Çok fesatım .!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence fesatlık o anda kıskandığın kişinin umtsuz olması için bir çabaya girmek demek.
Sen o arkadaşlarının sevdikleriyle aralarının bozulması, mutsuz olmaları için özel bir çabaya girmiyorsan, bu duygularını sadece kendi içinde yaşıyor kimseye belli etmiyorsan bu olsa olsa özenme olur.

Asıl tehlike sen mutsuzsun diye başkalarını da mutsuz etme çabasına girersen başlar.

Yoksa kendi yaşamak istediklerini yaşayan başkalarını görünce için için hayıflanıp, üzülmek, özenmek belki biraz kıskanmak her insana mahsus bir özelliktir.

bence sen kendi hayatını sorguladıkkça umutsuzluğa kapılıyorsun başklarının mutluluğu karşısında..

inşallah bir gün kısmetinize iyi birisi çıkar ve siz de mutlu olursunuz, söyledikleriniz bir çeşit imrenme çünkü, bunu söyleyebildiğiniz ve öncesinde de farkında olduğunuz için de ayrıcalıklı bir insansınız bana göre.

Sadece bu tarz aşk meşk olaylarında bu şekilde düşünüyorsanız, aslında fesatlıkla pek de alakası yok..

Sizin içinizde kalan, çok isteseniz de elinizde olmayan sebeplerden dolayı yaşayamadığınız bir takım olayları, başkaları yaşadığında, bilinçaltınız aniden kendini gösterip,
''ben neden bunları yaşayamıyorum'' diye tepkiler veriyor..Siz de bunu fesatlık olarak nitelendiriyorsunuz..

Ama bu bence; fesatlık değil, dediğim gibi, belki de kendi hayatınıza yaptığınız sitemin, kendi içinizde olan haykırışı..
Örnek veriyorum, siz de evli ya da nişanlı yani mutlu bir birliktelik yaşadığınız halde, nişanlanan birisine karşı böyle düşünseydiniz evet şimdi fesatlık yapıyorsunuz derdim.
Bilmiyorum belki de gerçekten fesat olanların hiçbir zaman bunu sizin gibi kabul etmediklerini bildiğim için, sizin ki çok da fesatlık gibi gelmedi bana..

Fesatlık, kıskançlık şartlar ne olursa olsun, sizin de sahip olduğunuz ya da olmadığınız o şeylere, o insanlara karşı herzaman üzüntü ile yaklaşmak, her durumda insanların mutlu hallerinden mutsuz olmak ve sonuçta, belki de insanları da huzursuz etmek için bir takım davranışlarda bulunmak istediğidir.

Örnek, sizin de arabanız var ama arkadaşınız da araba sahibi olunca sinirleniyorsanız evet gerçekten fesatsınız..

Ama çok istemenize rağmen, araba sahibi olamıyorsanız ve çevrenizde o dönemde bir arkadaşınız araba sahibi olduysa, ''neden benim de yok'' diye düşüncelere dalmak tamam iyi birşey değil ama çoğu insan belki elinde olmadan düşünür bu şekilde zaman zaman..Bu pencereden bakınca sadece aşk olayı için çok da fesatsınız demek gelmiyor içimden size...

Ama siz çevrenizdeki her mutlu olaydan , rahatsızlık duyuyorsanız bu fesatlığı da aşar, psikolojik sorunlara doğru götürür sizi..Çünkü artık başkalarını kontrol ederek yaşamaya, başkaları ile kendinizi sürekli kıyaslamaya, başkalarınının mutluluğundan sürekli mutsuz olmaya başlarsınız ki, o zaman da hem kendiniz mutsuz olur hem de yapayalnız kalırsınız..

Kendinizi tartın, başkalarının her türlü mutluluğu sizi rahatsız ediyor mu gerçekten..? Cevap evetse, durum çok da iyi değil bence..Uzmana kadar götürür bu sizi..

