• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok dertliyim bugün :(

Yokkk artık ya ben ev hanımıyken bu kadar yapmıyorum sen onları takma kendınımı öldürcen ya gundelıkcı tut kendıne gel sen hasta olursun boyleeeee

Söyle ki herkes kendi ailem dahil, bana tembel oldugumu ima ediyor.

Calisan bi kadinim. Saat 7.30 da ise basliyorum, aksam 18.00 de evde oluyorum.

Sabah 5.00 de en gec 5.30 da uyaniyorum, hazirlaniyorum, cocugun beslenmesini hazirliyorum. Sabahlari camasirlari hallediyorum, yikama asma katlama gibi. Lavobalari siliyorum.

Aksamda eve gelince hemen masayi kuruyorum, yemek yiyoruz,birdahaki gün icin yiyecegimiz yemegi pisiriyorum. Ortaligi topluyorum, yerleri silip süpürüyorum. Duruma göre alisverise gidiyorum.

Aksam 23.00 den önce uyumuyorum.

Ben kendime göre elimden gelen herseyi yapiyorum. Kendimden zaman kisip, dus haric hic bir kisisel bakimima vakit kalmiyor. O zamani evime cocuguma kocama harciyorum.

Sonuc itibariyle yinede yetemiyorum. Hic bir yer dip köse temiz degil, ama etrafimdaki insanlar bunlari bekliyor benden. Yine kimseleri memnun edemiyorum. Söyle bir aksam yok ki, hadi bugünde keyif icin tv karsinda otturim bicay icim diyim, yada bi kitap okuyabiligim.

Nasil yapicam ben, neyi yanlis yapiyorum ben. Piskolojim bozuldu artik resmen. Sizler gününüzü nasil bölüyorsunuz, yada nasil basariyorsunuz.
Sizden herseyi bekleyenlerde kabahat sizde degil...

Sabah 5.00 de en gec 5.30 da uyaniyorum, hazirlaniyorum, cocugun beslenmesini hazirliyorum. Sabahlari camasirlari hallediyorum, yikama asma katlama gibi. Lavobalari siliyorum.

Aksamda eve gelince hemen masayi kuruyorum, yemek yiyoruz,birdahaki gün icin yiyecegimiz yemegi pisiriyorum. Ortaligi topluyorum, yerleri silip süpürüyorum. Duruma göre alisverise gidiyorum.

Ben kendime göre elimden gelen herseyi yapiyorum. Kendimden zaman kisip, dus haric hic bir kisisel bakimima vakit kalmiyor. O zamani evime cocuguma kocama harciyorum.

Sonuc itibariyle yinede yetemiyorum. Hic bir yer dip köse temiz degil, ama etrafimdaki insanlar bunlari bekliyor benden. Yine kimseleri memnun edemiyorum. Söyle bir aksam yok ki, hadi bugünde keyif icin tv karsinda otturim bicay icim diyim, yada bi kitap okuyabiligim.

Nasil yapicam ben, neyi yanlis yapiyorum ben. Piskolojim bozuldu artik resmen. Sizler gününüzü nasil bölüyorsunuz, yada nasil basariyorsunuz.
Daha ne istiyorlar acaba

Gündelikci isini ciddi ciddi düsüncem. Ama bildigim tanidigim yada tavise edebilecek kimse yok. Etrafimdaki bayanlar evde otturan bayanlar oldugu icin ihtiyacklari yok. artik bi sekilde halledicem.

El oglunu ve anasini anladim da annen biraz daha seni anlamaya calismali en azindan esinin yaninda destek olmali kizim oldugu kadar kolaymi ev is cocuk kendini yipratma gibisinden konusmali..

Yesil gozlu sen ne tembel nede pissin.
Kendine haksizlik eziyet etme.
Ev isi cok nankor yap yap anni, sen
Cocugunla ilgilen en onemlisi senin cocugun inan bana.
Kesinlikle bir yardimci al ve sustur sunlari.
Bana gore fazlasini bile yapiyosun.
Sen anneligini yap sadece gerisini bosver.:anne:

Bence her çalışan kadın kesinlikle temilikci almalı bundan taviz vermemeli biz kendi degerimizi bilmezsek kimse bilmiyor kadir kıymet birsk kocayi çocuğun bile kendi değerini bil taviz verme seninde dinlenmeye hakkın var

hiiooc dert etme. muntazam olmak zorunda degil hersey. bigun lavova temzleme kendine ayir zaman hic bisi kaybetmez ev.

Kim bunu ima ediyor ya, ne hadsiz insanlar var! Siz tembelseniz, ben neyim acaba?

Bir de calisiyorsunuz, en az ayda 2 kez yardimci alin, bu kadar hirpalamayin kendinizi. Beyefendi de tutsun isin ucundan biraz.
Evet büyük yanlış yapıyorsun.... Sen kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin eşin mutlumu sen mutlumusun hepsi bu.. Takmayın şu milleti arkadaşlar

Ölümlü dünyada gündelik iş için kendimi bu kadar heba edemem açık söyleyeyim.
Ertesi gün de hazır yemek yensin, ne var?
Çamaşır beklesin, ütü deseniz aynı şekilde.
En azından iki haftada bir de kadın alırsınız, bitti gitti.
Derbeder olmanın alemi ne?
O çok konuşanlar da gelsin, göstersin size nasıl yapılacağını çok biliyorlarsa!

