• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok garip bir ruh halindeyim

zeholll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.741
2.853
133
31
Merhaba klüp halkı. Nasılsınız? Umarım hepiniz iyisinizdir. Ben kendimi yaklaşık bir aydır hiç iyi hissedemiyorum. Anneannemden aldığım basma paçalı donla bütün gün evde yatıyorum. Bütün günümü nette geçirip dizi izliyorum. Cips yemekten sivilcelerim çoğaldı. telefonuma bi program kurdum kaç saat netteyim diye 12 saati gördm geçenlerde:110:

Ders çalışayım diyorum mutlaka oturamıyorum masa başına. İşte şimdi de buraya girdim. Günde 8saat ygsye çalışabilen ben, masa başına oturamıyorum bile. Vizelerim çok iyi olmasa da iyiydi bir günlük çalışmayla hemde. Önümde finallere 13 gün var.Çalışsam hepsinden 100 alırım gveniyorum kendime ama kitap yüzü açamıyorum

Sürekli dizi izliyorum netten. Bir günde 1 sezon bitirmeye yemin etmiş gibiyim. Param yok sosyalleşemiyorum. Arkadaşlarımla buluşmak için de bir meblağ lazım o da yok bende.

Bütün gün anneannemden aldığım basma paçalı donla yatıyorum dediğim gibi. Yatağımı düzeltecek halim yok. Odam leş gibi. Hiç birşey gelmiyor içimden. Bir hafta boyunca banyo bile yapamadım bi ara. Kıyafetlerimi ütüleyecek güç bulamıyorum. Ayakkabımı kapı önünen almaya halim yok. Geçen stajda çantamda biraz para vardı , onu çantamın fermuarını açıp cebime koyacak hali bulamadım koydum 30 kişiyle paylaştığım dolaba. Hep bir ''amaaaaaan'' tadındayım.

Eskiden ibadetlerime özen gösterirdim. Şimdi onu da koyverdim.

Yahu part time işte çalışıyordum bir zamanlar. Deli gibi yoruluyordum ama her yere yetebiliyordum ve çok mutluydum. Şimdi tüm o enerjiyi nasıl bulabilmişim diyorum. Şuan asla çalışamam gibi geliyor.

Kendimden nefret etme eşiğindeyim.:KK61:

Gecmis olsun acı gercek depresyondasin
Simdi diyeceksin ki ama serdim falan yok hayatimin en guzel oldugunubdusundugum evrede hem psikiyatri doktoru hende psikolog depresyonda oldugumu soylemisti

Bu durundan cikman icin onerecwgim bisey olsa kendim yapicam

Ama isterswn kendini zorla hergun mutlaka 40 dk yuru gubde bir cikolata bir avucta findik fistik falan ye

Depresyon gibi duruyor yazdıklarınız. Bir uzmana danışmakta fayda var.
Durumum maddi olarak el vermez diyorsanız hadi bismillah deyip birden ayağa kalkıp aklınızda ne varsa aralıksız hepsini yapmak bazen işe yarıyor :)

ateistim, umarım dini yorum diye kiblenmem ama bunu sırf "eskiden ibadetlerimi yerine getiriyordum" diyorsunuz diye yazıyorum: namazlarınızı düzene soksanız her şey düzelirmiş gibi geldi bana.

günde 5 kere yerinizden kaldıracak o sizi. kalkıp abdest alacaksınız. elinizi yüzünüzü yıkamak ferahlatır ve kendinize getirir, aynı zamanda temiz kalmanız için de bir itici güç oluşturur. saçlarınız yağlıyken başınızı mesh etmek istemezsiniz diye düşünüyorum. ya da zaten kıyafetlerinize namazdan dolayı dikkat edersiniz. ter kokan bir kıyafetle kim namaz kılmak ister?

günü 5 vakte bölmek vaktinizi verimli kullanmanızı da sağlar. yapacağınız işleri ona göre bölüştürürsünüz. öğle namazına kadar şunları bitireceğim, ikindiyi kıldıktan sonra şunları yapacağım gibi.

ders çalışmak içinse burda her konuya yazdığım önerim; kütüphane. ben asla evde ders çalışamıyorum. vize-final zamanlarımda kütüphaneden çıkmıyorum. "yakınımda kütüphane yok" diye bahane üretmeyin, benim kütüphaneye ulaşmam 40 dakikamı alıyor. ama inanın "yol çok uzun yeaaa, yolda vakit kaybetceğime evde çalışırım" dersem evde 80 dakikadan çok daha fazlasını boşa geçiriyorum.

