çok düşünceli kayınvalidemden doğum günü hediyesi !

26 yaşındayım
Telefonla aram hiç olmadı, mesaj dışında
Az önce dayımı aradım dedem hastaydı nasıl diye, alooo kimle görüşüyorum dedi yani sen bizi arar mıydın diyo da ben kimseyi aramam ki
Unuturum bu tarz şeyleri
O yüzden de karşıdan da beklentim olmuyo açıkçası

Evet maşa hediye edilmez ama ben buna gülerim ağlamam
Tabi ki her insanın yapısı farklı

Bneim kayınvalidem bi kere duymuştu doğum günümü, annemlerin geldiği gün o da geldi
Kendi penyelerine benzer bi penye almıştı , böyle oldum ama çaktırmadım tabi teşekkür ettim kaldırım
Akşam eşim sordu, dedim dur giyeyim de öyle gör
Bi gördü koptu, sen bunu giymezsin ki ala ala bunu mu almış dedi
Olsun düşünmüş almış yanında böyle deme sakın dedim :97:

O da ilk ve son hediyesiydi zaten

Benim kv'm hatırlamaz bile,hatırlanıyorsun şikayetçisin
Madem lüks bir villada oturuyorsun elalemin hediyesine mi kaldın
Hem kızına altın takmış niye moralin bozuluyor ki adı üstünde onun kızı,sen de gelinsin
Annene söyleseydin o da sana bi tam alıvereydi
Bi de oturup ağlamışsın ya ,pes !!!
Mesaj içeriğinde hep maddiyattan dem vurduğun için haksız buluyorum seni,üzgünüm

Son düzenleme:

bende bende öyle aramadığım için aranmayıda beklemiyorum ...kv kendi tarzında penyemi aldı senin hediyen dışarıda giyilmesede evde giyilir maşa ,kepçe değil en azından ..hediye almasının nedenide annenler hediye alınca utanıp almıştır.ilk ve son hediye ben olsam çercevetip duvara asardım benim kv nin ilk alacağı hediyeyi müzeye koyacağım

haklisiniz arkadaslar dikkatsizce yazdm bide bu dokunmatik tel ordan burda harf atiyor sanki evet yeni oldugum icin konu acmayi falan bilmiyorum tavsiyeniz icin tesekkurler

Mutlu mu olmak istiyorsun, o zaman kimseden birşey bekleme
Sevdiğim sözlerden biridir

Eşim at gitsin dedi, huyu öyle kullanmadığı şeyleri atar evimizde ufak bi de
Ayıp olur dedim ya sorarsa, dolaba koydum öylece bekliyo

Ne bilim maşa daha iyi sanki 50 yaşındakilere göre penyedense bari kızartma yaparken kullanır maşayı

Açtığınız konuda kayınvalidenin size vermiş olduğu hediyeyi beğenmeyip birde sinirden ağlıyorsunuz , düşünüp alması bile güzel . villada oturuyorsunuz diye size beşi bir yerde alacak hali yok .

Siz görgüden bahsediyorsunuz ya kayınvalideniz için , bence siz kitabı açıp okumanız lazım görgü kurallarının ne olduğunu

çocuk musunuz aldığı hediye için ağlamaya ? evlilikte bayanlar olgunlaşır ama sizde o olgunluğu göremedim açıkçası ..

bende zayıfım çıtı pıtı.. bana da kayınvalidem anne penyesi almıştı bedeni xxl.. belki bilememiştir,konuştuğumuzda anne bu çok büyük yine de sağol dedim,teşekkür ettim,kızım bilemedim sana aldım dedi.. o penyeyi de kendi anneme verdim.. dolapta durup ta yer işgal etmesini istemedim..

Sanırım kayınvaliden sana gelin bak ben eli maşalıyım ayağını denk al demek istemiş.
De anlayamadığım neden 2 tane almış.Birde mümkünse şu maşaların resmini çekip koysana valla çok merak ettim nedense.
Senin bu yazdıklarını okuyunca aklıma şu fıkra geldi.

Kaynana gelinini alır karşısına
-Bak Kızım; benim 3 tür halim vardır.
Gülü gögsüme takınca çok sinirliyim,
Kulagıma takınca orta sinirli,
Sacıma takıncada iyiyim der...

SIRA geline gelir
-Bak anne benim bir türlü halim var ... Sigaramı yakarım,bacak bacak üstüne atarım,sen gülü K...na da taksan ben bildiğimi yaparım....

Ne diyim maddi durumun iyi ise takmayacaksın böyle şeyleri.Oturup ağladığına değmez.Ne maksatla alınmış o maşa anlam veremesemde salla gitsin derim.Olay maddi değil anlıyorum ama bunu karşında ki anlamıyorsa senin üzülmen kimse için birşey ifade etmez ki.

