çok düşünceli kayınvalidemden doğum günü hediyesi !

doğum gününün tarihini bile bilmesi güzel birşey ama hediyesi senin eli maşalı bir gelin olduğuna dair bir iğneleme mi acaba?
bu arada aranız nasıl?

Hiçbir şey almayacağına onu almış kadın ne var bunda ?
Hiçbir şey almasaydı, hatırlamasaydı daha mı iyi ?
Hediye hediyedir .
Maliyet önemli olmamalı .
Herkes benim gibi olsun demiyorum zaten .
Nankörce düşündüğünü söylüyorum .
Kayınvalide konuları çok burada bana küfretti evden kovdu gibisinden .
Kadın hatırlamış hediye getirmiş .
2 liralık şey diyor arkadaş .
Belki de cebinde o kadar vardı .
Saçmalık .

Hiçbirşey almasa daha iyiymiş maşa ne yahu. Gerçekten maşa hediye edilecek birşey olmadığından arkadaşın dediği gibi eli maşalı gelin imasında bulunmuş olabilir.Kafası öyle çalışan bi kadınsa sende onun doğum gününde kayınvalidene kazan hediye et ödeşin Kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı. yandım gelin dedikçe altına odun atmalı

ya baska zaman alırım canım unuttum yada suan maddi uygun degilim diyemezmi allasen
bu insanlar maddi durumu olan kişiler bayan basta bahsetti öle parası kalmamıs diye bişey söz konusu degil
dur evden sarıp götürüyüm yapacak kişiler degil
düşün bana hiç dogum günümde kimse altın takmadı
sana taktılarmı taktılarsada durumu varki taktı
özel günlerde arkadasım bile maşa getirmedi
cünkü az cok alınacak sey vardır alınmıycak sey vardır
bukadar iyi niyet elciligi sacma
sükretki kutlamıs tarzı yanlıs geliyor bana durumu olmayan bayansa okey
yada dogum günü kimseninkini kutlamayan biri olursa okey
ama bu kadın dogum günü kutlaması yapan ve kızına altın takan biri
buna maddiyatı yok denirse biz atalım kendimizi bir yerden
sizin kvdeniz düşüncesiz olabilir yada sorumsuz
bir dogum günün kutlu olsun demekten aciz
ama bu demek degildir kutlayanlara sükret demek
cünkü sade kutlamak bişey degil kabul edilebilir sonra alıcam denebilir ertesi günmüs dogum günü ogun cıkıp alıabilir ama
elinde 2 maşayla gelmek birsey ima dalga yada önemin bu demek bence

Eleştirenler çok olmuş da bence konu sahibi, maddi durumları iyi, pahalı bir hediye beklerdim dememiş.
Herkesin bütçesi ona yetmiştir diyeceğini bildiği için önceden açıklamış.

Ayrıca hediye alacak durumu olmasa dahi, kızım doğum günün kutlu olsun, birşey alamadık demesi yeterli.
Ama kadın gitmiş mutfak maşası almış. Yani konu sahibinin evinde de böyle bir eksik olmayacağına göre, dalga geçer gibi ne yani bu hediye?

He benimkiler doğumgünü kutlamanın günah olduğunu düşünerek kendi oğullarınınkini bile hatırlamazlar, benimkini de tebrik etmişlikleri dahi yoktur o ayrı mesele

Maşanız varmıydı hani eksik olarak falan görmüş bu yüzden almıs olabilir mi :44:
Çok garip zengin yada fakir bunu düşünmüyorum tamam hediyenin büyügü kücügü olmaz ama maşa yani bildigin börek vs için maşa
Hiz aklıma gelmezdi birine maşa hediye etmek :44:
50 kuruş verip çorap alsaydı üzülmeyin hediye hediyedir derdim ama :44:
Maşa vererek ne demeye calısmıs anlamadım üstüne üstlük aldıgı yerde paket yapmak için para bile istemiyolar bari paket yaptırsaymıs

belki verdiği hediyenin kendince bir anlamı vardır, eli maşalı felan mı demek istemiş acep?

Valla ne desem bilemedim canım.
Maddiyatı bir yana bırak biraz tuhaf hediye olmuş.

