çok düşünceli kayınvalidemden doğum günü hediyesi !

maşamı yemek maşasımı hadi tabak ,bardak,3 tl saklama kabı bile olur hediye olarak seçilecek olursa.ama maşa çok saçma geldi kv nizin hediye yaratıcığına hayran kaldım.vallahi kırk yıl düşünsem birine hediye olarak maşa getirmeyi aklıma getirmem. 3 tl lik çok güzel hediyelik mutfak eşyaları var ama maşa çok saçma olmuş.demekki gönlünden size maşa vermek gelmiş.ayrıyetten benim kayınvalidem evlendim evleneli hiç hediye almadı.bir çorap bile görmedim elinden ..ben anneler gününde her sene özene özene hediye alırdım.ben ona hediye alırdım o öbür gelinine alırdı hediyelerini.

Son düzenleme:
Bence de hiç tepki verme bile...Buradan bir olay çıkmasını bekleyenler olabilir ailede.

Aslında üzülecek bir durumda yok. Mevzusu geçerse, aman zaten ben de doğum günü gibi şeylerin çok üzerinde durmam. Size ilk olduğu için çok özenmiştim dersin. Böylece sende kurtulursun her doğum günü KV'ye ne alacağım telaşından.

belki maşa sıradan bir maşa değildir. iyice inceledin mi? altın yada gümüş kaplama yaptırmış olabilir

Merhaba pompisko ;

Doğum gününüz kutlu olsun , nice yaşlara

Hediyenin muhteviyatı veya maddiyatını düşünerek kendinizi yıpratmamaya çalışın. Hiç hatırlamayabilirdi. Hatırlamış. Tebrik etmiş. Belki o an alelacele aklına gelince sizi hatırladığını , unutmadığını göstermek istedi. Elinden gelen o an için oydu diye düşünün. Kıyaslamalar yıpratıcıdır. Kıyaslamalarla üzmeyin , üzülmeyin. Sağlıcakla kalın

kızlar Allah askınıza nasıl yorum onlar içinden ne gelirse ya hatırlamasaydı falan
eger durumu iyi olup kızına altın takabiliyorsa gelininede altın yada ona yakın bişeyler yapacak
bu bilerek kasten yapılmıs bişey
eyvallah hatırlamıs diye 2 masa için heleki gördügüm o sahne olacak altın takmıs kızına
ben masa kadar degerliyimde o altın kadarmı diye düsünür üzülür hatta yüzüne vururdum
onada ne hediye alır nede dogum günlerine giderim bukadarda netimdir
sevmiyorda olabilirsin gelinini kızına altın aldın diye onada almak zorunda degilsin ama altın degilde güzel bir kıyafet parfum vs bişey alabilirdi parada ganiymiş
konu arkadasımızda para olması ondan gelecege muhtac olması degil siz cok iyi biliyorsunuzda nese
dogum günü zaten onu mutlu edecek birsey vermek degilmidir
zaten para olmasa bu bayan neden kv bana bunu aldı desinki derse bu zaman siz haklısınız kızlar
kusura bakmayın kadın haklı üzülmekle

sen de pentiden ince çorap al ver.hatta etiket küpürü de kalsın.şu indirimde olanlardan.ağlanacak bir şey yok.sevgiye ilgiye bu kadar muhtaç etme kendini

zxshermine çok teşekkür ederim .zaten bu hareketinden sonra hiç laf sokmadım yada bir tavır almadım ,sadece tesekkür ettim bu kadar.

ee yuh yani maşa nedir ya haklısın arkadasım hiç almasaymış daha iyimiş maşa bana imalı geldi ya neyse .Saçma bir hediye olmuş sen haklısın ama ağlama bunun için hediyeye tabi ki paha piçilmez ama maşada olmaz yani kayınvalidenle sorunlarınız var mı?

annem de bana maşa almıştı,bir şey demeye mi çalıştı acaba.dur bir telefon edip sorayım:26:

Allah askına lafa bak parası varsa ve gelinide ona özenip alıyorsa karsılık beklicek tabiki canım
ne cok polllyanna varmıs peki neden bukadar gelin kv yazıları okudum ben kim yazdı onları :26:
bravo böle pembe gözlüklerle bakıp karsılık beklemeyenlere
bakarsınız sizede kvdeniz maşa getirir kızna altın takar ve siz ona güzel hediyeler almısken
bakalım ozaman aynı fikirde olcakmısınız

Bozulmanızı anlıyorum ama eğer kv ıle bask asorununuz yoksa yanı genel anlamda ıyı anlaşıyorsanız bunu kendınıze dert etmeyınız bence. Cok kırıldıysanız ki ben de kırılırdım sizin yerinizde olsam bundan sonra size aldığı türden hediyeler alırdım ya da hediye konusunda degıl ama benzer bır sekılde evlatlarıyla sızın aranızda ayırım yaparsa açıkça anne neden böyle yapıyorsun ben sana değer verıyorum senın ıcın elımden gelenın en ıyısını yapıyorum ama benı de evladın olarak gor ıstıyorum dıyebılırsın.