ateistim, umarım dini yorum diye kiblenmem ama bunu sırf "eskiden ibadetlerimi yerine getiriyordum" diyorsunuz diye yazıyorum: namazlarınızı düzene soksanız her şey düzelirmiş gibi geldi bana.

günde 5 kere yerinizden kaldıracak o sizi. kalkıp abdest alacaksınız. elinizi yüzünüzü yıkamak ferahlatır ve kendinize getirir, aynı zamanda temiz kalmanız için de bir itici güç oluşturur. saçlarınız yağlıyken başınızı mesh etmek istemezsiniz diye düşünüyorum. ya da zaten kıyafetlerinize namazdan dolayı dikkat edersiniz. ter kokan bir kıyafetle kim namaz kılmak ister?

günü 5 vakte bölmek vaktinizi verimli kullanmanızı da sağlar. yapacağınız işleri ona göre bölüştürürsünüz. öğle namazına kadar şunları bitireceğim, ikindiyi kıldıktan sonra şunları yapacağım gibi.

ders çalışmak içinse burda her konuya yazdığım önerim; kütüphane. ben asla evde ders çalışamıyorum. vize-final zamanlarımda kütüphaneden çıkmıyorum. "yakınımda kütüphane yok" diye bahane üretmeyin, benim kütüphaneye ulaşmam 40 dakikamı alıyor. ama inanın "yol çok uzun yeaaa, yolda vakit kaybetceğime evde çalışırım" dersem evde 80 dakikadan çok daha fazlasını boşa geçiriyorum.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok haklısınız.3 yıldır bir kere ikindi namazını kaçırmadım. İnancıma göre bu namazı kaçırmak tüm sevdiklerimi kaybetmekle eş değer bir kayıp. Buna inanıyorum. Bu kadar değerli oluşuna. O kadar titizdim ki bu hususta... Mesela şuan ikindi vakti. Kahve içiyorum boş boş apartman boşluğuna bakan penceremden 30 santim ötedeki diğer apartman penceresine bakıyorum. Bunu yıllarca sürdürebilirim boş boş bakabilirim keyfim yerinde ama mutsuzum.

Keşke aynı titizliğime tekrar geri dönebilsem. Vaktimi müthiş ayarlamamı sağlıyordu ama dediğiniz gibi bir enerji gerektiriyor ve o gücü kendimde bulamıyorum. :KK43:

Zeholl tam olarak beni tarif etmişsin.Çok önemli sınavlarım var ama burda hiç tanımadığım insanların kaynanalarına sinir olmakla meşgul ediyorum kendimi.Gözlerim ekrana bakmaktan çok acırsa duvar izleyerek oyalanıyorum.Spora gitmem lazım gitmiyorum vs..Şöyle kendimi duvardan duvara vursam iyi gelecek sanki.Umarım bi çözüm çıkar

Yeniden çalışsan, hem kendine biraz bakmak zorunda kalırsın hem de
paran olur biraz.
Ne dersin?

Bence iş hayatı, sorumluluklar insanın depresyona girmesine de kolayına izin vermez.

Zeholl tam olarak beni tarif etmişsin.Çok önemli sınavlarım var ama burda hiç tanımadığım insanların kaynanalarına sinir olmakla meşgul ediyorum kendimi.Gözlerim ekrana bakmaktan çok acırsa duvar izleyerek oyalanıyorum.Spora gitmem lazım gitmiyorum vs..Şöyle kendimi duvardan duvara vursam iyi gelecek sanki.Umarım bi çözüm çıkar
Umarım yoluna sokarsın canım. Bu arada kullanıcı adın Harry Potterdan mı geliyor? Ordaki bi büyüyü anımsattı bana... Bu arada 13 gün sonra finallerim var Harry Potterın tüm serisini şu bi ayda 3 kez izlemişimdir :/

Yeniden çalışsan, hem kendine biraz bakmak zorunda kalırsın hem de
paran olur biraz.
Ne dersin?

Bence iş hayatı, sorumluluklar insanın depresyona girmesine de kolayına izin vermez.
Çalışma hayatımı özlüyorım ama malesef ilk dönemki kadar rahat bi programım yok. Tüm gün okulda oluyorum. Ama yaz atili çalışacağım. Okul dönemimde saati uyuramıyorum bu yüzden çıktım işimdende :(

Çalışma hayatımı özlüyorım ama malesef ilk dönemki kadar rahat bi programım yok. Tüm gün okulda oluyorum. Ama yaz atili çalışacağım. Okul dönemimde saati uyuramıyorum bu yüzden çıktım işimdende :KK43:

Yaa part time bir iş güzel olurdu aslında.
Saatlerini okula uydurabileceğin..

