Cok caresizim!

Sinifta kalmasi ille kötü birsey degil. Kim bilir daha yavas kavriyor baze seyleri. Sinifta kalirsa, hem yaptiklarin sonucunu görmüs olur, hem zaten dersleri bildigi icin, daha basarili olur ve özgüveni yükselir.

Yani cocuk eger yapamayacagini düsünürse, zamanini derse harcamaz. Zaten yapamiyorum der. Ve senin baskin bu özgüvensizligi körükleyip bir kisir döngü yaratir.

Oglun akademik basari degil fakat farkli alanlarda basarilidir. Kim bilir daha yaraticidir. Hic tiyatro, müzik dersine yollamayi denedinmi?
böyle alanlarda hele hiç alakası yok gitar kursuna gönderdim oda 15 gün sürdü

galiba Baska care kalmayacak bana okulu degiştirnekten Baska ama oda korkutuyor beni simdiden böyleyse seneye lgs sınavında ne olacak sonrası derken bende duygular karmaşık bir hal alıyor
Sınavları bu kadar onemsemeyin cocugunuzdan daha kıymetli değil . Bu sınavda da başarısız olabilir önce siz kendinizi sakinleştirin başarısızlık normal biseydir bunu icsellestirin ve çocuğunuzun sınav stresiyle değil aile baskısıyla değil huzurlu ve sevgi ortamında büyümesini sağlayın . Gerisi kendiliğinden gelir. Bir pedegogdan da destek alabilirsiniz ama asla yapmamaniz gereken şey sen böyle gidersen LGS yi de kazanamazsin bak bu sene sınıfta kalırsan ne olacak , niye ders caliamiyosun vs vs asla böyle cümleler kurmayın.

keske sadece İngilizce olsa ama neredeyse bütün ana dersler düsük

Şuanda ders verdiğim çocuğunda neredeyse tüm dersleri düşük. 40-50 arasında gidip geliyor hep. Annesi matematikten de özel ders aldırıyor. Bir de ingilizceye başladık.
Matematik ve ingilizce dersi iyi şuanda. Bazı çocuklar yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyor. Yönlendirilerek daha iyi öğreniyorlar.
Bu konuyu bir düşünmenizi tavsiye ederim.

İngilizce öğretmeni misiniz?

Merhaba , hayır öğretmen değilim. Fakat yurtdışında gönüllü öğretmenlik yaptım , medya mezunu olacağım bu sene. Aktif olarak 4 aydır ingilizce dersi vermekteyim. 8 yaşında öğrencim de var 30 yaşında. Öğretmen değilim fakat öğretmeyi çok seviyorum bu konuda da başarılıyım bu yüzden de öğrencilerim de bende memnunuz :)

Belki cocugunuzun yetenegi ve ilgisi baska alandadir , her coxuk okulda basarili olmak zorunda degil
Bir anne olarak bilmeniz lazim oglunuzun ilgi alanlarini , yeteneklerini gozlemlemissinizdir diye dusunuyorum , o alanlara yoneltin cocugunuzu , rehber hocasiyla gorusun destek olsun size
Bu boyle ah vah etmekle cozulecek bir konu degil , belki de cocugunuzda bambaska bir yetenek var cok az insanda olan , onemli olan onu bulmaniz

Şuanda ders verdiğim çocuğunda neredeyse tüm dersleri düşük. 40-50 arasında gidip geliyor hep. Annesi matematikten de özel ders aldırıyor. Bir de ingilizceye başladık.
Matematik ve ingilizce dersi iyi şuanda. Bazı çocuklar yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyor. Yönlendirilerek daha iyi öğreniyorlar.
Bu konuyu bir düşünmenizi tavsiye ederim.
bunu düsünücem daha önce hiç düsünmedim özel dersi