Son düzenleme:
50 kuruşluk saç tokası da getirebilirdi.
zengin bir insandan beklenen bir hediye değil ama hediye yine de hediyedir.
biz kadınlarda özellikle de gelinlerde böyle bi hesap kitap eğilimi var ama bu hoş bi davranış değil.
bence kv. nizin size uyduruk bir hediye getirmesi, sizin bunun hesabını yapıp oturup ağlamanız kadar yanlış değil.
hele eltiler arasında böyle bir yarış olabiliyor ki çok fena.
ben olsam hiç umursamam..
kendi kızına ne hediye almış, eltime ne hediye almış... merak bile etmem.
adaletsizlik yaparlarsa bunun hesabını onlar verecek, ben değil.

Zaten bende bedeni uysa anneme veririm demiştim ilk gülme krizimden sonra
Ama bana biraz bol olsa da annem kilolu olduğundan ona olmayacak bişeydi
Bende sakladım, hediye yine de.

ya hu arkadaş maddi değeri küçük hediye aldığı için üzülmüyorki,o kayınvalidesine değer verirken ondan değer göremediğine üzülmüş.. ama konuyu açan arkadaşım yeni evlisin bende 2 aylık evliyim.. şunu çok iyi bil:"KİMSEDEN HİÇBİRŞEY BEKLEME" :) TEŞEKKÜR ETMELERİNİ DAHİ BEKLEME..sen saygından ödün verme.. Rahat ol,benimde yemek maşam halen yok, yerime de güle güle kullan canım.. üzülmeye değmez..
Hayat boş gel coş

Bence sana hediye almış getirmiş önemli olan bu derim ben. Benim de kv m de maddi durumu çok iyi ama maşayı bırak önüme yemek bile koydurmaz, ben maşa alsa mutlu olurdum. Öbür geline marka kıyafetler takılar saatler alınırken ben hatırlanmıyorum bile ama ne yapayım Allah'tan muhtaç değilim ve kendi ailemden görmüşüm göreceğimi de hız onlara tenezzül etmiyorum ve bence hediyenin büyüğü küçüğü olmaz,
Bana banyo lifi hediye getirse kaynanam gene de sevinirdim çünkü önemli olan düşünülmek hatırlanmaktır...

Doğum gününüz kutlu olsun.Nice yıllara.

Şimdi ileride kayınvalide olacak hanımlardan kaçı gelinine doğum gününde maşa
hediye etmeyi uygun bulur.Ben şahsen 40 yıl düşünsem maşa almak aklıma gelmez
gelsede uygun değil diye almam.Son anda doğumgününü hatırlayıp hediye alamamışsam evdeki
maşayı uyduruk streçe sarıp vermem.Uygun bir dille hediye alamadığını daha sonra alacağımı söyleyip kutlarım
Bu insanın karşısındaki insana verdiği değerle alakalıdır.Konu sahibide haklı olarak kendisine değer verilmediğini
düşünüp üzülmüş.Tutup da villada yaşıyorsun nankör hediye beğenmiyorsun demek çok ayıp.

Öncelikle doğum gününüz kutlu olsun.

Arkadaşa bu kadar niye yüklenildiğini anlayamadım. Hangimize böyle bir hediye gelse bozulmayız üstelik maddi durumu iyi olan bir kayınvalide ve 3 aylık çiçeği burnunda bir gelin, konu sahibi bana neden altın almamış demiyor, kızına bu kadar değer verirken bana aldığı hediyeye bak diye düşünüp üzülmüş ama değmez canım boşver döktüğün gözyaşlarına yazık. Bundan sonra hediye alırken her zamankinden daha güzellerini al belki utanır kayınvaliden. Bu arada senden beterleride var unutma. Yıllar önce biz memleketteyken bizi ziyarete gelen k.v kızıma bir etek getirmişti, yanımızda 10 gün kadar kaldı, kızım o sürede eteği giydi. K.v gitti bizim etekte yokoldu. Ne kadar aradıysak bulamadık. Giderken eteğide götürmüş.

Hediyenin villada oturmakla ne ilgisi var? Kv niz size deger vermemis, bir de sanki odev gibi evinden sarmis iki masayi getirmis. Ben olsam ne yapardim bundan sonra? Dogru haklisiniz ben de uzulurdum, ama demek ki sizin kv ye karsi beslediginiz husnu zan bosunaymis. Boyle olduguna gore siz de ona ederi kadar hediye alirsiniz, bundan sonra da beklentilerinizi dusurursunuz. Ayrica hediye sundan mi veriliyor bundan mi veriliyor diyenlere de tabii ki hediye veren karsilik bekliyor. Burda kac kisi kendi aldiginin muadili hediye almadan devamli birine hediye almayi surdurmustur? Sanmiyorum bir kisi ciksin. Kv im benim dogumgunumu bilmez diyenler de zaten onlarin ona gore bir iliskisi vardir, ya dogumgunleri onemli degildir, kimse birbirininkini kutlamaz, veya iliskileri kotudur. Siz daha yeni evlisiniz kv nizin boyle davranmasi icin bir neden yoktu.

