Çok çıkmazdayım ;(

Evet kizlar hepiniz cok halisiniz okaadar kredinin altina girmeyi bende istemezdim ama dugune oyle deli paralar harcanmadi yani dedigim gibi iste isteme gununden son gunune kadar herseyi kurus kurus esim yaptigi icin gitti okadar para ev esyalari felan simdiki aklim olsaydi cadirda kalirdim yine bu yükün altina girmezdim benim asıl üzüldügüm hicbirsekilde destek olmayan hep köstek olan ailesine esimin asiri bir duskunlugu var gunde belki 10 kez arar babasini attigi her adimi haber verir onlarda eve aldigimiz cekirdege bile karisirlar yoruldum artik buarada suan dogunun ücra bi ilcesinde gorev yapioruz ailem benden 1500 km uzakta kimsem yok bebegi birakabilsem birine merdiven bile silmeye raziyim o yok iste o imkanim
En zoruda aileye düşkün adamdir hee.bitanede bende var. Hee bide denildigi gbi hicbirsey yapmayan ailenin üstüne düşüyorlarya cildiriyorum adeta . Değer vermeyene degerinden fazlasini vermektir bu. Borcu faiziyle isteyen bir aile var karsisinda bide adamin.Adami hic dusunmeyen bir aile. Ama haala ailesine bu kadr düşkünse işin zor. Ben olsam kesinlikle calismazdim. Kime yaranacaksin çalışıp. Ailesine haala bu kadr duskunse tutsun konussun da faiziyle borc odemesin. Sen calisinca ne olacak babasina faiziyle aylik gidecek oldu yahu ne güzel iş. Kendini kullandirma kendisi düşünsün

kusura bakmayın ama eleştireceğim;
aileler sizin düğününüze yardım etmek zorunda değil, etmediler diye kızma hakkınız yok, hem kimse yardım etmezken elaleme iyi gözükmek için 40 bin liralık düğün niye yapılır? kimsenin takmadığı altını eşiniz yok zamanda niye borçla alır? bu bir...
o kadar borcun içinde evlenir evlenmez çocuk niye yapılır bu iki....
hadi yaptın, çocuk da senin borç da senin. peki evlenirken benzin parasını bile vermeyen aileden 17 bin niye borç alınır? bu da üç...
kendi düşen ağlamaz derler. ben sizlerdeki bu cesarete akıl sır erdiremiyorum.
Siz paraniz olsa evladinizi evlendirmek icin yardim etmez misiniz merk ettigim icin soruyorum. Yani aileler cocuklarini evlendirmeye calismali gücü varsa yardim etmeli. Herseyi cocuga birakinca cok masraf yapmadan ucuz seyler alinip evlenilse bile altindan tek kişi kalkamiyor. Kalksa bile cok zor durumlara girip psikolojisi alt ust oluyor. Ailenin gücü varken bir kuruş vermezse bunu vicdansizlik sayarim ben

Siz paraniz olsa evladinizi evlendirmek icin yardim etmez misiniz merk ettigim icin soruyorum. Yani aileler cocuklarini evlendirmeye calismali gücü varsa yardim etmeli. Herseyi cocuga birakinca cok masraf yapmadan ucuz seyler alinip evlenilse bile altindan tek kişi kalkamiyor. Kalksa bile cok zor durumlara girip psikolojisi alt ust oluyor. Ailenin gücü varken bir kuruş vermezse bunu vicdansizlik sayarim ben
evladımı okutup büyütme konusunda elimden geleni yaparım ama artık yetişkin olduktan sonra evlenmesine yardımcı olmam. kendim evlenirken de iki taraftan da yardım kabul etmedim.