Belki cocugunuzun yetenegi ve ilgisi baska alandadir , her coxuk okulda basarili olmak zorunda degil
Bir anne olarak bilmeniz lazim oglunuzun ilgi alanlarini , yeteneklerini gozlemlemissinizdir diye dusunuyorum , o alanlara yoneltin cocugunuzu , rehber hocasiyla gorusun destek olsun size
Bu boyle ah vah etmekle cozulecek bir konu degil , belki de cocugunuzda bambaska bir yetenek var cok az insanda olan , onemli olan onu bulmaniz
tesekkur ederim ama daha 11 yasından hergün istekleri ve hevesleri degişiyor hızına yetişemiyorum

tesekkur ederim ama daha 11 yasından hergün istekleri ve hevesleri degişiyor hızına yetişemiyorum
Benimde 10 yasimda oglum var , neye yetenegi oldugunu biliyorum , hep rehber hocalariyla gorusurum , takip ederim , yonlendiririm , hatta ogretmenlerini de yonlendiririm , yapmaniz gereken rehber hocasiyla konusup destek almak , matematikte iyi diyorsunuz demek ki cocugunuz zeki bir cocuk , belki diger dersleri ogrenmede zorluk cekiyor , bunlar utanacak seyler degil ama sizin ebeveyn olarak goreviniz asil sorunu bulmak ve cocugu ona gore yonlendirmek

böyle alanlarda hele hiç alakası yok gitar kursuna gönderdim oda 15 gün sürdü

Baska kurslarida dene, sporu dene. Yani bir cocugun sürekli ebeveynlerini hayal kirikligina ograttigini düsünmesi cok yipratici. Sürekli ders icin baski yapma bence. Ogluna güvendigin hisini ver. Kendi hayatini biraz kendisi yönlendirsin. Bu denli herseyi kontrole alman ve okul icin baski yapman, onda travma ve özgüvensizlik yaratir.

Yarin birgün okulda biter, puanda. Ama o özgüvensizligini ömür boyu yaninda tasir.

Benimde 10 yasimda oglum var , neye yetenegi oldugunu biliyorum , hep rehber hocalariyla gorusurum , takip ederim , yonlendiririm , hatta ogretmenlerini de yonlendiririm , yapmaniz gereken rehber hocasiyla konusup destek almak , matematikte iyi diyorsunuz demek ki cocugunuz zeki bir cocuk , belki diger dersleri ogrenmede zorluk cekiyor , bunlar utanacak seyler degil ama sizin ebeveyn olarak goreviniz asil sorunu bulmak ve cocugu ona gore yonlendirmek
tesekkur ederim

Baska kurslarida dene, sporu dene. Yani bir cocugun icin sürekli ebeveynlerini hayal kirikligina ograttigini düsünmesi cok yipratici. Sürekli ders icin baski yapma bence. Ogluna güvendigin hisini ver. Kendi hayatini biraz kendisi yönlendirsin. Bu denli herseyi kontrole alman ve okul icin baski yapman, onda travma ve özgüvensizlik yaratir.

Yarin birgün okulda biter, puanda. Ama o özgüvensizligini ömür boyu yaninda tasir.
cok haklısın

Sınavları bu kadar onemsemeyin cocugunuzdan daha kıymetli değil . Bu sınavda da başarısız olabilir önce siz kendinizi sakinleştirin başarısızlık normal biseydir bunu icsellestirin ve çocuğunuzun sınav stresiyle değil aile baskısıyla değil huzurlu ve sevgi ortamında büyümesini sağlayın . Gerisi kendiliğinden gelir. Bir pedegogdan da destek alabilirsiniz ama asla yapmamaniz gereken şey sen böyle gidersen LGS yi de kazanamazsin bak bu sene sınıfta kalırsan ne olacak , niye ders caliamiyosun vs vs asla böyle cümleler kurmayın.
ona güvendigimi her defasında dile getiriyorum stres yapmaması için arkasını döndüğü zaman herseyi unutuyor cünkü okumak onun için hiç bir anlam ifade etmiyor

ama cocuk aklı diyorum elimden gelenin cok daha fazlasını yapıyorum ama tek başına olacak bir şey degil oglumunda biraz caba sarf etmesi gerek bunu yapmıyor

