ateistim, umarım dini yorum diye kiblenmem ama bunu sırf "eskiden ibadetlerimi yerine getiriyordum" diyorsunuz diye yazıyorum: namazlarınızı düzene soksanız her şey düzelirmiş gibi geldi bana.
günde 5 kere yerinizden kaldıracak o sizi. kalkıp abdest alacaksınız. elinizi yüzünüzü yıkamak ferahlatır ve kendinize getirir, aynı zamanda temiz kalmanız için de bir itici güç oluşturur. saçlarınız yağlıyken başınızı mesh etmek istemezsiniz diye düşünüyorum. ya da zaten kıyafetlerinize namazdan dolayı dikkat edersiniz. ter kokan bir kıyafetle kim namaz kılmak ister?
günü 5 vakte bölmek vaktinizi verimli kullanmanızı da sağlar. yapacağınız işleri ona göre bölüştürürsünüz. öğle namazına kadar şunları bitireceğim, ikindiyi kıldıktan sonra şunları yapacağım gibi.
ders çalışmak içinse burda her konuya yazdığım önerim; kütüphane. ben asla evde ders çalışamıyorum. vize-final zamanlarımda kütüphaneden çıkmıyorum. "yakınımda kütüphane yok" diye bahane üretmeyin, benim kütüphaneye ulaşmam 40 dakikamı alıyor. ama inanın "yol çok uzun yeaaa, yolda vakit kaybetceğime evde çalışırım" dersem evde 80 dakikadan çok daha fazlasını boşa geçiriyorum.