- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
- Konu Sahibi Pinkharleyquinn
-
O konuda haklisin. Bizde 2 kisilik aileyiz bebek yok. Benim esimde 3.500 aliyor mesailerle ama bizim.bebek olmadigindan mi bilmiyorum gezmemizide yapiyoruz yiyip icmeyide...Canım byle knusmak kolay ama sandıgun kadar basıt degıl bu ısler evde bebek varsa saglam bır ısınma bedelı gıdecek ınternet elktrk su masrafı toplam 600 tutar 350 lıtaya bu aıle bır ay boyunca ne yesın ne ıcsın ve evde bebek var anne emzırıyrsa etıde yıyecek meyvede yıyecek sut de alacak her vıtamını alması ıcın bol bol yenılecek yanı ınankı ıkı kısılık bı aıleyım toplu market alısverısı yapıyorm alısverısımın ıcınde luks sayılabıkecek bır kılo kıyma ve bır tavuk ıkı cesıt meyve alıyrum kasada 350 lıradan asagı tutmuyor ve daha bunun pazarı var gunluk bakkal gıderı var ekmektı kolaydı derken ayda EN AZ 500 tl markete verıyorum dedıgım gıbı cok lukse kacmıyrum
Evet kizlar hepiniz cok halisiniz okaadar kredinin altina girmeyi bende istemezdim ama dugune oyle deli paralar harcanmadi yani dedigim gibi iste isteme gununden son gunune kadar herseyi kurus kurus esim yaptigi icin gitti okadar para ev esyalari felan simdiki aklim olsaydi cadirda kalirdim yine bu yükün altina girmezdim benim asıl üzüldügüm hicbirsekilde destek olmayan hep köstek olan ailesine esimin asiri bir duskunlugu var gunde belki 10 kez arar babasini attigi her adimi haber verir onlarda eve aldigimiz cekirdege bile karisirlar yoruldum artik buarada suan dogunun ücra bi ilcesinde gorev yapioruz ailem benden 1500 km uzakta kimsem yok bebegi birakabilsem birine merdiven bile silmeye raziyim o yok iste o imkanim
O konuda haklisin. Bizde 2 kisilik aileyiz bebek yok. Benim esimde 3.500 aliyor mesailerle ama bizim.bebek olmadigindan mi bilmiyorum gezmemizide yapiyoruz yiyip icmeyide...
Ama elektrik su dogalgaz da eklersek evet zor durumda kalabilirsiniz
Aile icinde evlat ayrimi yapanlardan nefret ediyorum. Bazi cocuklarina uvey muamelesi yapiyorlar
evlenirken eşinin her şeyi ustlenmesi ve kredi çekmesi buyuk hata sizin ailenizinde çorbada tuzu olmalıydıNasıl ve nerden baslasam bilmiyorum bundan 2 yil once evlendik esimle o devlet memuru ben ise calismiyorum ailelerden hicbir yardim olmaksizin kurduk yuvamızı şöyle ki beni istemeye geldikleri andan söz nisan kina dügün dahil kimsenin bir kurus emegi gecmeden ( beni istemeye gelirken geldikleri arabanin benzinine kadar esime aldirmis bir aileden bahsediyoruz düsünün ) esyallarim gelinligim igneden iplige 40 bin kredi cekerek herseyimi tek basina yapan esimdi dügünümde erkek tarafindan takilan sadece 5 bilezigim vardi (onu bile esim takmisti ) düsünün artik daha bunun gibi bir suru sey... ve saadece konu mankeni olarak dugunumde boy gostermis bi aile.
Bu durumdan bahsedilirken esimin babasi bizim dugunumuz sirasinda emekli oldu ve yuklu bir ikramiye aldi ustelik arabalari vardi bu da satildi Ben dugunden sonra hemen hamile kaldim ve bebegimi dunyaya getirdim maddi zorluklar borclarin icinde baya kaybolduk kredi kartlari felan katlandikca katlandi ve cikmaz bi duruma girdik o sirada benim salak kafam esimin ailesinden yardim istedim zar zor 17 bin liraya ikna olundu ve bugun tam 1 yil sonrasinda bizim hala kredi borclarimiz devam ederken bu borcu faizi ile bizden istediler durumlari cok kötüymüs her ay 1700 lira emekli ayligi arti bin lira ek geliri ve evi kendine ait olan bir adamdan bahsediyoruz ustelik ne emekli paralari ne de arabalarinin parasi ortada yok esimin abisinin ise bundan tamda bi yil once isi gucu yokken 60 bin liralik araba satin aldi ( kendi gücüyle alinmis oyle deniliyor) gel gorun ki kizlar tum bunlari sadece ben farkediyorum esim ailesine asiri duskun bi insan ailesi de abisine bi okadar duskunler simdi biz bu isin icinden nasil cikacagiz 4500 lira maas 800 kira 1750 lira kredi her ay da 1000 lira babasi istiyo faturasiydi bebegin masraflariydi nasil altindan kalkacagiz hesaplayinca ihtiyaclar icin elimize sadece 700 800 lira kaliyo nasi gecinecegiz bununla biz ve bu zor durumumuzu bilirken ben o insanlara nasil anne baba diyecegim tefeciden para alsaydik o bile daha insafli olurdu heralde bir akil verin bana ne olur simdiden tesekkurler...