Yine de kendini çok salmamaya çalış.
Durumun farkında olup rahatsız olman da güzel.

Sizi hareketsiz kılan bence depresyonunuz ama hareket etmezseniz de depresyonunuz geçmez. Böyle dönemlerde vücudu bir mekanizma gibi düşünüp yeniden çalıştırmak lazım. Eğer gidebiliyorsanız psikiyatriste gidip beyin kimyanızı düzenleyebilecek önlemler alabilirsiniz. Eğer ilaç kullanmak istemiyorsanız da hiç düşünmeden bir görev gibi kendinizi banyoya atacaksınız odanızı toplayacaksınız ve bir final programı çıkaracaksınız. Tüm bunlar bile beyin kimyanız üzerinde etkili olur. Biraz daha hareket kazanınca da yürüyüş yapacaksınız.

Canım geçer arada olur böyle şeyler biraz dinlenmen gerekiyor demek ki. Basma paçalı donun da varmış ne güzel :)Kaygılanma geçici olduğunu düşün dinlenmek istiyor demek ki bünyen. Toparlarsın

Merhaba klüp halkı. Nasılsınız? Umarım hepiniz iyisinizdir. Ben kendimi yaklaşık bir aydır hiç iyi hissedemiyorum. Anneannemden aldığım basma paçalı donla bütün gün evde yatıyorum. Bütün günümü nette geçirip dizi izliyorum. Cips yemekten sivilcelerim çoğaldı. telefonuma bi program kurdum kaç saat netteyim diye 12 saati gördm geçenlerde:110:

Ders çalışayım diyorum mutlaka oturamıyorum masa başına. İşte şimdi de buraya girdim. Günde 8saat ygsye çalışabilen ben, masa başına oturamıyorum bile. Vizelerim çok iyi olmasa da iyiydi bir günlük çalışmayla hemde. Önümde finallere 13 gün var.Çalışsam hepsinden 100 alırım gveniyorum kendime ama kitap yüzü açamıyorum

Sürekli dizi izliyorum netten. Bir günde 1 sezon bitirmeye yemin etmiş gibiyim. Param yok sosyalleşemiyorum. Arkadaşlarımla buluşmak için de bir meblağ lazım o da yok bende.

Bütün gün anneannemden aldığım basma paçalı donla yatıyorum dediğim gibi. Yatağımı düzeltecek halim yok. Odam leş gibi. Hiç birşey gelmiyor içimden. Bir hafta boyunca banyo bile yapamadım bi ara. Kıyafetlerimi ütüleyecek güç bulamıyorum. Ayakkabımı kapı önünen almaya halim yok. Geçen stajda çantamda biraz para vardı , onu çantamın fermuarını açıp cebime koyacak hali bulamadım koydum 30 kişiyle paylaştığım dolaba. Hep bir ''amaaaaaan'' tadındayım.

Eskiden ibadetlerime özen gösterirdim. Şimdi onu da koyverdim.

Yahu part time işte çalışıyordum bir zamanlar. Deli gibi yoruluyordum ama her yere yetebiliyordum ve çok mutluydum. Şimdi tüm o enerjiyi nasıl bulabilmişim diyorum. Şuan asla çalışamam gibi geliyor.

Kendimden nefret etme eşiğindeyim.:KK61:

İnsanoğlu olarak garip varlıklarız aslında. Ne kadar çok yoğunluk olur ise o kadar huzurlu dinç oluyoruz. Bence kendine uğraşacak bir hobi bulabilirsin.Dizi olayı iyi ama birazcık aşırı gibi sanki =) Ve gerçekten ibadet konusunu da önemli.

Tavsiyem kendine bir mandala kitabı al bir kutu da kuru boya işten çıktıktan sonra çok fena sarmıştım ve çok iyi geliyor ayrıca masrafsız ;)

Canım geçer arada olur böyle şeyler biraz dinlenmen gerekiyor demek ki. Basma paçalı donun da varmış ne güzel :)Kaygılanma geçici olduğunu düşün dinlenmek istiyor demek ki bünyen. Toparlarsın
Canımsınız. Ne güzel yazmışsınız. Paçalı donla kendimi hiç iyi hissetmiyorum ama inanılmaz rahat bişey. Depresyon hırkası denen şey bende paçalı dona büründü. Az önce çıkarıp eşofman giydim. Biraz daha iyi hissettim şuan :)

Back
X