merhaba..
Sorunum acayip fazla para harcamam. Üniversite öğrencisiyim ama hesaplayınca resmen bir ailenin harcadığı kadar harcadığımı farkediyorum ve çok üzülüyorum. Özel yurtta kalıyorum aylık 9paral. Sabah akşam yemeği ve servis içinde. Elektrik su da içinde. Extra bi harcamam yok yani. Aylık 400 kredi yatıyor. Ailem de 300 gönderiyoe yurt parası hariç. 1600 tl gidiyor. Üstelik bazen yetmiyor ailemi arayıp istemek zorunda kalıyorum. Düşününce en çok kıyafet ve kozmetiğe gidiyor sanırım. Dışarı çıkınca kendimi tutamıyorum resmen. Ve yurttaki yemekler güzel olmasına rağmen dışarda da çok yemek yiyorum. Ailemin maddi durumu iyi ama onlara da yük oluyorum artık. Nası daha az harcarım yardım edin lütfen. Ben de tasarruflu olmak para biriktirmek istiyorum..
Elbiseye ve. Kozmetike verilen paralar çöpe gidiyormuş gibi geliyir bana o yuzden minimum a cektim ben 3 tane kişiliğim 3 tane gundeligim 3 tane pantolonum var 5 yil once kase bir kaban aldim oyle marka vs de degil ama hala kullanıyorum markaya para vermiyorum
Kozmetik harcamam maksimum 100 tl elimdeki bitmeden asla ikincisini almam (makyaj icin kapatici ve fondoten kullanmıyorum)
Kişisel temizligimi evde yapiyorum kuafore sadece yüzümde tuy sorunum var o yuzden gidiyorum 15 tl ayda
Esimin veya kendimin yada oglumun daralan kiyafetlerini ihtiyaci olanlara veriyorum evde camasir biriktirmiyorum
Biz kiyafeti sadece bayram düğün veya 4 5 ayda bir alırız
Bu modaymış bunu alalim diye bir gayemiz yok
Ama cocuk da oyle olmuyor tabi
Ogluma bu döneme kadar kuzenin kuculenleri ni giydiriyorum ki bu bizim ailede gelenektir küçükler büyüklerin kuculenlerini giyer
Ama hicbir sekilde oglumun yemesinden ve saglik masraflarından kesmiyoruz haftada 1 et i veya balığı gunluk sutu ve meyvesi alınır
Sonra liste yapilir onun disindakiler alınmaz
Ayda 1 kere keyif gunumuz var öğün ya disaridan yeriz ya eve soyleriz yemegi yada gezeriz bir cay kahve icer veya sinemaya gideriz ama 3 aydir yapmıyoruz malum hayat pahalandı. Evladımızı magdur etmemek icin kendi ihtiyaclarimizi kısıyoruz
Cok sukur ki gecinip gidiyoruz
Bizden daha zor durumda olanlar var malesef