Calistiginiz halde bunlari yapiyorsaniz hangi akil ve mantikla size tembelsin deme sacmaligini yapiyorlar aceba size boyle diyenlerin evleri dip bucak hep bal dok yalamiymis ve hadi millet boyle bir sacmaligi yapiyorlar kendi aileniz nasil bunu soyler anlamis degilim esinizin soylediklerini elestirmiyorum bile calisan bir bayansiniz yaptiginiz temizlik kendi icinize sinmiyorsa tutun yardimci verin parasini rahat edin haa yok benim icim rahat diyosaniz insanlar istedikleri kadar konussun sıkmayin caninizi

Ayyaş tembelim gelin tutun bir işin ucundan de madem.. benim iki küçük çocuğum varken kaynana bankada derdi dersi toplu olarak diye şimdi kızı doğurdu hem kadın hem kendi evini derleyip topluyorlar bana kimse yardım etmedi.. boşver uzulme

Isler tikirinda giderken kimse farketmiyor zaten. Hele yapmayi birakin o zaman anlasiliyor evde duzenin bir sekilde isledigi. Ben hamile kaldiktan sonra bulantilardan evde is yapamadim hala cok yapamiyorum esim benim evde ne kadar buyuk bir faktor oldugumun farkina vardi. Anca boyle bir durum lazim. Ama Allah dusurmesin kimseyi.

Benim haftaiçi 3 gun bikac saat okulda dersim oluyor. Buna ragmen ne esimin ailesi ne de kendi ailem evime surekli gelmez, kirk yilda bir gelirler sen ögrencisin diye. Benim de isime geliyor biz gideriz surekli. Biraz kendinize deger verseniz? Mesela nerden biliyorlar sizin rutin temizliklerinizi? Surekli kabul etmeyin evinize, kirkta bir davet edin, kendilerinde bu sekilde mudahe etme hakkini bulamazlar. Biraz hayatinizin disinda tutun ailelerinizi.

Eşinize gelince, iki hafta camasir yikamayin. Giyecek corap bile bulamasin. Sonra anlar kiymetinizi.

Ayrica siz neden her seye kosmaya calisiyorsunuz ki? Esinizle işbolumu yapmanizi tavsiye ediyorum. Mesela yemekleri siz yapiyorsaniz, bulasiklari o yikasin.

Gerçekten takdir ediyorum sizi millete göre hareket etmeyin siz elinizden gelenin fazlasını yapıyorsunuz içiniz rahat olsun başkasını da kafanıza takmayin hiç kimse sizden önemli değil kulak asmayin bırakın pis desinler siz kendinizi biliyorsunuz

Yazdıklarınızı okudukça sizin için gerçekten üzüldüm. Etrafınızda size destek olması gerekirken köstek olan en yakınım dediğiniz kişilere, özellikle eşinize çok kızdım.

Çalışıyorsunuz, ev dışında geçirdiğiniz saatler gerçekten uzun. Artı bir çocuğunuz var. Üstüne gereksiz yere evin tüm yükünü üstünüze almışsınız. Ama eşiniz olacak adam sizi tembellikle, organize olmamakla, yeterince evle ilgilenmemekle suçluyor. Diğerlerinin ne dediği umrumda olmaz ama, hayat arkadaşım dediğim insan ben iş yükünü de çekerken bir de beni böyle psikolojik olarak hırpalasa, haddini bildirirdim.

Biraz kendiniz ve çocuğunuz için yaşayın. Yarın hayatta olacağımızın garantisi yok, oturup çay keyfi de yapım film keyfi de. Biri birşey derse de, benim evim, benim hayatım, benim keyfim...bu kadar. Şikayet eden, kalksın yapsın.

Lütfen özellikle eşinize prim vermeyin. Hem çalışan eve para getiren kadınla evlenip hem evde tüm yükü size yükleyen eşim dediğiniz adam, maalesef kadına değer vermeyen köleleştiren bir zihniyete sahip. Bırakın herşeyi, o çok çalışkan şahıs halletsin bundan sonra siz tembelseniz.

Lütfen yanlış anlamayın ama biz kadınlar bu kadar özveride bulundukça semer vuran çok oluyor bize. Kendinize değer verin, paranızı gönlünüzce harcayın, size tembel çocuk muamelesi yapılmasına, hayatınıza bu kadar müdahale edilmesine lütfen izin vermeyin. Umarım en kısa zamanda bir aydınlanma yaşar ve kendinizi ilk sıraya koymaya başlarsınız.

Ahh ahh bu konu benimdr yarama tuz bastı :((( bana kımse tembelsın demıyor ama ben gittikçe kendıme güvenımı kaybediyorumm. Vallahı size özendım hem çalışıosunjz hem çocuk ev maşallah... benım bır yaşında kızım var ev hanımıyım. Hiç birşey tam degıl banyo tualet temız olsa kesin mutfak tezgahı dagınık. Çamaşır katlansa kesın sepette asılmayı bekleyen çamaşır var. Ev süpürülse yerler silinmeden temızlık sona ermiştir.. çok istıyorum her yer temız düzenli olsun her gün güzel yemekler hazırlayım ama kızım mı huysuz ben mi pratik degılım anlayamadım :((( valla srkadaşlar banada bir el atın ya...küçük çocugu olan arkadaşlar sizlerde benim gibi misiniz? ? Hep yarım yarım yarım...

Back
X