Cevap hayırsa yani sizin çok isteyip sahip olamadığınız şeylere başkaları sahip olunca elinizde olmadan bir tepki vermek mi geliyor içinizden o zaman bunu kendinize telkin yaparak zamanla da halledebilirsiniz..Aralarında bence fark var..

Size bir öneri; bence mutlu olmanın bir yolu da , bazen başkalarını da mutlu etmekten geçiyor..Bir deneyin...

Vee kendiniz için istediğiniz birşeyi başkası için de yürekten isteyin ..
ıstediğiniz kişiden önce size verir belki hayat..
Bunları denemesi bedava..Hiçbirşey kaybetmezsiniz denemekle..En basitinden o an mutlu hissedersiniz kendinizi bu bile yeter..

Son düzenleme:
gerçekten çok mutlu olsanız bence daha sonra içinizi kemirmezsiniz...
ben her insanda olduğunu düşünmüyorum bu tip duyguların...
elbette güzel şeyler yaşayan birine özenmek anormal değil, bu kendi kardeşiniz dahi olabilir, bir gün bende yaşamak isterim dersiniz...
dürüstçe bunu itiraf etmeniz , kabul etmeniz güzel, ancak bu yıkıcı duygularla yaşamanız normal değil...
bence tedavi görmeniz şart...
bir başkasına bir şey yapmazsınız ancak kendinizi yer bitirirsiniz bu gidişle..

Kızlarrrrrrrrrrrr hepiniz ççooook alemsiniz.........Size feministçe bir yaklaşım gelebilir ama.....

Biz kadınlarıı bizden başka kimse anlayamaz........ hepimiz bazen şefkatli bazen kıskanc olabiliriz..

Bu gibi kötü negatif duygularıı yaşarken kendinizin 24 saat kamera ile gözetlendiğinii düşünün...

Mutlaka diğer alemde yaptığımız her kötülük bir film gibi seyredilecek...
Bunu düşünüp negatifleri uzaklaştıralım .

.birbimize bir takım gibi destek olalım yaşasın KK..

Patiskaa canım sana özel bir not...
eminim zeki bir kızsın ..sen kendini mutlaka dizginlersin....
Çevrendeki arkadaşlara baktığında hiç onların dha güzel oldugunu düşünme.. sağlığına, durumuna şükret canım... hepimizde bir kusur var... bazılarımız salaklık yaparız ama güzelizdir...
bazılarımız güzel ama bahtsız oluruz... :) herkes başka sorunları yaşıyor.
...

Patiskaa canım sana özel bir not...
eminim zeki bir kızsın ..sen kendini mutlaka dizginlersin....
Çevrendeki arkadaşlara baktığında hiç onların dha güzel oldugunu düşünme.. sağlığına, durumuna şükret canım... hepimizde bir kusur var... bazılarımız salaklık yaparız ama güzelizdir...
bazılarımız güzel ama bahtsız oluruz... :) herkes başka sorunları yaşıyor.
...

doğru söyluyorsun canım, herkesın baska kusurları var bazısı guzel ama bahssz olur bazısı cırkın ama cok hanım cici akıllı olur örter onu, yani herkesın bı eksıgı bı gedıgı bı tamamlayıcısı var bosuna fesatlanmaya gerek yok aslında,
ben de hep bunu düşünüyorum yani bı kıza alah bısey verdıyse onun bı guzellıgı vardır da vermıstır demek haketmıs demek kalbı temızmıs kötu gorunuyor ama ıyı bırıymıs deemekkı dıyorum ya da onu hakedıyormus demek akılıymıs oyle olmus dıyorum

:Saruboceq:

Kızlarrrrrrrrrrrr hepiniz ççooook alemsiniz.........Size feministçe bir yaklaşım gelebilir ama.....

Biz kadınlarıı bizden başka kimse anlayamaz........ hepimiz bazen şefkatli bazen kıskanc olabiliriz..

Bu gibi kötü negatif duygularıı yaşarken kendinizin 24 saat kamera ile gözetlendiğinii düşünün...

