Çok çıkmazdayım ;(

erkeklerin aileleri yüüzünden hep kadınlar cefa çekiyor ne diyim yaşamayan bilmez allah sabır versin sadece bu kdr diyebilyrm.

ya bir de ne olursa olsun 4500 maaşı olan birini aileden destek beklemesi bana garip geliyor

varsa yerim yoksa yemem

bebeğin masrafı denilen şey nedir

Sağlık harcaması dışında 250 tl yeter taş çatlasın 400 olsun

Simdi sizin bu konuda üzüldüğünüz şey geçim derdinden ziyade eşinizin ailesinin tutumu sanirim.
Ama canım baştan belliymis yani şaşırmayın bu duruma.
Inan artık herkes kendi kendine evleniyor maalesef artık erkek tarafı sanki misafir gibiler.
Bende evlendim inan evimde bir çöpleri yoktur. Herşeyi eşimle beraber aldık. Ama durum ortada yardım eden kimse yok diye o kadar az şey aldık ki.
Düğün yapmadık nikahla evlendik. Hiç sacmasapan adetlere girip kendimizi yipratmadik...
Sonuc olarak evim çok ferah esyam fazla yok evimde yaşama alanım var ve hiç borçsuz evlendik. Elimizde ne varsa ona göre harcama yaptık.
4500 tl çok iyi para inan karı koca çalışıp bu parayi eve sokamiyor insanlar.
Elinize kalan parayla bir müddet idare edin. Esinizin ailesini kafaya takıp uzmeyin kendinizi. Inanin 3 kisiden 2 si ayni dertden muzdarip.
Bebeginizi sağlıkla büyütün...
çok olumlu ve çok samimi içten bir yorum
ben okuyunca ferahladım
bencede konu sahibi bu sekilde yapın

erkeklerin aileleri yüüzünden hep kadınlar cefa çekiyor ne diyim yaşamayan bilmez allah sabır versin sadece bu kdr diyebilyrm.
Dönüp tekrar okudum tek kabahat yardım etmemeleri yani paralarını vs yememişler ki

Ayaklarını yorganlarına göre uzatmayan konu sahibi ve eşi

eşinle konuş bunları ama uysalca ailesini kötülemeden konuş canım benim. ve sende bir işe başla babasına da aldığınız parayı ödesin ama fazla da taviz vermesin anlattığına göre de ayıp yani yaptıkları çok.