Kiza alinan hediyede de soyle dusunurdum. Insan evladina ne alirsa alir. Ama onemli olan madem boyle yapilacakti en azindan sizin haberiniz olmadan yapilmaliydi. Sizin karsinizda tam altin takip, size de masa getiriyorsa sunu soyluyordur; sana bunu getirdim aslinda bakma bana hediye getirdin ondan mecbur hissettim kendimi, Ha bu hediye seni kiracaktir ama ben kirilmani da acikcasi cok onemsemiyorum.

O yuzden kafanizi takmayin, uzmeyin kendinizi. Siz de bundan sonra ona gore davranirsiniz. Maalesef oyle hissediyorsa oyle hissediyordur.

Ağlamayı abartılı bulduğum kadar hediyeyi de bi'okadar garip buldum.
Burda maddiyattan ziyade hediye tuhaf değil mi cidden.
Toptancılarda şu birmilyoncu dedikleri hani oralarda 1 ila 3 lira arasında çok şık süsler var.
Ama maşa yani belki de gerçekte anlaşamıyosunuz ve size "eli maşalı" diye gönderme yapıyo ki niyeyse okuyunca bu geldi aklıma
Gönülden kopup alması başka bi'şey ama hiç birimiz annemize doğum gününde elimizde az para var diye de çalı süpürgesi alıp vermiyoruz. Onun yerine pazardan bir fular, bir şık toka bilmem ne alırız yani. He doğum günü dışında evinde eksiktir alır getirir o başka bi'şey.

Nebiliyim ben doğum gününde toka bile alınsa sevinen bi'insanım kullanmaya kıyamam saklarım ama birine parası önemli değil özenerek bi'hediye seçtiysem ve karşılığında folyoya sarılmış maşa gelirse ayıplarım. Yani hiç almasın içten doğum günümü kutlasın daha iyi.
Valla ben öz anneme çalı süpürgesi alsam değerim bu mu der altın beklediğinden mi hayır:44:Milletin kutlaması, hatırlaması bize bi'şey katmaz ama bu insanı mutlu eden bi'jesttir, sevgi göstergesidir hiç hatırlamasa cidden daha iyiymiş bence koskoca kadın maşanın doğum günü hediyesi olarak "enterasan" olduğunu bilir. Ben olsam onun doğum gününde daha güzel bi'maşa bulur alır hediye ederim bakalım mutlu olacak mı/ayıplayacak mı/garipseyecek mi tek birini bile yaparsa demektir ki haklıyımdır

Son düzenleme:
Çok tuhaf gerçekten, kasıtsız olarak yapılmış bir davranış olamaz herhalde kocaman kadın sonuçta.
Siz de başka bir özel günde evdeki terliklerden birini folyoya sarıp verin ona bence :) yadırgamaya hakkı yok şu saatten sonra.

Kizina ne aliyorsa sana da aynisini alacak diye birsey yok, beklemeye de hakkiniz yok.
Villa da oturuyorsunuz sanirim kv kp sayesinde oturuyorsunuz , o yüzden kadin düsünmüsdür sayemizde bir eli yagda bir eli balda daha ne alcam, dua etsin hatirladim
Tabii kv belki kendine göre hakli oldugu durumlar vardir...

Ama genede bu sekil bir hediye bu sekil sunmak yakismiyor iste, parasi sorgulanmaz hediyenin, adi hediye...
Ama biraz görgü ve klas gerekli bir hediye verirken,
böyle durumda hic almasa candan kutlasa daha güzel bence.

Gerci hos benimki hatirlamazda aramazda, bir ignesini görmedim simdiye kadar o ayri.
Biz ona her gidisimizde dolu gideriz hic daha elim bos gitmedim, o geldiginde ne hastaneye ne dogum günü ne birsey hep eli bos.
Garipsiyorum cünkü baskalarina gelince akil vermeyi bilio sunu al söyle yap, eeee ozaman bana kastli yaptigini düsünüyorum tabii, bundan sonra benden de ona igne yok.
Okadar basit....

Ay ilahi buna mı ağladınız,ben olsam yanında açar ,aaa bu ne ayol bunu mu aldın bana anne,der bide üstüne güzel bir kahkaha patlatırdım .
Boşverrr taka taka buna mı taktın ,senin yerinde olsam hoşuma giderdi ,mis gibi kullanırdım,fazla mal göz çıkarmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…