Açılmayı düşündüğüm zamanlar bile oldu ama korktum çok dedim resmen dalga geçiyomuşsun gibi. Anlık hevesler uğruna yapma etme gibisinden. Bazen şeytan giriyor kanıma ama Allaha şükür hiç uymadım şuana kadar.bu konuda bir sorunun sıkıntın kafana takılan herhangi bir şeyde hemen bana gelebilirsin
Neler neler gelmiyor ki aklıma herşeyi yapayım diyorum. Dediğiniz gibi herşeyin kendine göre bi sıkıntılı bol bunalımlı zamanları var. İnsanoglu böyle işte hep bi daha fazlası :)Su durumun cozumunu bir başka kişide veya zamanda bulamiyorsun
Demeye çalıştığım da oydu :)
Evliyim, çocuğum da var. mutluyum da ama amaçsız hissettiğim, az ürettiğim, ise yaramadigimi dusundugum zamanlar var
Onun yerine başka şeyler bulmak gerekiyor. Enstrüman çalmayı ogrenmedigime pişmanım ben mesela :) şimdi zamanım olsa ilk isim bu olur.
Benimde içimden gelmediğinden işime geliyor bu durum aslında izin vermesin falan. Birde çalışmıyorum ya para istemek de zoruma gidiyor dışarıya çıkacakken herşeyin hesabını vericem yani o para nerde harcandı falan. Ağırıma gidiyo işte.Aile baskısı konusunda en güzel cozum anneye yük olmak
Tut anneni kolundan benle çarşı pazar gezeceksin de.
Yada madem seni kisitliyor arkadaşlarını eve çağır, hazırlık yaptırt .
Bir iki üç dedin mi gidin dışarıya der zaten
Açılmayı düşündüğüm zamanlar bile oldu ama korktum çok dedim resmen dalga geçiyomuşsun gibi. Anlık hevesler uğruna yapma etme gibisinden. Bazen şeytan giriyor kanıma ama Allaha şükür hiç uymadım şuana kadar.
Yaa kiyamam yanliz hissetme skype var ordan konusursunuz.Ne zaman gelicek uzaklardan sevdicegin?Denedim bunları hep yabancı dillere sardım. Kitap zaten çok okurdum yine devam. Sevdiceğim benden çok uzaklarda onunla da vakit geçiremiyorum. Birde o olmayınca böyle yanlız hissediyorum herkes sevgilisiyle falan :) gece yarılarında uykum gelmeyince kalkıp saçımı başımı yapıp giyiniyorum aynanın Karşısına geçip kendimle muhabbet ediyorum valla :)
Herkes ayrı konuşuyor zaten. Giyimime laf edenlerde oluyor ben diyorum buna da şükür. Önceden daha da açıktım övün biraz yaptın ettin diye. Öyle yeni nesil tesettürlü de değilim tam tesettürlü de değil işte ortaya biraz karışık. Şehir küçük oldugundan aşırı göze batıyor gülüşün abartı olunca. Hatta bi keresinde sigara içiyordum kafede biri ters bakmıştı bana. Bende çok fena terslemiştim onu. Ama belli başlı şeylerde böyle davranabiliyorum. Bazen sessiz kaldıgımda oluyor. Sesli bile gülmeyecekmişim. bi de ben gülmeyi seven ben.bak şimdi . Kapanan herkes en az bir kere bu şekilde düşünüyor veya eski o açıklık günleri içten içe en az 1 kere özlüyor . . bu şekilde düşünmemizde çevre baskısı çok etkili. Çevremde duyduğum genel sözler benim annemle babamda baskılamıştı . Annem kapanırsan pantolon giyemezsin ; babam Tunik giyebilirsin demişti mesela bak öyle bir çelişki var evde. Dışarıda olanlar filan hele ama testtüründe basamakları var . Nasıl kapalısın o önemli .
ama ben şunu belirteyim kapalısın diye kendini kısıtlamak çok yanlış açık ne kadar Müslümansa sende o kadar Müslümansın ve tabii ki senin de günahın olacak . Kapalı olman senin sigara içmene dışarı çıkmana çalışmana lunaparka gitmene hatta bara gitmene dahi engel değil emin ol . Ve kapalısın şu şu sana hiç yakışmıyor diyenleri dikkate al ama kafana takma .