Mutlaka diğer alemde yaptığımız her kötülük bir film gibi seyredilecek...
Bunu düşünüp negatifleri uzaklaştıralım .

.birbimize bir takım gibi destek olalım yaşasın KK..

evet mesela samımı bır kankıme ya da aıleden bırıne yaptıgımız tum kötuluklerı alıp ard arda sıralayıp fılm ceksek yaptıgımız ezıyetten baska bır sey gıbı gorunmez kötuluk kralıcesı gıbı gorunuruz, o yuzden bunları azaltmalıyız.
kaydirigubbakcemile2

inşallah bir gün kısmetinize iyi birisi çıkar ve siz de mutlu olursunuz, söyledikleriniz bir çeşit imrenme çünkü, bunu söyleyebildiğiniz ve öncesinde de farkında olduğunuz için de ayrıcalıklı bir insansınız bana göre.

evet umarım umalım da olayım, ıyı açıdan bakarsak umud edersek ıllakı mutlu olucam dıyebılırız ılla kı evlenıcem cocuk yapıcam dıyebılırız.
:ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :emir_bebek:
basettıklerım de dedıgınız gıbı tamamen ımrenmee yaa,kızın evınde tabak canaga kızın evının temızlıgını yapmasına ımrendım resmen
yani ben ev kızıyım bu evde temızlık yemek yapıyorum keşke dıyorum kocamın evınde kendı evımde yapıyo olsam dıyorum tum olay o aslında. :jeyyar: haliyle hayal kurup bazen onda neden var bende yokdıye gecırebılıyorum ıcım den

ama sonucta herkesın bı hakettıgı var herkesın kaderı bı kısmetı var , peh

kötükedihüso
:1ninca:

evet umarım umalım da olayım, ıyı açıdan bakarsak umud edersek ıllakı mutlu olucam dıyebılırız ılla kı evlenıcem cocuk yapıcam dıyebılırız.
:ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :emir_bebek:
basettıklerım de dedıgınız gıbı tamamen ımrenmee yaa,kızın evınde tabak canaga kızın evının temızlıgını yapmasına ımrendım resmen
yani ben ev kızıyım bu evde temızlık yemek yapıyorum keşke dıyorum kocamın evınde kendı evımde yapıyo olsam dıyorum tum olay o aslında. :jeyyar: haliyle hayal kurup bazen onda neden var bende yokdıye gecırebılıyorum ıcım den

ama sonucta herkesın bı hakettıgı var herkesın kaderı bı kısmetı var , peh

kötükedihüso
:1ninca:

Canım yaşın çok büyük değilmiş ki.Ben de profilinden yaşına bakıyorum acaba 40 yaşında falan mı.O kadar umutsuz konuşmuşsun ki.
Uzaktan davulun sesi çok hoş geliyor şu anda sana ama şunu bil ki annen baban iyi ise,yaşamından memnunsan ,ne kadar mutlu olursan ol bekarlığını çok özlersin.Şimdi bile diyorum hep bekar olsaydım şu aklımla hiç evlenmezdim hayatımı yaşardım.Ben evlenince neredeyse 26 yaşındaydım keşke diyorum biraz daha bekarlık hayatımın tadını çıkarsaydım.
Tabi sana evlenme demiyorum ama evlenmek için de acele edip yanlış kararlar verme sakın.Geç olsun temiz olsun.Sorumluluk almak kolay değil.

Mutluluk kendi içimizde ,elimizdekilerin değerini bilirsek her şekilde mutlu oluruz ama bilemezsek dünyalar bizim olsa mutlu olamayız.

