çok dertliyimmmm

Zaten asıl korkum da o maalesef.hadi şu bi ay geçer de sonra?aileme evime çok müdahale edecek diye korkuyorum
Evlenme yaşına gelmiş kocaman bayansınız neden korkuyosunuz o kurnazsa sizde akıllı olun gözü açık olun anlayıp dinlemeden asla hiçbirşeye karar vermeyin oyunlara gelmeyin..en baştan renginizi belli edin ne kendi ailenize ne eşinizin ailesine evinize müdahale ettirmeyin kırmadan tatlı tatlı kendi dediğinizi yaptırın o sizin yuvanız kararlar sizindir(müstesna konular hariç)
aman annemdir iyiliğimi istiyo diye her dediğine inanmayın çok sık ziyaret etmeyin sizede çok sık gelmesine izin vermeyin tatlı dille dışardayız sözüüz var vs diye oyalayın..
merak etmeyin zamanla anlar

cok haklısın sanki benim düşüncelerimi yazmışsın
kvdem annen seni kıskanıyor diyordu da ihtimal vermiyordum sonradan anladım ki senin dediğin gibi iyi yoldan sokulmaymış o
Zaten asıl korkum da o maalesef.hadi şu bi ay geçer de sonra?aileme evime çok müdahale edecek diye korkuyorum

canım biz 8 yıllık evliyiz senin annen de benimki gibi ısrarcıysa işin zor,benimki hala müdahale etmeye calışıyor
çok uyanık olman gerek, azıcık izin versem bana eşimi kvdemle kötülemeye çalışıcak,ben konuyu kapatıyorum. işin garibi de her konuda eşimi haklı beni haksız çıkarır, çocuklarım var onlar küçük olduğu halde beni onlara karşı haksız çıkarmaya çalışıyor, uzun süre ne yaptığını niye yaptığını anlayamadım, çok düşündüm çok bocaladım ama artık maymun gözünü açtı malesef,
dediklerine tamam diyorum ama kendi doğru bildiğimi yapıyorum, çünkü her konuda müdahaleci
insanlar inanmıyor,anne böyle yapmaz diyorlar ama yaşıyoruz işte

Ana baba da olsa sonuçta insan bunlar artık beni şaşırtmıyor allah herkese hidayet eylesin inşaallah..ama bunları yaşayan çokkk..biçok kişi ailesine toz konduramadığından genelde eşinin tarafıylailgili dertli ama bu dertlerde anne babanın katkısının oldğunu düşünüyorum yapıcı değilde yıkıcı bir anne baban varsa zaten herşey senin çelik gibi sinirlerin olmasına ve açık göz olmana kalıyoo yoksa bazı aileler var kızının oğlunun evliliğine çöreklenen bitiren vs..

ben de son aylarda sürekli annemle tartışırdım saçma sapan şeyler yüzünden
evden bi gitsem diye bakardım ama inan şu günler geçsin kendi evine gidince ohhh be diyeceksin

Yani sence kiskaniyor mu ?maaşın var kime muhtaçsin oh hayat senin deyip duruyor. Bi de nişanlım çok anlayışlı beni el üstünde tutar ona bile buna yüz verme çok der. Akıl karı mı! Babam çok anlayissiz dik kafa sürekli hizmet bekleyen biridir. Ben hayat mı yaşadım diye ben nişanlandigimdan beri dert yanıyor

Canım ya senin sözlerin okadar bana uyuyor ki, azıcık bana tavsiye versen hic fena olmaz :)
Öyle tuhaf seyler yapiyor ki annem, bi yandan da öyle iyi davranıyor yani ikisi de normal degil uçlarda ..
Nasıl davranacağımı şaşırıyorum bazen
Sürekli kendini ispatlamaya çalışıyor, hep kendini haklı gorüyor ,benim yaptıklarımı geride birakip kendi fikirlerini yaptırmaya çalışıyor , söyleyince de senin iyiliğin icin yapıyorum diyor , halbuki 30 yasına geldim evim ayrı yolum ayrı ..
Mesela cocuklarıma bisey alıyor , ben yaptım ben aldım diye söylüyor sanki ben kendi cocuklarıma hicbisey almamışim gibi , söyleyince sen ince giydiriyorsun ben kalın aldım diyor , halbuki yok öyle bisey, yapıyor ediyor sonra bir lafla herseyi yıkıyor
Okadar laftan Sonra hicbisey olmamış gibi canım kızım seklinde davranıyor bazende söylediklerini inkar ediyor ben öyle demedim diyor
Neyse ben niyetini cok iyi çözdüm de , kendisine nasıl davranacağım konusunda endişelerim var , anne sonuçta konuşmamak olmuyor , mesafe koyuyorum ama bazen fayda etmiyor , mesafe koymazsam beni parmaginda oynatacak, iste boyle beni sürekli ikilemde koyuyor

