Kalbinin sesini dinleMerhaba Benim bi derdim var çaresizim bi türlü karar veremiyorum. Ben 34 yaşindayim ve bi çoçuğum var 2 yaşinda. Suan yine hamileyim ve bu hamileyi bitirmeye düşünüyorum. Benim eşim madde bağımlı ve tedavi gördü. Yaşadımız sehirden taşındık cevresi değişsin diye. Biraz düzelme oldu ama güvene miyorum. Aklimda hep şu var yine beni çocukla bırakıp giderse. Üstelik annesi beni hiç istemiyor. Ne yapıcamı bilemiyorum mantıklı düşünürsem kürtaj olmam lazim. Ama kalbim bam başka bişey diyor siz ne yapardınız??
Ben Doğum kontrol hapı kullanıyordum ona rağmen hamile kaldım.Söylenecek bir ton şey var fakat sizi üzmekten öteye geçmeyecek.
Şu olasılıkları bebekten önce düşünebilseydiniz keşke. Empati yapmaya çalışırken bile boğuluyor insan. O bebeği aldırın ya da aldırmayın diyemeyeceğim her halükarda yazık çocuğa.Kararınız ne olur bilmem ama sabırlar diliyorum.
Tedavisi hangi asamada? Biz sizin yerinizde değiliz böyle bir sorunun cevabını da veremeyiz. Vicdan azabı duyacağınız birseyi iyice ölçün biçin derim. Eşiniz olmadan hayatınızı idame ettiremiyor musunuz mesela? Kendi aileniz var mı aksi bir durumda size destek olabilirler mi?Merhaba Benim bi derdim var çaresizim bi türlü karar veremiyorum. Ben 34 yaşindayim ve bi çoçuğum var 2 yaşinda. Suan yine hamileyim ve bu hamileyi bitirmeye düşünüyorum. Benim eşim madde bağımlı ve tedavi gördü. Yaşadımız sehirden taşındık cevresi değişsin diye. Biraz düzelme oldu ama güvene miyorum. Aklimda hep şu var yine beni çocukla bırakıp giderse. Üstelik annesi beni hiç istemiyor. Ne yapıcamı bilemiyorum mantıklı düşünürsem kürtaj olmam lazim. Ama kalbim bam başka bişey diyor siz ne yapardınız??
Anladım, beklenmeyen bir durum olmuş o halde.Ben Doğum kontrol hapı kullanıyordum ona rağmen hamile kaldım.
Tedavisi iyi gidiyor cip taktirdi ve taşinmamiz Baya faydası oldu. Ama bi sene önce çok çektim bebeğimle hep tek kaldim. Geceleri eve gelmiyordu gelsede kavga ediyordukTedavisi hangi asamada? Biz sizin yerinizde değiliz böyle bir sorunun cevabını da veremeyiz. Vicdan azabı duyacağınız birseyi iyice ölçün biçin derim. Eşiniz olmadan hayatınızı idame ettiremiyor musunuz mesela? Kendi aileniz var mı aksi bir durumda size destek olabilirler mi?
Ne desem bilemiyorum ki yani insallah iyi olur hersey diyebilirim.Tedavisi iyi gidiyor cip taktirdi ve taşinmamiz Baya faydası oldu. Ama bi sene önce çok çektim bebeğimle hep tek kaldim. Geceleri eve gelmiyordu gelsede kavga ediyorduk
Bende aynisini düşünüyorum hani tek oğluma bakarım ama iki çocukla başaramam. Eşim gitse bile yine o yolla düşse bile kendim geçinirim calişirim oğluma bakarım.Moralinizi bozmak gibi bir niyetim yok ama böyle hayati bir konuda Polyannacılık yapmanın da lüzumu olmadığını düşünüyorum.
Madde bağımlılarıyla kısa süreliğine çalışmış bir psikolog olarak şunu söyleyebilirim. Madde bağımlılığının tedavisi zordur. Kendilerini tamamen eski ortamlarından soyutlamaları gerekir ki eski arkadaşları ona maddeyi hatırlatmasın, sürüklemesin. Onu geçtim tamamen temizlense bile yaşadıkları en ufak bir streste maddeye başlamaları mümkündür. Çünkü madde geçici zevk verir, anlık dertlerinden onu uzaklaştırır. Kolayı seçerler yani madde bağımlıları. Bağımlıların eşleriyle konuştuğumda çoğu "Böyle olacağını bilsem evlenmezdim, düzeleceğini söyledi, inandım düzelmedi." derlerdi. Hepsi de ergenlikte başlamıştı ve şu an evli çoluklu çocukluydular. Çok güçlü bir irade gerekiyor, sizin de güven eksikliği yaşamanız boşa değildir diye düşünüyorum. Kaldı ki aile sizi istemiyormuş, kök aileler ekstra problemler çıkarıyor ilişkilerde maalesef, yıpratıyor. Kalple olmuyor ne yazık ki her şey, benim kalbim de başka bir şey diyor ama gerçeklere de bakmak lazım. Yani olan o çocuklara oluyor sonra ileride. İyi düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?