çok fena saplantı yaptı kurtulamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi bjkm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Modemi kaldır bir süre ailenden rica et hatta internete girme imkanın kalmasın, bilgisayar açmayı yasakla kendine ve arkadaşlarınla takılmaya çalış, kendine meşgale edin, kitap oku, bir hobin olsun resim yap vs.

çalışmadığın için sürekli bilgisayar başında vakit geçirmek doğal, kendimden biliyorum insan çok sıkılıyor. sen de internette geçirdiğin vakti değiştir. ne bileyim film izle, yeni dizilere başla senin tarzın olsun ki sıkılma, bir şeyler oku ne bileyim başka sosyal ağlara üye ol orada insanların yazdığı eğlenceli şeyleri oku, moda blogları takip et ben bunun için çok vakit harcıyorum mesela eğlenceli oluyor.

Modemi kaldır bir süre ailenden rica et hatta internete girme imkanın kalmasın, bilgisayar açmayı yasakla kendine ve arkadaşlarınla takılmaya çalış, kendine meşgale edin, kitap oku, bir hobin olsun resim yap vs.

modemi bir süreliğine kapattırmayı düşünüyorum bu sayede internet bağımlılığından kurtulmaya çalışacağım :)

zaten bu sorunumun temel nedeni boşta kalmak çalışıyor olsaydım bu kadar bağlanmazdım. izlediğim dizi yok yeni başlayanları dizileri takip edersem kafamdan bazı şeyleri atabilirim.

dalga geçmeden cevap yazan herkese teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Bikaç yıl önce böyle alışkanlığım vardı uğraşacak başka şeyler edindiğimde hepsi geçti şimdi hayranı olduğun bi ünlü varmı sorusuna bile yanıt veremiyorum

Canım bu durum bendede vardı senin gibi 24 hatta 25 yaşıma kadar öyleydim. Ben o ünlüyle kurduğum hayal dünyasında yaşıyordum resmen. Ama benim ünlüler değişiyodu tağğ Will Smith e kadar bi sürü ünlüye saplantım olduydu:) Atlatıcaksın merak etme. Bunu aşmak için artık onun haberlerini takip etme onu yavaş yavaş hayatından çıkarırsan takıntın bitecek inan bana. İnsanlara bunu izah etmek çok zor hiç tanımadığın bir insanı ne kadar sevebilirsin ki derler ama sen o kişiyi kafanda öyle bir kuruyosun ki belki tanışsan hayal ettiğin adam olmadığını anlayacaksın ama tanımadığın için yarattığın o adama aşık olyosun resmen. Kendini zorlamalısın ilk bikaç günü aşabilirsen yavaş yavaş kurtulursun...

aklıma adını feriha koydum daki cansu geldi canım şaka bi yana bi erkek arkadaşın falan varmı?eğer yoksa olduğunda bu takıntın son bulur zaten büyük ihtimalle...

internete ara verip hobi edinmeye ne dersin?:)
medyanın pohpohlaması ve insanları mükemmelleştirmesi, estetik ve makyajın tüm faydalarından yararlanılan ünlüler, tanımadığımız için onların kişiliklerini de mükkemmel sanmamız ve imajlarına hayranlarına aldanmamız sebebiyle gözümüzde devleşebiliyorlar.
en güzeli onun da normal bir insan olduğunu arkasında onun bu mükemmel imajını oluşturmak için dev bir ordu olduğunu fark edip, gözünde putlaştırmaktan vazgeçmendir.
sonra da kitap okumak, sıkı sıkı giyinip azıcık yürüyüşe alışverişe çıkmak, dans etmek vs gibi sevdiğin aktivitelere kendini harcayabilirsin.
tavsiyem puzzle yapman. aklında ne varsa o puzzleı bitiricem derken 2 hafta herşeyi unutuyorsun ve sonra da hayatına devam edebilirsin.
birşeyi 3 hafta boyunca yaparsan alışkanlık kazanır. yani 3 hafta boyunca o ünlüyü düşünmezsen bu durumunu aşarsın

Radyocu Muzo, Beyazıt Öztürk, Necati Şaşmaz, Will Smith Daha bisürü var ama aklıma gelen bunlar Hepsine zaman zaman takıntı duydum ama şimdi bazıları bana çok itici bile geliyor. Zaten birbirlerinden çok alakasız insanlar ben onları tek bi kalıba soktuğum için sorun olmuyodu. Hapside hayalimde bana aşıktı benim için ölüyodu ahahaaa Will Smith sayemde türkçe bile öğrenmişti

Yeni bir arkadaş çevresi, yeni bir tarz, belki yeni bir saç kesimi, bir parfüm...Değiştirir bazı şeyleri, kendime güvenimde yok demişsiniz, bu sadece sizin elinizde...Bir süre için bilgisayar ve tv olayını kısıtlayın, bir kursa yazılabilirsiniz...Yeni bir yıl, yeni değişimlere gebe olsun

bu konuyu ben açmıştım hava değişimi olsun diye birkaç günlüğüne almanya ya teyzemin yanına gittim ne güzel her şeyi unutmuştum
eve dönünce yine aynı takıntılar başladı offff ((

Yeni saplantılar edin
mesella kk' ya takılmak gibi
ben buraya artık takilmazsam, çatlıyorum

Senin sanırım başka uğraşın yok, o yüzden bu sorun sana alışkanlık haline gelmiş olabilir..
internetin arkasına geçer geçmez yapacağın ilk is bu.

bendede vardı ama farkli bir şekilde ( erkek, ünlü veya insana olan bir ilgi degildi)

Ben de Burak Kut'a böyle saplanmıştım ergenken...
Ama ne saplanmak...
Annemler doktora bile götürdü...Baktılar olmayacak, babam bizi tanıştırma yolları falan aradı

Nasıl kurtulduğumu pek hatırlayamıyorum, sanırım başka birine aşık olmuştum:44:

O ünlüye ulaşma yollarını denesen?
Yüzyüze gelirsen belki bu saplantın biraz olsun azalır...

Son düzenleyen: Moderatör:
buraya bu konuyu açarken bile utanmıştım doktora falan gitsem derdimi anlatamam herhalde :)

bu konuyu okuyunca ergenlik dönemlerimi hatırladım tebessüm ettim
bende 14-15 yaşlarımdayken koyu bir gökhan özen fanıydım ama ne fan ya oturup onun için ağladığı hatırlıyorum aşıktım resmen rüyalarıma giriyordu
ALLAHIM beni bir gün evlenirsem beni gökhan özene benzeyen biriyle evlendir diye yalvarırdım
herşeyine hayrandım adamın hatta bir kankam vardı o da gökhan fanıydı onunla poster için kim daha çok seviyor diye tartışırdık
ama sonra geçti benden o bi iki yıl sonra
ama yıllarca hep içimde kırıntıları kalmış illa demek ki gökhan özen evlendiğinde üzülmüştüm ciddi vah vah bir yakışıklıda elden gitti yaa ama sadece şarkılarını falan dinlerdim o zamanlar
hatta nişanlandığında yaa poff gökhan özen nişanlanmış yaa demiştim sevgilime demiştim hemde bana bir kızmıştı "neden o nişanlanamazmı niye üzülüyosun"diye
şimdi düşünüyorum da gökhan kimmiş ya çocukluk hevesi işte şimdi hiç sevmiyorum o adamı
yani geçer canım birine aşık olursan geçer

Geçer merak etme kalıcı olmuyor
Ben 20 yaşında Jensen Ackles'imin fotoğraflarıyla sarılıyorum yuvarlanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…