Çok çıkmazdayım ;(

Herkes demis zaten dügünde bosuna masraf yapilmis onun kredisini ödüyorsunuz su anda. Bencede elalemi oynatmak icon bukadar borca girmeye gerek yok. Bizde yapmadik iyikide yapmadik bu yükün altindan kalkamazdik su anda. Birde cocugum var biz istedik yeni evli olarak. Su anda cok da ahim sahim yasamiyoruz ama geciniyoruz cok sükür istedigimiz seyi alabiliyoruz ama dügüny apsaydik bizde baya zorlanirdik neyse.

Esinizin annesi babasi paralarini geri istemek elbetde haklari ama faizle istemesi gercekten cok büyük bir ayip ve vicdansizlik bana göre. Esin onlarla konussun öbür borclar bitene kadar ertelesin ve faizi ödemeyin vicdansizlar. Bide esin cok israr ediyorsa bir kac ay deneyin illaki sikisacaksiniz oda görür o halde sende harcamalara dikkat et parayi kenara at ki gitdi sansin da ödemeyi simdilik durdursun. Bu benim tavsiyem ben böyle yapardim böyle bir ese

2000 tl maaş alıyor eşim iki kız çoçugu okutuyorm liseye gidiyorlar üniversiteye hazırlanıyorlar üstelik dershane masrafı ve ev geçimi çok zor .. Allah kolaylık versin

İnsanlar çocukları zorluk çekerken nasıl varlık içinde huzurla yaşayabiliyor? Tabii ki çocuklar sorumluluk almayı bilmeli ama düğünde bir iki eşya alsalardı onları kasmazdı, sizin de gönlünüzü yaparlardı. Faiz olayına hiç girmiyorum bile. Bir de bazı arkadaşlar bebeği kayınvalideye bırakıp çalışssanız olmaz mı demiş. Bence bırakmayın, zira bu aile sizden bakıcı parası da ister.

Nasıl ve nerden baslasam bilmiyorum bundan 2 yil once evlendik esimle o devlet memuru ben ise calismiyorum ailelerden hicbir yardim olmaksizin kurduk yuvamızı şöyle ki beni istemeye geldikleri andan söz nisan kina dügün dahil kimsenin bir kurus emegi gecmeden ( beni istemeye gelirken geldikleri arabanin benzinine kadar esime aldirmis bir aileden bahsediyoruz düsünün ) esyallarim gelinligim igneden iplige 40 bin kredi cekerek herseyimi tek basina yapan esimdi dügünümde erkek tarafindan takilan sadece 5 bilezigim vardi (onu bile esim takmisti ) düsünün artik daha bunun gibi bir suru sey... ve saadece konu mankeni olarak dugunumde boy gostermis bi aile.
Bu durumdan bahsedilirken esimin babasi bizim dugunumuz sirasinda emekli oldu ve yuklu bir ikramiye aldi ustelik arabalari vardi bu da satildi Ben dugunden sonra hemen hamile kaldim ve bebegimi dunyaya getirdim maddi zorluklar borclarin icinde baya kaybolduk kredi kartlari felan katlandikca katlandi ve cikmaz bi duruma girdik o sirada benim salak kafam esimin ailesinden yardim istedim zar zor 17 bin liraya ikna olundu ve bugun tam 1 yil sonrasinda bizim hala kredi borclarimiz devam ederken bu borcu faizi ile bizden istediler durumlari cok kötüymüs her ay 1700 lira emekli ayligi arti bin lira ek geliri ve evi kendine ait olan bir adamdan bahsediyoruz ustelik ne emekli paralari ne de arabalarinin parasi ortada yok esimin abisinin ise bundan tamda bi yil once isi gucu yokken 60 bin liralik araba satin aldi ( kendi gücüyle alinmis oyle deniliyor) gel gorun ki kizlar tum bunlari sadece ben farkediyorum esim ailesine asiri duskun bi insan ailesi de abisine bi okadar duskunler simdi biz bu isin icinden nasil cikacagiz 4500 lira maas 800 kira 1750 lira kredi her ay da 1000 lira babasi istiyo faturasiydi bebegin masraflariydi nasil altindan kalkacagiz hesaplayinca ihtiyaclar icin elimize sadece 700 800 lira kaliyo nasi gecinecegiz bununla biz ve bu zor durumumuzu bilirken ben o insanlara nasil anne baba diyecegim tefeciden para alsaydik o bile daha insafli olurdu heralde bir akil verin bana ne olur simdiden tesekkurler...

Cnm senet yok sepet yok eşini ikna et tatlı dille kredimiz biraz daha kolaylana kadar ödeme yapmayalım de cocugu öne sür yemesin içmesin mi de kanına gir biraz. O paraya zatn ihtiyaclaı yok anladığım kadarıyla beklesinler biraz daha.

Yani madem durumunuz yoktu yardım eden de yoktu yüklü kredi çekip yıllarca sıkıntı çekeceğinize paranızın yettiği kadar küçük bi toplaşma yapsaydınız. Sadece yakınları çağırarak. Hadi düğünü geçelim kredi ödüyorsunuz maddi imkansızlıklar diz boyu çocuk olunca ona yeterli imkanları sağlayamayacağınızı masraflarınızın iki katına çıkacağını da göz önüne alsaydınız keşke. Bir de şunu söylemek istiyorum hiçbir anne baba 18 yaşından sonra yetişkin olmuş evladına yardım etmek para aktarmak zorunda değil. Bizim kültürümüzde o çocuklar 25 30 yaşında geliyor ama büyümüyor ailenin gözünde. Anne baba isterse yardım eder, başka da yükümlülükleri kalmamıştır bence.

Back
X