Çok çok üzgünüm !!!!!!

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
45.720
166.423
798
Dünde buyana cok kötüyüm 16 yaşındaki kız çoçuğun caresiz ağlayışı beni çok etkiledi
Ve sizlerden bu çoçuk için eğer varsa çevrenide tecruberinizi paylaşıp onu ve ailesini rahatlamasınızı istiyorum
Kısaca konu kızımız şittetli karın ağrısıyla acille gittmiş orda yumurtalarında birden fazla kisttin olduğunu ve birinin çok büyük ve kitstle birlikte yumutasınında gerekdiğini söylemiş bendende doktor yardımı istediler ben onları kendi dalında uzman kendi dokturuma götürdüm doktorumda kistin 10cm yakın büyüklükte ve yumutayla alınması gerektiğini söyledi ormal şartlarda alınması lazımmış ama kızımızın yaşı küçük ilerdeki yaşantısını etkilememek için bugünkü bazı testlerden sonra karar verecek tahlilerimiz iyi çıkarsa ilaç tedavisine başlıyacak tedaviye yanıt verirse ameliyat yapılmıyacak ama verirmezse ameliyat olacagını ama tahliler kötü olursa direk amelıyat dedi tabi heşeyin başı saglık ama sonuçta bunu doktorda söyledi ilerideki hayatında hamile kalması %50 azalmış olacak
Şimdi sizden bu durumu yaşayıp tekyumurtayla hamile kalanınız varmı veya bundan soraki süreçte onu neler bekliyor sağlık acısından piskolijik acıdan?
Yorumlarınızı bekliyorum lütfennnnnn!!!!!!!!

Son düzenleme:
Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş tanrı istemezse insan ölmezmiss

lütfen moralinizi bozmayın yumurtalık alınacak anladığım kadarıyla sonuçta 1 tane yumurtayla hamile kalıyoruz . bir yumurtalıktan 1 yumurta çıkacaktır. yumurtalığı olupta hamile kalamayanlar varrr . canlarını sıkmasınlar Allhü teala ne derse oo

Hiç bir bilgim yok yardımcı olmak isterdim ama bende merak ettim..
Belki cahilce bir soru olacak ama yumurta nakli falan var mı acaba, yoksa herşeyin nakli var onun neden yok
:26:

evet benim de bir arkadşaım o şekilde hamile kaldı , yanlız bir yakınımında bu tarz bir sorunu vardı kistle birlikte yumurtanında alınması gerekli dediler çok büyüktü çünkü kist , 4-5 tane doktora gittiler en son konuştukları doktor yumurtayı almayabilirim ameliyatta duruma göre kararımı vericem dedi ve yumurta alınması sadece kist alındı ve bu kist 5 kg büyüklüğündeydi , iyice araştırsınlar

Belki cahilce bir soru olacak ama yumurta nakli falan var mı acaba, yoksa herşeyin nakli var onun neden yok

çok masumca bir soru olmuş ,
ama bende merak ettim hiç duymadım , var mı ki ama olmazki o zaman o başkasının çocuğu olmaz mı neyse saçmaladım sanırım

çok masumca bir soru olmuş ,
ama bende merak ettim hiç duymadım , var mı ki ama olmazki o zaman o başkasının çocuğu olmaz mı neyse saçmaladım sanırım

Yaa dimi olmalı ama çoğu organ nakli var sonuçta..
Çok merak ettim hemen araştırmalıyım..

Bir kadın için en acı durumlardan biri.
Anne olma hakkının elinden gitmesi,şükür ki kızımızın tek yumurtalığı yinede şansı olacak.Yinede inş ilaç tedavisi ile gidebilir buna hiç gerek kalmaz.

Benimde kistim vardı 4,5 cm ilaçla 3 ayda gitti.Bu konu aslında çok önemli.Kadınların yumurtalarında kist oluşur.Ama kimisi herhangi bir belirti vermez sessizce ilerler.Muayeneleri atlamamak senede bir yumurtalıklara baktırmak gerekir.

Valla onu bilemeyceğim ama bi doktor tv de programın tekinde diyordu eğer kadının rahmi varsa gerisinin hiç önemi yok biz onu hamile bırakırız gibi bişey demişti.Demekki tıp ta çare çok.

Bi dak yaaa.. şimdi aklıma geldi..vardır elbette.. Kıbrısta yumurtalıklarını satıyormuş çoğu genç kız

Turkiye de yumurtalik nakli yasak canim.Kibris ve bazi ulkelerde serbest.

Güzel kardeşimiz için çok üzüldüm.
İnşAllah biran önce sağlığına kavuşur.
Yumurtalık mevzuunda bilgi sahibi değilim.
Ama yumurtalıkları sağlam olupta hamile kalamayanları düşününce kendini yıpratmaması gerekir.
Allah(cc) ne derse o.
Doktor noktasında aileye çok önemli bir tavsiyem var.
N'olur olabildiğince çok doktora götürsünler.
Ben zamanında doktor kurbanı olmuştum o'da olmasın.
İmkanları dahilince prof.lara götürsünler.
Hele hele ameliyat kararını almadan önce devlet ve özel hastaneye ve belirli doktorlara muayene ettirsinler.
Allah Şâfii ismiyle muamele eylesin.

tanemcim üzülmeyin zaten bir ay bir yumurtalıktan yumurta atar diğer ay öbüründen
inş. diğer yumurtalığıda kistik yapıda değildir
sık kontrole gitsin kist oluşunca küçükken tedavi edilsin

ama hamilelik için üzücü bir durum yok .yumurta takibi aşılama hiç olmadı tüp bebek yapılır
imkanlar var şükürler olsun

Cok gecmis olsun Allah tan umit kesilmez tek yumurtasi olup hamile kalan bayanlar var sizde umidinizi yitirmeyin hem daha 16 yasinda kiz evleninceye kadar 9_10 sene gecer ve tip hergecengun ilerliyor.

Canım yumurtalık naklini yeni duydum :26:yumurta nakli var biliyorum biri organımız digeri hüçremiz organolarak nakli varmı bilmiyorum :26:

Son düzenleme:
iyi dilekleriniz için sağolun dualarınza ihtiyacı var
Zaten işi sağlık olursa yakın ceveremiz geniş hep bir elden yardım ederiz bulunduğumuz yer itibariyle doktorlarımızda var ama onun caresizliğini görmem beni çok etkiledi tabi şu anda şoktalar geçerse herşeye razı olacaklar

Çok üzgünüm arkadaşım kendi kızımım gözümün önünde ona bakamıyorum
ama büyük bir ders her 6 ayda bir kondorale gödürmemiz lazım

Hımmm yasak olduğunu bilmiyordum canm..Benim bir arkadaşım kıbrısta okuyordu ve orada ki kızların yumurtalıklarını para karşılığı nakil yaptırdığını söylemişti

Çok geçmiş olsun canım:26:Ama tek yumurtayla hamile kalınıyor onu biliyorumRabbim yardımcıları olsun

benim arkasımım yumurtalık kanseriydi.sanırım iyi huyluydu.sol yumurtalığı alındı.normal kanser tedavisi oldu ve tek yumurtalıkla hamile kaldı.doktoru da kalabilirsin demiş zaten.normalde 1 ay bir yumurtalık diğer ay ömürü yumurtlarmış diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…