Çok çaresizimmm

Merhaba arkadaşlar. Daha once de birkaç konu açtım fakat yeni üye olduğum için konularım yanlış yerdeydi. Ben çıkmaza girmiş durumdayım. Hiçkimsem yok bu yüzden sizlerle paylaşıyorum. Malesef 2. Evliliğimi yaptım şuan. 1.den şiddet eve hapsetme ailesinin kölesi yapma gibi sebeplerden boşanmak zorunda kaldım. Daha sonra 2.yi tanıdım. 3 sene tanışıklık oldu.. evlendikten sonra bir sürü sorunumuz olmasına en çok rahatsızlık duyduğum şey YALANLARI. Malesef dürüst olmayan insanlardan soğuyorum. Her konuda yalan söylüyor. Hiç mutlu değilim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aileme durumu anlattığımda annem bir kere daha boşanırsan beni siyahla vur ben yaşayamam dedi. Hergün azap çekiyorum. İntiharı çok düşündüm ama dindar olduğum için yapamadım büyük günahlardan diye. Annemi de çok seviyorum onun üzülmesini asla istemiyorum ama hergün ölüyorum. Lütfen bana dua edin ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Sen ömür boyu üzüleceğine annen 3 5 ay üzülüversin bir zahmet, lütfen kimse için kendi hayatınızdan vazgeçmeyin. Sanki can sıkıntısından boşanıyorsunuz. Ya sabır

Bazı anneleri anlamıyorum ya nişanlı iken nişan aticam anlaşamıyoruz dediğimde annem bana yapmadığını bırakmadı atamazsın işte elaleme rezil mi edeceksin diye ki annem kocası terk edip gitmiş mutsuz evliliği dibine kadar görmüş bir kadın teyzem ise kızı 3 defa boşandı ilkine kaçarak evlenmişti diğer ikisi ile yine isteyerek evlendi ki kuzenim çokta evlilik yirutebikecek olgunlukta biri değil yani 10 defa evlense yine bosanir ona rağmen teyzem kızının arkasında durdu kimseye laf ettirmedi. Bosverin annenizi düşünmeyi o sizi düşünmüyor madem siz kendi hayatınıza bakın

Merhaba arkadaşlar. Daha once de birkaç konu açtım fakat yeni üye olduğum için konularım yanlış yerdeydi. Ben çıkmaza girmiş durumdayım. Hiçkimsem yok bu yüzden sizlerle paylaşıyorum. Malesef 2. Evliliğimi yaptım şuan. 1.den şiddet eve hapsetme ailesinin kölesi yapma gibi sebeplerden boşanmak zorunda kaldım. Daha sonra 2.yi tanıdım. 3 sene tanışıklık oldu.. evlendikten sonra bir sürü sorunumuz olmasına en çok rahatsızlık duyduğum şey YALANLARI. Malesef dürüst olmayan insanlardan soğuyorum. Her konuda yalan söylüyor. Hiç mutlu değilim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aileme durumu anlattığımda annem bir kere daha boşanırsan beni siyahla vur ben yaşayamam dedi. Hergün azap çekiyorum. İntiharı çok düşündüm ama dindar olduğum için yapamadım büyük günahlardan diye. Annemi de çok seviyorum onun üzülmesini asla istemiyorum ama hergün ölüyorum. Lütfen bana dua edin ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Çalışıyor musunuz? Bu annelerin kafasını ben anlamıyorum ya gerçekten. Kızlarının mutsuz olduğunu göz göre göre, illa evliliğe devam etmesini istemeleri...

Annenizi seviyorsunuz peki kendinizi seviyor musunuz? Asıl soru bu. Siz önce kendinizi seveceksiniz. Ben size söyliyim, anneniz sizi illaki seviyordur ama emin olun sevgi böyle bi şey değil. Mutsuz olduğunuzu göre göre sizi tehdit eder gibi psikolojik şiddet uyguluyor farkında mısınız?? Bu nasıl annelik? En zor zamanınızda anneniz bunu yapacaksa niye var ki? Ciddiyim, bu tarz fikirde olan tüm annelere karşı doluyum.

