• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok dertliyim bugün :(

Bir günlüğüne yer değiştir bunu ima edenlerle...
Lakin herkesin demesi bir garip...
Acaba dip köşe temizliği mi istiyorlar?
Mutfak dolapları
Halı kilim
Cam temizliği vb.
O zaman bir dur de bir durun ya
İnsanım ben de robot değil

Hakkatten ya calistigin halde her isini hallediyosun.
Herkesi bosver.
İlla bisey diyecekler ya .
Kendini yorma yapabildigin kadarini yap.

Bir günlüğüne yer değiştir bunu ima edenlerle...
Lakin herkesin demesi bir garip...
Acaba dip köşe temizliği mi istiyorlar?
Mutfak dolapları
Halı kilim
Cam temizliği vb.
O zaman bir dur de bir durun ya
İnsanım ben de robot değil

Evet onu diyorlar, dip köse, her yer bal dök yala olmaliymis. Bunu en basta kendi annem, kv, esim diyorlar. Ima eden arkadaslar calismayip evde otturanlar. "Valla ben uyumam yinede o isi bitiririm" gibi laflari cok duyuyorum malesef.

Ee sende onlara deki calisiyorum gunluk islerimi anca hallediyorum.cocugumun da ilgiye ihtiyaci var.
Bigun gelin de siz yapin biri annen biri kv.

Anlamiyorlar canim, onlara göre ben bos bos otturuyorum. Ya gercekden bakin bos bos otturdugum yok. Onlara göre, bizde zamaninda calistik, kac tane cocuk büyüttük, yemegimiz temizligimiz eksik olmazdi. Tamam annem hakkli, ama annem bi kere bizimle otturup oyun oynamis degil. Kv de öyle degilmis. Bende bunu diyorum, aksamlari zaten anca bir saat ayirabiliyorum cocuga onuda mi ev isine harciyim. yok oda degilmis tabi ki.

Bu arada günlük spor yapmam da bekleniyor tabi, cünkü yemis yemis sismis bi insanim ben!

Yok ben karar verdim, yarindan itibaren, bir hafta boyu rapor tutar gibi, saat saat yaptiklarimi yazicam. Bidaha beni elestirenlerin gözlerinin köküne kadar sokacam. bunaldim artik, utanmasam bugün hüngür hüngür aglayacaktim....

yok artik.daha ne yapacaksiniz allah askina..size bunlari soyleyenler muhtemelen calismayan insanlar olup butun gun tv karsinda oturup sonra kalkip bir saatte ev temizleyenlerdir yada kafayi temizlikle yemislerdir..ortasi yok yani boyle sey mi olur.kendini yetersiz hissetmeyin sakin insansiniz siz.cok bile yapiyormussunuz ben burda hem calisip hemde bunlari yapan kimseyi duymadim daha once..takmayin o insanlari cok rahatsiz oluyorsa gelince eline bir bez veriver onlar temizlesin kalan kose bucak yerleride bir zahmet..

yok artik.daha ne yapacaksiniz allah askina..size bunlari soyleyenler muhtemelen calismayan insanlar olup butun gun tv karsinda oturup sonra kalkip bir saatte ev temizleyenlerdir yada kafayi temizlikle yemislerdir..ortasi yok yani boyle sey mi olur.kendini yetersiz hissetmeyin sakin insansiniz siz.cok bile yapiyormussunuz ben burda hem calisip hemde bunlari yapan kimseyi duymadim daha once..takmayin o insanlari cok rahatsiz oluyorsa gelince eline bir bez veriver onlar temizlesin kalan kose bucak yerleride bir zahmet..

Hahah cok haklisiniz, iyi fikir ben hic akil edemedim, bidaha annem veya kv bisey derse dicem, al bez bu, al oda oda dip köse temizle. Yeminle dicem artik :D

Hahah cok haklisiniz, iyi fikir ben hic akil edemedim, bidaha annem veya kv bisey derse dicem, al bez bu, al oda oda dip köse temizle. Yeminle dicem artik :KK70:
hatta deki ayy anne bende tam temizlik yapiyordum cokta yoruldum sende surayi bir siliver sana zahmet de.tutustur eline hemen bezi git sende cay koy..sonra afiyetle icin..:)kendinizi uzmeyin bence cok becerikli bir hanimsiniz..

hatta deki ayy anne bende tam temizlik yapiyordum cokta yoruldum sende surayi bir siliver sana zahmet de.tutustur eline hemen bezi git sende cay koy..sonra afiyetle icin..:)kendinizi uzmeyin bence cok becerikli bir hanimsiniz..

Cok tesekkür ederim :) Iyi oldu konuyu acmam, gercekden ben yetersiz oldugumu düsünmeye baslamistim.....