Arkadaslar hepinizin yorumlarini okumaya calisiyorum fakat bazilariniz tarafindan cok yanlis anlasiliyorum derdim borc ödemek degil zaten üzerine yatacakta degiliz derdim kredi bitmemisken zor duruma dusurulmek ve daha bir yil gecmisken 5 bin faiz istenmesi sadece neyi nasil yapacagimizi bilemedim ustelik esimin onlar boyle yaptikca uzerlerine daha cok düsmesi nie boyle yapuorsun dedigimde belki beni biraz severler diye diyor akıl alacak gibi degil ve en onemlisi de o parayla gecinebilir miyiz diye merak ediyorum ki zaten yeterli olmazsa ailemin yanina dönüp bi ise girip karsilamaya calisacagim
Ailesi onu düşünüyor ve seviyor olsa zaten durumu varken cocugu evlenirken yardim ederdi. Rabbim kimsenin başına böyle dusuncesiz aile vermesin.

evladımı okutup büyütme konusunda elimden geleni yaparım ama artık yetişkin olduktan sonra evlenmesine yardımcı olmam. kendim evlenirken de iki taraftan da yardım kabul etmedim.
Okutup buyutuluyor eyvallah ama bu cocuklara zaten yetiskin olana kadar bakmak zorunda aileler. Sonrasinda bu zamanda evlenmek gercekten zor ve bir işe girmis olsa bile senelerce para biriktirmeli ortalama bir maasi olsa. Ama yaş gecmeden nasip olup evlenmeye kalktiginda yeterli durumu olmuyor genclerin. Benim kocamin ailesindende birsey görmedim diyebilirim. Gerci durumlari yoktu benimkinin ailesinin. Burda bide gücü varken yardim etmeyen bir aile var. Benim babam abime elinden gelen yardimin hepsini yapti mesela. Yapmasida gereken oydu. Ama oyle aileler varki hem destek olmuyor hem de köstek oluyor

Okutup buyutuluyor eyvallah ama bu cocuklara zaten yetiskin olana kadar bakmak zorunda aileler. Sonrasinda bu zamanda evlenmek gercekten zor ve bir işe girmis olsa bile senelerce para biriktirmeli ortalama bir maasi olsa. Ama yaş gecmeden nasip olup evlenmeye kalktiginda yeterli durumu olmuyor genclerin. Benim kocamin ailesindende birsey görmedim diyebilirim. Gerci durumlari yoktu benimkinin ailesinin. Burda bide gücü varken yardim etmeyen bir aile var. Benim babam abime elinden gelen yardimin hepsini yapti mesela. Yapmasida gereken oydu. Ama oyle aileler varki hem destek olmuyor hem de köstek oluyor
yetişkin olmadan evlenemesin işte madem gençler? yatacağı yatağın dahi parasını babasından alanlar evliliğin sorumluluğunu alamıyorlar neticede. ailelerin gönlünden kopuyorsa, durumu müsaitse altın takar hediye niyetine, ki bu bile şart değil.

yetişkin olmadan evlenemesin işte madem gençler? yatacağı yatağın dahi parasını babasından alanlar evliliğin sorumluluğunu alamıyorlar neticede. ailelerin gönlünden kopuyorsa, durumu müsaitse altın takar hediye niyetine, ki bu bile şart değil.
Yetiskin olmadan derken calistigi işte cok maas almayan bi adam para biriktirmek icin nerdeyse 30unu beklemeli. Ve ne olursa olsun bunu beklemek zorunda degil cocugu olcak edecek yaşı kac olcak . tutunki 26sinda karsisina biri cikti evlenmek istiyor ve elinde fazla parasi yok. Biriktirmis ama yetmiyor. Ailesi yardim etmesin mi. Yatak odasini genelde kiz tarafi alir mesela. Kızın babasida o zaman ben niye aliyorum mu diyecek. Bide erkeklerin cogu, ailesinin yanindayken para da zor biriktiriyor cunku ailesine de yardim ediyorlar. Ee evlenmeye gelince sıra, 'banane gücü varsa evlensin' diyip kenara cekilmeleri cok mu dogru ? Yazık diyorum böyle insanlara. Bide bu ailenin haala üstüne düşen adamlara