Canım bence yaşayamadiklarini senin yasadıgını gördükce çekemiyor, oyuzden sana saldırıyor , ne gariptir ki anneler bazen kendi cocuklarının başarılı bir BİREY oldugunu , hatta sadece farklı bir BİREY oldugunu kabullenemiyor , birseyi baskası söylese dinliyorda , sen aynı şeyi söyleyince kıymeti olmuyor mesela
Halbuki senin icin sevinmesi lazım , kızım iyi bir evlilik yapacak mutlu olacak diye , ama o kendini düşünüyor ben niye boyle mutlu olmadım diye, içten ice sana düşman oluyor, sanki onun mutsuzluğuna sen mi sebep oldun
Malesef nefis denen şey bazı ınsanlarda cok fazla baskın , annende nefsini yenemedigi icin niye ben mutlu olamadım diye düşünüyor, belki farkında bile degil ama senin yaptıkların ona batıyor buyüzden seni haksız hatalı görüyor

Benim annem beni cok seviyor cok ilgili görünüyor ,aynı sehirdeyiz hergün arıyor ,cocuklarim icin ölüyor vs,
Ama hergün telf. Da bana cocuklar hastamı diye soruyor , Allah'a sukur hic hasta olmadı cocuklarım , sanırsın ki hep hastalanıyorlar .
Kızım kanepesine çikolata surmuş , silerken "dikkat et senin annen kadar kolay almadım ben bunları" demiş , benim eşyaları esimin tarafı aldı
Yani ne diyimki , insanlar inanmıyor , anne öyle şey yapmaz diyorlar ama bunun gibi daha boyle pekcok şey yasadım yasıyorum

annelerimizin biçok huyu benziyor o yüzdendir sözlerimin uyması..benimkide canım genelde benim eksiğimi görmeye çalışır bende iyi bişey yaptığımda yüzüne vururum bunuda söyle iyiyi niye söylemiyosun diye..evlenene kadar hele son 4 5 ay neler çektirdi yemin ederim hala ses kayıtları duruyor bana eşime ailesine demediğini bırakmadı hakaretler vs vss..küfürler..ben onu allaha havale ediyorum şimdi daha 2 kez evime geldi ben hiç ödün vermiyorum eşim işten gelince hadi seni eve bırakalım dolmuşla gitme diyorum bende kalmasını istemiyorum eşimi niye mutsuz ediyim çocuk rahat edemiyecek o unutamıyokii olanları yinede saygısızlık yapmıyo saolsun..bende çözüm yolları geliştirdim mesela kv aldığı halılara bin laf ediyo herşey güzelde halılar basitmiş bazayı begenmemiş vs önceden kudurrdum şimdi diyorumki zaten bizde halıyı kız alır ben alamadım param yetmemişti o zaman diyorum ki begenmedini anne ok sen al güzelini şöyle 6 şar metre vss emeklisi var sonuçta..tamam diyo yollugumda kötü onuda al diyorum onada tamam begenmiyos ekşimeyecek alacak kardeşim boş lafa pilinde kafa kalmadı artık..vss vss böyle kendimi yormadan çözümler buluyorum hakkımıda yedirmiyorum biraz eşinde yardım etsin sana arkanda dursun ..benimki demişti piline bişey diyen bana demiş olur karşısındada beni bulur hiöte kibar olmam diye vs vss..annem kudurmuştu posta koydu bana diye iyi ettii kocam ezse beni kendisine muhtaç olsam bayılır..çok şükür halime yani eşin seni sahiplendiğini iyice bi hissettirsin