Tavsiyem de, anneniz de dâhil olmak üzere kimseyi değil önce Kendinizi seveceksiniz. Kendiniz ne istiyorsunuz? Şu an sizi mutlu edecek olan ne? Bu hayatı anneniz değil, siz yaşıyorsunuz. İşiniz varsa boşanın eğer yoksa önce bir iş bulun, sonra boşanın. Annenizin iznini almanıza gerek yok boşanmak için. Bir daha evlilik yapmadan önce bodoslama dalmayın ve hayatınızın iplerini kimseye bırakmayın.

Eski konunuza baktım da eşinizin ciddi bir karakter problemi var. Hayattaki her şeyi yalanmış. Evlenmeden nasıl anlamadınız diyeceğim ama olan olmuş artık. Mümkünse iş bulun ve boşanın.

Allhım şöyle annelerden nefret ediyorum . Bas tekmeyi Ayrıl o adamdan

Yaprak dökümü leyla da annesi yüzünden boşanamayıp oğuzun yalanlarına ve aldatmasına katlanmıştı sonu daha beter oldu🤷‍♀️
Yani boşanın, iş bulun, annenize ne yani sizin boşanmanızdan, intihar edecek ne var bu kadar drama yaratmayın, karakteri kötü çıktı ve boşanıyorum dersiniz bu kadar yani, bi seneye unutulur

Merak etmeyin anneniz sizi sizin uğrunuza ölecek kadar çok sevmiyor. Hatta o evde ölseniz oh çekip rahatlar boşanmadan öldü elleme laf vermedi diye. Sizi gerçekten sevseydi o evde cehennem yaşamanız umrunda olurdu.

O yüzden siz de kimse için ölmeyi düşünmeyin.

Cevap vermiyorsunuz ama işiniz yoksa girin bi işe çalışın koskoca kadınsınız boşanıp da aile evine dönmek zorunda değilsiniz.

O ne demek ya
Kızım her gün ölsün ama yeter ki etraf 2. Defa boşandı demesin öyle mi
Bas tekmeyi
Zerre düşünme
Benim kuzenim de ikinci evliliğini yaptı. Tüm sülale kendisine "sakın,mutsuz da olsam boşanamam bu benim ikinci evliliğim herkes ne der deme, hepimiz senin arkandayız" dedik. Enişteye de bunu kibar yolla belli ettik ki ayağını denk alsın. Millet ne acımasız ya. İnsan kendi evladının kötülüğüne malolacak kadar bencil nasıl olabiliyor?

Rabbim seni feraha çıkarsın öncelikle canım annen bence elalemi düşünerek kullanmış o cümleyi boşan bence annen de en fazla 1 sene dert eder kendine üzülür sonra geçer ama sen o sorunla bir ömür yaşamak zorunda kalırsın

Bazı anneleri anlamıyorum ya nişanlı iken nişan aticam anlaşamıyoruz dediğimde annem bana yapmadığını bırakmadı atamazsın işte elaleme rezil mi edeceksin diye ki annem kocası terk edip gitmiş mutsuz evliliği dibine kadar görmüş bir kadın teyzem ise kızı 3 defa boşandı ilkine kaçarak evlenmişti diğer ikisi ile yine isteyerek evlendi ki kuzenim çokta evlilik yirutebikecek olgunlukta biri değil yani 10 defa evlense yine bosanir ona rağmen teyzem kızının arkasında durdu kimseye laf ettirmedi. Bosverin annenizi düşünmeyi o sizi düşünmüyor madem siz kendi hayatınıza bakın
Kesinlikle haklısınız malesef ailelerin baskısı yüzünden insan hatta sırf bu yüzden de evlenmek zorunda kalıyor. Nişan da atamıyor evliliği de bitiremiyor malesef

Çalışmıyorsanız iş bulun çalışın durumunuzu toparlayıp hrmen boşanın annenizlr yaşamak zorunda da değilsiniz herkes kendi hayatından sorumlu. Kendini öldürmek kolay değil öyle
Şuan çalışmıyorum aslında mesleğim var hemşireyim tekrar çalışmaya başlayacağım.. yorumunuz için teşekkür ederim haklısınız öldürmek ayrıca büyük günah

Rabbim seni feraha çıkarsın öncelikle canım annen bence elalemi düşünerek kullanmış o cümleyi boşan bence annen de en fazla 1 sene dert eder kendine üzülür sonra geçer ama sen o sorunla bir ömür yaşamak zorunda kalırsın
Evet elalemi düşünerek söylüyor annem 😞 o da haklı belki aslında bi yüzünü güldüremedim yüzüm de gülmedi

