çok düşünceli kayınvalidemden doğum günü hediyesi !

Görümcem 1 sene önce vefat etti.
Keşke yaşasa da ablam benim kv ona külçeyle altın taksa.
Allah rahmet eylesin.

amin basınız sagolsun Allah rahmet eylesin rabbim günahlarını affeylesin ...
ya konu empati yapmak canım o yuzden öle yazdım kvdende olmayabilirdi bunu ben bilemem
ama düşünüp kendimize yapılmıs hissedebiliriz konu altın da degil 2 hediye arasındaki daglar kadar fark
kızı daha degerlidir her annenin tabi ama bukadarda adaletsizlik normalmi sence sen alınmazmısın

Bilmem ağlamanıza çok şaşırdım

Benim kayınvalidem benim doğum günümü bile bilmez
Düşünüp doğum günün kutlu olsun bile dese kafi gelirdi bana

Maşa kişisel bi hediye değil mutfak eşyası ama
Eli boş gelmemiş en azından

Kızlarına da kişisel hediye almıyomuş ki takı takar gibi altın takmış
Bilmiyo demek hediye almayı

Durumunuz zaten muhteşemken kayınvalidenin getirmediği bi altın çok ta mühim olmasa gerek
Buna ağladıysanız bilemiyorum Allah büyük dertler vermesin size..

Konuyu maddiyata. İndirgemenin. Konu aahıbıne haksızlık olduğunu düşünüyorum. Kvde resmen alay etmîş. Aykşke benim k de kutlasa falan diyenler böyleuydurukbi kutlama istemez sanırım böylealayedeceğine hiçkutla masa daha iyi

Maşa hediye paketine bile sarılı olmadığına göre,kadıncağız son anda hatırlamış ve kendince bir hediye vermiş olmak için evden yeni aldığı bir maşayı kapıp sarmış yüksek olasılık.
Bunda ağlayacak ve üzülecek ne var,hiç anlamadım.

kaynanandan gelen hediyeye o kadar mutaçmısın, sevmediğin belli neden önemsiyorsun neden ağlıyorsun? neden abartıyorsun? hayat bu kadının hediyesinden ibaret mi? dertsiz başına dert aramışsın. isterse milyoner olsun o seni bağlamaz

Bence kayınvalide çok yaratıcı kırk yıl düşünsem birine doğum günü hediyesi olarak maşa almak aklıma gelmezdi ya da altta bir ironi bir mesaj gizli olmalı. Gerçi geçen sene çeyiz için çok istediğim tefalde iki adet tava vardı fiyatı da biraz tuzluydu sözlüm bana o tavları çok istiyorum diye almıştı ama ben istediğimi ona belirtmiştim yani.

sanırım sen de altın bekliyodun lakin bahsi geçen kişi kızları sen gelinlerisin hani diyosan ki bende kızları kadar onları seviyorum düşünüyorum ilgileniyorum o zaman bi nebze serzenişe hakkın olabilir, oturduğunuz villada eşinin ailesinin sayesinde anlaşılan, kv kp bana villa verse açıkçası bi ömür ne hediye beklerim ne bişey

Ağlamanı anlıyorum arkadaşımız olsun ailemizden biri olsun sürekli verici olup da en güzel günümüzde bir şey görmeyince bozulabiliyoruz. Ben de bütün arkadaşlarımın doğum günlerine katıldım, karınca kararınca hediyeler aldım, arabam yok otobüslerle akşam kutlamalarına katıldım. Benim doğum günümde ise sadece bir arkadaşım geldi. 30. yaş günümdü ve büyük bir kutlama yapmak istiyordum. Hepsinin altında arabası vardı ve 1 saatliğine bile gelebilirlerdi. Hatta o haftanın sonunda içlerinden birinin doğum günü için organizasyon oldu ve hafta içi gelemeyenlerin çoğu katıldı. Ben gitmedim tabi. Ben de çok kırıldığımı ilk fırsatta hepsine söyledim ve bundan sonra hiç birininkine katılamayacağımı da. Yani ben diğerlerine karşılık bekleyerek mi gitmiş oldum şimdi. Bir nevi karşındakini adam yerine koymaktır bu. Ona değer vermektir. Ben kimseden hediye de beklemedim. Sadece zaman ayırmalarını istedim. Sen de bundan sonra hediyeni istersen gene al ama çok dolanıp çok düşünme üzerinde, çok özenme, değiştirme kartı olan herhangi bir şeyi götür en fazla. Herkese hakettiğini ver bu dünyada.

