• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çıkmazdayım ;(

Pinkharleyquinn

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
1.647
5.518
358
33
Nasıl ve nerden baslasam bilmiyorum bundan 2 yil once evlendik esimle o devlet memuru ben ise calismiyorum ailelerden hicbir yardim olmaksizin kurduk yuvamızı şöyle ki beni istemeye geldikleri andan söz nisan kina dügün dahil kimsenin bir kurus emegi gecmeden ( beni istemeye gelirken geldikleri arabanin benzinine kadar esime aldirmis bir aileden bahsediyoruz düsünün ) esyallarim gelinligim igneden iplige 40 bin kredi cekerek herseyimi tek basina yapan esimdi dügünümde erkek tarafindan takilan sadece 5 bilezigim vardi (onu bile esim takmisti ) düsünün artik daha bunun gibi bir suru sey... ve saadece konu mankeni olarak dugunumde boy gostermis bi aile.
Bu durumdan bahsedilirken esimin babasi bizim dugunumuz sirasinda emekli oldu ve yuklu bir ikramiye aldi ustelik arabalari vardi bu da satildi Ben dugunden sonra hemen hamile kaldim ve bebegimi dunyaya getirdim maddi zorluklar borclarin icinde baya kaybolduk kredi kartlari felan katlandikca katlandi ve cikmaz bi duruma girdik o sirada benim salak kafam esimin ailesinden yardim istedim zar zor 17 bin liraya ikna olundu ve bugun tam 1 yil sonrasinda bizim hala kredi borclarimiz devam ederken bu borcu faizi ile bizden istediler durumlari cok kötüymüs her ay 1700 lira emekli ayligi arti bin lira ek geliri ve evi kendine ait olan bir adamdan bahsediyoruz ustelik ne emekli paralari ne de arabalarinin parasi ortada yok esimin abisinin ise bundan tamda bi yil once isi gucu yokken 60 bin liralik araba satin aldi ( kendi gücüyle alinmis oyle deniliyor) gel gorun ki kizlar tum bunlari sadece ben farkediyorum esim ailesine asiri duskun bi insan ailesi de abisine bi okadar duskunler simdi biz bu isin icinden nasil cikacagiz 4500 lira maas 800 kira 1750 lira kredi her ay da 1000 lira babasi istiyo faturasiydi bebegin masraflariydi nasil altindan kalkacagiz hesaplayinca ihtiyaclar icin elimize sadece 700 800 lira kaliyo nasi gecinecegiz bununla biz ve bu zor durumumuzu bilirken ben o insanlara nasil anne baba diyecegim tefeciden para alsaydik o bile daha insafli olurdu heralde bir akil verin bana ne olur simdiden tesekkurler...

Canım geçmiş olsun, ama madem durumunuz yok neden kredi çekip bir düğün yapıyorsunuz ki?
Yormasaydınız kendinizi.

Babasına para vermeyi bırakacak, ya da siz işe gireceksiniz.
Geçinemiyorsanız ne yapacaksınız?

Birçok anne geçim derdine çalışıyor.
Elini taşın altına koyacaksın, başka ne öneri verilebilir ki?

Ya da eve ek iş al? İnsanlar kendilerini bu duruma düşürüyor biraz da.

Eşin bunları görüp düşünmuyorsa sen hıc canını sıkma
nsılsa calısmıyormussun ben olsam senın yerınde hıc umrumda olmazdı acıkcası
benı ıstemeye gelırlerken de eşim koymus mazot parasını ve bizim diüğünde de aynen konu mankenı olarak takıldılar ama kendılerıne sorsan cok fedakar cok vefalı bır aıleler
onlar gbi düşünceli anne baba yok

Bu gibi durumlar için rahmetli ananem söylerdi tırnağın varsa başını kaşı
Aslında bukadar borçla evlenmeniz yanlış nikahla bile evlenilirde bu borca girilmez
Bir anne baba nasıl bukadar vicdansız olabilir aklım almıyor parayı napcaklar ki torunun oğlun zor durumdayken
Çocuğunuz kaç yaşında kayinvalideniz veya anneniz bakarsa sizinde çalışmaktan başka şansınız yok tek çözümde bu gibi

Yok canim tefeci daha insafli olmazdı boşa üzülme
almissiniz geri odeyeceksiniz elbet. Zaten çocuk olunca onlarda görür masraf var taksidi biraz daha düşürürler. Sizde keşke memur haliyle para yokken düğün dernek için o kadar kredi cekmeseydiniz.

