Öncelikle psikolojik yardım almalısınız, belli ki sıkıntı var.
Herkesin dediği gibi önce dürüst olmanız gerekiyor. Sırf kendinizi düşünerek, egonuzu tatmin etmek için adamı umutlandırıyoraunuz. Bunun acısını bütün hayatınız boyunca çekersiniz. Ah alırsanız iflah olmazsınız. Alın karşınıza insan gibi konuşun. Olmuyor, yürütemiyorum, istemiyorum deyin. Zaten bitmiş bir ilişki. Merak etme o adam da sana tapmıyor. Sadece alışkanlıksın muhtemelen. Seven insan karşısındakine hakaret etmez çünkü. Bi kaç haftaya unutur, yoluna bakar.
Yaş küçük diye tahmin ediyorum. Çünkü olgun bir insan karşısındakileri dış görünüşüne göre değerlendirmez. Şöyle iyi, böyle düzgün ama yanıma yakışmıyor demez. Yakışıklılıktan, güzellikten, insanların ne düşündüğünden daha önemli şeyler var bu hayatta. Bu yüzden o insanla da bir ilişkiye başlamayın. Çünküsırf evlenebilmek için, parası olduğunu, sizi rahat ettireceğini düşündüğünüz için bunu yapacaksınız. Ve o insanın belki de mutluluğuna mani olacaksınız.
Kısacası eski sevgilinize dürüst olun, insan gibi ayrılın. Diğerinin hayatına girmeyin. Bir müddet oturup düşünün, ben neyim, hayatıma nasıl yön vereceğim, insanlığa ne gibi bir katlım var, hedeflerim ve amaçlarım neler diye. Bu sorulara cevap verebildiğiniz zaman olgunlaşmış, hayatınızı yoluna sokmuş olursunuz zaten.