Birbirinize olan davranışınız nasıl yani anlaşabilir misiniz?
Belki birşey ima etmeye çalışmıştır diye söylüyorum.

ne zeki kaynanaymış maşa almak nerden geldiki aklına
eşin ne dedi

ne zeki kaynanaymış maşa almak nerden geldiki aklına
eşin ne dedi

eşim isten geldiginde baktı bende moral sıfır,noldu diye ısrar etti .dedim bak dogum günü hediyeme.baktııı ... baktııı.. baktıı... '' bu ne ya ?şaka mı yaptı kı annem ? allah allahh ? ' dedi.sonra da '' annem sana böyle bir sey olabilir,ama ben senin yanındayım ,yarın gideriz istedigin magazaya yada kuyumcuya sen begenirsin ben alırım dedi.sonrada annmlere gideriz .ben laf arasında ,anne kızına aldıgın hediyeyi begenmedim ,gittim o yüzden 2 tane hediye aldım derim .gülerek dedi.bende tmm dedim .ama esim cidden cok bozuldu.dogm günümüde bu yüzden biraz abartarak telafi etmeye calıstı. bi de normalde kayınvalidemle aram iidir ,yani bi laf sokmamız,yada trip atmam hiç olmamıstır.

aranızda iyiyken böyle bi hediye gerçekten çok garip
Allahtan eşin arkanda
gerisini boşver cnm

canım anladık çok lüks harika bir villada oturup kaynanana en şık ayakkabılardan almışsın ve kaynanan doğum gününü hatırlamış sana durumu çok iyi olmasına rağmen maşa almış ama kaynanayı bırak keşke benim kayınvalidem hatırlayıp sadece doğum günümü kutlasa,öyle lükslerde gözüm yok..Dünyada ne sıkıntılar yaşanıyor,dert ettiğin ağladığın şeye bak,asıl ağlayacak okadar çok şey yaşıyoruzki bazen sen durumunun daha çok iyi taraflarını gör bence..

iyi işte istediğin pahalı hediyeyi fazlasıyla almışsın. çok şımarıklık yaptığını düşünüyorum burada kayınvalideden çeken eziyet gören o kadar insan varken böyle bir şeye ağlamak ve kapris yapmak tam da şımarık bir kadına göre birşey. benim kayınvalide adayım da bana hiçbirşey almadığı gibi (beklemiyorum zaten önemli değil böyle şeyler) aldıklarıma da burun kvırıyor ucuzmuş filan diye. o da senden yani

Son düzenleyen: Moderatör:

yok ben senin kayınvalidn gibi degilim .birincisi ,villa meselesini durumlarının ii oldugunu belirtmek icin kullandım ,yoksa havasından felan degil.pahalı hediye alsın,aman beni şımartsın gibi isteklerimde olmadı .hiç almazsa daha ii olurdu hatta.alır almaz ,benim ona yaptıklarımı görür görmez ,kendi bilecegi is .ama bir dogum günü hediyesi kıytırık yemek maşası olmaz olamaz.neyse gecti artık.

neyse ki eşin de senin tarafında
o da farkında durumun
kayın validen sadece sana değil oğluna ayıp etmiş oluyo zaten böylelikle

hediyenin büyüğü küçüğü olmaz..
önemli olan hatırlanmaktır..

Konu çok uzadı ama

Tamam maşa bi doğum günü hediyesi olamaz
Ama buna ağlamak ta bana ilginç geldi, hemde eşi gelinceye kadar
Ben olsam gülerim herhalde, böyle hediye mi olur gibisinden
O kadar.

Neyse herkesin yapısı bir değil ve konu sahibinin eşi de işi tatlıya bağlamış zaten
İyi bayramlar herkese

Önemli olan ne aldığı değil de hediyenin veriliş şekli bence. Hediye streçe sarılıp verilir mi hiç? Bir pasta yapıp getirseydi en azından değer verdiğini emek verdiğini gösterirdi. Ben olsam ben de üzülürdüm. Sanki son anda aklına gelmiş de aman gelin bi doğum günümü bile hatırlamadı dedirtmemek için evde eline ne geçtiyse getirmiş gibi olmuş.
Neyse boş ver takma hiç.

Sende böyle koca varken daha ne üzülüyorsun sen...

Benim kocam ailesi ne yapsa, yok öyle demek istememisdir, yok öyle yapmak istememisdir yok sen hep yanlis anliyorsun der, gecer, birde beni daha cok gicik eder.
Birde gideyim simdi kavga mi edeyim onumu istiyorsun...???

Iste koca dedigin böyle olacak , tak.....
Bir koca herzaman orta direk sabanligini iyi oynayacak, bu cok ince is herkes beceremez.

evet hediye olarak aldığı şey gerçekten çok saçma ama zaten aranızda sorun yokmuş ne sana laf sokması ne birşey, hediye konusunda düşüncesizliği yüzünden olay çıkarman doğru değildi tek derdin bu olsun yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…