Nasıl ve nerden baslasam bilmiyorum bundan 2 yil once evlendik esimle o devlet memuru ben ise calismiyorum ailelerden hicbir yardim olmaksizin kurduk yuvamızı şöyle ki beni istemeye geldikleri andan söz nisan kina dügün dahil kimsenin bir kurus emegi gecmeden ( beni istemeye gelirken geldikleri arabanin benzinine kadar esime aldirmis bir aileden bahsediyoruz düsünün ) esyallarim gelinligim igneden iplige 40 bin kredi cekerek herseyimi tek basina yapan esimdi dügünümde erkek tarafindan takilan sadece 5 bilezigim vardi (onu bile esim takmisti ) düsünün artik daha bunun gibi bir suru sey... ve saadece konu mankeni olarak dugunumde boy gostermis bi aile.
Bu durumdan bahsedilirken esimin babasi bizim dugunumuz sirasinda emekli oldu ve yuklu bir ikramiye aldi ustelik arabalari vardi bu da satildi Ben dugunden sonra hemen hamile kaldim ve bebegimi dunyaya getirdim maddi zorluklar borclarin icinde baya kaybolduk kredi kartlari felan katlandikca katlandi ve cikmaz bi duruma girdik o sirada benim salak kafam esimin ailesinden yardim istedim zar zor 17 bin liraya ikna olundu ve bugun tam 1 yil sonrasinda bizim hala kredi borclarimiz devam ederken bu borcu faizi ile bizden istediler durumlari cok kötüymüs her ay 1700 lira emekli ayligi arti bin lira ek geliri ve evi kendine ait olan bir adamdan bahsediyoruz ustelik ne emekli paralari ne de arabalarinin parasi ortada yok esimin abisinin ise bundan tamda bi yil once isi gucu yokken 60 bin liralik araba satin aldi ( kendi gücüyle alinmis oyle deniliyor) gel gorun ki kizlar tum bunlari sadece ben farkediyorum esim ailesine asiri duskun bi insan ailesi de abisine bi okadar duskunler simdi biz bu isin icinden nasil cikacagiz 4500 lira maas 800 kira 1750 lira kredi her ay da 1000 lira babasi istiyo faturasiydi bebegin masraflariydi nasil altindan kalkacagiz hesaplayinca ihtiyaclar icin elimize sadece 700 800 lira kaliyo nasi gecinecegiz bununla biz ve bu zor durumumuzu bilirken ben o insanlara nasil anne baba diyecegim tefeciden para alsaydik o bile daha insafli olurdu heralde bir akil verin bana ne olur simdiden tesekkurler...
Nasıl ve nerden baslasam bilmiyorum bundan 2 yil once evlendik esimle o devlet memuru ben ise calismiyorum ailelerden hicbir yardim olmaksizin kurduk yuvamızı şöyle ki beni istemeye geldikleri andan söz nisan kina dügün dahil kimsenin bir kurus emegi gecmeden ( beni istemeye gelirken geldikleri arabanin benzinine kadar esime aldirmis bir aileden bahsediyoruz düsünün ) esyallarim gelinligim igneden iplige 40 bin kredi cekerek herseyimi tek basina yapan esimdi dügünümde erkek tarafindan takilan sadece 5 bilezigim vardi (onu bile esim takmisti ) düsünün artik daha bunun gibi bir suru sey... ve saadece konu mankeni olarak dugunumde boy gostermis bi aile.
Bu durumdan bahsedilirken esimin babasi bizim dugunumuz sirasinda emekli oldu ve yuklu bir ikramiye aldi ustelik arabalari vardi bu da satildi Ben dugunden sonra hemen hamile kaldim ve bebegimi dunyaya getirdim maddi zorluklar borclarin icinde baya kaybolduk kredi kartlari felan katlandikca katlandi ve cikmaz bi duruma girdik o sirada benim salak kafam esimin ailesinden yardim istedim zar zor 17 bin liraya ikna olundu ve bugun tam 1 yil sonrasinda bizim hala kredi borclarimiz devam ederken bu borcu faizi ile bizden istediler durumlari cok kötüymüs her ay 1700 lira emekli ayligi arti bin lira ek geliri ve evi kendine ait olan bir adamdan bahsediyoruz ustelik ne emekli paralari ne de arabalarinin parasi ortada yok esimin abisinin ise bundan tamda bi yil once isi gucu yokken 60 bin liralik araba satin aldi ( kendi gücüyle alinmis oyle deniliyor) gel gorun ki kizlar tum bunlari sadece ben farkediyorum esim ailesine asiri duskun bi insan ailesi de abisine bi okadar duskunler simdi biz bu isin icinden nasil cikacagiz 4500 lira maas 800 kira 1750 lira kredi her ay da 1000 lira babasi istiyo faturasiydi bebegin masraflariydi nasil altindan kalkacagiz hesaplayinca ihtiyaclar icin elimize sadece 700 800 lira kaliyo nasi gecinecegiz bununla biz ve bu zor durumumuzu bilirken ben o insanlara nasil anne baba diyecegim tefeciden para alsaydik o bile daha insafli olurdu heralde bir akil verin bana ne olur simdiden tesekkurler...
Parayi esip savurmazsaniz idareli

kullanip hesapli harcama yaparsaniz kalan para yeter aylik kalan

masrafınıza ... biraz savurgansinız gibi geldi bana anlatimınızın devaminda...

Aman sanane ya? Sen anlatıyorsun durumu, ulan bu böyle olur mu nepçim anan baban var elimizdeki üç kuruşa faiz istiyorlar diyorsun, o hala o benim anam babam ödüycem ben faiziyle diyorsa napcan yani? Yerinde olsam, eşek gibi çalış madem geceleri taksiye de çık ama benim harcamalarımı karşıla madem diyip bir de ben harcardım. Neden sıkıntıya gireyim? Madem ailesine düşkün madem o onun anası babası, oğullarını onlar kayırsın. Aaamaaaan...

Elinize kalan para az mı? 1300 lira maaşla hem kira hem yiyecek hem yakacak hem çocuk masrafı ile baş edenler var.

