Çok çıkmazdayım ;(

Kp nin maasi aldigi kirayinsoyleyince ne oluyo ki? Adam kendine çalışmış emeklı olmuş. Size yedirmek için mi kazanmış pardon? Sonuçta o da ev geçindiriyo. O da fatura ödüyo. Size vermek zorunda mı? Abisi ister ev alır ister araba alır. 60 bin diye niye belirtiyosun. İnsanlar kendileri çalışıp alıyo. Size niye dert bu kadar?

Evlenmişsiniz kendi düğün borcunuzu ödüyosunuz işte. Niye bu kadar ağlıyosunuz ki? İnsanlarda bi tuhaf oldu artık. Senin borcun var diye kimse bişey almasın mı?

Kocan da para vermesin akıllı olsun. Kocanıza laf geçiremiyosunuz milletin aldığı kirayı arabayı konuşuyosunuz!

Normalde aileler yardım eder, parları varmış yardım etmemişler bize göre ayıp ama onlara göre normalse yapacak birşey yok. 17 bin liralarını istiyorlarsa eşin ne yapsın. En başta onlardan borç istemeyecektiniz. Bence halinize şükredin, eşinizin onlara olan zaafını kullanıp sizden para koparmaya çalışsalardı ne yapacaktınız.

huylarını bile bile borç istemekle büyük hata yapmışsınız...borcu biran önce ödemek en iyisi...sende çalışabilirsin bence..çalışamasanda kalan parayla bir şekilde idare etmek zorundasınız..

sizin tam olarak ne borcunuz vardı hem 17 bın almıssınız hem hala kredı borcunuz var

Aileler evlenirken yardım etmek zorunda degil saçmalığınıda burda duydum
Aile düğüne yardim etmesin
Evlatlar anne baba duskun olunca bakmasin
Cunku kimse hicbirsey yapmak zorunda degil
İnsanlar bu gibi seyleri zorunda oldugu icin degil yapmasi gerektigi icin yapar kulfet gelmemeli
Niye dogurduk niye aile olduk hicmi sorumlulugumuz yok anlamiyorum

Canım byle knusmak kolay ama sandıgun kadar basıt degıl bu ısler evde bebek varsa saglam bır ısınma bedelı gıdecek ınternet elktrk su masrafı toplam 600 tutar 350 lıtaya bu aıle bır ay boyunca ne yesın ne ıcsın ve evde bebek var anne emzırıyrsa etıde yıyecek meyvede yıyecek sut de alacak her vıtamını alması ıcın bol bol yenılecek yanı ınankı ıkı kısılık bı aıleyım toplu market alısverısı yapıyorm alısverısımın ıcınde luks sayılabıkecek bır kılo kıyma ve bır tavuk ıkı cesıt meyve alıyrum kasada 350 lıradan asagı tutmuyor ve daha bunun pazarı var gunluk bakkal gıderı var ekmektı kolaydı derken ayda EN AZ 500 tl markete verıyorum dedıgım gıbı cok lukse kacmıyrum
O konuda haklisin. Bizde 2 kisilik aileyiz bebek yok. Benim esimde 3.500 aliyor mesailerle ama bizim.bebek olmadigindan mi bilmiyorum gezmemizide yapiyoruz yiyip icmeyide...
Ama elektrik su dogalgaz da eklersek evet zor durumda kalabilirsiniz
Aile icinde evlat ayrimi yapanlardan nefret ediyorum. Bazi cocuklarina uvey muamelesi yapiyorlar

Evet kizlar hepiniz cok halisiniz okaadar kredinin altina girmeyi bende istemezdim ama dugune oyle deli paralar harcanmadi yani dedigim gibi iste isteme gununden son gunune kadar herseyi kurus kurus esim yaptigi icin gitti okadar para ev esyalari felan simdiki aklim olsaydi cadirda kalirdim yine bu yükün altina girmezdim benim asıl üzüldügüm hicbirsekilde destek olmayan hep köstek olan ailesine esimin asiri bir duskunlugu var gunde belki 10 kez arar babasini attigi her adimi haber verir onlarda eve aldigimiz cekirdege bile karisirlar yoruldum artik buarada suan dogunun ücra bi ilcesinde gorev yapioruz ailem benden 1500 km uzakta kimsem yok bebegi birakabilsem birine merdiven bile silmeye raziyim o yok iste o imkanim

iyi de o zaman gidecek borcu yapılandıracaksınız
yani yüklü kredi çekip tek yere borç yapıp vadeyi uzatacaksınız

diğer borçları babasına olan borçları da ödeyip tek bir şeye kanalize olacaksınız

ayrıca da 4500 çok yüksek bir miktar ülke standardında insanlar o para ile evler alıyor vs vs

doğunun ücra ilçesinde 800 kira çok değil mi

ya da 800 kira var artık değişmez diyelim, kış diyelim 500 fatura ,700 de ekstra koydum etti size 2000 tl

kalan 2500 ile de dünya kadar kredi ödenir

zaten bebek küçükse kışın çok gezilmez vs

bu kışı yetişkinlere giysi vs birşey almadan geçirirseniz feraha da çıkarsınız

o aileye de parasını verir bir daha da selam dahi vermezsiniz

eşiniz görüşürse de kendi bilir

O konuda haklisin. Bizde 2 kisilik aileyiz bebek yok. Benim esimde 3.500 aliyor mesailerle ama bizim.bebek olmadigindan mi bilmiyorum gezmemizide yapiyoruz yiyip icmeyide...
Ama elektrik su dogalgaz da eklersek evet zor durumda kalabilirsiniz
Aile icinde evlat ayrimi yapanlardan nefret ediyorum. Bazi cocuklarina uvey muamelesi yapiyorlar

