çok düşünceli kayınvalidemden doğum günü hediyesi !

Az önce eşim geldi konuyu okudum.eşim gülüyor kadın hem cimrilikten hemde gıcıklıktan almıştır diyor.geline ala ala maşamı almış diyor.hem hatta konuyu eşime okumam iyi olmuş.bilmediğim gerçeği öğrendim.biz görümcemin bebeğine 22 ayar cumhuriyet altın takmıştık.ben ondan 2 ay sonra doğum yaptım oda bebeğime 14 ayar çicek takmıştı.önemsemedim takdığımız değerde takmadığı için.eşim konuyu okuyunca ablamda böyle söyledi bana dedi.takıyı takarken eşime şöyle demiş AZ VEREN CANDAN ÇOK VEREN MALDAN .görümcemin durumuda iyi ama felaket cimri.güneş olsa kimsenin üstüne doğmaz.görümcem fazla parası başkasına geçtimi candan vermiyormuş ama az parası geçtimi candan veriyormuş.

Son düzenleme:

hasta işte...................

Açıkçası ben olsam ben de bozulurdum.
Bir gelin ne kadar kötü olursa olsun,
hakaret eder gibi böyle bir hediyeyi hak etmez.
Hiç olmadı kutlamazsın ya da sözle kutlar geçersin.

Ayrıca konu sahibinin altın beklediği de yok bence.
Sadece kendisine değer verilmediğini anlatmak için ,
kızına altın taktığını belirtmiş.

kocan seni sevsin,güzel hediyeler alsın,düşünceli olsun..boşver kayınvalideni yahu! onunla evlenmedin neticede

Çok nankör olduğunuzu düşünüyorum .
Bunda öyle saatlerce ağlayacak bir şey yok .
Kadın hatırlamış onu almış .
Size illa bir şey almak zorunda mı ?

niye söyle düsünmüyorsunuz :44:
her sinirlenen bir yolla sinirini atar
bazıları aglayarak bazıları bişeye vurarak
bazıları kös kös oturarak
kimide tüttürerek
bu kişiden kişiye degişir konuyu yazan arkadas duygusal olamazmı
hem 3aylık evli daha
herkez sizin gibi olmak zorunda degil
ben kvdemi cok severim mesela sorun herkezle olur annemizle bile gecinemiyoruz bazen
cok iyi niyetli bir arkadas (nickini unuttum) demişki
belki bir an hatırladıda sarıp sarmaladı onu getirdi
tek sarmalanıp getirecek maşasımı kalmıs onamı kıymıs
anlam ve önemi cok büyük bir hediye ilerde anne iyiki hatırlayıp maşa getirdin diyip ellerini öp
konuyu carpıtmakta üstünüze yok kadın bana almak zorunda demedi aldıgın seyin özel birgüne uygun olmadıgını söledi
normalde götürüp maşa verdide konu sahibi lafmı etmiş
bence abartanlar cok kusura bakmayın aynı seyi yasayıp panter olur burda cogu bayan

Canım boşver kaynananı ister alsın ister hiç almasın send eeşine bak annen bana ne almış ne güzel dimi çokta ihtiyacım vardı yaa dersin imalı imalı. Eşin sana alır güzel hediyeler. Eşinizle aranızdaki önemli. Ben evlendiğimden beri kaynanamında kayınpederiminde doğumgünlerini pasta alır poğaçalar yapar kutlarım hatta evlilik yıldönümlerini bile. Bir kere daha 1 senelik evliyken hemde hiç bana demediği halde yıldönümü gününde gitmiştik onun için geldik sanmış demediğini bırakmadı biz sizin yıldönümüzünü hatırlıyoruz da siz hatırlamıyorsunuzda sonulta oğlunun evlilik günü tabii hatırlayacak ama hatırlamasa bile önemsemem eşimin hatırlaması önemli. Tabii o günden sonra her sene kutladım hiç unutmadım o yıldönümünü ama kendisi benim doğumgünümü hatırlamaz eşim hatırlatıyor biliyorumo da arar kuru bir doğumgünü kutlaması yapar senin dediğin gibi benimn eşimin ailesinin de durumu son derece iyi ama arada canı isterse hediye alır çoğu da evde olan kullanmadığı şeyler olur ama yaşıma göre şeyler verir sonra da acısını çıkarır ama neyse. Diyeceğim o ki kaynanandan yana hiçbir beklentin olmayacak eşin sana ilgili mi huzurlu musunuz gerisini boşver gitsin. Allah bilsin sen saygını koru.

bence müsait bir ortamda patlatın espiriyi gitsin, laf yerini bulur merak etmeyin ,

Konu başlığı keşke "tam altın bekleyen gelinin dramı" olsaymış.

Hediyenin büyüğü kücüğü olur muymuş olurmuş.

neden olmasın eger 2 hediye arasında daglar kadar fark varsa kusura bakmayın olur
tamam digeri kızı ona daha fazla yapabilir ama buda artık kızı sayılır
olaya kvde olanlar aaa gelin yazmıs hemen onu bozmalıyım tarzı yaklasmasın
siz arkadasınıza dahi götürmediginiz hediyeyi gelininize verirmisiniz ???
eger durumu olmasaydı o hediyeye ben bile bayılırdım bak kadının durumu yok düsünmüs getirmiş diye
ama konu varlıklı birinin ona öle hediye getirmeyen daha 3aylık gelinine uygun gördügü hediye
ben sizin gibi bakamam olaya
eger kvde bu durumda olsaydı ona hak verirdim

Aynen ablacım, ikisi de bence.
Kesinlikle hediyesiz kutlamak çok daha makul görünüyor.