Dönüp tekrar okudum tek kabahat yardım etmemeleri yani paralarını vs yememişler ki

Ayaklarını yorganlarına göre uzatmayan konu sahibi ve eşi

konuyu bidaha okuyun istiyosanız. paralarını istiyolar hemde faiziyle. bir baba bile evladına faiz işletebilyorsa yada onu sıkıştırıp para isteyebiliyorsa el neler yapmaz. benim bildiğim aile kavramı boyle değil o yüzden bana ters. konu sahibinin çocugu var kaliteli bi paket bez 30 dan 40 dan aşağı değil iki haftada bir bez alsalar mamasıydı kıyafeydi derken elde avucta bir şey kalmaz ben 8 kardeşim yoklugunda ne demek oldugunu biliyorum o yüzden insanlara ayagını yorganına göre uzat falan demeyin derdi çeken bilir davulun sesi herkese uzaktan hoş gelir.

konuyu bidaha okuyun istiyosanız. paralarını istiyolar hemde faiziyle. bir baba bile evladına faiz işletebilyorsa yada onu sıkıştırıp para isteyebiliyorsa el neler yapmaz. benim bildiğim aile kavramı boyle değil o yüzden bana ters. konu sahibinin çocugu var kaliteli bi paket bez 30 dan 40 dan aşağı değil iki haftada bir bez alsalar mamasıydı kıyafeydi derken elde avucta bir şey kalmaz ben 8 kardeşim yoklugunda ne demek oldugunu biliyorum o yüzden insanlara ayagını yorganına göre uzat falan demeyin derdi çeken bilir davulun sesi herkese uzaktan hoş gelir.

Bakın 8 çocuk ve yokluk tabii anlaşılır ama 4500 maaş tek çocuk küçük ilçe ben anlayamıyorum

Zira ülkemde 15-20 yıllık işçiler 1500 maaş alıyor çocuk okutuyor

İnsan azıcık ayağını yorganına göre uzatmayı bilecek. Hem her şey olsun, hem süper olsun hem de başım ağrımasın diye bir dünya yok. Bebeğiniz de olmuş hemen Allah analı babalı büyütsün. Yani insan bir şey yaparken önce kendine güvenip yapacak. Ben bu çocuğu yapıyorum ama bezine yemeğine param yetecek mi diye bir düşünecek. Eşinizin ailesi size bütçe hesabı vermek zorunda değil. Borç aldıysanız tabi ki ödeyeceksiniz. Sadece faiz kısmını saçma buldum.

Arkadaslar hepinizin yorumlarini okumaya calisiyorum fakat bazilariniz tarafindan cok yanlis anlasiliyorum derdim borc ödemek degil zaten üzerine yatacakta degiliz derdim kredi bitmemisken zor duruma dusurulmek ve daha bir yil gecmisken 5 bin faiz istenmesi sadece neyi nasil yapacagimizi bilemedim ustelik esimin onlar boyle yaptikca uzerlerine daha cok düsmesi nie boyle yapuorsun dedigimde belki beni biraz severler diye diyor akıl alacak gibi degil ve en onemlisi de o parayla gecinebilir miyiz diye merak ediyorum ki zaten yeterli olmazsa ailemin yanina dönüp bi ise girip karsilamaya calisacagim