Nasıl ve nerden baslasam bilmiyorum bundan 2 yil once evlendik esimle o devlet memuru ben ise calismiyorum ailelerden hicbir yardim olmaksizin kurduk yuvamızı şöyle ki beni istemeye geldikleri andan söz nisan kina dügün dahil kimsenin bir kurus emegi gecmeden ( beni istemeye gelirken geldikleri arabanin benzinine kadar esime aldirmis bir aileden bahsediyoruz düsünün ) esyallarim gelinligim igneden iplige 40 bin kredi cekerek herseyimi tek basina yapan esimdi dügünümde erkek tarafindan takilan sadece 5 bilezigim vardi (onu bile esim takmisti ) düsünün artik daha bunun gibi bir suru sey... ve saadece konu mankeni olarak dugunumde boy gostermis bi aile.
Bu durumdan bahsedilirken esimin babasi bizim dugunumuz sirasinda emekli oldu ve yuklu bir ikramiye aldi ustelik arabalari vardi bu da satildi Ben dugunden sonra hemen hamile kaldim ve bebegimi dunyaya getirdim maddi zorluklar borclarin icinde baya kaybolduk kredi kartlari felan katlandikca katlandi ve cikmaz bi duruma girdik o sirada benim salak kafam esimin ailesinden yardim istedim zar zor 17 bin liraya ikna olundu ve bugun tam 1 yil sonrasinda bizim hala kredi borclarimiz devam ederken bu borcu faizi ile bizden istediler durumlari cok kötüymüs her ay 1700 lira emekli ayligi arti bin lira ek geliri ve evi kendine ait olan bir adamdan bahsediyoruz ustelik ne emekli paralari ne de arabalarinin parasi ortada yok esimin abisinin ise bundan tamda bi yil once isi gucu yokken 60 bin liralik araba satin aldi ( kendi gücüyle alinmis oyle deniliyor) gel gorun ki kizlar tum bunlari sadece ben farkediyorum esim ailesine asiri duskun bi insan ailesi de abisine bi okadar duskunler simdi biz bu isin icinden nasil cikacagiz 4500 lira maas 800 kira 1750 lira kredi her ay da 1000 lira babasi istiyo faturasiydi bebegin masraflariydi nasil altindan kalkacagiz hesaplayinca ihtiyaclar icin elimize sadece 700 800 lira kaliyo nasi gecinecegiz bununla biz ve bu zor durumumuzu bilirken ben o insanlara nasil anne baba diyecegim tefeciden para alsaydik o bile daha insafli olurdu heralde bir akil verin bana ne olur simdiden tesekkurler...
Sizin aileniz ne diyor peki kendi aileniz de mi yardım etmedi düğün için?

4500 tl ile 800 kira 1750 kredi 1000 tl ailesine.
950 tl temiz geriye kaliyor. Bence 950 tl ye bir ay idare edilebilir. Insanlar 1300 tl ile butun saydiklarinizi yapmaya calisiyor.

Yaptiklari hos degil elbet ama durumunuz cokra vahim gorunmuyor.

Canım byle knusmak kolay ama sandıgun kadar basıt degıl bu ısler evde bebek varsa saglam bır ısınma bedelı gıdecek ınternet elktrk su masrafı toplam 600 tutar 350 lıtaya bu aıle bır ay boyunca ne yesın ne ıcsın ve evde bebek var anne emzırıyrsa etıde yıyecek meyvede yıyecek sut de alacak her vıtamını alması ıcın bol bol yenılecek yanı ınankı ıkı kısılık bı aıleyım toplu market alısverısı yapıyorm alısverısımın ıcınde luks sayılabıkecek bır kılo kıyma ve bır tavuk ıkı cesıt meyve alıyrum kasada 350 lıradan asagı tutmuyor ve daha bunun pazarı var gunluk bakkal gıderı var ekmektı kolaydı derken ayda EN AZ 500 tl markete verıyorum dedıgım gıbı cok lukse kacmıyrum

