çok, çok basit insanlar var....en

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
kesinlikle burdaki hanımların samimiyetine inanıyorum.
bazı insanlar vardır kendi halindedir.KENDİSİYLE yarışır.kendisini geliştirmeye çalışır...kitap okur, seyahat eder, haber izler, film izler vb...
bazı insanlar vardır BAŞKASIYLA UĞRAŞIR..kim ne yapmış , yi dedikodular neler , milletin açığı ne vb...bunları öğrenmek hastalıklı bir mutluluk verir.bu insanlar genelde kendisiyle barışık olmayan insalardır...
okulda 2 bayan öğretmen var... şu an daha net anladım ki müthiş bir şekilde beni takipteler..
baştan anlatayım bizim okulda bayan bir başka öğretmen başka bir ilden geldi.kadın evliyim dedi.ama eş durumu istemedi.bunlar merakla konuşuyorlar geçende."yaaa ne oldu acaba, neden tayin istemedi ki? soruyoruz geçiştiriyor..hmmm bence kesinlikle anlaşmalı evlilik yaptı bu"...
kardeşim sana ne? söylemek istemezse istemez , demekki konuşmak istemiyor sen neden araştırıyorsun ki? hayat kaliten bu kadar mı düşük , kendine yapacak yararlı uğraşlar bulamıyor musun? oturdan iki kelime konuşamazsın türkiyenin gidişatı hakkında....
neyse benim durum daha vahim..
bu hanımlardan biri seminerde bir arkamda oturutyordu.şarjı bitmiş şarj aletin var mı edi.yoktu yanımda neyse telimi istedi eşine mesaj yazacakmış verdim.mudür kürsüde konuşuyor onu dinliyorum.unutmuşum o da vermedi telefonu 10 dk kadar...ay bir döndüm baktım mesajlarda kurcalıyor telefonu mu.....o arada nişanlım yazmamış mı bişeyler...almış bana gösteriyor mesaj geldi diye.....neyse sonra bu çıktı müdürden izin alıp diğer dedikoducu hanımefendinin yanına gitti.sonra biz araverdik. onların yanına gittik baktım birbirlerine gülüşerek bakışıyorlar.diğer bayanda yüzüme sırıtarak bakıyor..
ya be bişey demedim telefonumu neden kurcalıyorsun demedim.sonuçta o da bir hak ve haram olsun.sonra diyorlar asosyalsin insanların arasına karış.ALLAH aşkına istemem ben böyle insanlar arasına karışmak...oturdum dün mavi gözlü dev filmini izledim.belgeseller izliyoruym.tek rakibim kendim.bana ne ya milletin özelinden mesajından vs.....
şimdi nasıl davranayım uzun bir süre daha onlarla aynı ortamda olucam.

malesef cogu insan oyle. sen konusmak zorunda dwgilsin ayrica lafini da soyle yeri gelince. sessiz kalma edepsiz ben susturdum saniyo. edepsizliklerini yuzune vurmak lazim insanlarin. sadece yuzune vurmak da degil. baskalarini da uyarmak lazim. telefonunu kurcalaadigini baskalarina da soyle ki dikkatli olsunlar baskalari.

Ne demiş Descartes; Başkalarını kötülemek için yapılan dedikodudan duyulan zevk, başkalarını düşürdüğümüz ölçüde kendimizi yükselttiğimizi sanmaktır.
Maalesef toplumun her kesiminde böyle bir grup var. Bu insanları değiştirmeye çalışmak zaten mümkün olmayan bir çaba. Sana tavsiyem o insanlarla münasebet kurmaman :)

Bence hiç muhattap olmayın, ama lafınızı da esirgemeyin.
Ne terbiyesizlermiş birde öğretmen olmuşlar çok yazık.
Sizin hakkınızda birşey söylendiğinde cevaplarını verirsiniz, neden kaynaşmıyorsun dediklerinde dedikoduyla işim olmaz dersiniz.

ah bir başarabilsek konuşmamayı!İnsanların arkasından onlar duyduğu zaman üzülecekleri şeyleri!Bir başarabilsek!
Konuşmayan kazanır, her şekilde. Dedikodu, gıybet bunlar çok günah şeyler aslında ama insanoğlu işte biraz meraktan biraz da fesatlığından konuşuluyor. Ama ilahi adalet nasıl olsa döner doşalır iade eder haklıya hakkını.
Ne denir ki, sen uzak durmaya çalış bu tür ortamlardan. Emin ol seni çekiştiren, bir başkasını da çekiştirir ve iki kişinin bildiği asla sır değildir. Mutlaka 3. şahıs duyar.

Ne anlar böyle insanlar mesafeden, allaha havale etmekten arkadaşlar.
Rezil edip bırakıcaksın, yaptığını seviyeli bir şekilde yüzüne vurucaksın.
Bu ne rezillik yuhh
ya donup kalıyorum.hiçbişey diyemedim.mesela ne diyebiliridim o zamanda.bir de sonradan aklıma geliyor söyleyeceklerim.

kızlar bu tipler çok Allah yardımcımız olsun

kesinlikle çok doğru.ya her insanın bir ilgi alanı olsa kendini geliştirmek için yaptıkları olsa böyle olmaz.ama adamların ilgi alanı diğer insanların özel hayatı...ya bence incelenmesi gereken psikolojik bir rahatsızlık yatıyor bence altıda.sizce?

Ne kadar ayıp bir şey ya,bir insanın özel eşyasını kurcalamak.Siz farketmeseydiniz Allah bilir oturup tek tek okurdu bile mesajlarınızı.Bence iletişimi kesin bu insanla konuşmayın bir daha.Selam verirse sizde verin o kadar.Böyle insanlarla samimi olmaya gelmez.Hayatta insanların dedikodusunu yapmaktan,başkalarının işlerine kafa yormaktan başka amaçları olmayan tipler işte hiç sevmediğim insan modeli,çok soru soran ve insanların hayatına burnunu sokanlar.

O arkadaşıyla oturdukları bir anda yanına gidin ve ben size iyi niyetle telefonunu verdim siz benim mesajları kadar girip okumuşsunuz. Telefon geçmişinden hepsini gördüm sizin gibi hadsiz bir insanla meslektaş olduğum için utanıyorum.sakın benimle hiçbir alanda muhatab olmayın. Deyin sesli bir şekilde

Suç yok hakaret yok sadece aşağılama.hadsize haddini bildirmek şarttır.

bence en iyisi görmemezlikten gelmek. hem sürekli düşünmekten kurtulursun hemde onlara en iyi cevabı vermiş olursun. birde mesela kafana gerçekten takma. nasıl yapıyosan yap ama ne yaparlarsa yapsınlar asla umursama. bir insana en çok bu koyar, bırak senin yerine onlar üzülsün, onlar taksın kafalarına. sen kendini bil, gül geç canım :)

bunun bir çok açıklaması olabilir.
Kendi hakkında dedikodu edildiğini duysa o insanlar ortalığı ayağa kaldırırlar. Ama kendileri o kadar hoyratça konuşurlar ki. Şundan emin ol o bugün seni dedikodu eder aynı konudan biri onun kızını dedikodu eder. Hani derler ya "kınama kızın var" diye işte bu ilahi adaletin işleme şeklidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…