• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok daraldımmm :(

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
Kızlar merhaba

akıl akıldan üstündür diye yazıyorum. Çünkü benim şu an yaşamış olduğum sıkıntıyı yaşayıp atlatmış olan birileri vardır diye düşünüyorum.

Kısaca anlatayım hemen soru sormak isteyen olursa cevap veririm.

Eşim bir süre önce 1.5 ay kadar işsiz kaldı çok iyi bir işi ve maaşı vardı iş yerindeki kadınların ihtirasları yüzünden kocam işinden oldu açıkçası. Ben o kadınları da allaha havale ediyorum. Neyse
eşim daha sonra bir iş buldu (daha önce çalışmış olduğu başka bir firma) ve başladı işsiz kalmaktan iyidir deyip.
Tabi bu arada maaşı son ayrıldığı işten daha az asgari ücret civarında. Evimiz kira.1 yaşında bir kızımız var ve daha önceki konularımı bilenler bilir kaynanamın bize attığı kazıkları ödemekle meşguluz hala. Evlendiğimizden beri bir OH diyemedik.ben hep eşimin arkasında durdum hiç problem yapmadım. Fakat eşimin maaşı yarı yarıya dan da aza düştüğü için bazı borçkarı ödemekte güçlük çekmeye başladık bende çalışıyorum ama yetmiyor işte. Bu ay iki yeri ödesek başka yer ödenmiyor. Öbür ay ödenmeyenleri ödüyoruz falan.

Diyeceğim o ki sizler bu kriz dönemlerini nasıl aştınız ne olur bana bir fikir verin çıldırmak üzereyim artık..​

[sıze=3]
kızlar merhaba

akıl akıldan üstündür diye yazıyorum. çünkü benim şu an yaşamış olduğum sıkıntıyı yaşayıp atlatmış olan birileri vardır diye düşünüyorum.

Eşim bir süre önce 1.5 ay kadar işsiz kaldı çok iyi bir işi ve maaşı vardı iş yerindeki kadınların ihtirasları yüzünden kocam işinden oldu açıkçası. Ben o kadınları da allaha havale ediyorum. Neyse
eşim daha sonra bir iş buldu (daha önce çalışmış olduğu başka bir firma) ve başladı işsiz kalmaktan iyidir deyip.
Tabi bu arada maaşı son ayrıldığı işten daha az asgari ücret civarında. Evimiz kira.1 yaşında bir kızımız var ve daha önceki konularımı bilenler bilir kaynanamın bize attığı kazıkları ödemekle meşguluz hala. Evlendiğimizden beri bir oh diyemedik.ben hep eşimin arkasında durdum hiç problem yapmadım. Fakat eşimin maaşı yarı yarıya dan da aza düştüğü için bazı borçkarı ödemekte güçlük çekmeye başladık bende çalışıyorum ama yetmiyor işte. Bu ay iki yeri ödesek başka yer ödenmiyor. öbür ay ödenmeyenleri ödüyoruz falan.

Diyeceğim o ki sizler bu kriz dönemlerini nasıl aştınız ne olur bana bir fikir verin çıldırmak üzereyim artık..​
[/sıze]
canım asgari ücret gerçekten insanların hayatını zehir ediyor geçinilcek gibi değil. Bekarlar zor geçiniyor evliler ne yapsın. Senin yapman gereken harcamalarına dikkat etmek. Benim bildiğim tek şey insanlar darda kalmadıkları surece üretken olamazlar sende neler yapabileceğine yap . Nelere fazla harcama yaptıklarına bak. Yada toplam borcunuzu hesaplayın gidin kredi çekin her ay az az ödeyin bu kadar sıkıntıya girmek yerine.

canım asgari ücret gerçekten insanların hayatını zehir ediyor geçinilcek gibi değil. Bekarlar zor geçiniyor evliler ne yapsın. Senin yapman gereken harcamalarına dikkat etmek. Benim bildiğim tek şey insanlar darda kalmadıkları surece üretken olamazlar sende neler yapabileceğine yap . Nelere fazla harcama yaptıklarına bak. Yada toplam borcunuzu hesaplayın gidin kredi çekin her ay az az ödeyin bu kadar sıkıntıya girmek yerine.