Benım esımde sozlesmelı memur 4000 gıbı bır maasımız var kıra elektrk su ınternet ve arabaya yakıt kafadan 1000 lıramız gıdıyr bıraz da borcumuz var yedıgımızden ıctıgımızden kısmıyrum cok sukur ama oyle rahaat rahat da harcadıgım sylenemez devır cok fena gecım yapmak cok zor

Nasıl ve nerden baslasam bilmiyorum bundan 2 yil once evlendik esimle o devlet memuru ben ise calismiyorum ailelerden hicbir yardim olmaksizin kurduk yuvamızı şöyle ki beni istemeye geldikleri andan söz nisan kina dügün dahil kimsenin bir kurus emegi gecmeden ( beni istemeye gelirken geldikleri arabanin benzinine kadar esime aldirmis bir aileden bahsediyoruz düsünün ) esyallarim gelinligim igneden iplige 40 bin kredi cekerek herseyimi tek basina yapan esimdi dügünümde erkek tarafindan takilan sadece 5 bilezigim vardi (onu bile esim takmisti ) düsünün artik daha bunun gibi bir suru sey... ve saadece konu mankeni olarak dugunumde boy gostermis bi aile.
Bu durumdan bahsedilirken esimin babasi bizim dugunumuz sirasinda emekli oldu ve yuklu bir ikramiye aldi ustelik arabalari vardi bu da satildi Ben dugunden sonra hemen hamile kaldim ve bebegimi dunyaya getirdim maddi zorluklar borclarin icinde baya kaybolduk kredi kartlari felan katlandikca katlandi ve cikmaz bi duruma girdik o sirada benim salak kafam esimin ailesinden yardim istedim zar zor 17 bin liraya ikna olundu ve bugun tam 1 yil sonrasinda bizim hala kredi borclarimiz devam ederken bu borcu faizi ile bizden istediler durumlari cok kötüymüs her ay 1700 lira emekli ayligi arti bin lira ek geliri ve evi kendine ait olan bir adamdan bahsediyoruz ustelik ne emekli paralari ne de arabalarinin parasi ortada yok esimin abisinin ise bundan tamda bi yil once isi gucu yokken 60 bin liralik araba satin aldi ( kendi gücüyle alinmis oyle deniliyor) gel gorun ki kizlar tum bunlari sadece ben farkediyorum esim ailesine asiri duskun bi insan ailesi de abisine bi okadar duskunler simdi biz bu isin icinden nasil cikacagiz 4500 lira maas 800 kira 1750 lira kredi her ay da 1000 lira babasi istiyo faturasiydi bebegin masraflariydi nasil altindan kalkacagiz hesaplayinca ihtiyaclar icin elimize sadece 700 800 lira kaliyo nasi gecinecegiz bununla biz ve bu zor durumumuzu bilirken ben o insanlara nasil anne baba diyecegim tefeciden para alsaydik o bile daha insafli olurdu heralde bir akil verin bana ne olur simdiden tesekkurler...
evlenirken eşinin her şeyi ustlenmesi ve kredi çekmesi buyuk hata sizin ailenizinde çorbada tuzu olmalıydı

Günümüzde durum bu.
Birçok çift düğün-ev kurma masraflarını kendi üstleniyor.

Ben olsam çocuğuma destek olurum ama destek olmadılar diye kin beslemeye de gerek yok.

tamam böyle düşününce insan bir an kpye kızıyor ama siz de biraz durumun bu raddeye gelmesi için resmen çabalamışsınız. 40bin kredi çekmişsiniz eminim onun için de gereksiz bir sürü gider vardır( düğün, bohça, hediye, takı...) başkalarına caka satmak için kendiniz bir sürü borcun altına girmişsiniz. sonra tek maaşlısınız, günümüzde insanlar iki maaşla bile kendilerine güvenemezken bu borcun içine bir de çocuk yapmışsınız. Allah bağışlasın ama çocuk ta ayrı bir masraf. insan yavrusuna en güzelini, en iyisini istiyor ve giderler artıyor. sonra 17000 borç almışsınız. e tabi isteyecek adam. onun parası. evet insaflı olabilirdi ama ilk günden tavırları belli imiş.
öncelikle 4500 tl çok ta az bir maaş değil. o kredinizi yapılandırmak için banka ile görüşebilirsiniz. 2 yıldır evliymişsiniz hemen de hamile kalmışsanız çocuğunuz 1 yaşını geçmiştir sanırım. aileniz veya kv ye bırakıp siz de çalışabilirsiniz.
ahlanıp dövülecek bir zaman değil bu. kendiniz ve en çok ta çocuğunuz için toparlanmalısınız. karşınızdaki insanların da kendi paraları. nefret etmeyin ama aranıza mesafe koyun olsun bitsin.

ailelerden yardım isteyeceğinize siz çalışsaydınız.
kimse yıllardır çalışıp didinip hak ettiği parasını size vermek zorunda değil.
sizin ne katkınız var ki eşinizin ailesinin yapmadığı katkıyı eleştiriyosunuz?

ya da o kadar borç harç içinde çocuk yapmasaydınız.
her şeyi o kadar göz göre göre yapmışsınız ki şimdi bu durumda olmamanız tuhaf olurdu zaten.