Yetiskin olmadan derken calistigi işte cok maas almayan bi adam para biriktirmek icin nerdeyse 30unu beklemeli. Ve ne olursa olsun bunu beklemek zorunda degil cocugu olcak edecek yaşı kac olcak . tutunki 26sinda karsisina biri cikti evlenmek istiyor ve elinde fazla parasi yok. Biriktirmis ama yetmiyor. Ailesi yardim etmesin mi. Yatak odasini genelde kiz tarafi alir mesela. Kızın babasida o zaman ben niye aliyorum mu diyecek. Bide erkeklerin cogu, ailesinin yanindayken para da zor biriktiriyor cunku ailesine de yardim ediyorlar. Ee evlenmeye gelince sıra, 'banane gücü varsa evlensin' diyip kenara cekilmeleri cok mu dogru ? Yazık diyorum böyle insanlara. Bide bu ailenin haala üstüne düşen adamlara
bu size göre doğru. saygı duyuyorum ama ben sizin gibi düşünmüyorum. yatak odasını kız tarafı alsa da farketmez ben kadın erkek ayırmadan ailelerden evlilikle ilgili beklentisiz olmalı diye düşünüyorum. 30 geç bir yaş değil, bu ayrı bir konu ama 30dan önce de ufak ufak borçlanarak halledilebilir diye düşünüyorum. ki kendim de böyle yaptım. bizim de eşimle birikmişimiz yoktu, ayağımızı yorganımıza göre uzattık, asgari eşyaları borçlanarak aldık kurduk düzenimizi. bu çok zor değil, tabi öyle şatafatlı evlerden vazgeçmek lazım bunun için.

bu size göre doğru. saygı duyuyorum ama ben sizin gibi düşünmüyorum. yatak odasını kız tarafı alsa da farketmez ben kadın erkek ayırmadan ailelerden evlilikle ilgili beklentisiz olmalı diye düşünüyorum. 30 geç bir yaş değil, bu ayrı bir konu ama 30dan önce de ufak ufak borçlanarak halledilebilir diye düşünüyorum. ki kendim de böyle yaptım. bizim de eşimle birikmişimiz yoktu, ayağımızı yorganımıza göre uzattık, asgari eşyaları borçlanarak aldık kurduk düzenimizi. bu çok zor değil, tabi öyle şatafatlı evlerden vazgeçmek lazım bunun için.
bizde herseyi ucuza aldik ayagimizi yorganimiza göre uzattik. Ama aylarca zorda kalip işin icinde cikmaya çalışan yardim gelmeyen ve herseyi tek basina yapma negatifligi ruhunada yansiyan bir nişanlı vardi karsimda. Tek basina herseyi halletti mi halletti.az bir borc vardi evlendigimizde mesela. Ama o aylar nasil gecti birde ona sormak lazim. Ne kadar zorlandigini ben kendi gozumle gördüm. Cok istedigim hayalimde olan seylerden bile vazgectim karsisinda boyle bir eş olmasa daha bile borca girmisti mutlaka. Yani gercekten herseyi ucuz almamiza rağmen cok zorlandi. Ailenin durumu varken cocugunu bu kadar zora sokmasi bana mantikli gelmiyor. Gerci oyleleri daha kiymetli oluyor bu devirde ben bunu gördüm

iyi de siz bi kuruş kazanıp katkı sağlamıyonuz onlar niye yapsın? adam emekli olmuş kim bilir kaç sene çalıştı çok iyiymiş ya onu da yiyemesin garibim

17 bin tl ye 5 bin tl faiz cok geldi bana, bu islerden pek anladigim soylenemez ama bankadan 17 bin cekip onlara borcunuzu odeyip daha uzun vadeli olarak bankaya odeseniz cok mu zarar ediyorsunuz?
Bir de geçmiş gitmis ama dugun icin 40 bin tl masraf cok degil mi? Madem odeme zorlugu cekecektiniz butcenize uygun temel ihtiyaclari alip bir de nikah kiyip evlenseydiniz. En fazla 20-25 bine malolurdu.