Abisi ister ev alır ister araba alır. 60 bin diye niye belirtiyosun.
Biliyorum da bu şekilde anlatılınca insan irrite oluyo.Orda abisinin işi gücü yokken alınan arabadan bahsetmiş . Yani büyük ihtimalle ailesi abisine almış arabayı. Onu anlatmaya çalışmış.
+14500 tl ile 800 kira 1750 kredi 1000 tl ailesine.
950 tl temiz geriye kaliyor. Bence 950 tl ye bir ay idare edilebilir. Insanlar 1300 tl ile butun saydiklarinizi yapmaya calisiyor.
Yaptiklari hos degil elbet ama durumunuz cokra vahim gorunmuyor.
Nasıl ve nerden baslasam bilmiyorum bundan 2 yil once evlendik esimle o devlet memuru ben ise calismiyorum ailelerden hicbir yardim olmaksizin kurduk yuvamızı şöyle ki beni istemeye geldikleri andan söz nisan kina dügün dahil kimsenin bir kurus emegi gecmeden ( beni istemeye gelirken geldikleri arabanin benzinine kadar esime aldirmis bir aileden bahsediyoruz düsünün ) esyallarim gelinligim igneden iplige 40 bin kredi cekerek herseyimi tek basina yapan esimdi dügünümde erkek tarafindan takilan sadece 5 bilezigim vardi (onu bile esim takmisti ) düsünün artik daha bunun gibi bir suru sey... ve saadece konu mankeni olarak dugunumde boy gostermis bi aile.
Bu durumdan bahsedilirken esimin babasi bizim dugunumuz sirasinda emekli oldu ve yuklu bir ikramiye aldi ustelik arabalari vardi bu da satildi Ben dugunden sonra hemen hamile kaldim ve bebegimi dunyaya getirdim maddi zorluklar borclarin icinde baya kaybolduk kredi kartlari felan katlandikca katlandi ve cikmaz bi duruma girdik o sirada benim salak kafam esimin ailesinden yardim istedim zar zor 17 bin liraya ikna olundu ve bugun tam 1 yil sonrasinda bizim hala kredi borclarimiz devam ederken bu borcu faizi ile bizden istediler durumlari cok kötüymüs her ay 1700 lira emekli ayligi arti bin lira ek geliri ve evi kendine ait olan bir adamdan bahsediyoruz ustelik ne emekli paralari ne de arabalarinin parasi ortada yok esimin abisinin ise bundan tamda bi yil once isi gucu yokken 60 bin liralik araba satin aldi ( kendi gücüyle alinmis oyle deniliyor) gel gorun ki kizlar tum bunlari sadece ben farkediyorum esim ailesine asiri duskun bi insan ailesi de abisine bi okadar duskunler simdi biz bu isin icinden nasil cikacagiz 4500 lira maas 800 kira 1750 lira kredi her ay da 1000 lira babasi istiyo faturasiydi bebegin masraflariydi nasil altindan kalkacagiz hesaplayinca ihtiyaclar icin elimize sadece 700 800 lira kaliyo nasi gecinecegiz bununla biz ve bu zor durumumuzu bilirken ben o insanlara nasil anne baba diyecegim tefeciden para alsaydik o bile daha insafli olurdu heralde bir akil verin bana ne olur simdiden tesekkurler...
Ailesine para yedirmiyor ki esi. Aksine konu sahibi ile esi kayinpederin 17.000 lirasini yemisler. Odemek de istemiyorlar.Neden bu kadar cok dusunup kendini yipratiyorsun esinin akli yokmu gecim nedir bilmiyormu ki kendi dusunsun kendi yapsin ailesi yedircek kadar salaksa senin sorunun degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?