inanki ekstra hiç bir harcamam yok çünkü elimde birşey kalmıyor.. elişi falanda gelmez elimden 11 yaşından beri çalışıyorum öyle şeyler öğrenmedim hiç. kredi kartı borcumuz olduğu için bankalar kredide vermiyor. ve çok daraldım

inanki ekstra hiç bir harcamam yok çünkü elimde birşey kalmıyor.. Elişi falanda gelmez elimden 11 yaşından beri çalışıyorum öyle şeyler öğrenmedim hiç. Kredi kartı borcumuz olduğu için bankalar kredide vermiyor. Ve çok daraldım

yardımcı olacak kimsedemi yok. Siz daha iy maaş veren bi işe girseniz. Yada eşiniz

yardımcı olacak kimsedemi yok. Siz daha iy maaş veren bi işe girseniz. Yada eşiniz

maalesef benim ailem zaten çocuğun bezidir mamasıdır ufak tefek evin ihtiyaçlarıdır alıyorlar zaten ama eşimin ailesi hiçbir yardımları olmadıkları gibi bizden birşeyler koparmaya çalışıyorlar..

oncelikle merhaba bu akraba kaziklari yuzunden zaten cektigim kalmadi benimde ama sabir herseyin basi sabir . bu sikintili gunlerin sonu muhakkak gelicektir . ne iyiki fazla cocugunz yok ve sende calisiyorsun . kendinden daha alt durumdaki insanlara bakip ibret almani isterim . en azindan bu seni teselli edicektir.
sevgilerle..

zaten hep şükrediyorum en azından işim var sağlığım yerinde

öncelikle Allah yardımcınız olsun bende bu durumları cektim hemde daha beterini dahada cekiyorum babam 2 ay işşiz kaldı kiralar birikti birikti..şimdi yeni işe girdi ama maaşını almadı sıkıntıdayız bende acıktan okuyorum hemde staj görüyorum. inanın çok zor benim aldıgım haftalıkla idare ettik hep kac aydır çalısıyorum ama daha çalıstıgımın 1 tl sini görmedim bu durumda sadece çalıcaksın yemeyeceksin içmeyeceksin çok zor bi durum Allah yardımcımız olsun evde ekonomik kriz var gibi..:(

Merhaba arkadaşım;

Her sıkıntının ardından muhakkak bir kolaylık vardır unutma.İlk evlendiğimizde eşimle birlikte çalışıyorken elimize geçen 1050 tl idi.Toplamı bu kadardı.400 kira veriyorduk.300 taksit ödüyorduk.Kredi kartı kullanmıyoruz.
Sana tavsiyen mesela ev ihtiyaçlarını en aza indirgeyerek liste yaparak alman.Ben halen dikkat ederim çamaşır makinemi gece çalıştırırm.daha az yakıyor.Sonra doğalgaz kullanıyorsan eğer peteklerin arkasına ısı yansıtıcı kullanabilirsin %25 enerji tasarrufu sağlıyor.yemekleri düdüklüde pişirirsen hem kısa sürede pişirirsin hemde lezzetli olur (gaz tasarrufu).Kullanmış olduğun ampülleri enerji tasarrufu sağlayanlardan temin edebilirisin %30 elektrik tasarrufu.Rengi solmuş giyisin varsa tuhafiyelerden boya alıp kıyafetlerini kotlarını boyayabilrsin.(giyecek tasarruf)

Birde mutlaka ödeme planı çıkarın yani bu ay x yere diğer ay Y yere gibi.Çok yazdım kusuruma bakma.Yokluk nedir iyi bilirim.

Canım Allah yardımcın olsun .
Bir süreliğine ek iş bulsanız zamanınız kalırsa .
Eşinde sende belki sadece pazar günleri çalışılan yerlere girseniz iyi olur .
Çocuğunuzu da annene yada güvenebildiğin bir akrabaya bırakabilirsiniz .
Her gün abdest alıp vakıa suresini oku canım evinin bereketi artar .

Hadîs-i serîflerde buyuruldu ki:

“Her kim, Vâkia sûresini her gece bir defa okumayi âdet haline getirirse, ömründe fakirlik görmez.”

“Her kim, Vâkia sûresini her gece bir defa okumayi âdet haline getirirse, ömründe fakirlik görmez.”