Yapılacak tek şey var. 1 hafta boyunca hiçbir iş yapmamak. En ufak temizliği bile. Görsünler bakalım evinize olan ilginizi o zaman. İnsanların size söylediklerine kulak asmayın. Hiçbiri sizden üstün değil. Şunu da belirtmek isterim, bu yaptığınız işler biz kadınların görevi değil. Bunların hiçbirini yapmak zorunda değiliz. Hatta o evde yaşayan herkese bir görev dağılımı yapılmalı. Yani kocanız da temizliğe vs. yardım etmeli. Ama anladığım kadarıyla çevrenizdeki insanlar bu zihniyette değiller. Allah size bol bol sabır versin.

Söyle ki herkes kendi ailem dahil, bana tembel oldugumu ima ediyor.

Calisan bi kadinim. Saat 7.30 da ise basliyorum, aksam 18.00 de evde oluyorum.

Sabah 5.00 de en gec 5.30 da uyaniyorum, hazirlaniyorum, cocugun beslenmesini hazirliyorum. Sabahlari camasirlari hallediyorum, yikama asma katlama gibi. Lavobalari siliyorum.

Aksamda eve gelince hemen masayi kuruyorum, yemek yiyoruz,birdahaki gün icin yiyecegimiz yemegi pisiriyorum. Ortaligi topluyorum, yerleri silip süpürüyorum. Duruma göre alisverise gidiyorum.

Aksam 23.00 den önce uyumuyorum.

Ben kendime göre elimden gelen herseyi yapiyorum. Kendimden zaman kisip, dus haric hic bir kisisel bakimima vakit kalmiyor. O zamani evime cocuguma kocama harciyorum.

Sonuc itibariyle yinede yetemiyorum. Hic bir yer dip köse temiz degil, ama etrafimdaki insanlar bunlari bekliyor benden. Yine kimseleri memnun edemiyorum. Söyle bir aksam yok ki, hadi bugünde keyif icin tv karsinda otturim bicay icim diyim, yada bi kitap okuyabiligim.

Nasil yapicam ben, neyi yanlis yapiyorum ben. Piskolojim bozuldu artik resmen. Sizler gününüzü nasil bölüyorsunuz, yada nasil basariyorsunuz.
Ben hiç bu kadar uğraşmıyorum. Çalışkan birisi değilim. Kimsenin ne düşündüğü de umurumda değil açıkçası. Bazen eşime çay yapıyorum çok seviniyor :D Temizliğe kadın geliyor, her gün işe gitmiyorum ve çocuğum yok. İşe gittiğim günler genelde sipariş veriyorum, ki bugün işe gittiğim halde kendim yaptım hızlı bir şey eşim yorulmuşsundur keşke uğraşmasaydın söylerdik bir şey dedi. Yarın ev yapımı pizzayı haketti :D
Uzun lafın kısası... Takmayın... Siz ne kadar çabalarsanız çabalayın birileri beğenmeyecekse beğenmez. Bak eşim çayımı annesi gibi yapamadığım için hiç beğenmiyordu yapamıyorsun diyordu. Ayda bir yaptığım için en fazla çayın tadını unuttu sesini çıkarmıyor artık :D
Büyük şeyler başarmak zorunda değilsiniz. Çocuklarınıza gerekli özeni gösterin, gerisi tercih meselesi.

Ben yan gelip yattigim!!! icin o niye is yapsinmis. Zaten gereginden fazla yapiyormus. Yardimci alamiyormusuz. Ben tembelligi birakirsam gerek kalmazmis.

Ima eden de, ailem, ailesi, esim, arkadaslar......
Temizlik için yardımcı almaya da çok çabuk ikna oldu benim eşim. Bir kaç kez temizlik yaptım yetti :D

Ben yan gelip yattigim!!! icin o niye is yapsinmis. Zaten gereginden fazla yapiyormus. Yardimci alamiyormusuz. Ben tembelligi birakirsam gerek kalmazmis.

Ima eden de, ailem, ailesi, esim, arkadaslar......
sen rabot degilsin. INSANSIN ailen senin sagligindan olmani istiyor heralde

Kusura bakmayın ama size tembel diyenler bir zahmet kalksın yaptıklarınızı yapsın 2 hafta sonra konuşsun
Yardımcı alma işine eşiniz değil siz karar verin ve kararlı durun, maaşımdan şukadarı kadın için ayırıyorum diyerek net olun
2 haftada bir alırsanız rahat edersiniz
Okadar iş güç yapsanda yapmasanda kıymet vermeyen vermiyor kendi canına yazık kazanıyorsan harcayacaksın tabiki

Temizlikciyi evde tek birakmam gerekir, burda güvenebilecegim kimse yok malesef
Çalışma arkadaşın çevrende temizliğe kadın alan arkadaşın Yok mu söylesen bir sabah sen gitmeden gelir tarif edersin oda işini yapar gider
Veya evde olduğun güne ayarla bir sefer içine sinerse haftaiçi bir gün gelir

Back
X