töbe töbeee anne çocuğunu kıskanırmı hiç? Benden iyi olsun der, ben yaşamadım kızım bari mutlu olsun der filan filan..Bu anne bence daha öncede böyledir de bu hareketleri artıtmıştır. Maalesef anne olmak için bir vasfa sahip olmak gerekmiyor kısır olmayan her kadın doğurabiliyor bakar ya da bakamaz, sever ya da sevemez. Kimse de annesini seçemediğinden sonuç ortada..

Aynı benim annem de boyle , ama öyle hakaret küfürü filan yok , esime de cok iyi , oyuzden esim fark ediyor ama herseyi tam bilmiyor, ama bisey olsa beni savunacagını bilir ve cekinir. kvdem herseyin farkında , kendi anneme karşı beni savunur arkamda durur her sorunda, sagolsun
Kvdem hep diyordu da Ben konduramiyordum annemin boyle oldugunu, ben lohusayken babami da doldurup telf da demediğini bırakmayınca , bana destek olacagina lohusa halimle üzünce artik tamamen gözüm acıldı, ve kvdem arayip gelinimi üzen beni karsısinda bulur deyince eskisine gore geri cekildi ama yinede arada biseyler yapmıyor degil

Genelde üzülmüyorum artık ,Ama bazen öyle bisey yapıyor ki sinirlerim bozuluyor , birde sadece ben degil , teyzelerim kötü , komşu kötü , babaannem halamlar hain , herkes kötü bi annemle babam iyi , yoruluyorum bu nefretten, cahillikten..Cok görüşmemeye mesafe koymaya çalışıyorum tam başaramasamda

canım ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN BÖYLE DURUMDAKİ HERKESİN..İnsanda ne sabır bırakıyolar ne sevgi saygı..bak benim politikam şudur:benim hayatım çöplük değil kardeşim öyle herşeyle herkesle doldurmamam göz yumamam yumdum zararlı ben çıktım ..biz zaten halalarımla hiç görüşmeyiz babam 11 ay önce vefat etti sonra anne tarafımın da yzü iyice meydana çıktı para davaları vs..annem dolduruşa gelip bana saldırdı benim dayanagım eşimle kv oldu..allah razı olsun benim kv öyledir bana diyor hep sana bişi derse artık susmam sen bizim kızımızsın diyor..annem de eşim ve ailesince sevildiğimi görünce pustu biraz..teyzem evlenene kadar demediğini bırakmadı bana eşime kıskançlığından dayımlar pasifir zaten ..yani şuan evime annem 2 kez geldi o kadar ben ayağını alıştırmyorum istemiyorum çünkü onuda sülalesinin laflarınıda..ben anneme bana sülalaenden laf getirme bak ben cevap veremiyorum sinirden kuduruyorum derdim bin kez söledim..yine getirirdi bil gözünü aç derdi asıl kendisine karşı gözüm açıldı insan birinin üzüleceği bişeyi yetiştirmez hemen el bile olsa..şu sana böle dedi şunlar eşine böle diyo diye allah nasıl biliyosa öyle etsin..şimdi eşimle gitsek evlerine teyze dayıya ayakta karşılarlar böyle yılışıklar ama dedikoduda tarih yazarlar..
O YÜZDEN SANA TAVSİYEM EVİNE ASLA SOKMA SENDE GİTME KÖTÜ SANA ZARARI DOKUNAN HERKİMSE AYIRTETME ŞÖYLE EŞİĞİN DIŞINDA KALSIN AMA KAFANINDA DIŞINDA MUHABBETİNİ BİLE ETME DEĞMEZLER...
ŞUNA SEVİNDİM SENİN ADINADA İNSANIN EVLENDİĞİ AİLE İYİ OLACAK BU DAHA ÖNEMLİ ARTIK ONLARLA YAŞIYOSUN AĞIRLIKLI OLARAK ÇÜNKÜ..
ANNEMDE HAKETTİĞİ YERDE KUSURA BAKMASIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…