Bakın kinamiyorum ama bekar yaşamak da bence güzel bir seçenek.Yani bu biri bitmisken ikinci olayı .3 sene diyorsunuz az bir zaman değil karşınızdakini tanımış olmanız lazımdi aksi sizin iyi bir muhakeme yeteneğinizin olmadığını gösteriyor.Keisnlikle ayrilin bir dakika daha durmayın.
Çok haklısınız benim kesinlikle evlenme niyetim yoktu arkadaşımdı sadece ve çok üzülerek söylüyorum malsef profesyonel yalanlar söylediği için inanmıştım tanıyamamışım aynı evin içine girmeden insan yalanları da göremiyor. Bide aileler de evlen artık. Bi kere boşandın artık seni kimse almaz korkusu ve baskısı olduğu için başıma bu da geldi.. yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğinize katılıyorum. Mutluluk asla evlilikte değil. Ve evlilik olmak zorunda da değil.

Annede yani abartmasın.
Evde yalancı beslemek daha mı kolaymıs?
3 sneede nasıl tanıyamadınız onu da anlamadım.
Ben iyi niyetli biriyim söylenene inanırım. Mesela o kendisini A kişisi olarak tanıtmıştı aynı evde olmayınca inanmıştım ama evlenince gördüm malesef Z kişisi olarak çıktı karşıma. Ben de bu olanlara inanamıyorum henüz..

Çalışıyor musunuz? Bu annelerin kafasını ben anlamıyorum ya gerçekten. Kızlarının mutsuz olduğunu göz göre göre, illa evliliğe devam etmesini istemeleri...

Annenizi seviyorsunuz peki kendinizi seviyor musunuz? Asıl soru bu. Siz önce kendinizi seveceksiniz. Ben size söyliyim, anneniz sizi illaki seviyordur ama emin olun sevgi böyle bi şey değil. Mutsuz olduğunuzu göre göre sizi tehdit eder gibi psikolojik şiddet uyguluyor farkında mısınız?? Bu nasıl annelik? En zor zamanınızda anneniz bunu yapacaksa niye var ki? Ciddiyim, bu tarz fikirde olan tüm annelere karşı doluyum.

Tavsiyem de, anneniz de dâhil olmak üzere kimseyi değil önce Kendinizi seveceksiniz. Kendiniz ne istiyorsunuz? Şu an sizi mutlu edecek olan ne? Bu hayatı anneniz değil, siz yaşıyorsunuz. İşiniz varsa boşanın eğer yoksa önce bir iş bulun, sonra boşanın. Annenizin iznini almanıza gerek yok boşanmak için. Bir daha evlilik yapmadan önce bodoslama dalmayın ve hayatınızın iplerini kimseye bırakmayın.
Size nasıl teşekkür etsem azdır öyle değerli ve güzel bir yorum yapmışsınız ki.. kalbimdeki ağrıyı hafiflettiniz Allah razı olsun.. annem diyor ki ben aetık evden çıkamam akrabaların yüzüne bakamam elalem bizimle alay eder. Kızına bak dikiş tutturamadı derler. Bu tarz şeyler söylüyor hatta çok daha fazlası da var. Zaten evlatlıktan reddederim diyor.. öyle dolu öyle yıpranmış bir haldeym ki. Zaten onların baskıları yüzünden evlendim. Her günüm zehir oluyor yediğim içtiğim zehir psikolojim bozuldu. Mesleğim var. Hemşireyim ben ancak 2. Eş kişisi yüzünden çalışmıyordum. Tekrar göreve dönmeyi düşünüyorum bu olanlardan sonra..

Sütten dilinizin yanmadığı gibi yoğurda bodoslama dalmissiniz.
Oyle bir evlililikten sonra nasil cesaret ettiniz yeniden evlenmeye?
Bazi kadinlarda erkeksiz kalamama sendromu gibi bisey var buna çokkk inaniyorum.
Kendini öyle mükemmel tanıttı ki etrafımdaki herkes çok baskı yaptı bu çocukla evlenmelisin mükemmel biri diye.. etrafın zorunla evlendim ben 2. Evliliği istemiyordum evlendiğim ilk gün bile çok üzgündüm

Back
X