Kıskanmayla özenmenin/imrenmenin arasındaki fark neymiş biliyor musunuz :))
özenen insan niye bende de ondakinden yok dermiş.
kıskanan insan ise niye onda var, onda da olmasın dermiş :)).
imrenmek insanın doğasında var, ona engel olamazsın. hem iyi de bir duygudur. O güzel şey için çabalamayı, çalışmayı getirir. Ama bir adım sonrasına gidip kimsede olmasın durumuna gelirse işte o zaman alarm zillerini çaldır esas. Çünkü kıskançlık kangren gibi önce sinsi sinsi sonra alanen yayılıverir.
Ama ilk mesajından okuduğum kadarıyla seninki kıskançlık değil daha çok özenme/imrenme. O zaman hadi sen de çalış, çabala özendiğin şeyi elde etmek için. Gerçi özendiğin şey evlilik olunca ne acelen var, boşver hayatın tadını çıkar demeyi tercih ederim ama :)). Anlaşılan sen aynı kanıda değilsin o zaman sana hayırlı kısmetler dilemek kalıyor bana da :).

tüm sayfaları okumadım,ilk sayfada yazdığın örneğe bakarak konuşmak gerekirse
hayatında çok istediğin bir şeyi,başkasında görünce imrenmişsin
arkadaşının nişanlanması
sevdiği bir insan olması,bunları senin yaşamaman üzmüş seni
sorun psikolağa gidecek kadar büyük değil bence
sadece biraz sabır göster,seninde kısmetin çıkar
bende senin durumunda sayılırım,tüm arkadaşlarım nişanlandı evlendi
ben bekarım,sadece imreniyorum
herkeste olur böyle şeyler,karatma içini;)

bencede herkesde olab birsey..
bendede oluyor :jeyyar:

Fesatlığın F si bile yok içimde..Kimse hakkında kötü düşünemiyorum...Allah daha çok versin diyorum hep....Benim sağlığım,huzurum yerinde olsun,ailemin de..Bu bana yeter.........:Saruboceq:
Herkesin kısmeti ayrı..........

tüm sayfaları okumadım,ilk sayfada yazdığın örneğe bakarak konuşmak gerekirse
hayatında çok istediğin bir şeyi,başkasında görünce imrenmişsin
arkadaşının nişanlanması
sevdiği bir insan olması,bunları senin yaşamaman üzmüş seni
sorun psikolağa gidecek kadar büyük değil bence
sadece biraz sabır göster,seninde kısmetin çıkar
bende senin durumunda sayılırım,tüm arkadaşlarım nişanlandı evlendi
ben bekarım,sadece imreniyorum
herkeste olur böyle şeyler,karatma içini;)

evet canım, sımdı bı arkadasım daha nısanlanıyomus duydum ne dıyeyım
sevınsem m uzulsem mı ben sımdı
keşke o kızın nısanınıa gıderken ben de nısanlanmı olabılsem dıyorum ama bunu da cok dıledım bu da olmuo demek ıs olcagına varcak senağlama

herkesin içinde fesatlık vardır...sen sadece açık açk söylemişsin...kimse kanatsız gezen melek değil...

bunun bilincinde olman güzel...
yanlız yaptığının yanlış olduğunu biliyorsun...
böyle yaparaktan kendini bitirirsin...
güzel şeyler düşünelim ki güzel şeyler olsun dimi...?

cocuklarına mı yapıyor,
yani anneler cocugunu mu kıskanıyor cok abartılı bu son dedıgınız,hem kıskandıgıma neden heıdye alayım kı bu tezat nıye? gunahı sevapla örtmek mı, acıklar mısınız?

canım ya tam anlatamamısm
ben kucukken arkadaslarımı kıskanırdım annem bunu fark ettıgınde dedıkı arkadasına hedıye alalım veya onu bıze cagıralım boyle yapa yapa ben arkadaslarımı kıskanmayı bıraktım boyle yapnca o arkadasınla arandkı bag artıyor daha çok sevgi oluyor sevgı tam oldugundada onun mutluluguna sevınıyorsun
belkı duygunu yanlıs adlandırıyorsun kıskanma degıl imrenme olabılır mı ?
o mutlu bende mutlu olayım
kıskanma ıse: kımse mutlu olmasın nıe mutlukı sadece ben mutlu olmalıyım dusuncesı

ozelestiri yapmanız bu kendınızı duzeltmenın en buyuk adımı

Back
X