Evet kizlar hepiniz cok halisiniz okaadar kredinin altina girmeyi bende istemezdim ama dugune oyle deli paralar harcanmadi yani dedigim gibi iste isteme gununden son gunune kadar herseyi kurus kurus esim yaptigi icin gitti okadar para ev esyalari felan simdiki aklim olsaydi cadirda kalirdim yine bu yükün altina girmezdim benim asıl üzüldügüm hicbirsekilde destek olmayan hep köstek olan ailesine esimin asiri bir duskunlugu var gunde belki 10 kez arar babasini attigi her adimi haber verir onlarda eve aldigimiz cekirdege bile karisirlar yoruldum artik buarada suan dogunun ücra bi ilcesinde gorev yapioruz ailem benden 1500 km uzakta kimsem yok bebegi birakabilsem birine merdiven bile silmeye raziyim o yok iste o imkanim
Lutfen bu kadar uzulmeyin hic iyi degil. Keske o kadar bircun altina girmeseydiniz evlenirken ama sizi de anliyorum o surecte hersey dort dortluk olsun isteniyor. Bu saatten sonra yapilabikecek birsey yok. Banka degil sonucta bu insanlar yavas yavas daha az miktarda geri odeyebilirsiniz. İlk yapmaniz gereken sey esinizle konusun bu isin icinden nasil cikmayi dusunuyor, kafasinda nasil bir yol cizmis. Eger mantik disi ise ki bu durumda odemege dayali tum yollar mantiksiz gibi. Esinizle kesinlikle ailesini elestirmeden (yoksa inatlasir sizinle ) ayda 1000tl nin sizin icin yuksek olacagini ailesinin size gore suan daha iyi durumda oldugunu anlatin ve bu miktari 500tl gibi bir rakama cekmesi icin baabasi ile konusmaya ikna edin. Ola ki babasi kabul etmezse de yine guzellikle, silesini sakin ola ki elestirmeden, bebegi daha cok one surerek odeyemeyeceginizi ailesininin kabul etmese de elinizden daha fazlasinin gelmeyecegi yonunde kinusma yapin. Sonucta bu insa lar banka degil siz ne kadar derseniz aylik kabul egmek zorundalar. Uzmeyin kendinizi bu kadad. Kocaniz ile agiz birligi yapin. Atlatirsiniz, zamanla odenir tum borclar.

Eşin bunları görüp düşünmuyorsa sen hıc canını sıkma
nsılsa calısmıyormussun ben olsam senın yerınde hıc umrumda olmazdı acıkcası
benı ıstemeye gelırlerken de eşim koymus mazot parasını ve bizim diüğünde de aynen konu mankenı olarak takıldılar ama kendılerıne sorsan cok fedakar cok vefalı bır aıleler
onlar gbi düşünceli anne baba yok
Sorsan zaten butun kv kp oyleler. Dügünleri onlar yaptı evide onlar düzdüler zaten. Utanmasalar çeyizlerimize sahip çıkacaklar(!)

Ailesine para yedirmiyor ki esi. Aksine konu sahibi ile esi kayinpederin 17.000 lirasini yemisler. Odemek de istemiyorlar.
Ailesine para yedirmiyor ki esi. Aksine konu sahibi ile esi kayinpederin 17.000 lirasini yemisler. Odemek de istemiyorlar.

Abisine yardim edilmisse konu sahibinin esinede yapilmali bence babasi borc verebilir ama faiziyle vermek ne demek adam ogluna tefecilik yapiyor...hepimiz kendimizden sonrakilere yani evlatlarimiza karsi kac yasinda olursa olsunlar onlara karsi sorumluyuz

Arkadaslar hepinizin yorumlarini okumaya calisiyorum fakat bazilariniz tarafindan cok yanlis anlasiliyorum derdim borc ödemek degil zaten üzerine yatacakta degiliz derdim kredi bitmemisken zor duruma dusurulmek ve daha bir yil gecmisken 5 bin faiz istenmesi sadece neyi nasil yapacagimizi bilemedim ustelik esimin onlar boyle yaptikca uzerlerine daha cok düsmesi nie boyle yapuorsun dedigimde belki beni biraz severler diye diyor akıl alacak gibi degil ve en onemlisi de o parayla gecinebilir miyiz diye merak ediyorum ki zaten yeterli olmazsa ailemin yanina dönüp bi ise girip karsilamaya calisacagim
Peki siz bu borcu senetle falan mı aldınız biyerlere imza mı attınız?Yani faiziyle ödemeseniz ne olur evinize haciz mi gelir yoksa kp topuğunuza mı sıktırır ?
Baba ne faizi sen tefeci misin normal borcumuzu öderiz deyin geçin kocanız diyemiyorsa siz alın telefonu siz deyin.
Utanmaz ahlaksızlar banka o kadar faiz istemiyor yahu.
Siz de böyle bi adamdan bi çocuk daha yapmayın bence dikkatli korunun aman diyeyim akıl yok eşinizde.

Bu borçlar bitse bile eşiniz bu zihniyetle farklı borçlara girer ailesi için tekrar krediler çekebilir dikkat edin.

Back
X