Bizde esimle herseyi birlikte yaptik. Ailesinden ne o zaman nede simdi bir beklentimiz olmadi, olmuyor. Ailesinin aldigi emekli ikramiyesi ve nereye harcadiklari neden sizi ilgilendiriyor istediklerini yaparlar. Madem calismayacaktin esinizinde gelirini biliyordunuz 40 bine dugun yapmak uçuk geldi bana biraz. Insan ayagini neden yorganina gore uzatmaz. Uzerine borclar varkende cocuk yapmis olmak... Tercih tabiki sizin ama tepkim aileden beklentiye girmeniz hayir efendim kendi yaginizla kavrulmayi artik ogrenmeniz lazim.

Kp nin maasi aldigi kirayinsoyleyince ne oluyo ki? Adam kendine çalışmış emeklı olmuş. Size yedirmek için mi kazanmış pardon? Sonuçta o da ev geçindiriyo. O da fatura ödüyo. Size vermek zorunda mı? Abisi ister ev alır ister araba alır. 60 bin diye niye belirtiyosun. İnsanlar kendileri çalışıp alıyo. Size niye dert bu kadar?

Evlenmişsiniz kendi düğün borcunuzu ödüyosunuz işte. Niye bu kadar ağlıyosunuz ki? İnsanlarda bi tuhaf oldu artık. Senin borcun var diye kimse bişey almasın mı?

Kocan da para vermesin akıllı olsun. Kocanıza laf geçiremiyosunuz milletin aldığı kirayı arabayı konuşuyosunuz!
Esinin abisi calismazken almis arabayi onu diyo konu sahibi ailesi almis yani. Yani bize tek kuruş yardım etmezken ona araba aldilar demeye getiriyor.

Faiziyle odemeyin parasını. Eşinizi bu konuda ikna etmelisiniz. Dini inançları varsa bu yönde ikna edin , yoksa aileye faiziyle para odemenin saçmalığından vurun. Ana para içinde sizi darlamayacak bir miktar belirleyin ve ödeme yapın elbette.

Ve siz siz olun bu durum için eşinizle asla munakasaya girmeyin. Kötü siz olursunuz.
Kendinizden de çok kismayin. Siz kistikca ev masrafları asla dusunulmez.

Insan cocugundan faiz mi alır yahu nasil insanlar bunlar? Esinize acidim. Cocuk gibi belki severler beni demis. O da farkinda sevilmediginin. Ailsinin anormal oldugunun. Normal olsunlar diye ugrasiyor iste. Bu adamlari aileleri niye bu kadar utandiriyor ya. Dusunuyorum babam faiziyle verdigi borcuzorla geri istese esimin yuzune bakamazdim heralde. :KK43:

Düsundum de adam sanki borcu gec odemenizden korkmus akli sira faizle korkutup hemen odeyin diye ugrasiyor. Ama arada evladin var be adam insan onu kaybetmeyi goze alir mi? Faiz maiz ödemeyin sakın.

Cnm bende çalışıyorum sözümüzden itibaren esimde herşeyi borçlandı dugunumuz 60 bin tl eşyalar düğün bilezik vs herşey dahil ve bu bütün borcu eşimle ikimiz odedik 11 aylık evliyim pardon hala oduyoruz ve gerçekten bende şu an çok sıkıntı dayım maasim var ama baya maddi sıkıntı çekiyorum ikimizinde maaşı ekside... Ama benim eşimin ailesinin durumu gerçekten yok çok fakirler üstlerine en ufak bir mal varlığı dahi yok ysni gelecekte bize en ufak miras bile kalmayacak artı biz bu haldeyken kayinbabam Kaynim bazen bizden para yardım istiyor yani şimdi kendini benimle kıyasla...

Faizsiz olarak aylık az taksitle 500 tl gibi odeyin sonuçta sizi icraya verecek değil yabancı birine değil oğluna borç vermiş onlarda faiz istiyor çok sacmalik

4500 masımız var
Maastan 600 kalıyo geciniyorux.:))
Bıraz kasıyo ama dıkkat edınce oluyo.

Back
X