Evet arkadaşım Vakia suresiyle birlikte daraldığında İnşirah suresi oku bol bol.Mevlam yardım eder inşallah.

Merhaba arkadaşım;

Her sıkıntının ardından muhakkak bir kolaylık vardır unutma.İlk evlendiğimizde eşimle birlikte çalışıyorken elimize geçen 1050 tl idi.Toplamı bu kadardı.400 kira veriyorduk.300 taksit ödüyorduk.Kredi kartı kullanmıyoruz.
Sana tavsiyen mesela ev ihtiyaçlarını en aza indirgeyerek liste yaparak alman.Ben halen dikkat ederim çamaşır makinemi gece çalıştırırm.daha az yakıyor.Sonra doğalgaz kullanıyorsan eğer peteklerin arkasına ısı yansıtıcı kullanabilirsin %25 enerji tasarrufu sağlıyor.yemekleri düdüklüde pişirirsen hem kısa sürede pişirirsin hemde lezzetli olur (gaz tasarrufu).Kullanmış olduğun ampülleri enerji tasarrufu sağlayanlardan temin edebilirisin %30 elektrik tasarrufu.Rengi solmuş giyisin varsa tuhafiyelerden boya alıp kıyafetlerini kotlarını boyayabilrsin.(giyecek tasarruf)

Birde mutlaka ödeme planı çıkarın yani bu ay x yere diğer ay Y yere gibi.Çok yazdım kusuruma bakma.Yokluk nedir iyi bilirim.

vallahi arkadaşım aynen dediğin gibi yapıyorum yemek içmek hak getire kocamla bir yere gidip bir çay içmeye hasretim zaten adamı doğru dürüst görmüyorum bile ben uyurken o işten geliyor o uyurken ben işe gidiyorum.. bana sadece ŞÜKRETMEK BOL BOL DUA ETMEK KALIYOR HİÇ BİR SIKINTI KALICI DEĞİL ONU BİLİYORUM allah nerde sıkıntıda olan varsa yardımcısı olsun

allah razı olsun bu akşamdan itibaren allah izin verirse başlayacağım okumaya

Kızlar merhaba

akıl akıldan üstündür diye yazıyorum. Çünkü benim şu an yaşamış olduğum sıkıntıyı yaşayıp atlatmış olan birileri vardır diye düşünüyorum.

Tabi bu arada maaşı son ayrıldığı işten daha az asgari ücret civarında. Evimiz kira.1 yaşında bir kızımız var ve daha önceki konularımı bilenler bilir kaynanamın bize attığı kazıkları ödemekle meşguluz hala. Evlendiğimizden beri bir OH diyemedik.ben hep eşimin arkasında durdum hiç problem yapmadım. Fakat eşimin maaşı yarı yarıya dan da aza düştüğü için bazı borçkarı ödemekte güçlük çekmeye başladık bende çalışıyorum ama yetmiyor işte. Bu ay iki yeri ödesek başka yer ödenmiyor. Öbür ay ödenmeyenleri ödüyoruz falan.

kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş arkadaşım :(
benim de eşim askerde.
30 bine yakın borcumuz var.
kendi başıma maaşı yetiştiremiyorum.
asgarilerini ödeyebiliyorum sadece kartların.
bilmiyorum halim ne olacak :50:

kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş arkadaşım :(
benim de eşim askerde.
30 bine yakın borcumuz var.
kendi başıma maaşı yetiştiremiyorum.
asgarilerini ödeyebiliyorum sadece kartların.
bilmiyorum halim ne olacak :50:

biz kredi kartlarını tamamen kapatıp yapılandırdık sende öyle yap bence..

arkadaşım Allah senden gani gani razı olsun sureyi araştırdım o kadar çok bu sureden fayda gören insan varki yüce rabbim banada nasip etsin inşallah

arkadaşım Allah senden gani gani razı olsun sureyi araştırdım o kadar çok bu sureden fayda gören insan varki yüce rabbim banada nasip etsin inşallah

İnşallah canım .
Her gün okumayı alışkanlık haline getir .
Rabbim darda kalanı görür ona istediğini verir .
İnşallah akşam 2 rekat namaz kılıp senin için dua edeceğim .
O küçük yavrun için özellikle .
Allah sabır versin .

Back
X