Gu
ona güvendigimi her defasında dile getiriyorum stres yapmaması için arkasını döndüğü zaman herseyi unutuyor cünkü okumak onun için hiç bir anlam ifade etmiyor
Güven sözlerle ifade edilecek bişey değil . Yazdıklarınızı bir okuyun sınıfta kalacak diye kaygilisinjz ,gelecek yıl sınavı için kaygilisinjz. Siz çocukların kaygilarinjzi fark etmediğini mi düşünüyorsunuz?
Çocuğunuz derslerde başarısız sınıfta kalacak geçen yıl sizin çabalarınızla geçmiş seneye lgs var ne olacak diye tedirginlik duymaniz kesinlikle mantığa aykırı bu çocuk o sınavda başarılı olamayacak . İyice strese girecek başarısızlığı icsellestirecek üstüne birde ailesinin kaygıları var. Ancak eğer şimdi siz de gerçekten sınavlardan kurtulursaniz sadece çocuğunuzu düşünürseniz doğru olanı daha iyi görebileceksiniz. Çocuklar başarısız olabilir iyi liselere giremeye bilir iyi üniversitelerde okuyamayabilir bunlar çok normal . Diğer yandan çocuğunuz bir elektrik tesisatçısı da olabilir iç huzuru olsun yeter.sorumluluk bilinci öz güven gelişsin meslek sahibide olur kendine hayatta kurar. Siz sorunun köküne inin.bu yıl da sınıfı geçirmeniz hiç birşey ifade etmez

Ortaokul yonetmeliginde devamsizlik disinda maalesef sinif tekrari yok. Korkutmak icin kalirsin demislerdir Hepsi zayif olsa bile sok le gecer hos bi sorununuzun cozumu degil ama haberiniz olsun

Oğlunuz ergenlik döneminde ve böyle şeyler çok şık yaşanıyor bu zamanlarda malesef. En iyisi pisikologa gitmeniz size bir yol gösterecekdir.

Kesinlikle pedagogtan yardim almalisiniz benim oglumda 7. Sinif hayatta ders calismaz kitap kapagi acmadan sinavlara girer ortalamasi 80 calissa 100 luk ögrenci ama ders deyince icine fenalik geliyo cocugun ben göturemedim babasi istemedi ama siz mutlaka goturun bi arkadasim pedagogla gorusuyo cocuk 50 den fazla alamazdi notlari birden yukseldi bana da dua edin benim oglumda calissin seneye ne yapcaz hic bilmiyorum bende cok yoruldum cunku bu durumdan

merhaba arkadaşlar benim 11 yasında oglum var gecen sene sınıfı şök le gecti milli eğitim bakanı yardımıyla zorla gecirdim bu sene 7.sınıf, ve yine aynı şekilde calısmıyo dinlemiyor okulu bir türlü sevdiremedim bu sene yine kritik durumu sınıfta kalma durumu söz konusu ne yapmalıyım bilmiyorum psikolojm bozuldu :KK43:
Çocuğunuzu bu şekilde geçirtmiş olmanız çok büyük bir hata. Sınıfta kalıp yanlışlarıyla ve sorumsuzluğuyla yüzleşmek zorunda kalmalıydı. Gördüğünüz gibi bir sonraki sene yine sizin onu kurtaracağınız umuduyla hiç bir çaba göstermemiş. Gerekirse pedagojik ve psikolojik destek alarak sorunun kökenine inmelisiniz. Okulu sevmese bile gitmesi gerektiği mesajını net bir şekilde vermelisiniz. Sınav dönemlerinde birlikte çalışmalı ve derslerini yakından takip etmelisiniz. Ders programını ezbere bilip o gün hangi konuları işlediğine dair detaylı bilgi edinerek sürece siz de dahil olmalısınız. Ancak bu şekilde okula aidiyetini sağlayabilir ve dolayısıyla başarısını arttırabilirsiniz. Tabi ilk önceliğiniz problemin asıl sebebini destek alarak bulup ona göre bir yol izlemeniz olmalı. Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar diliyorum...

On ergenlik donemi de ustune eklenmis. Ozel ders tavsiye etmekten baska birsay aklima gelmiyor.

Back
X