Hıc kımseye muhtaclanma ıse gır canım bebegıne annen baksın bır kac ay sende calıs bıraz rahatlarsınız calostıgın parayı kcana verme kenarı at o aıleye cok duskunse yetırsın bıtırsn sende paranla cocugunun ıhtıyaclarını gıder

bu arada faız falan vermeyın ne yanı her ıstedıklerını yapmak zrunda degılsınız sen tefecımısınde faız ıstıyon deyın kp e

düğün olayında her masrafı eşler halledecekse maddi dırum yeterli değilse kredi falan çekip düğün yapmaya karşıyım çünki hiç mantığı yok bunun.böyle durumlarda en güzeli sade bi nikah yapıp ona buna borçlanmadan geçinip gitmek.allah kolaylık versin ben olsam annem çocuğa bakabiliyosa çocuğu ona bırakır iş bulmaya çalışırdım

Evet kizlar hepiniz cok halisiniz okaadar kredinin altina girmeyi bende istemezdim ama dugune oyle deli paralar harcanmadi yani dedigim gibi iste isteme gununden son gunune kadar herseyi kurus kurus esim yaptigi icin gitti okadar para ev esyalari felan simdiki aklim olsaydi cadirda kalirdim yine bu yükün altina girmezdim benim asıl üzüldügüm hicbirsekilde destek olmayan hep köstek olan ailesine esimin asiri bir duskunlugu var gunde belki 10 kez arar babasini attigi her adimi haber verir onlarda eve aldigimiz cekirdege bile karisirlar yoruldum artik buarada suan dogunun ücra bi ilcesinde gorev yapioruz ailem benden 1500 km uzakta kimsem yok bebegi birakabilsem birine merdiven bile silmeye raziyim o yok iste o imkanim

kusura bakmayın ama eleştireceğim;
aileler sizin düğününüze yardım etmek zorunda değil, etmediler diye kızma hakkınız yok, hem kimse yardım etmezken elaleme iyi gözükmek için 40 bin liralık düğün niye yapılır? kimsenin takmadığı altını eşiniz yok zamanda niye borçla alır? bu bir...
o kadar borcun içinde evlenir evlenmez çocuk niye yapılır bu iki....
hadi yaptın, çocuk da senin borç da senin. peki evlenirken benzin parasını bile vermeyen aileden 17 bin niye borç alınır? bu da üç...
kendi düşen ağlamaz derler. ben sizlerdeki bu cesarete akıl sır erdiremiyorum.

Evet kizlar hepiniz cok halisiniz okaadar kredinin altina girmeyi bende istemezdim ama dugune oyle deli paralar harcanmadi yani dedigim gibi iste isteme gununden son gunune kadar herseyi kurus kurus esim yaptigi icin gitti okadar para ev esyalari felan simdiki aklim olsaydi cadirda kalirdim yine bu yükün altina girmezdim benim asıl üzüldügüm hicbirsekilde destek olmayan hep köstek olan ailesine esimin asiri bir duskunlugu var gunde belki 10 kez arar babasini attigi her adimi haber verir onlarda eve aldigimiz cekirdege bile karisirlar yoruldum artik buarada suan dogunun ücra bi ilcesinde gorev yapioruz ailem benden 1500 km uzakta kimsem yok bebegi birakabilsem birine merdiven bile silmeye raziyim o yok iste o imkanim
o zaman bu eşe yardımcı olmak için çalışmaya gerek yok ciddiyim yok ne yorucan kendini

Siz o parayı alırken geri vereceğiz dediniz mi? Ne kadar zaman oldu alalı? Bir de faizini ne kadar belirlemişler merak ettim.

Faiziyle para talep etmek cidden kafaları çok güzelmiş bu insanların. Evladına faiz hesabı yapmak, kesin de dindardırlar ama faiz isterler öz oğullarından.

İnsanlarda da yeni moda çocukları evlenirken tek kuruş harcamamak, tamam olmayan harcamasın eyvallah da durumu varken tek kuruş bile yardımda bulunmamak nedir ya? Millet gelip çocuğuna para takarken sen bir altın takma olacak iş değil. Her şeyi aileye yıkmak ne kadar mantıksızsa, ailenin düğün dernek olunca elini cebine atmaması hatta üstüne gelen paralardan (ç)alması o derece iğrenç bir durum.

Back
X