çok ayıp gerçekten .
sanırım size,senin elin maşalı demek istemiş kayınvalideniz

Al 2 maşa da benden mi demiş yani

Bende acaba kızartmasını beğenmiyo da, al sen şu maşaları yakmadan çıkart kızartmaları mı demek istedi diye düşünmüştüm :26:

Bence sen çok incesin
Ben kayınvalidemin doğum gününü bilmem, anneler gününü kutlarım ama
O da benimkini bi kere duymuştu kutlamıştı o kadar, sonra hiç aklına bile gelmedi
Bende unutmuştum zaten bu durumu, konuyu ve yorumları okuyunca hatırladım

Doğrusu ben kolay kırılmam
Kayınvalidem benim doğum günümü hatırlamak zorunda değil
Zaten ben çok konuşkan bi tip değilimdir, telefonla da aram hiç yok eşime bile mesaj atarım sadece
Sen arayıp doğum günü kutluyormuşsun ya şaşırdım
Ama o aramıyo diye içerliyosan sende arama bence Balah

Kiminize garip gelebilir ama hatırlanmamak işime gelir
Doğum günü için kendi planlarımız olmaıs kafi..

Ne bileyim telefon muhabbetlerini pek sevmem, annemi bile nadiren ararım
Ziyaretlerine gidince konuşurum, o ayrı

Biri beni çok arasa ben sıkılırım
Hiç aramaması, belli aralıklarla yüzyüze görüşmek kafi bana göre

Ha doğum günün kutlu da olsun denebilir, teşekkür ederim ama niye kutlanmadı veya adabıyla bi hediye gelmedi diye ağlamam
Ağlamam için önemli bişey olması lazım
Annem unutsa alınırım, evlendim diye beni unuttu mu derim belki içimden ama kaynanam beni 2 yıldır tanıyo doğum günün kutlu olsun dese ne olur demese ne olur :97: bende demiyorum ki zaten

kizlar ben yeni.kaydoldum bu yazi dikkatimi cekti tqbi siz konusu kaayinvalide ollunca benim kv dede dugunumu rezil etmustu suann dugun videimdaku suratima bakip agliyirum animi maffettu nefret ediyorum ondan

kizlar ben yeni.kaydoldum bu yazi dikkatimi cekti tqbi siz konusu kaayinvalide ollunca benim kv dede dugunumu rezil etmustu suann dugun videimdaku suratima bakip agliyirum animi maffettu nefret ediyorum ondan

böyle mesajlar yüzünden yeni bir meslek çıkacak, kk da ki mesajları tercüme etme gibi bir uzmanlık alanı arkadaşım allah aşkına biraz dikkatli yazın okuyamıyoruz, kimi harfler eksik, kimi bedava bulmuşsun gibi 3-5 tane

neyse anladığım kadarıyla; arkadaşın konusu bu kendinize yeni konu açın sevgili yeni üye

Son düzenleme:

Bu sayfanın başına git
Eşi ve Eşinin Ailesini tıkla
Yine sayfa başında 'Yeni konu aç' ı göreceksin
Onu tıkla anlat derdini ama biraz anlaşılır olursa öneri alman daha kolay olur

sanki beni anlatmışsın telefonla muhabbet etmeyi hiç sevmem.sadece annemle telefonla uzun konuşurum .ne kardeşlerimle nede akrabalarımla nede kv le tel muhabbet etmeyi sevmem.anneme özel bu durum ama diğerlerinle aynı ortamda muhabbet ederim.hemde şaka şamada hiç susmam.hediye için ağlanmaz bende ağlamam ama konu sahibi demekki o an çok içerlendi.eline maşayı tutuşturmuş kadın.kim bilir o an aklına neler geldi :26: ..benim kv doğum günümün hangi gün olduğunu bırak yılını bile bilmez.aman bilmesinde zaten hiç takmadım bu zaman kadar kafamı.beni dışlıyor bu benim canımı daha çok sıkıyor.bana kıçını dönüp eltimle yada görümcemle muhabbet ediyor beni yok sayıyor.hayatımda bana gelen kim olursa olsun diğer kişiyide unutmadım.diğer kişilen biraz muhabbeti uzun tutsam hemen farkına varıp diğer kişiye dönerim.işte benim kv hiç farketmiyor bunu.evlerine gidiyoruz dönene kadar farketmiyor.kv min almadığı hediye için ağlamam ama bende konu sahibi gibi kırılırdım kim olsa kırılır aslında o kişinin yerine koyarsak kendimizi anlayabiliriz duygularını.

Bildiğin mutfak maşasını, bildiğin streç filme, torbaya sarmış vermiş yani kayınvalide. Evdeki maşayı almış getirmiş herhalde. Bari insan kitap kap kağıdına sarar da verirdi, güzel bir ambalaj yapıp. Art niyet gibi geldi bana... Yada tamamen görgüsüzlük.. Düz doğum günü kutlasa daha iyi olurdu tabi..

Ben olsam basit bir hediyeyi ama kesinlikle yeni alınmış, güzelce kutular, paketler, sarar kaplar üstüne de şık bir fiyonk koyup verirdim. Verirken işte doğum günün kutlu olsun adettendir bizde hediye güzelce kutulanır, süslenir biraz adama benzetilir de öyle verilir derdim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…