Bu kadar abartılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Son model bir araba verecek hali yok.
Kaldiki kaçımızın kayınvalidesi doğum günümüzü biliyor.
Siz görümcenizi biraz kıskanıyorsunuz galiba

ya arkadaşlar yapmayın yaa maşa yani maşaaa. alay mı etti dalga mı geçti ironi mi yaptı bişi mi ima etti bilinmiyor. hadi altın olmasın da başka bişey olsun, bi çanta, bi fular, ne biliyim küçük bişey. ama maşa nedir elinizi vicdanınıza koyun. maddiyatla ne ilgisi var bunun. vallahi insan utanır vermeye yaa. bi arkadaşın dediği gibi bence de unuttu arkadaşın doğumgününü, akşam saatlerinde hatırladı evdeki maşalarını da streç filme sarıp getirdi. öyle yapacağına ertesi günü adam gibi bişey alıp ertesi günü kutlasaydı ya da hiç kutlamasaydı.

kayınvalidenizle aranız nasıldır normalde?bunun cevabına göre değişir yaptığı bu hareket..
biraz dalga geçer gibi olmuş sanki..
hayır bari takımını alsaydı kepçe,maşa,büyük kaşık filan..

bu arada mutlu yıllar pompişko

ne gerek var ki sana bişey almasına?
ben olsam hiç hediye falan beklemem.
kayınvalidem benim doğum günümü bile bilmiyordur hatta.
bence aa çok kibarsınız diye alıp koy kenara.
sen de onun doğum gününde tuzluk biberlik alırsın 2 tane. annecim doğum gününüz kutlu olsun der verirsiniz.

konu sahibi arkadaşa çok yüklenenler olmuş herkesin beklentisi farklıdır kimisi kuru kuru kutlamayada razıdır kimisi şatafatlı doğum günü bekler kimiside pahalı hediyeler k.valide yok yoksul değilmiş en azından parfüm elbise çanta felan alabilirmiş yani illaki altın takıcak değilya maşa getirmesi manidar kesin sizi sınamak için öyle getirmiş arkadaşım sizde onun doğum gününde kaktüz çiçeği götürsünüz olur biter çok takmayın

sende ona doğumgününde çırpma teli götür

cok sacma bir durum .

resmen dalga gecmis sizinle. ha siz ne yapacaksiniz hic birsey tabiiki. hicbirsey olmamis gibi devam edin. bazen 3 maymun oynayabilmek super oluyor

gerci kayinvalideler de ne yapsa yaranamiyor onu da sundan dedim. benimkiyle benim aram bir snedir epey mesafeli. gec konulmus bir mesafe ama oyle oldu ve kendisi de bunun son derece farkinda. ben eskisi gibi olsam o hemen hazir zaten.,

dogumdan sonraki TR ziyaretimizde bebegime ceyrek almis , bana afedersiniz nal gibi bir bilezik. neden mi ? ben bilegime takacam, elalem gorecek, vay be gelinini ne kadar seviyor, aralari nasil iyi diyecekler. belki de biraz aramizi duzeltmek icin de olabilir. ama benim icin zerre onemi yok. icim ona karsi sogudu bir kere.. bana hayatimin hem en guzel hem de en zor zamanlarini zehir etti bir kere. bana bilezik alacagina yavruma yapsaydi o yatirimi daha makbule gecerdi benim icin.

neyse. biz de az degiliz aslinda. yaoan kayinvalide olunca illa ki bi terslik ariyoruz.

ama sizin durum hakikaten tuhaf

Son düzenleme:
Burda kaç kişinin kayınvalidesi, gelininin doğum gününü biliyor acaba ?

Bilmesi, hatırlaması, kutlu olsun demesi bile kafiyken siz niye altın takmadı diye ağlıyosunuz ya çocuk gibi pes

Okuduğumuz anlamakta sıkıntı yaşıyoruz sanırım. Keşke altın konusunu hiç açmasaydın. Oraya takıldı millet. Sen kendisine hediye alırkenki çabanla beğeniceğini düşündüğün bir şey almak için zamanını ayırarak zerafetini ve kişiliğini ortaya koydun. O da kendi görgüsünü ve kişiliğini ortaya koydu. Malesef insanlar her zaman istediğimiz gibi olmayabiliyor. Daha fazla kafana takmamaya çalış. Yerinde olsam konuyu bile kapattırırdım.

ay çok komik bunun için ağlanır mı canım yaa? Tamam kızarsın filan da bu kadar takma..Ben olsam eşime derdim bak annen bana ne layık görmüş diye atardım çöpe bu kadar basit. Kızı, gelini aynı olmuyo maalesef her kv için. Benimki de saolsun 10 kg kızına verse 1 kg bana düşer:) Hiç takmıyorum valla çoğunu tepiyorum çöpe ama gık demiyorum ..
Bu arada çok iyi niyetli hanımlar var yine konuda e hatırlamış ya dhaa ne istiyosun diyen polyannalar harikasınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…