Nasıl ve nerden baslasam bilmiyorum bundan 2 yil once evlendik esimle o devlet memuru ben ise calismiyorum ailelerden hicbir yardim olmaksizin kurduk yuvamızı şöyle ki beni istemeye geldikleri andan söz nisan kina dügün dahil kimsenin bir kurus emegi gecmeden ( beni istemeye gelirken geldikleri arabanin benzinine kadar esime aldirmis bir aileden bahsediyoruz düsünün ) esyallarim gelinligim igneden iplige 40 bin kredi cekerek herseyimi tek basina yapan esimdi dügünümde erkek tarafindan takilan sadece 5 bilezigim vardi (onu bile esim takmisti ) düsünün artik daha bunun gibi bir suru sey... ve saadece konu mankeni olarak dugunumde boy gostermis bi aile.
Bu durumdan bahsedilirken esimin babasi bizim dugunumuz sirasinda emekli oldu ve yuklu bir ikramiye aldi ustelik arabalari vardi bu da satildi Ben dugunden sonra hemen hamile kaldim ve bebegimi dunyaya getirdim maddi zorluklar borclarin icinde baya kaybolduk kredi kartlari felan katlandikca katlandi ve cikmaz bi duruma girdik o sirada benim salak kafam esimin ailesinden yardim istedim zar zor 17 bin liraya ikna olundu ve bugun tam 1 yil sonrasinda bizim hala kredi borclarimiz devam ederken bu borcu faizi ile bizden istediler durumlari cok kötüymüs her ay 1700 lira emekli ayligi arti bin lira ek geliri ve evi kendine ait olan bir adamdan bahsediyoruz ustelik ne emekli paralari ne de arabalarinin parasi ortada yok esimin abisinin ise bundan tamda bi yil once isi gucu yokken 60 bin liralik araba satin aldi ( kendi gücüyle alinmis oyle deniliyor) gel gorun ki kizlar tum bunlari sadece ben farkediyorum esim ailesine asiri duskun bi insan ailesi de abisine bi okadar duskunler simdi biz bu isin icinden nasil cikacagiz 4500 lira maas 800 kira 1750 lira kredi her ay da 1000 lira babasi istiyo faturasiydi bebegin masraflariydi nasil altindan kalkacagiz hesaplayinca ihtiyaclar icin elimize sadece 700 800 lira kaliyo nasi gecinecegiz bununla biz ve bu zor durumumuzu bilirken ben o insanlara nasil anne baba diyecegim tefeciden para alsaydik o bile daha insafli olurdu heralde bir akil verin bana ne olur simdiden tesekkurler...

Neden bu kadar cok dusunup kendini yipratiyorsun esinin akli yokmu gecim nedir bilmiyormu ki kendi dusunsun kendi yapsin ailesi yedircek kadar salaksa senin sorunun degil

Neden bu kadar cok dusunup kendini yipratiyorsun esinin akli yokmu gecim nedir bilmiyormu ki kendi dusunsun kendi yapsin ailesi yedircek kadar salaksa senin sorunun degil
Ailesine para yedirmiyor ki esi. Aksine konu sahibi ile esi kayinpederin 17.000 lirasini yemisler. Odemek de istemiyorlar.

Simdi sizin bu konuda üzüldüğünüz şey geçim derdinden ziyade eşinizin ailesinin tutumu sanirim.
Ama canım baştan belliymis yani şaşırmayın bu duruma.
Inan artık herkes kendi kendine evleniyor maalesef artık erkek tarafı sanki misafir gibiler.
Bende evlendim inan evimde bir çöpleri yoktur. Herşeyi eşimle beraber aldık. Ama durum ortada yardım eden kimse yok diye o kadar az şey aldık ki.
Düğün yapmadık nikahla evlendik. Hiç sacmasapan adetlere girip kendimizi yipratmadik...
Sonuc olarak evim çok ferah esyam fazla yok evimde yaşama alanım var ve hiç borçsuz evlendik. Elimizde ne varsa ona göre harcama yaptık.
4500 tl çok iyi para inan karı koca çalışıp bu parayi eve sokamiyor insanlar.
Elinize kalan parayla bir müddet idare edin. Esinizin ailesini kafaya takıp uzmeyin kendinizi. Inanin 3 kisiden 2 si ayni dertden muzdarip.
Bebeginizi sağlıkla büyütün...

Back
X