Çok çaresizim

bebeğinin canına nasıl kıyacaksın hem belki eşin ikinci çocuğu olunca daha da sorumluluk alıcak

Bu hasas süreçte bide senin hamilelik hormonlarin, migde bulantilarin, sonra bebek dogdugunda uykusuzluklar, aglamalari, yine senin hormonlarin,.. eklenince çok zor bir durum olur. Adam tekrar baslar.

Evet bu yüksek olasılıklı. Strese karşı çok dayanıksız oluyor bağımlılar, çünkü buna alışmışlar. Stresi çekmek yerine direkt zevk veren maddeye yönelmek kolay geliyor. Bağımlılık da böyle başlıyor.

Simdi aklima geldi, methadon! Bahs ettigim sey methadon. Methadonunda amaci yoksunluk belirtileri azaltmakti.

Ancak bu madde ile demek bide tiksinlik geliyor. Ama sigara ilaçlarina benziyorsa eyvah diyorum. Cok insan denedi ve çok azi basiriyor, yani etrafimdan gördügüm kadar. Bana öyle geliyor ki madde bagimliliga karsi savasin %80 psikolojik güç. Yani kafanda bitmesi lazim.

Bu arada bilgilendirdigin için çok tesekkür ederim.

Ben kürtaj taraftarı değilim. Sahsen olan bebegi aldırmam. Ama kadınların kürtaj yaptırma hakkını her zaman savunurum. Ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz. Biz ne desek boş. Ama şöyle birşey var bana göre: hiçbirimizin yarın için garantisi yok. Eşim mesela beni yarın terk etse, bende kalırım iki çocuğumla öyle. Yani ben bu ihtimali iki hamileliğimde göze alarak hamile kaldim. Yarın bir gün olurda iki çocuğumla yalnız kalsam, onlara bakabilirim. Bundan şüphem yok. Siz bu konuda nasıl düşünüyorsunuz bilemem. Acele karar vermeyin. Iyice düşünün tartın.

bebeğinin canına nasıl kıyacaksın hem belki eşin ikinci çocuğu olunca daha da sorumluluk alıcak

Dogru birinci bebek yetirici kadar sorumluluk vermedi, ikinci verir kesin. Esi ile tippi cihaz (cip)in basaramadigi, minik daha kendine bakamayan bir bebek basarir, kesin!

Rica ederim ne demek. :) Kesinlikle öyle, güçlü bir irade lazım. Çok sağlam iradeli bağımlılar da gördüm ama onlar genelde bağımlılık esnasında gördükleri, onlara büyük bir etki yaratan travmatik bir olaydan sonra çok kararlı oldular. Çok sevdiği arkadaşının yanında overdosedan ölmesi gibi. Konu sahibinin hala güven duymaması boşa değildir diye düşünüyorum, böyle şeyler hissedilir. Emin olsaydı zaten bu konuyu açmazdı.

Naltrekson var o cipte mehtadon değil mehtadon da bağimli yapıyor insanlari

Dogru birinci bebek yetirici kadar sorumluluk vermedi, ikinci verir kesin. Esi ile tippi cihaz (cip)in basaramadigi, minik daha kendine bakamayan bir bebek basarir, kesin!

Her şeyde bir hayır vardır hanımefendi Hiç bilemezsiniz. Ama bir cana kıymanın ne kadar ağır olacağını ve pişmanlık verebileceğini hepimiz az çok bilebiliriz

Konuyu dagitiyorum fakat söyledigin seylerde çok enteresan. Sanirim bagimlilar ile beraber çalisiyorsun. Zor gibi geliyor bana, umutlanip, tekrar basladiklarinda umudun bos olmasini görmek. Bir süre sonra insan nötr olur bence. Bilmiyorum izledinmi, beautiful boy diye bir film var madde bagimliligi üzerine. Cok güzel anlatiyor ailenin neler yasadiklarini.

Yani biraz ondan dolayi ben bu konuda kürtaji öneriyorum. Bir bagimli ile yasamak çok zor. Güvensizlik. Önemli olaylarda ya rezillik çikarmasi, ya yok olmasi,.. çok zor

Eskiden çalışıyordum, kısa sürdü. Zor oluyor, bağımlılarla psikologlardan ziyade psikiyatrların ilgilenmesi daha uygun. Beautiful Boy'u izledim bu arada. :) İzlemediysen Requiem for a Dream ondan daha vurucudur. Konuyu çok dağıtmadan kaçayım :)

Bu konu çok bıçak sırtı bir konu.
Ne zaman böyle konu açılsa sadece tartışma ve gerginlik oluyor.
Bir sürü üye ban alıyor.