Benım esımın aılesınde de benzer sorunlar var. KV me gereken saygıyı sevgıyı gerekenden fazla ıcımden gelerek gosterdıgım halde ve eltım onu düşman belleyıp hep kavga etmesıne rağmen ona herseyı yapar benı yok sayar. Onların durumu bızden bır tık daha kotu ama yıne de karı koca calısan ınsanlar ona ragmenonlara evını verdı bıze hıc bırsey yok:8

Boyle seyler maalesef olabılıyor....

doğum günü aslında bazılarının önemsediği bazılarının çokta umurunda olmadığı bir şeydir..

dua edin k.valideniz en azında hatırlamış en azından kutlama nezaketinde bulunmuş inan nice k.valideler var doğum günlerini bilseler bile hiç umursamazlar bırak bir maşayı kutlamazlar bile...

bence siz k. validenizden çok şey beklemişsiniz umut edip hayal kurmuşsunuz beklediğiniz gibide bir şey olmadığı için hayal kırıklığı yaşamışsınız...
bundan sonra sizde k.validenize içinizden gelmiyorsa hiç bir şey yapmayın...

Üzülmeyin siz yine de hatırlamış olması yeterli deyip geçin. Benim kv mi geç annem bile hatırlamaz aramaz bile. Kvdemle altlı üstlüyüm kutlamadılar diye tavır yapmam surat asmam inan hiç gücenmem bile. O gün doğum olduğunu bile hissettirmem kendini bazı şeylere mecbur hissetmesin diye. Ama bilirim sever beni, ki 8 yıldır altlı üstlü otururuz çok şükür hiç bir sorun yaşamadık. Evlilikte bazı şeyleri görmeyin bazı şeylere kendiniz için değilse bile eşiniz için katlanıverin, kırılmış olabilirsiniz üzerinde durmamaya çalışın. Dünyanın sonu değil. Siz yine de içinizden geçen en güzel hediyeyi alın. O bana bunu yapmıştı diye nispet de yapmayın daha üç aylık evliymişsiniz, başka bir sorununuz yoksa, üstünü çiziverin. Siz iyi olun gerisi boş

mutfağınızda olmayan bir gereç miydi? eksiğini tamamlayım diye mi aldı acaba?

hediye tabiki sorgulanmaz ama çok garip geldi bi anlam ifade ediyor olabilir m,?:26:

Herkese her hediye gitmez, bu bir görgü meselesidir. Hediye illa pahalı olacak diye bir şey yok ama maddi durumları iyi olan insanlar iki liralık hediye alırsa karşı taraf bozulabilir tabii ki... Ben konu sahibinin demek istediğini anlıyorum. Benim de yeğenim doğduğunda yine maddi durumu fena olmayan bir akrabamız (onların çocuklarına altınla birlikte güzel hediyeler gitmesine rağmen) o kadar kötü bir tulumla gelmişti ki görseniz gülerdiniz. Karşılık bekleyerek bir şeyler yapmıyoruz ama böyle bir hediye gelince de insan "beni buna mı layık görüyor?" diye düşünüyor.

Yine de eğer kayınvalidenizin kötü niyeti yoksa siz unutun, boşverin. Belki bilememiştir. Herkes her zaman ince düşünemeyebilir.

bazen ufak şeylerden mutlu olmasını bilmemız lazım. her zaman altın ya da maddi değeri büyük hediyeler mutluluk sağlamaz. ne mutlu ki kayınvalideniz düşünmüş sizi..

ağladığına gözyaşlarına yazık ne gerek var boşver gül geç değer mi?? ben 3 yıldır tanıyorum kv yi 1 yıldır nişanlıyım kadın bana daha tel toka bile almadı kıymetini bil maşalarının

Görümcem 1 sene önce vefat etti.
Keşke yaşasa da ablam benim kv ona külçeyle altın taksa.
Allah rahmet eylesin.

Ben konu sahibinin altın falan beklediğini sanmıyorum. Sadece biraz görgü ve nezaket bekliyor. Hediye alınması bile şart değil. Birine eğer kıymet veriyorsanız bir pastayla minik bir kutlama bile yapılabilir. Biraz kıymet veriyorsanız hediye ne aldığınızdan geçtim sunumuna önem verebilirsiniz. Bu aslında sizin kalitenizi de ortaya koyar. Kırtasiyeden bir kaplık almak ne kadar zordur? Onu bir hediye paketi haline getirmek. Buraya eşimin ailesi bize şunu yapmadı bunu almadı diye konu açanlara ben de çok kızıyorum mecbur mu diye? Ben de ebeveynleri böyle konularda sorumlu tutmuyorum ama bu durum onla bir değil. Kalitesiz ve görgüsüz bir davranış olmuş. Hiç hediye bile almadan bile zarif davranışlar sergilenebilir. Olay ne hediye ne maddiyat bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…