O çalışıyor sürekli görüşemiyoruz vardiyalı sistem oluyo falan. Gelemez oralarda yaşıycaz ben gidicem yani evlenince belki gelir yakın zamanda ama işten izim alabilirse. Ben bu şehirden gitmek istiyorum valla ayrı ev bile kesmez o derece. Bazende düşünüyorum zaten evlenip gidicem biraz daha ailemle falan vakit geçireyim gibisinden. Bu günlerinin kıymetini bil ve dolu dolu yaşa sonra pişman oluyon bkz benYaa kiyamam yanliz hissetme skype var ordan konusursunuz.Ne zaman gelicek uzaklardan sevdicegin?
Yalnız hıssetme bende sevgilimden ayrılınca oyle olmuştum.Yeni arkadaşlar edinmeye çalış ben öyle yaptım kendini başka şeylere verince daha az düşünüyosun.
Ailemle kendimi hayal ettimde bi sıkıntı bastı içime ayy mezun olmak istemiyorum ben 2 haftada bi gidiyorum o yetıyo bana ya o süreyi gecince cıkıyo anlaşmazlıklarda senin için pek çözüm yok gibi duruyo şuan.Anca işe başlayınca kendi ayaklarımın üzerinde durucam diye ayrı ev yapabilirsin gibi
Herkes ayrı konuşuyor zaten. Giyimime laf edenlerde oluyor ben diyorum buna da şükür. Önceden daha da açıktım övün biraz yaptın ettin diye. Öyle yeni nesil tesettürlü de değilim tam tesettürlü de değil işte ortaya biraz karışık. Şehir küçük oldugundan aşırı göze batıyor gülüşün abartı olunca. Hatta bi keresinde sigara içiyordum kafede biri ters bakmıştı bana. Bende çok fena terslemiştim onu. Ama belli başlı şeylerde böyle davranabiliyorum. Bazen sessiz kaldıgımda oluyor. Sesli bile gülmeyecekmişim. bi de ben gülmeyi seven ben.
Kuranı okuyup müslümanlığı yaşasaydılar bu kadar fitne fesat olmazdı müslümanlık altına saklanan. Aynende dediğin gibi kapalıyım. Daha fazlasını yapamıyorum. Olmuyor yani.Çok ince konular bunlar . Kurana açıp bakmak yerine tv ye çıkan hocaya sorulan sorularla dini öğrenen bir toplumun dediklerini takmam ben başın saçını göstermeyecek şekilde kapalı . Ve dışarı çıkarken cibap giyiyor haram erkeğin yanında cibabını çıkarmıyor musun emin ol konu bitmiştir . Nur suresine bakarak kapandım ben ama nefis meselesi doğru tesettür ne biliyorum ama arada uygulayasım gelmiyor bende böyleyim o yüzden çok normal
Kuranı okuyup müslümanlığı yaşasaydılar bu kadar fitne fesat olmazdı müslümanlık altına saklanan. Aynende dediğin gibi kapalıyım. Daha fazlasını yapamıyorum. Olmuyor yani.
Bazıları kapalılıgı günah diye değil de ayıp diye aşılamaya çalışıyor ki en uyuz oldugum şey. Çevrem dolu. Sırf bu yüzden 22 yaşında kapandım anlasınlar ayıp diye değil günah diye kapanılacagını.onların kendi kızlarına torunlarına bak . :Başta bir metre topuz dap daracık pantolon ve kıp kısa tunikle gezerler biliyorum o tipleri . Haa birde şöyleleri var taktir ettikten sonra bak ablacım böyle olsan çok daha yakışır diye daha iyi tesettüre yönlendirenleri onlara can kurban
Bazıları kapalılıgı günah diye değil de ayıp diye aşılamaya çalışıyor ki en uyuz oldugum şey. Çevrem dolu. Sırf bu yüzden 22 yaşında kapandım anlasınlar ayıp diye değil günah diye kapanılacagını.
İşte korkutuluyoruz aslında çok yanlış eğitilmiş bir toplumuz. Hep Allahtan korkmamız gerektiğini aşıladılar bize. Halbuki Allah böyle yaparsan seni yakar değil de böyle yapmazsan Allah seni cennet bahçelerinin en güzel yerine koyar denmeliydi bize.Ya bak benim annem de ayıp olan şeyleri günah diye aşılartam tersi Günah olursa yapmayız zannediyor
şu yaşanmış hikaye var ya . çocuğa soruyorlar Allah ı seviyor musun ? çocuk diyor Ananemin Allah ını seviyorum ama babanemin Allah ını sevmiyorum bu da o hesap . Ben diyanet in pasifliğinden kaynaklandığını düşünüyorum bu duurmların . Ailelere çocuklara nasıl din öğretmeli diye pedogoglar ile seminer verse tolum yavaş yavaş düzelir . Karayollarının yarısı kadar kamu spotu yayınlasa yeterİşte korkutuluyoruz aslında çok yanlış eğitilmiş bir toplumuz. Hep Allahtan korkmamız gerektiğini aşıladılar bize. Halbuki Allah böyle yaparsan seni yakar değil de böyle yapmazsan Allah seni cennet bahçelerinin en güzel yerine koyar denmeliydi bize.
Düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki. En başta kuranın arapca okunup hiç birşey anlamadan sadece okumak gibi. Keşke bu düzeni düzeltmek için birşeyler gelse elimizden. Müslümanız diyoruz hep toplum olarak ama dışardan bakanlar bizim müslüman oldugumuza inanamıyorlar. Diyanet kafasına göre takılıyor işte. Boş işlerin peşinde koşuyor sadece.şu yaşanmış hikaye var ya . çocuğa soruyorlar Allah ı seviyor musun ? çocuk diyor Ananemin Allah ını seviyorum ama babanemin Allah ını sevmiyorum bu da o hesap . Ben diyanet in pasifliğinden kaynaklandığını düşünüyorum bu duurmların . Ailelere çocuklara nasıl din öğretmeli diye pedogoglar ile seminer verse tolum yavaş yavaş düzelir . Karayollarının yarısı kadar kamu spotu yayınlasa yeter
Düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki. En başta kuranın arapca okunup hiç birşey anlamadan sadece okumak gibi. Keşke bu düzeni düzeltmek için birşeyler gelse elimizden. Müslümanız diyoruz hep toplum olarak ama dışardan bakanlar bizim müslüman oldugumuza inanamıyorlar. Diyanet kafasına göre takılıyor işte. Boş işlerin peşinde koşuyor sadece.
Bazıları işine gelmiyor diyorlar mesela o öyle değildir sen yanlış okuyosun gibisinden. Evet. Keşke herkes bilinçli olup cevresindekilere aşılasa daha güzel dinimizi bilip öyle yaşardık..Katılıyorum . Ve ben genelde birine bir şeyi açıklarken kurandaki ayetin Türkçe karşılığını söylüyorum . Hem dinin tek kaynağı kuran ve hadisler olduğu için susuyorlar hem de doğrusunu öğrenmiş oluyorlar ve her ailede 1 kişi benim uyguladığımı uygulasa daha iyi bir ülke olabiliriz .
Bazıları işine gelmiyor diyorlar mesela o öyle değildir sen yanlış okuyosun gibisinden. Evet. Keşke herkes bilinçli olup cevresindekilere aşılasa daha güzel dinimizi bilip öyle yaşardık..
Nutkum tutuldu.
Had aşmak böyle olsa gerek.
1. Si nur süresini okuyup kapandiginiz Kuran i kerim de, 'günaha yaklasmayin' diye de âyet i kerime vardır.
Tesettürlü olabilir, bara girmek gibi bir seçim yapabilirsiniz ancak bunu bir başkasına bir şey olmaz diye tavsiye etmeyi yapabilir misiniz? bence bir daha düşünün.
Bu bagnazlik, yobazlik vs değildir. Ben yapıyorum nefsime söz geciremiyorum başka bunu doğru bir şey gibi lanse etmek çok çok başka
Bugün kuran i kerim tefsiri okuyup anlamaya calisan (!) onlarca diplomalı veya diplomasız bu işin erbablari bu kadar iddialı konusamiyorken sizin tefsir okuyup anlamanız karşısında saygiyla egiliyorum.
Sadece fatiha nin tefsir üzerine 6 cilt yazılmış.
Arapca Okumayi elestirmissiniz , sanırım bir git gel yaptınız bu kadar hükümlere hakim olduğunuza göre.
Ayrıca yok topuzu varmis , yok pantolonu darmış diye elestirdiginiz insanlar takva olarak sizden üstün olabilir. Bunu olcebilecek bir takometre olmadığına göre insanların gunahlarini açık etmek ve eleştirmek yerine örtmek ve vazgeçirmek yoluna gitmelisiniz.
Kimin neye inandığı baskadir. günahta insanlar için vardir.
Ama herkes kafasına göre din yorumlarsa dünyada 7 milyar din olur.
Bence bazı konularda bir başkasına budur, değildir demeden önce biraz daha düşünün.
Burası herkese açık bir mecra, sizin bir şey olmaz dediğiniz şey eğer gerçekte sıkıntılı bir durumsa burada sizin de sorumluluğunuz olur.
SusmayanKalem P Poche
Mune
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?