Bende ne ağrı yaptı, ne de adet düzensizliği. O yüzden hiç haberim olmadı. Tâki bebek tedavisine kadar. Madem sordun detaya gireyim. Benimle benzer sıkıntılar yasayan varsa belki yazdıklarım yardımcı olur.
Eşimde evlendigimizden beri sertleşme problemi var. Buna bağlı olarak da isteksizlik var. Çoğu zaman bana yaklaşmıyordu. Çok nadir olarak ve benim adim atmamla birşeyler oluyordu. Ama hicbir şekilde içime boşalamadı. Tabi ben bu durumu hep üzerine alındım. Psikolojik olarak çok zor zamanlar geçirdim. "Esim beni beğenmiyor, ben neden evlendim" vs diye sürekli ağlıyordum. "Hadi beni sevmiyor, çocuğunun olmasını da mı istemiyor" diyordum. Ama zamanla öğrendim ki esim kendini başarısız olarak görüyor ve cinselliğe kapatıyormuş. Aslinda bu durumun benimle ilgisi olmadığını söylüyordu. Ben durumu zaman içerisinde sindirmeye çalıştım ama sonuçta evliligimizin sağlığı söz konusuydu. Birşeyler yapma görevi her zamanki gibi kadına düşüyor. Sürekli araştırma yapıyordum. Garibim benim bulduğum her türlü bitki, karışım vs. hepsini yedi ama fayda etmedi. En sonunda eşimi psikologa gitmeye ikna ettim. Bu ikna süreci 2 yılı buldu tabi. Şuan seanslara başlayalı 2 ay oldu, ikimizin gayretleriyle oldukça yol katettik. Bu arada tüp bebeği de yaptırdık. Belki de bu sırada kistten de kurtulmuş olurdum.
Evlendiğimizden beri işe nereden baslayacagimizi, nasıl yol izleyecegimizi bilemedik. Dışarıdan baktıklarında çok uyumlu bir çifttik ama içeride sıkıntıyı çeken bizdik. Yeri geldi oturduk ikimiz birlikte ağladık ama kimselere derdimizi anlatamadık. Gittiğimiz yolu tekrar tekrar gittik. En sonunda deneye yanıla çözüm bulmaya çalıştık. Duam o ki; Rabbim herkesin sıkıntısını gidersin. Evlilik dışarıdan göründüğü gibi değilmiş.