Tahminen gene aynısı olacak.
Sadece konuya yazanlara dini yoruma girmeden
(dini yorum yasak) sakin sakin fikir beyan etseniz sizin için iyi olur demeye geldim..
Ve gidiyorum..

Naltrekson var o cipte mehtadon değil mehtadon da bağimli yapıyor insanlari

Benim bu konuda bilgim çok eskiymis. Bilgilendirdigin için tesekkür ederim.

Umarim kendin için dogru karari alirsin. Cok zordur eminim. Bu süreçte en iyisi psikolojik destek almaktir bence. Bu konuda pek saglam tavsiyeler gelmez. Herkes senin vicdanina oynar, ama kimse gece sen iki çoçuk ile yanliz kaldiginda o çoçuga gelip bakmayacak.

Her şeyde bir hayır vardır hanımefendi Hiç bilemezsiniz. Ama bir cana kıymanın ne kadar ağır olacağını ve pişmanlık verebileceğini hepimiz az çok bilebiliriz

Her zaman pismanlik vermez. Burda kaç konuda "niye ikinciyi yaptik" diyoruz degil mi? O çoçuk dogdugunda, büyüdügünde travmalarin hesabini kim verecek peki? Bildigim kadari ile bagimlilik kalitsal olabilir. Yani hem berbat bir çoçukluk geçirip, üstüne kendiside bagimli olabilir.

Yapmayın.O bir melek.

Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez. Şimdi sana aldır aldırma gibi hayati bir karar verdirmek yanlış olur. Evet dinen ve vicdanen çok yanlış bir olay ama benimde başıma geldi öğrendim ve ertesi gün aldırdım çünkü eşim gene işsizdi ev kredisi ödüyordum ve çocuğum 1,5 yaşındaydı. Sonradan Allah bir çocuk daha nasip etti sıkıntılar bitince.
Demem o ki hayat senin hayatın enine boyuna düşün kararını ver. Hakkında hayırlısı olsun.

Konu sahibi 1 sene sonra gelip "kocam madde bağımlısı, bizi terk etti 2 çocuğumla kaldım biri daha bebek yeni doğdu" tarzı bir konu açsa burda "hayır aldırma, o bir melek, çocuk kismetiyle gelir" diyenler ne yazacak?
Durun ben söyleyeyim,

"böyle bir adamdan bile bile neden çocuk yaptın? Sende hiç akıl yok mu? İşin gücün yok neyine güvendin? Siz hiç akıllanmayacaksiniz." Falan yazicaksiniz.

Böyle bir konuda karar vermek için forumdan yardım istemek zaten mantıksız. Herkes kendi vicdanını taşımakla yükümlüdür. Fakat yazılan cevapların çoğu konu sahibine vicdani yükleme yapmak üzerine.

" çocuğu aldirirsan vicdan azabı çekeceksin ve çok ama çok günah, o yüzden madde bağımlısı bu adamdan 2. Çocuğu doğurmak zorundasın ama sonra bizi terk etti diye foruma geri gelirsen de suç sende deriz haberin olsun"

Zaten korunuyormus , istenmeyen ve plansız bir gebelik olmuş.

Madde bağımlılığı ve iyileşme durumları konusunda bir bilgim yok fakat eşinizi buradaki herkesten iyi siz tanıdığınız için madem güvenmiyorsunuz, o "doğmamış" çocuğun geleceğini düşünerek karar verin.

Son düzenleme:
Simdi yasama olanagi verilmis bir canliya kiymak ne kadar etik var gel dusun. Duygu somurusu degil beni baglamaz cunku hayat sana ait. Bastan ayrilicaktin herseyi gectim.

ben hiçbir yere takılmadım ama konu sahibi
doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım dedi
bu kadar kolay mı yaaa
neler yapıyoruz hamile kalabilmek için millet imkansızı başarıyor istemeden

Kesinlikle aklınızın sesini dinleyin ve kürtaj olun. Korunduğunuz halde hamile kalmışsınız bir de. Kimse de bu yorumum yüzünden bana sarmasın sanki bebek öldürmeyle aynı şeymiş gibi tepki veriyor insanlar. O sadece bir hücre. Madde bağımlısı birinden çocuk yapılmaz o çocuğun hayatını bitirirsiniz. Zaten bir tane evladınız varmış ona verin bütün enerjinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…