden. Yeni yeni kendime güvenim geliyor.o yüzden dile getirebiliyorum isteklerimi rahatça

Back
X